Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

Electronic

read-only
28 мај 2019
47
4
Ден денес неможам да сватам зошто едни исти па исти муабети вртите.. Колку да извадам, колку да извадам аман веќе
Имаш 800 усд, извади 750, колку и да ти останат пак СЕ ТВОЈ.. ќе ги извадиш следен пут или пак потрошиги у продавница И СПИЈ МИРНО...
Другар не се нервирај можда има муабети но мене ме интересираше а незнаев каде да најдам информации па крај крајо форумов е за тоа за информации, инаку така и работев вадам колку мислам и тоа е, не се нервирај само.

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Ден денес неможам да сватам зошто едни исти па исти муабети вртите.. Колку да извадам, колку да извадам аман веќе
Имаш 800 усд, извади 750, колку и да ти останат пак СЕ ТВОЈ.. ќе ги извадиш следен пут или пак потрошиги у продавница И СПИЈ МИРНО...
Плус и преку самата апликација може да се види колку денари може да извадиш на банкомат. Ама на кој да му текне.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.115
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Има луѓе сакаат до денар да извадат кешарица :)

Electronic

read-only
28 мај 2019
47
4
Има луѓе сакаат до денар да извадат кешарица :)
Не се работе за тоа во мојов случај да ги вадам сите до денар, јас работам со Payoneer веќе 6та година и никогаш не сум ги вадел сите, да ги вадев ке знаев како се рачуна, па и да има луѓе како што велиш, сакат да си извадат до денар тоа е нивни проблем, така да Македонче.. гледај си ја својтата работа ако можеш да помогнеш помогни тоа другото си е твое. :)

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Не се работе за тоа во мојов случај да ги вадам сите до денар, јас работам со Payoneer веќе 6та година и никогаш не сум ги вадел сите, да ги вадев ке знаев како се рачуна, па и да има луѓе како што велиш, сакат да си извадат до денар тоа е нивни проблем, така да Македонче.. гледај си ја својтата работа ако можеш да помогнеш помогни тоа другото си е твое. :)

Проблемот е што Македончето не сака да чита малце ...

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
А шо има грешно во тоа некој да сака до денар да испразни?

сиренка

read-only
19 август 2018
4
0
Здраво, барав инфо за проблемов, но нема до сега на форумов, па да прашам за мислење.
Извадив пари на банкомат, но трансакцијата ми ја нема на Пејонир. Топ Ап Сетингс ми се исклучени, ама нема историја за таа трансакција. Сите трансакции на пос терминал од вчера ми се пендинг, за банкоматот како да не се случила. Гуглав, барав, не можам да најдам инфо. Некој со слично искуство или некоја теорија?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Здраво, барав инфо за проблемов, но нема до сега на форумов, па да прашам за мислење.
Извадив пари на банкомат, но трансакцијата ми ја нема на Пејонир. Топ Ап Сетингс ми се исклучени, ама нема историја за таа трансакција. Сите трансакции на пос терминал од вчера ми се пендинг, за банкоматот како да не се случила. Гуглав, барав, не можам да најдам инфо. Некој со слично искуство или некоја теорија?

Ништо страшно, така си касни. После некое време ќе се појави во трансакциите, не знам да ти кажам за колку точно ама ќе се појави.

Krasotkin

read-only
8 ноември 2019
22
11

секогаш се пендинг трансакциите во сабота и недела

Снеже

read-only
3 февруари 2016
24
8
Што бидна сега со картичкиве,остануваат истите или нови ќе праќаат?
И дали некој сега скоро префрлал на девизна во Стопанска,бараат некој чуда ,државјанства или не?

сиренка

read-only
19 август 2018
4
0
Не е ни во пендинг, јас тоа се мислам. Ќе видам и денес, па ќе пишам поддршка. Фала ви.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ново!
We are writing to inform you that in the wake of the evolving Wirecard situation, we have issued you a new EUR receiving account(s) supported by Citibank as an alternative to your Wirecard EUR receiving account. Your receiving accounts in other currencies will not be affected by this change.

Why is this happening?

As you may have seen on the news, Wirecard AG filed for insolvency on Thursday, June 25th. Your EUR receiving account is supported by their subsidiary, Wirecard Bank. Even though Wirecard Bank has not filed insolvency and are still operating normally, we are proactively issuing you a new receiving account as an alternative to protect your funds and your business.

Can I still get paid?

Absolutely! Your Wirecard receiving account is still working as normal. To update your chosen payment method, provide your clients and marketplaces with your Citibank receiving account details. If needed, you can download a statement of confirmation of receiving account here.

Additional information is available in the FAQs.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
вчера пуштив мала сума чисто како тест, денеска ги подигнав со истата картичка, значи сѐ средиле..
во исто време и јас добив нова сметка во ситибенк

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
За ова сметка треба друга картичка да стигни?

Мислам дека не, ама ако има некое инфо ќе објавам тука. Можеби оние картички кои ќе се вадат во иднина ќе стои од позади кој е издавачот доколку склучиле договор ситибанк да ги креира картичките...

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
На банкоматите во ПроКредит банка има можност за повлекување евра. Дали некој се има обидено да подигни и дали ПроКредит зема плус некоја провизија?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Снеже

read-only
3 февруари 2016
24
8
Бев денеска да прашам за трансакција од Пајонир на девизна во Стопанска банка.
Службеникот ми објасни дека без виза за привремен престој нема да се одобри трансакцијата.
И дека тоа правило е кај сите банки .
Се разочарав.
И да сакаш да извадиш пари на бело,да платиш данок ,не можеш.
Ми треба виза за привремен престој.:sick:
Да се убиеш.

Снеже

read-only
3 февруари 2016
24
8
Па убиј се ако не си информирана ти и службеникот. Има мал милион поста во темава каде што е напишано дека нема никаков проблем со префрлање на пари од Пејонир на девизна сметка.

Друго, што сте се фатиле за Стопанска кога има други банки кои ги знаат законите и не прават проблеми. Стопанска ако не ги знае законите на државата каде функционира, нивни проблем.
Па како не сум информирана,сум,ама јас не можам да му кажувам како да работи.
Му велам во време на онлајн работење вие барате виза за привремен престој?!
Имаме упатства ми вели,не можам да ги прекршам.
Ке има проблем за натамошни трансакции.Парите ке стигаат од мене за мене,нема да е проблем на друг да се пратат.Ама тогаш ке го изгубам даночно ослободување што ми следува.Јас ке платам 5% а другиот на кој ке ги префрлам ке треба да плати 10%
Во која банка нема проблем?
Во тутунска?Еве сега зборев и таму ми го рече истото.Немало до сега,ама од сега имаат други упатства.Во понеделник ке одам лично да зборам.
Изгледа е до народна банка.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Па како не сум информирана,сум,ама јас не можам да му кажувам како да работи.
Му велам во време на онлајн работење вие барате виза за привремен престој?!
Имаме упатства ми вели,не можам да ги прекршам.
Ке има проблем за натамошни трансакции.Парите ке стигаат од мене за мене,нема да е проблем на друг да се пратат.Ама тогаш ке го изгубам даночно ослободување што ми следува.Јас ке платам 5% а другиот на кој ке ги префрлам ке треба да плати 10%
Во која банка нема проблем?
Во тутунска?Еве сега зборев и таму ми го рече истото.Немало до сега,ама од сега имаат други упатства.Во понеделник ке одам лично да зборам.
Изгледа е до народна банка.
Еве повели број од вработена во К.Б. одговорна за платен промет со странство: 3168-196

За кои банки не прават проблем, има во темава.

Снеже

read-only
3 февруари 2016
24
8
Еве повели број од вработена во К.Б. одговорна за платен промет со странство: 3168-196

За кои банки не прават проблем, има во темава.
Фала ти,ке зборам , не ми е проблем ни во комерц.банка да отворам сметка.
Ти можеби нема да имаш проблем бидејки си повлекувал досега,па не ти бараат ништо,ама за нас што сега ке почнеме,ке има.
Пренесувам да си знаат луѓево за Стопанска,за Тутунска понеделник и таму лично ке одам.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Фала ти,ке зборам , не ми е проблем ни во комерц.банка да отворам сметка.
Ти можеби нема да имаш проблем бидејки си повлекувал досега,па не ти бараат ништо,ама за нас што сега ке почнеме,ке има.
Пренесувам да си знаат луѓево за Стопанска,за Тутунска понеделник и таму лично ке одам.
Повели Се очекува одлуката на PayPal и останатите сервиси да ја стават Македонија на своите бизнис мапи

Никој не може да ти прави проблем. Ако не сакаат да ти ги прокнижат парите, значи дека не ги знаат законите. Ако се повикаат на нбрм, ти повикај се на законот.

Hyperion

read-only
12 мај 2017
11
3
Здраво на сите. После заебанцииве со Payoneer картичкиве, дали работава се ставила во контрола? Upwork профилот ми е повржан со Payoneerot, ама уште немам извадено картичка, а периодов ќе ми стигнат пари кај и да е. Па ме интересираше дали е добро да користам Payoneer, или да сменам? Исто така, ме интересираше како оди процентов со банкиве при извршена трансакција. Поздрав!

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно