Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Payoneer картичка

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Пробајте со Xoom, сервис на Paypal е. За РСМ има опција подигање на кеш (слика 2), тој што ќе ви праќа има опции (Слика 1), стандардниот начин со PP balance, ќе ве чини $16 за $1,000 трансфер, веќе подобар сооднос за $2,000, fee е $26. Дали нашиве господа од каде ќе ги подигнете парите ќе ви наплатат нешто, не би знаел. Али еве, имајте го како опција.

Погледнете го атачментот 156827Погледнете го атачментот 156828

Еј да, имавме тема и за тоа, еве го моето искуство со Xoom ако некој го интересира:
TL;DR: провизијата ја плаќа испраќачот.

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Хм, влезот во SEPA си го прави своето...

Атачменти

• Screenshot_20251216-222020_Chrome.jpg
    Screenshot_20251216-222020_Chrome.jpg
    249,7 KB · Прегледи: 107
  • ми се допаѓа
Реакции: Ceco

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Сега ми стигна известување дека даваат 2.5% повраток до 31.03.2026 година, на секој направен Payment request. Само не знам дали треба некој таргет да се исполни или ?

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit

NENO19

hello world
30 јануари 2011
163
131

Да, но само со payment request. Не ја покрива секоја ситуација за која доколку имаш саглам ПП ќе поминеш супер, али за сите оние што им било шубе до сега да внесат детали на картичка на payoneer јер "wtf is that" за да ти пратат пари, врши работа.

Pkocevxx1

read-only
3 март 2021
24
5
Zdravo, ke moze li nekoj da mi kaze kako odi prefrlanje vera od payoneer na devizna smetka vo stopanska banka? Bankata dali zima nekoj provizii

Sent from my 22101320G using Tapatalk

NENO19

hello world
30 јануари 2011
163
131
Zdravo, ke moze li nekoj da mi kaze kako odi prefrlanje vera od payoneer na devizna smetka vo stopanska banka? Bankata dali zima nekoj provizii

Sent from my 22101320G using Tapatalk
Логирај се на Пајонир, посети го линков - Payoneer: My Account , додади ја твојата EUR трансакциска. По успешното додавање, оди на овој линк - Payoneer: My Account , одбери EUR balance и следи ги упатствата понатаму. НЛБ не ми зема провизија, за Стопанска најубаво нив да ги прашаш, не нас ;). А Пајонир наскоро ќе ти зема 4% од секоја трансакција :)

Pkocevxx1

read-only
3 март 2021
24
5
Логирај се на Пајонир, посети го линков - Payoneer: My Account , додади ја твојата EUR трансакциска. По успешното додавање, оди на овој линк - Payoneer: My Account , одбери EUR balance и следи ги упатствата понатаму. НЛБ не ми зема провизија, за Стопанска најубаво нив да ги прашаш, не нас ;). А Пајонир наскоро ќе ти зема 4% од секоја трансакција :)
Fala na odgovorot, gi prefrliv veke mi zemaa payoneer 3% provizija sto na mojata suma bese 60 evra sto mislam deka e mnogu i plus 2 evra stopanksa banka. Sega za plakanje danok online okej li e da mi se parite na devizna smetka vo evra?

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
Fala na odgovorot, gi prefrliv veke mi zemaa payoneer 3% provizija sto na mojata suma bese 60 evra sto mislam deka e mnogu i plus 2 evra stopanksa banka. Sega za plakanje danok online okej li e da mi se parite na devizna smetka vo evra?
Да, само ќе ставиш евра во формата и ќе ти пресмета во денари автоматски

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
A dali avtomatski ke gi povlece od deviznata smetka i za kolku vreme
Ништо не ти повлекува автоматски, ти си пријавуваш на епдд, си внесуваш сума колку пари ти легнале на сметка, доставуваш доказ (можеш образецот 743) и откако ќе ти одобрат УЈП ќе ти изгенерира уплатница со фолио број. С оваа уплатница или во банка или преку е-банкарство ќе си уплатиш.

Pkocevxx1

read-only
3 март 2021
24
5
Ништо не ти повлекува автоматски, ти си пријавуваш на епдд, си внесуваш сума колку пари ти легнале на сметка, доставуваш доказ (можеш образецот 743) и откако ќе ти одобрат УЈП ќе ти изгенерира уплатница со фолио број. С оваа уплатница или во банка или преку е-банкарство ќе си уплатиш.
Znaci nisto nema od online ujp Fala za infoto mi pomogna mnogu

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
Па не смеат да ти повлечат автоматски, сепак е твоја сметка над која единствено право имаш ти. Единствено автоматско повлекување е со траен налог кога овластуваш да се плаќаат сметки, и при судски постапки.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
се е онлјан .. пополнваш што имаш приход и по која основа и добиваш изгенериран фолио број, тој број има цело инфо за у банка директ да се уплати пп53 мислам беше исто онлајн со електронско банкарство на било која банка, само внесуваш фолио бројот и си мести кај да уплати и колку пари

Pkocevxx1

read-only
3 март 2021
24
5
се е онлјан .. пополнваш што имаш приход и по која основа и добиваш изгенериран фолио број, тој број има цело инфо за у банка директ да се уплати пп53 мислам беше исто онлајн со електронско банкарство на било која банка, само внесуваш фолио бројот и си мести кај да уплати и колку пари
Kaj mene vo app na stb nemam opcija za pp53

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Kaj mene vo app na stb nemam opcija za pp53
барај нешто што спомнува фолио број? ако има некој од стопанска може знае точно да каже .. ја сум Нлб/Комерцијална незнам како изглеа на Стопанска (ама гарант го има ко опција)

jugos

read-only
29 мај 2007
19
6
Da da gledam sega deka ima no nema za deviznata smetka ke treba da proveram kaj niv dali moze od devizna da platam
Не можеш данок во денари да платиш од девизна, мора прво конверзија во денари па потоа плаќање во денари. Ништо во Македонија не се плаќа во други валути - само во денари.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Pkocevxx1

read-only
3 март 2021
24
5
Kako dokaza od kaj mi se parite sto bi bilo najj dobro da prilozam, od upwork moze li da izvadam dokument? ama oti parite se od poveke contracti dali ke e problem?

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
ПП53
Kako dokaza od kaj mi se parite sto bi bilo najj dobro da prilozam, od upwork moze li da izvadam dokument? ama oti parite se od poveke contracti dali ke e problem?
Образец 743 за прилив на средствата. Потребно ти е само доказ дека си имал прилив, ништо повеќе.

П.С. Ако можеш на кирилица да пишуваш, тешко се чита вака на латиница напишано.

Pkocevxx1

read-only
3 март 2021
24
5
ПП53

Образец 743 за прилив на средствата. Потребно ти е само доказ дека си имал прилив, ништо повеќе.

П.С. Ако можеш на кирилица да пишуваш, тешко се чита вака на латиница напишано.
Океј брат тоа можам онлајн да го земам од стопанска а и од пајонеер гледам има опција за трансакцијата да извадам confirmation of transfer. Фала за инфото.

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
Океј брат тоа можам онлајн да го земам од стопанска а и од пајонеер гледам има опција за трансакцијата да извадам confirmation of transfer. Фала за инфото.
Да, било што кај што стои сумата. Само од Пејонир ќе ти стои повлечената сума, а таа што ти легнува е помала поради провизиите што ги лапаат банките.
Имаше случај каде што се јавувале на луѓе бидејќи не се поклопуваат сумите, така да 743 ти е најдобро.

Pkocevxx1

read-only
3 март 2021
24
5
Да, било што кај што стои сумата. Само од Пејонир ќе ти стои повлечената сума, а таа што ти легнува е помала поради провизиите што ги лапаат банките.
Имаше случај каде што се јавувале на луѓе бидејќи не се поклопуваат сумите, така да 743 ти е најдобро.
океј фала мнгоу за инфото ќе видам во понеделник што ќе направам

pucval333

read-only
15 ноември 2024
3
1
Луѓе здраво живо. Првпат пишувам тука на форумот па се надевам ќе си помогнеме.
Користам Пајонир веќе со години, секакви проблеми сум имал со нив, буквално до снемување на пари од сметка. Денеска гледајќи дека пљачкаат невидено со провизии, се размислувам на друга варијанта како Wise.
Исто така знам луѓе што имаат ЕУР картица од Payoneer и вадат на банкомати во грчка со 1% провизија на цела сума што тоа ми изгледа супер.
Али еве јас имам УСД картица па и да вадам од таму ке имам конверзија пак, затоа нарачав во ЕУР.
Вадејќи со години на комерцијална банкомат, некаде около 4.2% до 4.8% се движи провизија, што стварно е голема сума, покрај тоа што upwork си наплаќа 10% и плус данок ако се плати тука, ке излезе живеам на запад.
Имам и пајпал картица но не се исплати да се користи на банкомат. Затоа тражам друго решение што може да се спроведе што ке функционира.
Гледам пуно души користат Wise, па ми треба помош како може да дојде до момент да ми пристигне картица во Македонија?
Дали треба да се регистрирам дека сум во земја што може да се користи Wise (да се добие картица), да ми ја донесат од странство или па некое друго решение ?
Покрај сите пречки што можат да настанат како на пример верфикација на престојување, документација и додатно инфо што ке го побараат. Како може да се спроведе сето ова?

Ви благодарам

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно