Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Паметни часовници

Allen

hello world
27 февруари 2015
55
59
Функционира ли Samsung Pay кај нас? Некој да сподели искуство и дали вреди замарањето да флешувам софтвер само за апликацијава? Се работи за Galaxy Watch3 донесен од Швицарска и неможам да креирам акаунт без постоечка адреса и телефонски број од таму...

Cicada

hello world
29 октомври 2019
64
102
Скопје
Cicada's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3600
Motherboard
B550 AsRock Phantom Gaming 4
Storage
Kingson A2000 500GB
PSU
Cooler Master V1000
RAM
4x8GB, 3200MHz, CL16, G.Skill FlareX
Video card
RTX3080
Case
Fractal Desigh NORTH (Mesh)
Mouse
Logitech M650L
Keyboard
Logitech K650 (white)
Audio
Modecom VULCAN
Monitor
ASUS VP249QGR, 144Hz IPS
OS
Windows 11 Pro (beta)
Друштво прашање, Huawei GT2 Pro дали има проблеми на iOS во врска со поврзување часовник-телефон и се останато од сервисите? Апликацијата како е ажурирана на iOS?

Не земај, не се гори и ти како мене. Јас го зедов обичниот GT2 и поголемо срање од саат не може. Моден додаток што вика @Propeller, и толку. Тешка глупост. Хуавеи дури не се оправат со САД за да може да се вратат нормално на пазарот за жал нема да ги бива. Можда за 4-5 години кога ќе успеат да го стигнат софтверот на сите останати...

Е сега ако веруваш дека ќе успееш да инсталираш апликации и да ти е функционално...

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Функционира ли Samsung Pay кај нас? Некој да сподели искуство и дали вреди замарањето да флешувам софтвер само за апликацијава? Се работи за Galaxy Watch3 донесен од Швицарска и неможам да креирам акаунт без постоечка адреса и телефонски број од таму...
Македонска картичка не можеш да подклучиш, но ако имаш друга картичка (пр. од швајцарија), да плаќаш можеш

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.198
Скопје
Некој има mi watch да каже мислење? Случајно да не има еСим опција?
Колега го има и ок е, го гористи за трчање, само има мали проблеми со синхронизација со Strava (спортска апликација), го зема некаде околу 6-7000 од ми стор, и колку што знам нема еСим сигурно

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Колега го има и ок е, го гористи за трчање, само има мали проблеми со синхронизација со Strava (спортска апликација), го зема некаде околу 6-7000 од ми стор, и колку што знам нема еСим сигурно

Јас би го користел со Ми Фит апликацијата, не ми е за трчање. Теретана и општо низ денот да видам што инфо ќе собере. Го видов во Сет ама изгасен им беше, на изработка делуваше ок. Не знам дали вреди да се дадат дупло пари за Galaxy Watch 4...

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.198
Скопје
Јас би го користел со Ми Фит апликацијата, не ми е за трчање. Теретана и општо низ денот да видам што инфо ќе собере. Го видов во Сет ама изгасен им беше, на изработка делуваше ок. Не знам дали вреди да се дадат дупло пари за Galaxy Watch 4...
Во буџет не се мешам, али ако ти е за спортување би одел дефинитивно на Гармин часовник, искрено многу навики ми се сменија со тоа, првично ми беше ај како за возење велосипед да издржува повеке часови ГПС, и летово почнав и да трчам поредовно, и како завлегуваш во тоа ти се отвараат и други работи. Едина работа за која жалам дека сум фрлил толку пари :)

TheBuilder

read-only
15 мај 2014
6
2
Од вчера Ticwatch 3 Pro (GPS). Прилично задоволен од тоа како се понаша. Споредбено со Stratos 3, покорисен, ама напола батерија, шо не е толку лошо.
Друже, како си задоволен од саатот после ~2 месеци користење? Се мислам да го купам...

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Друже, како си задоволен од саатот после ~2 месеци користење? Се мислам да го купам...
3 дена батерија, значително подобро искуство од претходни саати (не е само notification center)
Google assistant не е толку паметен колку шо мислев т.е. ги нема рутините, не можам преку него да иницирам повик, а можам преку апликација. Убаво ме слушаат ако зборам преку него (не очекував дека толку често ќе ја користам опцијава).
За да имам фул 3 дена (со нешто екстра) батерија, користам целосно лцд екранот место амолед, плус наместив да влегува автоматски у Essential node навечер, тогаш следи спиење, чекори и срце, па од сабајле пред алармот се пали и си тера.
Од тоа шо прочитав, би требало летово да добие wearos 3, ако не се пишманат овие у после ден момент.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
На сим ми ми земав од оние детските што се од Вивакс од Анхоч во кои се става сим картица, но после година дена батеријата не му држи веке. Сакам да земам некој кинески, не мора да има детски дизајн, но да има локација и јавување. Имате некоја сугестија за модел? 60-70 евра максимум.

TheBuilder

read-only
15 мај 2014
6
2
3 дена батерија, значително подобро искуство од претходни саати (не е само notification center)
Google assistant не е толку паметен колку шо мислев т.е. ги нема рутините, не можам преку него да иницирам повик, а можам преку апликација. Убаво ме слушаат ако зборам преку него (не очекував дека толку често ќе ја користам опцијава).
За да имам фул 3 дена (со нешто екстра) батерија, користам целосно лцд екранот место амолед, плус наместив да влегува автоматски у Essential node навечер, тогаш следи спиење, чекори и срце, па од сабајле пред алармот се пали и си тера.
Од тоа шо прочитав, би требало летово да добие wearos 3, ако не се пишманат овие у после ден момент.

Фала за инфо!
Се друго е ок али очекував малце подолго да трае батеријата со користење само на лцд екранот. Моментот со трајност на батеријата ми е некако битен со оглед на тоа што е саат и би сакал барем недела дена да тера.
За трајност на батеријата имам доста добар фидбек за Huawei часовниците.. 2 недели демек издржуваат али они си користат нивен оперативен систем и не сум сигурен дали ќе ми фалат Wear OS функционслности.

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Фала за инфо!
Се друго е ок али очекував малце подолго да трае батеријата со користење само на лцд екранот. Моментот со трајност на батеријата ми е некако битен со оглед на тоа што е саат и би сакал барем недела дена да тера.
За трајност на батеријата имам доста добар фидбек за Huawei часовниците.. 2 недели демек издржуваат али они си користат нивен оперативен систем и не сум сигурен дали ќе ми фалат Wear OS функционслности.
Мислам дека би ти зависело дали користиш хуавеи телефон. Јас користам пиксел и ми одговара ticwatch ради wearOS.
Сите апликации што ги користам и seamless интеграцијата ми е ептен кул. Тоа е лично исксутво. Претходно и stratos 3 ми вршеше работа од тој аспект, ама не е толку smartwatch колку шо е notification mirror. И тој имаше мод да трае до 14 дена, со тоа што губиш дел од основните апликации...

Овој, со essential mode, да биде само basic tracker на чекори, срце и спиење, може да трае до 60 дена (по реклама) и од тоа што гледам, преку вечер не ми троши ич батерија. Ама, дека интензивно го користам за нотификации и слично за на работа со се smart home команди (барем основните, рутнините не ги фаќа), затоа додатно си тера батеријата.
3 дена не е малце у споредба со другите саати, а како шо спомнав (се недавеам) со апдејтот на WearOS3, ќе се подобри и батеријата.

jvelk

hello world
16 февруари 2021
83
152
Имам Mi Watch Lite, прилично задоволен, највеќе го користам за нотификации да ми стигаат пошто не го гледам телефонот, а и батеријата мислам иде недела - недела ипол

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Дечки може да се најде паметен часовник со сим картичка докај 3000ден? Поклон за 6 годишно дете.

ФАла.

Ако не ти пречи што е од оглас. Инаку околу таа цена кога барав имаше добри бенд-ови и не толку добри часовници (Vivax и сл.)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.078
14.174
Другари, замолувам за предлог за часовник до кај 4000 денари. За женско кое има самсунг телефон. Благодарам. Што е најдобро за парите?

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Другари, замолувам за предлог за часовник до кај 4000 денари. За женско кое има самсунг телефон. Благодарам. Што е најдобро за парите?
Моментално има промоција на овој часовник, а колку за компарација еве ја редовната цена во Анхоч.
Надвор ти е од буџетот ама нека стои како предлог,сигурно ќе се јави некој со искуство.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Препорака за некое саатче до 100 евра? Ми здосади алката и му ја дадов на татко ми уште пред некој месец. Сакам саат, бар 7 - 10 дена батерија да држи и да е горе-доле точен со мерењата (пулс итн).

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Препорака за некое саатче до 100 евра? Ми здосади алката и му ја дадов на татко ми уште пред некој месец. Сакам саат, бар 7 - 10 дена батерија да држи и да е горе-доле точен со мерењата (пулс итн).
Имам еден збор за тебе: Garmin Fenix 6x Pro Solar!

Можеш и опцијата без Солар, држи доволно долго батеријата.

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун
Имам еден збор за тебе: Garmin Fenix 6x Pro Solar!

Можеш и опцијата без Солар, држи доволно долго батеријата.
Fenix 5 Saphire ... 3 и кусур години ... 7-8 дена со ~8часа ЏиПиес +2-3 саата вежби без Џипиес, лудило саат, за активни луѓе.

За покежуал ... Вивоактив е топ + има тач скрин .

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.198
Скопје
Аххх... за малку... демн... ок, мојот предлог стои, он сега нека собере уште 800 евра за нон-Солар моделот.
А уствари @Oktar не му даде лош предлог :) ги даваат и за 100 евра рата месечна на 6 месеци таман ке биде за Феникс 6 ;)

Software

lurker
15 август 2007
591
357
дали има некој искуство со овие паметни часовници
Suunto
кај нас ги имало во Scout и во Beosport ама цени неможев да најдам на нет.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно