Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Парфеми

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
Благодарност до @psyside за новата нарачка, парфемите се лудило, кој од кој подобар :) овој пат ги избрав

• Kilian Intoxicated - оценка 11/10 ова е нешто многу уникатно и неверојатен мирис
  • Amouage Reflection - оценка 9+/10, многу елегантен и префинет мирис

За тестери ги добив:
  • YSL TUXEDO - многу добар, убав и сладок мирис
  • Guerlain SPIRITUEUSE DOUBLE VANILLE - топ уникатна скапа ванила, кој обожава ванила ова е за него.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
796
1.234
@psyside
1. Твоја препорака за пролетни парфеми (ако воопшто се делат на годишни времиња :D )
2. Користам Yves lauren - Body kouros околу 2 години. (деканти претежно)
Према интернет составот е : amber, woody, warm spicy итн.
Некоја замена со вакви/слични ноти?
Доста му беше 2 години. Од пролет до зимо. :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@psyside
1. Твоја препорака за пролетни парфеми (ако воопшто се делат на годишни времиња :D )
2. Користам Yves lauren - Body kouros околу 2 години. (деканти претежно)
Према интернет составот е : amber, woody, warm spicy итн.
Некоја замена со вакви/слични ноти?
Доста му беше 2 години. Од пролет до зимо. :D

Не е замена само препораки за парфеми за тоа годишно време, доле.

Иначе amber warm tuxedo/grand soir според мене се all season само лето не.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.741
3.419
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Да се надоврзам на темава парфеми (не е hijack на темава), во загреб во белодоре бев да мириснам некои парфеми кои ги имав на листа, и уз пат да се прснам со Mancera Red Tobacco, попознат како „зимска бомба“. Типката беше премногу згодна и услужлива и ми рече „а да ти дадам да пробаш нешто подобро, сигурна сум ќе ти се допадне“, и ајде јас.

Вади, Montale Oud Tobacco, вика еве ова прсни, има сличности ама јас како женско повеќе ова ми се допаѓа.
И јас одма во глава правам филм „види оваа, не и се продава парфемов па ај да ми го шитне“.

И така страмежливо прскам на лист, и типката вика „прсни на тебе ако немаш парфем ставено претходно“, остави го да отстои и ако ти се допадне земи го (јас WTF фаца од позитивна импресија).

Прснав, излегов, парфемов е разорна бомба. Дојдов од загреб 4 дена ми мирисаше јакната на тој парфем, брат ми инстант го зема.

Дојдов во Шевдска и го најдов на Notino поевтино и од Загреб, патем белодоре беше 160евра за 100мл, брат ми го зеде за 85 на Notino. Јас го начекав со 15% попуст за 4800ден.

Благ е, нема нешто многу тобако ама ако сакате да мирисате јако ова е можеби парфем кој што треба да го пробате.
Се надевам @psyside ќе го додаде во неговата листа за да имаме сите декант да пробаме.

Овие ниш парфеми се со невообичаен мирис од се она што го мирисаме по кафулиња и диска, така да мислам дека кај луѓево овие мириси и не им се нешто познати па често прашвуаат „што парфем имаш“.

Друга јака работа за разлика од обични парфеми е што овие ниш парфеми во секој период од времето се поубаво и поубаво мирисаат, дури некои и менуваат мирсни ноти како подолго стои на вас. Ова не ти го дава никој друг евтин дизајнерски парфем.

1702300379639.png

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Да се надоврзам на темава парфеми (не е hijack на темава), во загреб во белодоре бев да мириснам некои парфеми кои ги имав на листа, и уз пат да се прснам со Mancera Red Tobacco, попознат како „зимска бомба“. Типката беше премногу згодна и услужлива и ми рече „а да ти дадам да пробаш нешто подобро, сигурна сум ќе ти се допадне“, и ајде јас.

Вади, Montale Oud Tobacco, вика еве ова прсни, има сличности ама јас како женско повеќе ова ми се допаѓа.
И јас одма во глава правам филм „види оваа, не и се продава парфемов па ај да ми го шитне“.

И така страмежливо прскам на лист, и типката вика „прсни на тебе ако немаш парфем ставено претходно“, остави го да отстои и ако ти се допадне земи го (јас WTF фаца од позитивна импресија).

Прснав, излегов, парфемов е разорна бомба. Дојдов од загреб 4 дена ми мирисаше јакната на тој парфем, брат ми инстант го зема.

Дојдов во Шевдска и го најдов на Notino поевтино и од Загреб, патем белодоре беше 160евра за 100мл, брат ми го зеде за 85 на Notino. Јас го начекав со 15% попуст за 4800ден.

Благ е, нема нешто многу тобако ама ако сакате да мирисате јако ова е можеби парфем кој што треба да го пробате.
Се надевам @psyside ќе го додаде во неговата листа за да имаме сите декант да пробаме.

Овие ниш парфеми се со невообичаен мирис од се она што го мирисаме по кафулиња и диска, така да мислам дека кај луѓево овие мириси и не им се нешто познати па често прашвуаат „што парфем имаш“.

Друга јака работа за разлика од обични парфеми е што овие ниш парфеми во секој период од времето се поубаво и поубаво мирисаат, дури некои и менуваат мирсни ноти како подолго стои на вас. Ова не ти го дава никој друг евтин дизајнерски парфем.

Погледнете го атачментот 132638

Фала што сподели интересна приказна, мислам дека кај нас сеуште не се на тоа ниво на услуга

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Поздрав мераклии на парфеми, имаме предновогодишен попуст, само внесете го кодот lux15 и ќе добиете 15% попуст на цела niche колекција, како и секогаш отворен за прашања, сугестии, и помош при избор на парфеми без обврска да купите нешто, чисто пријателски и парфемски муабети :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.839
34.031
roka.mk
Должам ревју за парфемите од @psyside.
Месец дена од последната нарачка.
По негова препорака Guerlain Neroli Outrenoir како дејли парфем (ок, не баш секој ден ама на секое излагање, а ретко излагам :) )

Парфемот трае и е впечатлив, не се разбирам у ноти и музички инструменти, ја ги делам само на оние кои ми се свиѓаат и оние што не ми се свиѓаат, е овој е во оние што ми се свиѓаат.
Си ја знае работата, ве охрабрувам да го направите првиот чекор и да го исконтактирате, а понатака не е прашање дали ќе купите или не, туку што ќе купите.

Да си жив 100 години.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Должам ревју за парфемите од @psyside.
Месец дена од последната нарачка.
По негова препорака Guerlain Neroli Outrenoir како дејли парфем (ок, не баш секој ден ама на секое излагање, а ретко излагам :) )

Парфемот трае и е впечатлив, не се разбирам у ноти и музички инструменти, ја ги делам само на оние кои ми се свиѓаат и оние што не ми се свиѓаат, е овој е во оние што ми се свиѓаат.
Си ја знае работата, ве охрабрувам да го направите првиот чекор и да го исконтактирате, а понатака не е прашање дали ќе купите или не, туку што ќе купите.

Да си жив 100 години.

Тоо легендо, уште една погодена препорака, со здравје да се прска (y):cool:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

За 8 Март, имаме попуст од 15% на сите niche парфеми (y):cool:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.735
4.341
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Ај да ја освежам малце темава, во потрага по нов пролет / лето свеж/овошен парфем со добра проекција. Би сакал да пробам дел од колекцијата на Al haramain, поточно Amber Oud Gold Edition EDP, дали е добар за blind buy и дали некој го има пробано и од прилика колку е неговата проекција. Втор на листа со истиве прашања би ми бил Al haramain L'aventurem ... help :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.741
3.419
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ај да ја освежам малце темава, во потрага по нов пролет / лето свеж/овошен парфем со добра проекција. Би сакал да пробам дел од колекцијата на Al haramain, поточно Amber Oud Gold Edition EDP, дали е добар за blind buy и дали некој го има пробано и од прилика колку е неговата проекција. Втор на листа со истиве прашања би ми бил Al haramain L'aventurem ... help :)

Вториот го имаш во Шатци за 50 евра. Послаба верзија на Armaf CDNI - L`Aventure For Man - Eau de Parfum, јас се уште имам од тој 200мл што е, татко ми го обожава тој мирис на лимон. На почеток (30мин) мириса како на средство за чистење вц шоља од лимон, ама после тоа е убаво. Првиот искрено не ми се допаѓа ерба пура мирисот, имав Flavia Koral кој ми беше 95% полн и го дадов поклон на братучед, сега секој мириса на ерба пура или копија на тој парфем.

Edit: @architect, тркни до некоја од Шатци парфимериите, прсни на ливче и прсни си на себе (слободно испрскај се), можеш да ги видиш разликите и трајноста... на кожа, облека, хартија... Мене маичка од CDNI ми мириса и по 3 дена (пред да се фрли на перење).

Последна промена:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.735
4.341
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Вториот го имаш во Шатци за 50 евра. Послаба верзија на Armaf CDNI - L`Aventure For Man - Eau de Parfum, јас се уште имам од тој 200мл што е, татко ми го обожава тој мирис на лимон. На почеток (30мин) мириса како на средство за чистење вц шоља од лимон, ама после тоа е убаво. Првиот искрено не ми се допаѓа ерба пура мирисот, имав Flavia Koral кој ми беше 95% полн и го дадов поклон на братучед, сега секој мириса на ерба пура или копија на тој парфем.
Си ме пресмеал, според тебе отварањето му е како средство за чистење вц шоља :D ... па и на creed aventus отварањето би му било слично/исто :D
Колку трае на кожа / облека ?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.741
3.419
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Си ме пресмеал, според тебе отварањето му е како средство за чистење вц шоља :D ... па и на creed aventus отварањето би му било слично/исто :D

На кожа ако претераш со прскање (да го испрскаш цел врат) да не претерам ама трае 10 часа, е сега тука има негативна страна а тоа е што ќе ти се засити носот твој од мирисот, а на другите околу тебе може да имаат мала „мачнина“ од пресилниот мирис. Парфемот има мирис на лимон/бергамот и според мене мислам дека овој парфем треба да го има секој пошто е онака евтин (4500 ден) за таа милилитража од 200мл, плус е онака „генерички“ парфем за секоја лајт ситуација. Има некоја послаба верзија од EDP, а таа е EDT (тоалетната вода) која што е 100мл, исто ја има во Шатци па така да можеш таа да ја тестираш, тоа што го добиваш на EDP е исто само појако малце, мирисот е тој.

Совет за прскање (иако некои не го препорачуваат ова):
На врат, позади врат и на рамо на маичка е доволно.

Последна промена:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.735
4.341
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
На кожа ако претераш со прскање (да го испрскаш цел врат) да не претерам ама трае 10 часа, е сега тука има негативна страна а тоа е што ќе ти се засити носот твој од мирисот, а на другите околу тебе може да имаат мала „мачнина“ од пресилниот мирис. Парфемот има мирис на лимон/бергамот и според мене мислам дека овој парфем треба да го има секој пошто е онака евтин (4500 ден) за таа милилитража од 200мл, плус е онака „генерички“ парфем за секоја лајт ситуација. Има некоја послаба верзија од EDP, а таа е EDT (тоалетната вода) која што е 100мл, исто ја има во Шатци па така да можеш таа да ја тестираш, тоа што го добиваш на EDP е исто само појако малце, мирисот е тој.

Совет за прскање (ако некои не го препорачуваат ова):
На врат, позади врат и на рамо на маичка е доволно.
имаше некое меме, нуб про и хакер во поглед на прскањето, иако е доволно и ти тоа што го кажа

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Не, сите копии не се ни блиску до природниот мирис на Авентус, се друго ти е cope што ќе прочиташ по нет. После 1-2 часа, и копиите мирисаат ок, не се далеку од оние магични муабети за 95% сличност.

Одличен евтин, свеж парфем = Encre Noire Sport/Bvlgari - Wood Neroly.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не, сите копии не се ни блиску до природниот мирис на Авентус, се друго ти е cope што ќе прочиташ по нет. После 1-2 часа, и копиите мирисаат ок, не се далеку од оние магични муабети за 95% сличност.

Одличен евтин, свеж парфем = Encre Noire Sport/Bvlgari - Wood Neroly.

Но се далеку*

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Одамна не сме ја освежиле темата :cool:

Ова се последните парфеми кои ги купив,

Creed Wind Flowers

Chanel 22

Amber Aoud

Chanel Comette

Морам да кажам дека Comette & Amber Aoud ептен ме воодушевија, Comette е прекрасен ирис базиран парфем, но со одлична меко- свежа база, многу мошус, smooth а трае над 10 часа!

Amber Aoud е мистично цветен ориентал, прекрасна супер мека и свеж вид на роза, кој нема допирна точка со онаа роза која создава одбивност кај луѓето, а сето тоа покриено со мирис на бобинки но овде е слаткаст наместо да иде накај киселко - што ги прави малце евтино да делува кога бобинки ќе се уфрлат во композицијата, во базата е топ 3 најдобар јасмин кој некогаш сум го мириснал - избалансиран со дрвенасти ноти од кои доминира меко сандалово дрво и по некој зачин, приказна за себе! право ремек дело.

И другите два се одлични, но мене фаворити ми се првите.

Воедно имаме и 15% попуст и бесплатна достава за сите niche парфеми. Направете ордер на било кој hiche парфем и 15% ќе ви биде вклучен во нарачката.

Kако и секогаш слободно пратете ми порака, за било какви совети, прашања, дури и кога не се поврзани со купување од страната, пример сакате да купите некој парфем (шише) како поклон, кој колку трае итн.

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.741
3.419
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Кога веќе се фалиме, морам и јас да се пофалам и воедно поддржам нашите Арбен и Садула Адеми и нивниот бренд Гисада. :) 20241014_161812.jpg

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.379
e aj.jpg

E aјде кога веќе се фалиме :D
Ова е постара слика. Од тогаш уште купени се:

Атачменти

• 1.jpg
    1.jpg
    34,8 KB · Прегледи: 25