marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.818
- 5.526
Ама чек сега ти отиде Алиекспрес спамање и слично. Сепат ова е форум. Сепак е овде на доброволна основа и купувањето а верувам и знаењето дали сакам секој да знае што сум купил од кого, или дали сум му продал на некого нешто. Тој што сака ќе тагне, тој што сака ќе остави рејтинг и тоа е тоа.Па не е обавезен ама многу повеќе си поттикнат да оставиш рејтинг. На пример за некоја нарачка ти стига мејл да направиш потврда дека си ја примил нарачката, при самиот клик за потврда одма ти отвара поле да оставиш рејтинг, после бидејќи си оставил рејтинг ти дава поени, ако ставиш и слика ти дава плус поени итн..
Овде само една нотификација што еве гледаме дека членовите ја игнорираат. Можда може да се даде некој појак поттик за да оставаат рејтинг.
Еве на пример и ова би го размислил. Што ако несакам да се знае дека јас сум го купил? Продавачот да може да ме „тагне“ ама јас како купувач да означам дали сакам или не да се појавам.Кога означувате оглас како продаден/купен имате поле во кое можете да внесете на кого е продадено/ од кое купено.
Потоа означениот член добива известување со линк на кој може да додаде коментар/ рејтинг за купо-продажбата.
Да напомена дека тоа е единствениот начин некој да добие статус на проверен огласувач (ова го имав кажано во темата каде што ги претставивме огласите). Темата за позитивно искуство е само заз дискусија, тамошните позитивни коментари нема да бидат земени во обзир при давањето/одземањето на статусот.
Мене лично не ми смета, ама ова би биле основи на приватност, дозвола и доброволно оценување.