Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паметни часовници

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Предлог паметен часовник до 60еу? Да би имал добра конекција со тел, да можеш да отвориш некоја порака, мејл етц. Предност доколку би имал опција за поврзување со БТ слушалки за слушање музика. Фитнес тракер етц ..

Би бил користен во склоп со S20FE. Не сум многу искусен во паметневи часновници, се надевам на барам Unicorn за 60еу.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.810
4.526
Неготино
На саат мејл нема да можеш да отвориш сигурно, само да видиш дека ти стигнал.
Ете шаоми поназад од мене постиран, ако ти треба повеќе инфо за него слободно побарај.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Ете шаоми поназад од мене постиран, ако ти треба повеќе инфо за него слободно побарај.
Овој така? Кои според тебе се разликите помеѓу шаомито и некои други во тој ценовен ранг, ако си направил некој рисрч пред да го купиш?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.810
4.526
Неготино
Овој така? Кои според тебе се разликите помеѓу шаомито и некои други во тој ценовен ранг, ако си направил некој рисрч пред да го купиш?
Toj беше. Не го купив, ми е поклон од работа :D
Користев Mi Band 5 претходно, некако завртив накај шаоми, па се решив да го носам и овој место да го дадам на некој од фамилијата. Ми држи 14 - 15 дена батерија, прилично точен е со мерења, нотификации си стигаат предобро, си ги читам цели.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.964
8.499
На мојот не само што го отворам мејлот и го читам, туку и можам да одговорам на истиот. Е сега тапкање букви на толкав екран е трики парт ама функционира.

20221215-150827.jpg

Spodeli

read-only
5 октомври 2009
48
23
Сака да каже, на саат до 60еур нема да може маил да чита, не па да одговара а маилови..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

johny23

read-only
5 март 2022
24
6
Мислење за Xiaomi S1 Active или Xiaomi Mi Band 7 Pro кој има некој од овие да ми каже дали се добри или..

Qwerty29

hello world
21 септември 2021
126
106
ГостиJар
Препорака за часовници до 4-5к најбитно ми е да мерат точно како heart rate и слично. Благодарам.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.204
18.883
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Препорака за часовници до 4-5к најбитно ми е да мерат точно како heart rate и слично. Благодарам.

Двеве изјави се искључни една со друга, или бараш да е најефтин на најцел свет и не ти е битно дали и како мери и со која точност или бараш точно да мери и цената е соодветна за тоа.

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Двеве изјави се искључни една со друга, или бараш да е најефтин на најцел свет и не ти е битно дали и како мери и со која точност или бараш точно да мери и цената е соодветна за тоа.
Не баш, Хуавеи се доста прецизни за тие пари, попрецизни од повеќето Гармини, за спиењето да не прам муабет.

View: https://www.youtube.com/watch?v=VCDhtnxkuao&t=4s

Сигурно ќе си најдеш нешто тука.

Ali G

hello world
28 мај 2023
219
299
Јас би ти рекол да си земеш настаро некое forerunnerce како 245 сигурно би го нашол околу 100 евра и ќе ти држи батерија 5-6 дена како ништо.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Ни најскапите колку што знам не мерат ништо попрецизно од Mi band 6/7 да речеме. Колку што јас знам, сензорот зима средна вредност во Х минути (или секунди), па математички доаѓа до BPM на срцев ритам.

Да би работел цело време сензорот, би ја испразнил батеријата за 2-3 саати. Можда во workout mode времето на читање на пулс се намалува, ама пак не читаат цело време. Пак вадат best effort estimate.

Ако ти треба ЕКГ, оди другар на лекар. Ни еден саат, ма колку паметен и да го рекламираат не е медицински апарат.

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Ни најскапите колку што знам не мерат ништо попрецизно од Mi band 6/7 да речеме.
Малку поскапите мерат далеку поточно од Ми бенд, најточни се Apple, многу блиску до граден мерач.

Колку што јас знам, сензорот зима средна вредност во Х минути (или секунди), па математички доаѓа до BPM на срцев ритам.
Тоа е можеби така кај поевтините посебно тие со амолед екран да заштедат батерија, кога ќе уклучиш активност мери во секоја секунда. Знам кај Шаоми имаш да избериш на каков начин да мери.

Да би работел цело време сензорот, би ја испразнил батеријата за 2-3 саати. Можда во workout mode времето на читање на пулс се намалува, ама пак не читаат цело време. Пак вадат best effort estimate.
Нема да ја испразнат за 2-3 сати (нити GPS не го можи тоа кој е далеку позахтевен) али ќе му скрати можеби 20-25% од батеријата. Гармин работи 24/7, најверојатно и другите спортски на негов ранг, не сум сигурен.

The optical HR monitor in Garmin wearables is designed to sample your heart rate multiple times per second, 24 hours a day, 7 days a week

Ali G

hello world
28 мај 2023
219
299
Малку поскапите мерат далеку поточно од Ми бенд, најточни се Apple, многу блиску до граден мерач.

Тоа е можеби така кај поевтините посебно тие со амолед екран да заштедат батерија, кога ќе уклучиш активност мери во секоја секунда. Знам кај Шаоми имаш да избериш на каков начин да мери.

Нема да ја испразнат за 2-3 сати (нити GPS не го можи тоа кој е далеку позахтевен) али ќе му скрати можеби 20-25% од батеријата. Гармин работи 24/7, најверојатно и другите спортски на негов ранг, не сум сигурен.
Гармин се рекламира дека зема примерок 24/7 секоја секунда меѓутоа не е баш така. Доколку имаш гармин види го HR без активност се менува еднаш на 4-5 секунди, уклучи некоја активност како табата на пример и венднаш HR почнува да варира секоја секунда.

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Гармин се рекламира дека зема примерок 24/7 секоја секунда меѓутоа не е баш така. Доколку имаш гармин види го HR без активност се менува еднаш на 4-5 секунди, уклучи некоја активност како табата на пример и венднаш HR почнува да варира секоја секунда.
Имам 2 Гармини и свети цело време зелено сензорот кога ти е на рака, на колку секунди се менува то е друго.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.366
2.787
ЕКГ и (heart rate) пулс не е исто, пулс ти е колку откуцаи имаш. ЕКГ е многу подетална анализа, тоа може само доктор да го чита. Така да џабе и да ја имаш таа опција кога не знаеш да го читаш.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Имам 2 Гармини и свети цело време зелено сензорот кога ти е на рака, на колку секунди се менува то е друго.

Можда свети ама ти гарантирам дека не е на секоја секунда отчитување. Можда он пробува, ама дефинитивно промашува. Пот, влагна, лош контакт. Неможе да прочита толку детално пак се пресметува по формула.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Доколку тие мерења сакате да ги користите за медицински цели, едноставно, заборавете на каков и да е смартвач. Толку.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kirev

senior
31 мај 2010
9.126
7.811
ЕКГ и (heart rate) пулс не е исто, пулс ти е колку откуцаи имаш. ЕКГ е многу подетална анализа, тоа може само доктор да го чита. Така да џабе и да ја имаш таа опција кога не знаеш да го читаш.
Apple Watch не ти чита електрокардиограм. Ама го имаш во ПДФ за да му го пратиш на докторот. Или да го испечатиш.
Мислењето е автоматски споено:

Доколку тие мерења сакате да ги користите за медицински цели, едноставно, заборавете на каков и да е смартвач. Толку.
Ова е точно за кинеските направии. За Епл не е точно. Замисли некој да настрада заради мерењата. Ќе има тужба за две секунди и ќе му земат на епл пола милијарда долари по настрадано лице (на пр. уште немаат мерење на крвен притисок иако еден куп кинески саати се шиткаат демек со мерење притисок). Значи Епл си тера успешно кон тоа да стане уред за комплетно медицинско мерење на состојбите во организмот. Башка срцевите мерења, мери дури и колку се клатиш кога чекориш...

Последна промена:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
И за нив е точно, само што имаат подобри алгоритми за пресметка.
Затоа и убаво си пишуваат, така што не може да ги тужат нив.
4990a418f15d40345e1a5b66a5fc747f.jpg

28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Можда свети ама ти гарантирам дека не е на секоја секунда отчитување. Можда он пробува, ама дефинитивно промашува. Пот, влагна, лош контакт. Неможе да прочита толку детално пак се пресметува по формула.
Ова е тестирано или trust me bro?

kirev

senior
31 мај 2010
9.126
7.811
И за нив е точно, само што имаат подобри алгоритми за пресметка.
Затоа и убаво си пишуваат, така што не може да ги тужат нив.
4990a418f15d40345e1a5b66a5fc747f.jpg
„Консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт“...

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Баш така е работата, само што ниту кај нас а вајда ниту кај нив некој го чита тоа. :))

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно