Не сакаше. Сега целосно функционира.Кога бара да се најавиш со отпечаток од прст одбери „Не, благодарам“ и најавувај се си пин... така фнкционира
Ова е претеризамНе им се отвора ни сајтот, ни „Моја Банка“.
Истовремено, до денес не ни знаев дека постои услуга „Моја Банка“, настрана МКлик.
EDIT: Директен линк до соопштението овде. Промените се овде.
EDIT 2: Light пакетот на МКлик сега ќе чини 20 денари, што значи дека без таа уплата, нема веќе увид на сопствена сметка дигитално ниту можност да се логираш од десктоп порталот. Истовремено, 3 месечни проверки на сметката на банкомат се бесплатни, секоја наредна 20 денари.
Освен тоа, месечна провизија за платежни сметки се качува на 45 денари доколку вкупниот промет е над 100 денари.
Погледнете го атачментот 149640
Мислам дека само уште пропуштиле да стават провизија на известувања преку вибер. Едно известување треба да биде најмалку 40 денари. Ај ќе биде и тоа со наредна измена. Да не дојде многу наеднаш![]()
промените само за земање повеќе пари од клиентите, повеќе или подобри услуги нема.Не им се отвора ни сајтот, ни „Моја Банка“.
Истовремено, до денес не ни знаев дека постои услуга „Моја Банка“, настрана МКлик.
EDIT 2: Light пакетот на МКлик сега ќе чини 20 денари, што значи дека без таа уплата, нема веќе увид на сопствена сметка дигитално ниту можност да се логираш од десктоп порталот. Истовремено, 3 месечни проверки на сметката на банкомат се бесплатни, секоја наредна 20 денари.
Освен тоа, месечна провизија за платежни сметки се качува на 45 денари доколку вкупниот промет е над 100 денари.
Хм, го имам истиот впечаток, не знам оти?Мислам дека само уште пропуштиле да стават провизија на известувања преку вибер. Едно известување треба да биде најмалку 40 денари. Ај ќе биде и тоа со наредна измена. Да не дојде многу наеднаш![]()
Апсолутно се сложувам со тоа, вибер (особено без да им дадам изричита согласност за тоа), не ми е баш за официјален канал за комуникација (и мене по вибер ми стигнуваат пораки од нив).Нели? Башка што имаш тотално „професионален“ пристап кајшто корпорацииште како НЛБ Банка смета дека е сосема океј да користи апликација како Вибер за да ги известува своите корисници за вакви „кежуал“ работи.
Се надевам дека си во право.Да влезат финтек банките и ќе ги снема провизиите.
Кај и да одиш, истото те/не чека.промените само за земање повеќе пари од клиентите, повеќе или подобри услуги нема.
значи од јуни па натака, само да имаш сметка со промет над 100ден месечно и мклик апликација во телефонот со најсмотан пакет услуги ќе те чини 780ден годишно. да имаш картичка или поскап мклик пакет уште повеќе пари.
пред едно 2 месеци бев да си земам обновена дебитна картичка кај нив, најобична. во мклик апликацијата беа ми уклучиле стандард пакет (70ден), наместо бесплатниот лајт што ми беше активен цело време. кога ја земав картичката им реков дека сакам да го исклучат стандард пакетот, на што ми одговорија дека може да го сторам тоа преку мклик апликацијата. не сакав да се расправам дека јас воопшто немам ни го уклучено тој пакет, но по ова ќе треба да престанам целосно да ја користам тутунска банка.
паранојата што ме фаќа е дека и другите банки ќе го следат овој потег и ќе ги зголемат цените на услугите, што поради алчност, што поради сепа интеграцијата со која ќе изгубат пари од трансакциите со европските земји, а банката мора да има милионски профит на месечно ниво
што банки се тоа?Прв пат дознавамфинтек банките
Разумната висина на надоместокот од ставот (1) на овој член не смее да биде повисока од 0,1% од подвижниот просек на просечната месечна исплатена нето-плата во земјата за претходните 12 месеци, согласно со објавите од страна на Државниот завод за статистика.
Revolut, Wise, N26, Paysera, Curve. Најчесто се бесплатни со премиум тиеринг систем за некои плус бенефити, но со нивен влез конкуренцијата се појачува и традиционалните банки почнуваат да нудат бесплатни пакети со basic функциишто банки се тоа?Прв пат дознавам
Со тоа што ниту една од наведените не е банка. Мислам дека тоа беше забуната бидејќи погоре ги крсти финтеч банки.Revolut, Wise, N26, Paysera, Curve. Најчесто се бесплатни со премиум тиеринг систем за некои плус бенефити, но со нивен влез конкуренцијата се појачува и традиционалните банки почнуваат да нудат бесплатни пакети со basic функции
Не ги оправдувам воопшто банките, нити сум среќен за новите трошоци но, само сакам да кажам дека основната платежна сметка и цената за нејзино месечно одржување е регулирано преку НБРМ. Континуирано расте, бидејќи расте и просечната плата во земјата.
Во член 74, од Законот за платежни услуги и платни системи стои дека:
Истотака, НБРМ има убава алатка каде можете да ги споредите трошоците за сите услуги кои ги нудат банките во Македонија, па така информирано да одлучите каде треба да имате сметка.
Па тоа е и целта, традиционалните банки да понудат технолошки понови услуги т.е да има здрава конкуренција, а не Комерцијална 45ден за м-банкарство, НЛБ 40ден за м-банкарство (како што е случај со А1 и Телеком) и уствари исто ти е секаде пошто банките картелски работат кога е во прашање провизиите.Со тоа што ниту една од наведените не е банка. Мислам дека тоа беше забуната бидејќи погоре ги крсти финтеч банки.
И јас прв пат слушам, која е функцијата на „Моја Банка“?до денес не ни знаев дека постои услуга „Моја Банка“
Preterizam….Не им се отвора ни сајтот, ни „Моја Банка“.
И мене ме интересира што е тоа "Моја Банка?"
"функционалност" за да земаат плус париИ мене ме интересира што е тоа "Моја Банка?"
Ништо важно. Ги чуваат известувањата што ги праќаат по месец како пдф/слика.
Што знаете вие господа од старост и годиште од 1940 година кој бара внучко што е тоа пин код и дај покажи ми како се пушта ова со замарања.Не ви било срам. МОЈА БАНКА Е ФУНКИОНАЛНОСТ ОД ВРХУНСКИ ПРИОРИТЕТ У 2025 ГОДИНА ЛЕТО ГОСПОДОВО. МА ТОА Е НАЈНОВ КРИК НА ТУТУНСКА БАНКА. МА ШО Е ТОА 20 ДЕНАРИ ЗА ВАС . ЏУНГА ЛУНГА МАСТИЧЕ ЕДНО"функционалност" за да земаат плус пари
LED ROAD SIGNAL LIGHT RED EXTRALINK
730,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL MINI HAMA RAGE EXODUS 760 RGB LED 60% w/palm rest OUTEMU Red switch , Black, 217828
2.580,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден