Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паметни часовници

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
Прв пат користам смарт часовник во животов.
Имам АmazFit bip 3 и апликацијата што е на телефон Zeep ми бараше Блутут за функциите во подесувања
Погледнете го атачментот 124943
Може ли без блутут да се овозможат овие фукции да работаат? Што ќе му е блутут за ова?
за да пренесува податици што собира од телефонот на мобилен, за да ти стигаат нотификации од мобилен на телефон .. зависи што сакаш да правиш со саатот ..

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.496
572
за да пренесува податици што собира од телефонот на мобилен, за да ти стигаат нотификации од мобилен на телефон .. зависи што сакаш да правиш со саатот ..
А мора засекогаш да ми е вклучен блутутот за да ми стигаат нотификации од мобилен на телефон? Нели блутут троши батерија на телефонот?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
А мора засекогаш да ми е вклучен блутутот за да ми стигаат нотификации од мобилен на телефон? Нели блутут троши батерија на телефонот?
епа како ќе ти стигаат пораки инаку? и да троши и на саатот и на телефонот :D

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.496
572
Amazfit bip 3 има ли за мерење притисок? Гледам има за срцев пулс, за крв, за стрес ама не најдов за мерење притисокот.

Ако некој го користел овој модел нека пише.

kirev

senior
31 мај 2010
9.123
7.810
Генерално мислам дека никој уште не успеа да направи мерење притисок на саат. Башка Кинезите, зборам за медицински прецизно, не зезанциите во саати од десет долари

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.496
572
Генерално мислам дека никој уште не успеа да направи мерење притисок на саат. Башка Кинезите, зборам за медицински прецизно, не зезанциите во саати од десет долари
Е да имаше такви што прецизно ќе измереше притисок ќе беше супер, ама ништо чудно и тоа да измислат. Овој мојов AmazFit Bip 3 изгледа нема за мерење притисок. Јас не најдов воопшто тоа.

Прв пат во живот имам паметен часовник и никако не ми е јасно како тоа е програмирано да знае кога јас долго сум седнат за да ме извести да станам и да направам вежби? Или како знае колку време сум спиел и кога сум се разбидил?

• лол
Реакции: Avid

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
Е да имаше такви што прецизно ќе измереше притисок ќе беше супер, ама ништо чудно и тоа да измислат. Овој мојов AmazFit Bip 3 изгледа нема за мерење притисок. Јас не најдов воопшто тоа.

Прв пат во живот имам паметен часовник и никако не ми е јасно како тоа е програмирано да знае кога јас долго сум седнат за да ме извести да станам и да направам вежби? Или како знае колку време сум спиел и кога сум се разбидил?
:) Друже сензорот за движење го отчитува тоа :) гледа дека немаш движење во нормално време за спиење (да речам 00часот или 01 часот на сабајле) и те рачуна дека спиеш, исто и на сабајле гледа дека поише се движиш и те рачуна дека веќе си буден :) исто и за вежање што викаш, те гледа во 12 часот на пладне не се движиш многу и предупредува дека треба да вежбаш, тоа на гармин го имам али исклучено ми е ме замараше. Исто и ако си под стрес, гледа дека немаш движење а пулсот ти е ненормално висок и ти кажува под стрес си.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid
28 јануари 2017
2.101
4.846
Ресен
Исто и ако си под стрес, гледа дека немаш движење а пулсот ти е ненормално висок и ти кажува под стрес си.
Стресот го мери преку HRV (heart-rate variability) и периодот помеѓу одкуцаите. Може да ти е нормален пулсот а стресот висок.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.365
2.787
Импресиониран сум од прецизноста на Amazfit GTR3 Pro, како мери брзина на движење и дистанца у метро прецизна.

Riku

lurker
27 ноември 2021
592
259
Импресиониран сум од прецизноста на Amazfit GTR3 Pro, како мери брзина на движење и дистанца у метро прецизна.
За 15К ако не мери прецизно тогаш под гума би го ставил и ќе им го вратам во делови од местото каде што е купен.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.496
572
Стресот го мери преку HRV (heart-rate variability) и периодот помеѓу одкуцаите. Може да ти е нормален пулсот а стресот висок.
Мене пулсот ми е голем и кога пешачам побрзо одење. Цело време се мнеува ама тука е 142 и повеќе. Се смирува на 60-70 па и 90 кога сум во мирување

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817
Мене пулсот ми е голем и кога пешачам побрзо одење. Цело време се мнеува ама тука е 142 и повеќе. Се смирува на 60-70 па и 90 кога сум во мирување

Со 142 си околу 75% од субмаксималниот пулс, што е граница помеѓу среден и тежок тренинг интензитет.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.496
572
Со 142 си околу 75% од субмаксималниот пулс, што е граница помеѓу среден и тежок тренинг интензитет.
Јас и слабо пешачам и поради тоа немам набиено кондиција. Срцето во пешачене она побрзо темпо на одење повеќе ми отчукува.

А она за крвта автоматски на часовникот никогаш не ми мери освен јас ако не измерам. Дали така треба да биде или што е не знам.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Све зависи од тежината на човекот,и како што напомена корисникот слабото пешачење и недоволно кондиција прави повисоки очукувања,но не треба да се игнорира во никој случај високото чукање на срцето.Да не биде дека сме ние тука доктор и кажуваме глупости,доколку си осеќаш дека не е правилно чукањето знаеш каде треба да се обратиш,да не трубиме тука ние докторски работи.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.365
2.787
мене на саатов ми вика до 120 пулс топење сало, после над 120 аеробик, ваљда има и други нивоа над тоа кои не сум ги отворил:LOL: највисоко до 144 ми рипна, ваљда е нормално пулсот да рипа кога телото е под интензитет, после намалува до 60-70.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Дури евтините алки од 20-30 евра можат да бидат корисни за да се утврди дали пулсот во мирување е висок - ако во првите минути кога ќе се разбудиш континиуирано 1 месец да речеме секој ден е над 70 bpm, паметно е да се направат промени во животните навики.
Во однос на Zone 5 - највисоката зона, најчесто саативе почнуваат да пиштат кога ќе надминеш некоја граница пресметана 220 - возраста. Ништо страшно да се има активности и со 190 bpm на кратки интервали само тоа да биде при зголемен физички напор а да не се случува при обично пешачење.

dddragan

hello world
12 август 2014
438
599
IMG_3576.jpeg

5 зони се. До 4та зона се рачуна тренинг, 5та зона веќе телото во survival mode е и уз вежбање минимално треба во таа зона да си, или ич.

Сало у сите 5 се топи. :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно