Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Парфеми

Скоти

user
15 октомври 2013
1.275
2.348
oud satin mood.jpg

Иако ружа не ми е една од омилените ноти овај парфем е нешто посебно. Слатко пудерасто отварање што многу ми се свиѓа кое преминува во доста интензивен мирис на природна ружа за после неколку саати пак да се врати на сладок мирис на ванила и амбер. Нуклеарна трајност, добри 16+ саати со неверојатна проекција. Чист унисекс според мене (иако некои би рекле дека е доста женски) би можеле и доста мажи да го носат.
Би го купил одма да не е толку скап.

Последна промена:

Скоти

user
15 октомври 2013
1.275
2.348
parfemi.jpg

Нови два парфеми додадени во колекцијата.
Creed Aventus absolu е една од најдобрите машки DNA што постојат. Има сличности доста со оригиналниот меѓутоа е пософистицирана, позрела и потрајна верзија на оригиналот. Цитрусно зачинско отварање кое после саат време преоѓа во слатко ружасти мириси за на крај да се смири во димасти и земјени ноти 10/10. Одлична проекција и трајност на моја кожа.
Amouage Reflection Man класика произведена пред 20 години. Софистициран, чист office safe парфем кој отвара со рузмарин и pink pepper и јас осеќам и нероли во отварањето. Како поминува времето се осеќаат цветни ароми на јасмин и ylang ylang . Dry down-oт е доста дрвенаст. Сандаловина и ветивер најмногу осеќам. Солидна трајност, одлична проекција на моја кожа.

Последна промена:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Нови два парфеми додадени во колекцијата.
Creed Aventus absolu е една од најдобрите машки DNA што постојат. Има сличности доста со оригиналниот меѓутоа е пософистицирана, позрела и потрајна верзија на оригиналот. Цитрусно зачинско отварање кое после саат време преоѓа во слатко ружасти мириси за на крај да се смири во димасти и земјени ноти 10/10. Одлична проекција и трајност на моја кожа.
Amouage Reflection Man класика произведена пред 20 години. Софистициран, чист office safe парфем кој отвара со рузмарин и pink pepper и јас осеќам и нероли во отварањето. Како поминува времето се осеќаат цветни ароми на јасмин и ylang ylang . Dry down-oт е доста дрвенаст. Сандаловина и ветивер најмногу осеќам. Солидна трајност, одлична проекција на моја кожа.

Ништо не разбрав, ама убаво звучи!

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
707
1.010
Абе ви даваат фискална дечкиве што продаваат парфеми тука на форумов...
За другар прашувам...

Скоти

user
15 октомври 2013
1.275
2.348
tf.jpg

Parfums de Marly Herod- Слатко скоро алкохолно отварање со силен сочен цимет,и иако не е наведена нотата на цреша јас ја осеќам. После само неколку минути во отварањето се осеќа тутун и димасти ноти. После некое време се смирува со ванила и дрвенасти ноти. Трајност и проекција ништо посебно. Преубав зимски парфем. Доста комплименти посебно од женската публика.
Tom Ford Eau d'ombre leather- Како голем фан на линијата Ombre Leather едноставно морав да го имам и последниот. Доста различен од EDP и Parfum верзиите. Се работи за кожесто ванилен парфем, доста уникатен и мажевен парфем. Би рекол дека е понослив од своите браќа за канцеларија и во затворени простории. Солидна трајност од 8+ саaти на моја кожа со 3.5 саати проекција.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.247
2.683
за вртење женски многу од парфемиве се промашај реално. Да си ги мирисаш по дома се ок, но да искочиш у јавност со нив ќе бегаат од тебе рибите. Све што ти треба е One Million EDT, Stronger With You Intensely, или Versace Eros EDT. Сум тестирал многу други, но некако освен за своја сатисфакција, за друго не се. Поготово Oud парфемите. На блиски исток само арапки ќе ти се лепат, овде ќе бегаат од тебе :ROFLMAO:

Скоти

user
15 октомври 2013
1.275
2.348
за вртење женски многу од парфемиве се промашај реално. Да си ги мирисаш по дома се ок, но да искочиш у јавност со нив ќе бегаат од тебе рибите. Све што ти треба е One Million EDT, Stronger With You Intensely, или Versace Eros EDT. Сум тестирал многу други, но некако освен за своја сатисфакција, за друго не се. Поготово Oud парфемите. На блиски исток само арапки ќе ти се лепат, овде ќе бегаат од тебе :ROFLMAO:
Ако си грд и најубајот да го стајш, џабе е.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.247
2.683

брат, има разлика меѓу убави парфеми и хемикалии. Убав парфем трае со декади. Секој збори за убавите парфеми и ден денес. И кога ќе ги пробаш знаеш дека си пробал нешто добро. Вас што ви ги туркаат овие фланкери и други пролазни хемикалии и плаќате цело богатство, нез што да ви речам.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.498
2.949
Види, нам овие ни се за вртење шваљерки и милфици...

А во времете ко вртевме женски - немафне пари за парфеми
(сапун-под-мишка.mp3)
...и то си држи вода.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.275
2.348
брат, има разлика меѓу убави парфеми и хемикалии. Убав парфем трае со декади. Секој збори за убавите парфеми и ден денес. И кога ќе ги пробаш знаеш дека си пробал нешто добро. Вас што ви ги туркаат овие фланкери и други пролазни хемикалии и плаќате цело богатство, нез што да ви речам.
Тоа е, брат. Ни тураат нас шо ќе најдат, да си го мамиме умот.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
Решив да им дадам шанса на Versace, со надеж дека е потопло времето:

1. Versace dylan blue - мене ми мириса "тешко". Класичен плав парфем. За жал, кратко трае/проектира.(барем на моја кожа)

2. Versace pour homme - поубав и по свеж парфем од горниот. Слаба трајност, и се поздравувам со версаче.

3. Ysl myslf edp - Чудо од парфем. Преубав, специфичен, а богами и 5+ часа го осеќав. Одличен парфем.

4. Mont blanc legend spirit - Ништо не осетив. Не знам дали шишето беше полно со парфем или со вода. За три минути изветреа.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.275
2.348
Решив да им дадам шанса на Versace, со надеж дека е потопло времето:

1. Versace dylan blue - мене ми мириса "тешко". Класичен плав парфем. За жал, кратко трае/проектира.(барем на моја кожа)

2. Versace pour homme - поубав и по свеж парфем од горниот. Слаба трајност, и се поздравувам со версаче.

3. Ysl myslf edp - Чудо од парфем. Преубав, специфичен, а богами и 5+ часа го осеќав. Одличен парфем.

4. Mont blanc legend spirit - Ништо не осетив. Не знам дали шишето беше полно со парфем или со вода. За три минути изветреа.
Dylan Blue имам 200мл шише и го користам буквално кога стварно не знам што да ставам.
Pour Homme е преубав летен парфем, Оffice Safe али прекратко трае. Штета.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
707
1.010
Парфемиве ти се утка скрос.
Додуша да бегаат од тебе ако сакаш, јесте. Зависи за што ги користиш.
Stronger With You Intensely го купив баш кога бев короносан. Истиот момент кога купував парфемот го губев и мирисот. Единствен парфем што имаше мирис беше овој . Кога ми се врати мирисот ми се плачеше ....
Исто и за милионерче. По гнасна работа немам намирисано од поодамна...

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
Скоти дај 5 предлози за лето за цел ден. Барам свеж парфем. Без пудри и останати нежни работи.
Сега за сега, имам купено mango ice, ама планирам уште 2 да купам.
На пик за купување ми е armaf odyssey aqua. И уште еден, и доста е.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.247
2.683
Парфемиве ти се утка скрос.
Додуша да бегаат од тебе ако сакаш, јесте. Зависи за што ги користиш.
Stronger With You Intensely го купив баш кога бев короносан. Истиот момент кога купував парфемот го губев и мирисот. Единствен парфем што имаше мирис беше овој . Кога ми се врати мирисот ми се плачеше ....
Исто и за милионерче. По гнасна работа немам намирисано од поодамна...

милионерчето е најдобар клаберски парфем досега направен. Таа формулација ниедна арапска хемикалија или пак бренд не може да ја постигне.
Штом овие не ти се допаѓаат, дефинитивно за тебе не се парфеми, користи си некој дезодоранс од 100 денари. :ROFLMAO:

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
707
1.010
Клаберот ќе ви каже све :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: . Aбе iq-тест треба пред дозвола за поврзување на интернет.
Џабе татарите не викаат: Интернета зомбира ни младината.
Клаберски парфем . ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХХАХАХАХАХААХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХХАХААХАХАХАХАХАХААХАХАХАХА.
Извини бате јас по мишка транс парти не се движам. Сеа сваќам зш ти требаат јаки парфеми. ХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХХХАХА.
Мишка транс парфеми аххаахаххахахахаххахаха.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.247
2.683
Клаберот ќе ви каже све :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: . Aбе iq-тест треба пред дозвола за поврзување на интернет.
Џабе татарите не викаат: Интернета зомбира ни младината.
Клаберски парфем . ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХХАХАХАХАХААХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХХАХААХАХАХАХАХАХААХАХАХАХА.
Извини бате јас по мишка транс парти не се движам. Сеа сваќам зш ти требаат јаки парфеми. ХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХХХАХА.
Мишка транс парфеми аххаахаххахахахаххахаха.

под тоа се мисли за искачање, али толку ти фаќа лејката, оди лечи се можам да ти речам. Село Бардовци има установа како за тебе.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.275
2.348
Аман не го хранете тролот.
Мислењето е автоматски споено:

Скоти дај 5 предлози за лето за цел ден. Барам свеж парфем. Без пудри и останати нежни работи.
Сега за сега, имам купено mango ice, ама планирам уште 2 да купам.
На пик за купување ми е armaf odyssey aqua. И уште еден, и доста е.
Ценовен ранг? Ако си за арапи слабо ги познавам.
И пригода наведи.

Последна промена:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.198
Скопје
Dylan Blue имам 200мл шише и го користам буквално кога стварно не знам што да ставам.
Pour Homme е преубав летен парфем, Оffice Safe али прекратко трае. Штета.
Pour Homme ми е омилен парфем и стварно штета кратко трае, а да знаеш најдолго ми трае на дуксер

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Скоти

user
15 октомври 2013
1.275
2.348
testing.jpg

PDM Layton Exclusive- Not my cup of tea. Некој чуден oud со цвеќиња и горчлив мирис. Сестра ми вика ми мириса на печени пиперки. Феноменална трајност и проекција
PDM Carlisle- A Red Tobacco well made. Преубаво отварање со морско оревче и шафран. Доста сладок парфем каде што се осеќа зрното тонка. После некое време доминира пачули. Одличен за зимските месеци. Слаба проекција добра трајност.
YSL Rouge Verlours- женски парфем. Чиста ружа, и само ружа.
PDM Althair- пресладок за мој вкус. Доста комплименти за него али мене ми мириса преслатко, глава ме заболе.
YSL Tuxedo- За мене ништо посебно. Многу хајпован парфем а и цена висока, се осеќа доста violet leaf, ружа и пачули. Ok трајност и проекција.
PDM Pegasus- одличен. Мој фазон, office safe, зрел мирис. Потсеќа на Reflaction Man i на Guccy Guilty Elixir. Сочен бадем кој подоцна се смирува во ванила и дрвесина. Добра трајност, ок проекција
PDM Castley- Релативно нов парфем од оваа куќа. Предобра трајност како се свеж, летен парфем. Малце generic мириса али мене ми се свиѓа! Преубаво цитрусно отварање заедно со ѓумбир го прават доста машки мирис. Добра трајност и добра проекција.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно