Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Едно не можам да разберам, истото па истото секоја година.
Имаш 100 долари, повлечи 90 според курс.
Имаш 1000 долари, повлечи 900 според курс.
Крај на муабетот. Тоа што ќе остани ќе си го искористиш следниот пат. Било 2 или 5 посто, неможам да ве разберам. Убаво рече човекот, не се замарајте со провизии, правете пари.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Едно не можам да разберам, истото па истото секоја година.
Имаш 100 долари, повлечи 90 според курс.
Имаш 1000 долари, повлечи 900 според курс.
Крај на муабетот. Тоа што ќе остани ќе си го искористиш следниот пат. Било 2 или 5 посто, неможам да ве разберам. Убаво рече човекот, не се замарајте со провизии, правете пари.

или инсталирај си ја нивната апликација, и таму можеш да видиш колку можеш да повлечеш во твојата локална валута, as simple as that.

2.5 години по ред вадам прилична сума на пари, секој 14-ти во месецот, без никакви проблеми до сега.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
или инсталирај си ја нивната апликација, и таму можеш да видиш колку можеш да повлечеш во твојата локална валута, as simple as that.

2.5 години по ред вадам прилична сума на пари, секој 14-ти во месецот, без никакви проблеми до сега.
Често пати нивната апликација не покажува точно.
Пример покажува 10000, а на банкомат ти вика немате доволно средства.
Колку можам да извадам пресметувам по следнава формула.
-3%
-3,15
помножено по средниот курс на НБРМ

Никогаш немало утка.

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Мислам дека добро ти стои аватарот "BAD LIAR". Ако веќе си поднела извештаи за последните неколку години, дали знаеш дека автоматски ти следува казна за затајување на данок за тие минати години?
Kazni nemav eve ti kazuvam i mene mi kazaa istoto vo ujp, zasto ne e regulirano so zakoni payoneer, ili od koja i da e pricina. Podnesov izvestaj za prilivi od payoneer spored godini. Site se svesni za payoneer po site institucii vo drzavata zatoa i sega legaliziraa. Na kraj i ne mora da gi spodeluvam ovie informacii, koj saka neka veruva koj nekje ne mora. Posto kazav sve sto znam na temata danok i payoneer, ako nema update ne odgovaram povekje na prasanja.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Често пати нивната апликација не покажува точно.
Пример покажува 10000, а на банкомат ти вика немате доволно средства.
Колку можам да извадам пресметувам по следнава формула.
-3%
-3,15
помножено по средниот курс на НБРМ

Никогаш немало утка.
Да, и мене ми се има ова случено, па затоа вадам 200-300 денари помалце и остатокот го трошам на Aliexpress. Доколку сакаш да извадиш до последен денар, тогаш твоjата формула е коректна.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Од 10ти септември, уште стои "Processing" на пејментот. Платено е од клиентот, нели пишав дека бараа документи за верификација, пратени се податоци од фирма за постоење на фирма плус лична карта од сопственикот т.е тој што ми плаќа, и сеуште стои дека се процесира.

Да чекам уште или да им пишам нешто?

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Од 10ти септември, уште стои "Processing" на пејментот. Платено е од клиентот, нели пишав дека бараа документи за верификација, пратени се податоци од фирма за постоење на фирма плус лична карта од сопственикот т.е тој што ми плаќа, и сеуште стои дека се процесира.

Ти пишав цитат но не ми одговори.
Оди Settings -> Verification Center -> History.
Business Profile треба да ти биди аппровед, доколку е субмитед уште не се прегледани документите.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249

Пиши им на чат :)

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
^ Само имај подготвено некоја "сериозна" причина, зошто ти треба да се убрза процедурата, тогаш шансите да ти искочат во пресрет се поголеми.

Chiller

user
8 март 2012
1.556
1.164
Скопје Аеродром
Kazni nemav eve ti kazuvam i mene mi kazaa istoto vo ujp, zasto ne e regulirano so zakoni payoneer, ili od koja i da e pricina. Podnesov izvestaj za prilivi od payoneer spored godini. Site se svesni za payoneer po site institucii vo drzavata zatoa i sega legaliziraa. Na kraj i ne mora da gi spodeluvam ovie informacii, koj saka neka veruva koj nekje ne mora. Posto kazav sve sto znam na temata danok i payoneer, ako nema update ne odgovaram povekje na prasanja.
Прави што сакаш, но после немој да се каеш!

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Чудно да се чека волку. Обично парите се добиваат на сметка за 2 дена (барем јас за толку време ги добивам, без разлика дали се платени преку банка или картичка). Незнам зошто волку чекање но најдобар одговор ке најдеш на лајв чатот кај нив.

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Чудно да се чека волку. Обично парите се добиваат на сметка за 2 дена (барем јас за толку време ги добивам, без разлика дали се платени преку банка или картичка). Незнам зошто волку чекање но најдобар одговор ке најдеш на лајв чатот кај нив.
Документите што ги пушти сеуште се пендинг, значи не се прегледани а воедно и затоа пејментот не е пуштен сеуште.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Документите што ги пушти сеуште се пендинг, значи не се прегледани а воедно и затоа пејментот не е пуштен сеуште.

Дада, тоа е најверојатно ама некако долго време ги процесираат.. а и па не е некој богзнае колкав пејмент. Пишав до супорт, ќе видам што ќе вратат.

metahuman

hello world
23 септември 2019
110
81
Имал некој слична ситуација? Истата порака ми ја дава и за USD Balance.

Инаку, од оправдани причини подолго време не го користев Payoneer-от за примање пари. EUR Payment Service-от последен пат го користев за примање пари во Јули 2017, а USD Payment Service-от во Ноември 2014.

На USD картичката имав нешто ситно останато, и последен пат за плаќање онлајн ја искористив во Август 2019.

Моментално двете картички (USD и EUR) ми се expired.

Им пишав порака, чекам одговор сега.

byWdMiW.png

Последна промена:

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)

Инаку, од оправдани причини подолго време не го користев Payoneer-от за примање пари. EUR Payment Service-от последен пат го користев за примање пари во Јули 2017, а USD Payment Service-от во Ноември 2014.

На USD картичката имав нешто ситно останато, и последен пат за плаќање онлајн ја искористив во Август 2019.

byWdMiW.png

Мислам дека ова го пишува ако нема трансакции. Ако имаш нови трансакции би требало да ти се реактивира и ќе треба да си порачаш картичка ако ти е истечена. Прашај си на livechat / support за посигурно.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје

byWdMiW.png
дан треба да нарачаш картичка нова чим викаш двете истечени (не ви требало) .. види си со support

metahuman

hello world
23 септември 2019
110
81
дан треба да нарачаш картичка нова чим викаш двете истечени (не ви требало) .. види си со support
EUR картичка не можам да порачам, нема таква опција. USD картичка најверојатно можам да порачам, има таква опција кога ќе кликнам на тој линкот Your card has expired on 08/2019. Please click here to reissue a new card.

4mivicS.png

Инаку, кога ќе кликнам на Order Card горе десно во менито, не можам да порачам картичка ни во USD, ни во EUR, ни во GBP. Ми вика ќе можам да порачам картичка кога ќе примам 30 долари или евра, а мене disabled ми се сметките. :D

NYlvcqU.png

Им пишав порака, па ќе видам што ќе ми вратат.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Џабе пишуваш на сапорт убаво ти е објаснето, кога ќе имаш прилив на сметка поголем од 30 долари тогаш ќе може да нарачаш нови картички.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Кај мене во случајот што се чекаше, добив меил дека пејментот е одбиен бидејќи долго време се чекало за документите. Пратив документи веднаш следниот ден, за се што побараа за верификација, и стоеше дека е субмитет/процесинг до вчера.

Што побрзо да почнат другиве сервиси зошто ова е глупост. 2 недели ги чекаш за верификација и ти викаат одбиено бидејќи прошло многу време..

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Кај мене во случајот што се чекаше, добив меил дека пејментот е одбиен бидејќи долго време се чекало за документите. Пратив документи веднаш следниот ден, за се што побараа за верификација, и стоеше дека е субмитет/процесинг до вчера.

Што побрзо да почнат другиве сервиси зошто ова е глупост. 2 недели ги чекаш за верификација и ти викаат одбиено бидејќи прошло многу време..

live chat .. незнам што ви е мука толку .. за 5 минути муабет се средува се

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82

На мој клиент му се деси да биде одбиена трансакцијата заради наводно технички проблем а парите од картичката беа земени. Му рекоја дека треба да чека 10 работни дена за да добие рефунд.. плус 4 дена дур ја одбијат помина месец :geek: па на ново да пушти нов request..

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно