Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нова македонска хорор игра - Alan Sharp!

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Веројатно во предходниве 5 години барем еднаш сум ја спомнал на форумов - Alan Sharp - игра на која што работам исто толку време.

Бидејќи е бесплатно демо, не прекршувам правила да ја спомнам и овде.

Alan Sharp - A First Person mystery horror Video Game, и од денес официјално на стим Alan Sharp - Meet the Developers of Alan Sharp! - Steam News кај што би можеле да пробате и искусите мал дел од играта.

Воедно, играва ја работиме двајца, јас сум програмер, осветлување и слично за работи поврзани со енџин делот при работа и добар другар кој е пред се моделер, текстурџија и останати 3д ствари ( 3д генералист ).

Пет години е во изработка, како секундарна дејност, покрај примарните работи од кој вадиме леб.

Почната е како занимација во 2015та додека двајцата работевме во Скопје, но малце по малце ни влезе под кожа - и еве не.

Официјално да се пофалам дека и успеавме да влезиме на steam fest festival и сабота имаме лајв стрим на играва.

За некој месец планираме да излези и пролог чаптер, нешто со сличен изглед како демово, само доста поголем материјал, па после тоа се шириме кон семи - отворен свет, со главниот лик - Alan Sharp, за разлика од демово и пролог чаптерот каде што играш со друг лик за кој не би давал спојлери, се надевам доволно добро е објаснато во самата игра зошто и како.

Играва би била наменета за љубители на хорор жанр, истражувачки дух и оригинална приказна.

Имајте ми пријатна вечер.
Влатко

ps. 13 години форумов не сака да сооработува со мене при аплоад на слика :D Жалам ако имате 2-3 исти слики пред почеток, или img таг. Се трудам да поставам некое сличе колку да не е црно бела тема

Атачменти

• Alan-Sharp-Laurel.png
    Alan-Sharp-Laurel.png
    3,7 MB · Прегледи: 141
Последна промена:

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Браво Влатко, со среќа понатака!

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Дур ја симнувам за да ја пробам, сакам да ве поздравам и да изразам голема радост што од нашава мала земја и заедница излегува ваков продукт. :)
Патем, шон го крстивте џекот Аце Острион? :D

Последна промена:

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Првпат после многу време ќе се логирам на Steam.
Голема поддршка и желба за успех со неа.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
wow.. Фала ви друштво на поддршката. Не очекував олку коментари наеднаш !

Збор - два за играва, ова е генерален прв ден од јавен тест, така да багови, потенцијални грешки и слично очекувано е да има. Една од причината што ја даваме без пари, и во апла скратена форма е баш ради тоа.

Голем број на ствари ќе се менуваат, од типот на глума, анимации и слично. Работи на кој не исфорсиравме доволно, бидејќи сакавме да видиме генерален фидбек на целиот труд пред да продолжиме натаму.

Во име на погоре напишаното, коментари, критики, забелешки - добредојдени!

Доколку некој го интересира каква е играта, ама нема/ не сака steam или едноставно не е расположен за играње, изволте рандом јутјуб видео од рандом јутубер
View: https://www.youtube.com/watch?v=INA7_B9P23Q
кој незнам на кој начин не најде и ја изигра играта. Мислам дека добра претстава направи на целата демо содржина. Даде и критики и пофалби.

Уште еднаш фала на цела подршка!

ПС. Гојдо, Аце Острион бе? :D Ако ваѓам македонска верзија ВЕТУВАМ дека тој лик ќе е вметнат во приказнава :D

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Се поклонувам.
Браво!

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.533
3.133
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Одлично. Ултра мала забелешка - ставете лого од играта или нешто друго да се појавува на табот (или како и да се вика тој дел од сајтот) наместо лого од Wordpress.

Атачменти

• 222222.jpg
    222222.jpg
    7,8 KB · Прегледи: 66

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Update:

Направивме масовен update на самото демо, благодарение на сите забелешки кој ги добивме последниве 3-4 месеци. Самото демо сеуште е бесплатно овде: Alan Sharp on Steam

Првиот целосен дел надежно ќе е јавен јануари 2021. Доколку ви се допаѓа играта, би бил благодарен ако стегните whishlist, и нормално како и секогаш, забелешки се добредојдени.

Влатко

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Како е друштво?

Еден абдејт на темава. Alan Sharp конечно после 6 години работа излезе. Достапна е на steam : Alan Sharp on Steam

Доколку сте љубители на horror/ puzzle игри, мислам ќе ви се допадне.

Имајте пријатна вечер.
Влатко

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно