Enquito
poweruser
- 8 август 2017
- 2.603
- 1.764
Да слично, сакав моите рутери да бидат поврзани преку жица секој акцес поинт да си има свој кабел, а за новите андроид уреди, се доста неспретно изведени. На пример на стариот дедициран Макств уред имаш копче за да премоташ со Х2, х4 брзина, а тука немаш такви копче па мораш да скрабаш лево десно со копчињата за движење и немаш преглед до каде си, немаш превју како на старите уреди, кога снимаш некоја програма немаш лесен пристап, фали копче rec на далечинското каде ќе пристапиш до снимана содржина, сниманата содржина не е локална и се брои во часови, андроидот има само 2гб рам и знае да заглави ако се отворат 2 апликации, нема можност да ги распоредиш апликациите на почетен екрен како што ти сакаш итн.Задоволен си сега од резултатот или има некои негативни страни?
Јас сум на старите IPTV апарати ама слабо ми е wifi-то со само еден бриџ рутер во друга соба и сакам да се префрлам на wifi mesh со 3 access points. Ќе морам да ги користам LAN 1, 2 и 3 портите а maxTV да оди по можност преку wifi ако веќе новите смарт тв уреди го можат тоа. Сигналот ќе е добар пошто секако mesh access point уредот ќе стои до смарт тв уредот од телеком.
Ако те разбрав и ти од исти причини си го сменил уредот?