Melisandre
hello world
- 6 мај 2019
- 143
- 285
Што знам... Ал Капоне за сите криминали не го разоткрија, го фатија баш за прикривање данок. Just saying...
Се е легално се дека не те фататТи се кладиш ама за легалност не е.
Е дури тогаш ќе се испразни државатаУЈП да побарал увид на сите сметки надвор од МК.))
Нема грешка..
Сигурно дека некој како payoneer, skrill, paysera ќе им излезе во пресрет на нашите служби и ќе им даде увид на сите сметки ,и пола држава во затвор ќе оди.

Сигурно дека некој како payoneer, skrill, paysera ќе им излезе во пресрет на нашите служби и ќе им даде увид на сите сметки ,и пола држава во затвор ќе оди.
Точно е тоа, државата секогаш има начин ако сака да добие податоци.Имаш една табела долу кај "When do we share your information", читни ја чим си толку самоуверен. Ако служба како УЈП, по правен пат, побара податоци од Payoneer, ќе ги добијат.
https://www.payoneer.com/legal/privacy-policy/
Имаш една табела долу кај "When do we share your information", читни ја чим си толку самоуверен. Ако служба како УЈП, по правен пат, побара податоци од Payoneer, ќе ги добијат.
https://www.payoneer.com/legal/privacy-policy/
Извод може да се извади 3 годину уназат, така да... дрн дрн јариња околу изводот од предходните години, да почекаме предлог зоконот па од тогаш ќе видиме што и како, до тогаш правец Солун на кафеТочно е тоа, државата секогаш има начин ако сака да добие податоци.
Ако е точно тоа @SonjaB што го пишала, дека може да се плати за сите години без казни и глупости, само со извод од Пајонир, таа опција воопшто не е лоша. Кај и да е, кога официјално ќе се овозможат овие работи и за правни лица, се тоа ќе подлежи на контрола, бидејќи институциите ќе бидат запознаени со овие работи.

Законот ќе биде клучен, бидејќи за прв пат ќе ги уреди овие работи. Воедно должност е на државата да го информира народот за правата и обврските при користење на тие странски институции за електронски пари, како на пример дека ќе ги рачуна исто како да имаш девизна сметка во банка.Извод може да се извади 3 годину уназат, така да... дрн дрн јариња околу изводот од предходните години, да почекаме предлог зоконот па од тогаш ќе видиме што и како, до тогаш правец Солун на кафе
Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација
а бе уживајЈас секако пробав да извадам во НЛБ пробно и не верував ќе пројде ама парите легнаа без проблем. Пошто ете се издадов морав да пријавам во ујп уназад за 3 години. Еве ги прашав пејонир дали ќе ми дадат историја за неактивните картици.
Ќе видиме дали важи: nece sreca postenog coveka ili curiosity killed the cat.
Добра логика, seems legit.Ако имаш пари секако затвор нема да лежиш, а и за неплатен данок затвор сигурно нема да лежиш. Ако те фатат или ќе си платиш тоа што треба или насилно ќе ти го одземат. It's that simple.
Па на пример тоа што таквиот начин нема уште долго да поминува.А зошто комплицирате со праќање на парите во банка?! Кога за нецели два саата може да ги добиете на пејонир картичката...
Just sayin'![]()
Тоа сакам да го кажам и јас, воедно во банките знаат дека се користат Пајонир картички.Секое искуство е добредојдено.
Повеќе детали прават поголема слика.
Можеби сеуште не се дефинирани некои детали и постои некоја gray area на дејствување, но нема да потрае, од причина што на прво место банките нема да дозволат пари да им течат пред нос, за државниот сектор да не зборам. А потребно е само некое амбициозно, младо и паметно дете на позиција за да ги среди деталите.
А добрата страна на форумот е тоа што со самиот збир на мислења и искуства, се дава насока на натамошно делување.
Некој ако сака да ги повлече парите на сметка во банка може директно, повеќето онлајн платворми како UpWork и слични имаат опција директно да се повлечат парите на сметка во банка.А зошто комплицирате со праќање на парите во банка?! Кога за нецели два саата може да ги добиете на пејонир картичката...
Just sayin'![]()
Јас секако пробав да извадам во НЛБ пробно и не верував ќе пројде ама парите легнаа без проблем. Пошто ете се издадов морав да пријавам во ујп уназад за 3 години. Еве ги прашав пејонир дали ќе ми дадат историја за неактивните картици.
Ќе видиме дали важи: nece sreca postenog coveka ili curiosity killed the cat.
Ти си трет случај што го пријавува ова. На фејсбук имаше едни што реагираа за истово. Друг некој од НЛБ што вади да каже?Ми затребаа нешто ситно па извадив пари (500 денари) од НЛБ Тутунска.
После селектирањето на сумата, се појави порака која до сеа не сум ја видел никогаш на банкомат, дека НЛБ зема надоместок од 300 денари за извадени 500 денари.
Ова е моќно. Би сакал да знам шо дешавка е ова, пошто вадам и јас од НЛБ. Вчера извадив и не ми ја покажа оваа порака.Ми затребаа нешто ситно па извадив пари (500 денари) од НЛБ Тутунска.
После селектирањето на сумата, се појави порака која до сеа не сум ја видел никогаш на банкомат, дека НЛБ зема надоместок од 300 денари за извадени 500 денари.
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден