Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

Melisandre

hello world
6 мај 2019
143
285
Што знам... Ал Капоне за сите криминали не го разоткрија, го фатија баш за прикривање данок. Just saying...

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
УЈП да побарал увид на сите сметки надвор од МК. :)))

Нема грешка..

Сигурно дека некој како payoneer, skrill, paysera ќе им излезе во пресрет на нашите служби и ќе им даде увид на сите сметки ,и пола држава во затвор ќе оди.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
УЈП да побарал увид на сите сметки надвор од МК. :)))

Нема грешка..

Сигурно дека некој како payoneer, skrill, paysera ќе им излезе во пресрет на нашите служби и ќе им даде увид на сите сметки ,и пола држава во затвор ќе оди.
Е дури тогаш ќе се испразни државата

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832

Имаш една табела долу кај "When do we share your information", читни ја чим си толку самоуверен. Ако служба како УЈП, по правен пат, побара податоци од Payoneer, ќе ги добијат.

https://www.payoneer.com/legal/privacy-policy/

D

Deleted member 37389

Гостин
Имаш една табела долу кај "When do we share your information", читни ја чим си толку самоуверен. Ако служба како УЈП, по правен пат, побара податоци од Payoneer, ќе ги добијат.

Точно е тоа, државата секогаш има начин ако сака да добие податоци.

Ако е точно тоа @SonjaB што го пишала, дека може да се плати за сите години без казни и глупости, само со извод од Пајонир, таа опција воопшто не е лоша. Кај и да е, кога официјално ќе се овозможат овие работи и за правни лица, се тоа ќе подлежи на контрола, бидејќи институциите ќе бидат запознаени со овие работи.

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331

Ни некој побарал ни па ќе побара такво нешто. Океј е да се влева страв кај луѓето и да се кажува се и сешто за да се спречи масовната заработка преку интернет.

Тоа законски мора да стои кај patoneer или било кој друг сервис.

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Точно е тоа, државата секогаш има начин ако сака да добие податоци.

Ако е точно тоа @SonjaB што го пишала, дека може да се плати за сите години без казни и глупости, само со извод од Пајонир, таа опција воопшто не е лоша. Кај и да е, кога официјално ќе се овозможат овие работи и за правни лица, се тоа ќе подлежи на контрола, бидејќи институциите ќе бидат запознаени со овие работи.
Извод може да се извади 3 годину уназат, така да... дрн дрн јариња околу изводот од предходните години, да почекаме предлог зоконот па од тогаш ќе видиме што и како, до тогаш правец Солун на кафе

D

Deleted member 37389

Гостин
Извод може да се извади 3 годину уназат, така да... дрн дрн јариња околу изводот од предходните години, да почекаме предлог зоконот па од тогаш ќе видиме што и како, до тогаш правец Солун на кафе

Законот ќе биде клучен, бидејќи за прв пат ќе ги уреди овие работи. Воедно должност е на државата да го информира народот за правата и обврските при користење на тие странски институции за електронски пари, како на пример дека ќе ги рачуна исто како да имаш девизна сметка во банка.

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Јас секако пробав да извадам во НЛБ пробно и не верував ќе пројде ама парите легнаа без проблем. Пошто ете се издадов морав да пријавам во ујп уназад за 3 години. Еве ги прашав пејонир дали ќе ми дадат историја за неактивните картици.

Ќе видиме дали важи: nece sreca postenog coveka ili curiosity killed the cat.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Јас секако пробав да извадам во НЛБ пробно и не верував ќе пројде ама парите легнаа без проблем. Пошто ете се издадов морав да пријавам во ујп уназад за 3 години. Еве ги прашав пејонир дали ќе ми дадат историја за неактивните картици.

а бе уживај ;)

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
А зошто комплицирате со праќање на парите во банка?! Кога за нецели два саата може да ги добиете на пејонир картичката... :rolleyes:

Just sayin' :D

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Ако имаш пари секако затвор нема да лежиш, а и за неплатен данок затвор сигурно нема да лежиш. Ако те фатат или ќе си платиш тоа што треба или насилно ќе ти го одземат. It's that simple.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Ако имаш пари секако затвор нема да лежиш, а и за неплатен данок затвор сигурно нема да лежиш. Ако те фатат или ќе си платиш тоа што треба или насилно ќе ти го одземат. It's that simple.
Добра логика, seems legit.

D

Deleted member 37389

Гостин
А зошто комплицирате со праќање на парите во банка?! Кога за нецели два саата може да ги добиете на пејонир картичката... :rolleyes:

Па на пример тоа што таквиот начин нема уште долго да поминува.

Инаку за информација, една од причините поради која се одолговлекува и со ПејПал, е застарениот финансиски ситем во МК кој не им овозможува транспарентност на тие што ќе бидат надлежни да ги контролираат овие работи, како и вработените кои не се доволно обучени, па си терале по старо. Сепак, во следниве 2-3 години се очекува финанскискиот систем во МК да се модернизира, и да почне контролирањето.

Melisandre

hello world
6 мај 2019
143
285
Секое искуство е добредојдено.
Повеќе детали прават поголема слика.
Можеби сеуште не се дефинирани некои детали и постои некоја gray area на дејствување, но нема да потрае, од причина што на прво место банките нема да дозволат пари да им течат пред нос, за државниот сектор да не зборам. А потребно е само некое амбициозно, младо и паметно дете на позиција за да ги среди деталите.
А добрата страна на форумот е тоа што со самиот збир на мислења и искуства, се дава насока на натамошно делување.

D

Deleted member 37389

Гостин
Секое искуство е добредојдено.
Повеќе детали прават поголема слика.
Можеби сеуште не се дефинирани некои детали и постои некоја gray area на дејствување, но нема да потрае, од причина што на прво место банките нема да дозволат пари да им течат пред нос, за државниот сектор да не зборам. А потребно е само некое амбициозно, младо и паметно дете на позиција за да ги среди деталите.
А добрата страна на форумот е тоа што со самиот збир на мислења и искуства, се дава насока на натамошно делување.
Тоа сакам да го кажам и јас, воедно во банките знаат дека се користат Пајонир картички.

Кога веќе не можат да го спречат, ќе се модернизираат и ќе почнат да го контролираат.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

Некој ако сака да ги повлече парите на сметка во банка може директно, повеќето онлајн платворми како UpWork и слични имаат опција директно да се повлечат парите на сметка во банка.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија

Шала на страна, што направи, ти дадоа mushrooms историја од Payoneer...? А зошто не пријави за повеќе од 3 год. наназад, само 3 год. имаш примања на Payoneer, или само 3 год. чува историја Payoneer...? И да чува толку, претпоставувам ти стигаат мејлови за секоја уплата, па можеш според нив да пријавиш...? Или според историјата од кадешто се примале уплатите, ако таму се чува историја повеќе од 3 год., да речеме...?

Него не те контам, викаш дека си пријавила во УЈП за 3 год, наназад, а отпосле си ги контактирала Payoneer да ти дадат историја, што и како си пријавила, и врз основа на што, ако до прва чекаш инфо од Payoneer...?

П.С. Интересен аватар имаш ;)

Последна промена:

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Ако ми репнат казни на моето доброволно идење и пријавување ја затварам картицата и тоа е се што ќе видат од мене. Нека бараат сами ако имаат намера да казнуваат.

Рекоа нема да има казни ама нешто ги нема.... може ги сметаат??

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Ми затребаа нешто ситно па извадив пари (500 денари) од НЛБ Тутунска.
После селектирањето на сумата, се појави порака која до сеа не сум ја видел никогаш на банкомат, дека НЛБ зема надоместок од 300 денари за извадени 500 денари.

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
После селектирањето на сумата, се појави порака која до сеа не сум ја видел никогаш на банкомат, дека НЛБ зема надоместок од 300 денари за извадени 500 денари.
Ти си трет случај што го пријавува ова. На фејсбук имаше едни што реагираа за истово. Друг некој од НЛБ што вади да каже?

12 април 2017
1.918
1.259
Ова е моќно. Би сакал да знам шо дешавка е ова, пошто вадам и јас од НЛБ. Вчера извадив и не ми ја покажа оваа порака.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно