Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

Dejan007

hello world
15 март 2019
53
88
Аха. Е сега, ова значи дека, според кажаново од Еди

ќе треба тебе да ти ги врати парите откако ќе му ги вратиш. Хахахахха.
So ogled na toa deka mi ima i tocna lokacija na viber kako kako u red redemption na mapa X-ce koa imas tocno kaj da go kopas zlatoto i pisues ovde na forum me baras... izlea konjot mu e bolen nema so sto da dojde .... ahh Avid sto li ke praam sea so tolku pari brate... da ja delime loto devojkata za nova god na taa para a?
Мислењето е автоматски споено:

Eve i dokaz deka momakot mi ima broj i lokacija od samiot start... mozda i devojkami u cipka sum mu ja pratil ama on neznae... admini za ovoj teror od edi treba da me castite neso, ili da im zvonite na direktorine kaj mene da me unapredat :p Pozdrav momci izivnjavam se za tegobiive od edi...

Атачменти

• Screenshot_20201226-120457_Viber.jpg
    Screenshot_20201226-120457_Viber.jpg
    441,6 KB · Прегледи: 214
  • Screenshot_20201226-120309_Viber.jpg
    Screenshot_20201226-120309_Viber.jpg
    393,3 KB · Прегледи: 213
Последна промена:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Човече разбери дека ова не е пазар3, реклама5
Овдека такви шмеќарлаци не поминуваат.

Ако си кажал дека не е чепкан тогаш ред е и таков да добие.
Ако после еден ден те барале да се разберете нема ваљда дабизмислува дека не може да те најде.

Dejan007

hello world
15 март 2019
53
88
Човече разбери дека ова не е пазар3, реклама5
Овдека такви шмеќарлаци не поминуваат.

Ако си кажал дека не е чепкан тогаш ред е и таков да добие.
Ако после еден ден те барале да се разберете нема ваљда дабизмислува дека не може да те најде.
Edi vo start me prasa dali e se e vo red so baterijata i ekranot, mu rekov deka e se vo red, sto e tocno, sledniot den duri i me pofali deka sum mu prodal odlicen tel. Posle 2 3 dena me prasuva dali e otvaran ( me prasuva na forumov a mi ima broj ) mu vrakam posle 1 den bidejki ne sum se uklucil na forumov i ne sum videl, mu objasnuvam covecki se sto kako e, posle 2 3 dena mi vraka i on.. iako mu kazav da zvoni ( pri sto imam poraki ) on prodolzuva pak na forum , so pauza od 3 4 dena pri sto se napravija 2 nedeli... toa e celata prikazna, nit me prasa dali e otvoren, plus se zakanuva i so nekoj " Presmetki i vo policija prijavil... jas mislam ne e vo red. Bidete pozdraveni mojot smekerizam go spomnuvate a on sto glumi Jaka Faca so zakani ne ? Kako i dae jas ke resam so nego nema potreba od drami ovde. Pozdrav uste ednas

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Edi vo start me prasa dali e se e vo red so baterijata i ekranot, mu rekov deka e se vo red, sto e tocno, sledniot den duri i me pofali deka sum mu prodal odlicen tel. Posle 2 3 dena me prasuva dali e otvaran ( me prasuva na forumov a mi ima broj ) mu vrakam posle 1 den bidejki ne sum se uklucil na forumov i ne sum videl, mu objasnuvam covecki se sto kako e, posle 2 3 dena mi vraka i on.. iako mu kazav da zvoni ( pri sto imam poraki ) on prodolzuva pak na forum , so pauza od 3 4 dena pri sto se napravija 2 nedeli... toa e celata prikazna, nit me prasa dali e otvoren, plus se zakanuva i so nekoj " Presmetki i vo policija prijavil... jas mislam ne e vo red. Bidete pozdraveni mojot smekerizam go spomnuvate a on sto glumi Jaka Faca so zakani ne ? Kako i dae jas ke resam so nego nema potreba od drami ovde. Pozdrav uste ednas
А што е со ветувањето? На сервис му рекле дека е отваран и сервисиран телефонот и тоа е видливо а ти си му рекол дека не е отваран. Што е тука вистина а што не?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Dejan007

hello world
15 март 2019
53
88
А што е со ветувањето? На сервис му рекле дека е отваран и сервисиран телефонот и тоа е видливо а ти си му рекол дека не е отваран. Што е тука вистина а што не?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Ne si razbral.. on me prasa dali e servisiran jas mu rekov da.. ali posle 3 4 dena me prasa , zatoa on sakase da go vrati. Vo sekoj slucaj sredeno e so edi se slusnavme sredena e rabotata, pri sto ke vi potvrdi i samiot... kraj na dramata konecno :) pozdrav momci

• жал ми е
Реакции: Avid

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Edi vo start me prasa dali e se e vo red so baterijata i ekranot
Па што не му кажа дека батеријата е менувана во овластен сервис. Или во „овластен“ сервис.
Пошто си 100% сигурен во робата која ја продаваш.
plus se zakanuva i so nekoj " Presmetki i vo policija prijavil... jas mislam ne e vo red
Ваљда немало да пријавува во полиција ако не се почувствувал измамено.
На пример да си кажел „Дечко! Ти продавам телефон за 13.500 кој некогаш кошташе 1000 евра, има уште месец гаранција и во гарантен рок има сменето батерија. Узми или остави“
Bidete pozdraveni mojot smekerizam go spomnuvate a on sto glumi Jaka Faca so zakani ne ?
Биди поздравен и ти. Вашите шмекеризми нема да ги коментирам.

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
CPU i7 4790К Deep Cool Captain 360EX
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
Cooler Master Vanguard 850W
RAM
32GB Kingston Beast 2400mhz
Video card
OnBoard madafakaz :) & понекад GTX 980Ti Matrix
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Windows 7 Ultimate 64bit & гомноно 10-ка
Го изгубив бројот бидејки преместував картици од еден телефон во друг , ги ресетирав и го изгубив бројот од него
А контактите/броевите некој ми се зачувани на картица а некој на сам телефон и затоа барав број
Aма затоа подобро е што има пишан траг од пораки од кои ја и он имаме направено копии.
Лоша работа е што касно го прегледав телефонот , тоа е моја грешка
Денеска се слушнавме па ке видиме како ке се одвиваат работите
Ке го однесам во сервисот во кој бил претходно телефонот па да видам што ке кажат они
Како и да е јас се заебав што го земав а он ако има 3 чисти ке ми ги вратеше парите а не филмови да ми прави
Ке видиме од сервисов што ке кажат и не се секирај душо ке дојдам ја во порта влае не сум п.... да видиш и самиот кај е лупан телефонот и колку лошо е залепен
View: https://www.youtube.com/watch?v=KV8ROzIDlZI&feature=youtu.be&ab_channel=FrozenFlame

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Мда...
А она горе е конверзација од Вибер а Вибер самиот прави бекап.

Не прави ако не наместиш, и не работи идеално дури и да.

Извор? нов тел на 3 месеци просек :ROFLMAO:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Не прави ако не наместиш, и не работи идеално дури и да.

Извор? нов тел на 3 месеци просек :ROFLMAO:
Вибер ко Вибер. Тежок шит. Последно времео и месинџер е исто така тежок шит.

Како и да е. Очекувам разврска на сагава. Не заради сеир туку заради тоа што (барем засега) и двајцата ми делуваат кабает после јавувањето на 007.

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
RAM
Video card
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Друже овие работи веќе одамна се средуваат со Google contacts sync/backup.
Знам глупа грешка од моја страна признавам

Мда...
А она горе е конверзација од Вибер а Вибер самиот прави бекап.
како што кажав глупа грешка

Вибер ко Вибер. Тежок шит. Последно времео и месинџер е исто така тежок шит.

Како и да е. Очекувам разврска на сагава. Не заради сеир туку заради тоа што (барем засега) и двајцата ми делуваат кабает после јавувањето на 007.
Од понеделник го носам во овластениот сервис да видиме што ке кажат они
Работава е усложни за глупост ама тоа е тоа некој ке користи репариран продукт рекламиран како нов а другиот ке си ги троши парите

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје
Од понеделник го носам во овластениот сервис да видиме што ке кажат они
Ќе кажат дека го сервисирале и дека е добар.
Всушност, татко ти примети нешто?
Ти самоиницијативно си фатил до го чепкаш и проверуваш... остај го татко ти да си го користи на раат се додека телефонот си работи океј.

farkizz

hello world
14 април 2016
60
115
@gamer-eddie навистина ми е жал за тоа што ти се случило, но сум ти благодарен што несебично го сподели за да нема и во иднина слични измами.

@Fatal1ty_ со кое право судиш дека се работи за измама и не набедуваш мене и @Dejan007 на тоа.
Ти си модератор на форумов и глумиш судија врз основа на пост на @gamer-eddie што вклучува навреди, закани и нудење пари за информација за живеалиштето на членови, a секое од овие три ги прекршува правилата на форумот за кој да имаше ти малку професионалност ќе го избришеше постот и ќе го банираше @gamer-eddie а не да завземаш страни и селективно да ги применуваш правилата за членовите врз основа на тоа колку имаат врски и влијание на форумов.

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Ова е моето мислење:

Продавачот морал да ги наведе сите детали за телефонот во огласот, без исклучок.

Купувачот морал убаво да го провери телефонот пред да го плати бидејќи при купување на користена стока важи правилото видено-купено.

Не окривувам никој од двајцата бидејќи не можам да заклучам кој што точно (не)направил.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје
Ова е моето мислење:

Продавачот морал да ги наведе сите детали за телефонот во огласот, без исклучок.

Купувачот морал убаво да го провери телефонот пред да го плати бидејќи при купување на користена стока важи правилото видено-купено.

Не окривувам никој од двајцата бидејќи не можам да заклучам кој што точно (не)направил.
Па некако баш ги окриви двајцата. Реално, двајцата се КАБАЕТ :D

12 април 2017
1.918
1.259
Незнам искрено што се издешавало ама видов дека јузеров буквално сака да плати хитман и тоа го огласи тука...

Не велам дека не е оштетен, ама не е океј на ИТ форум да бараш хитман.

Испратено од 1+7TPRO по DHL

psyman

hello world
30 март 2018
114
162
Емотивно се внесов во сагава и налетав на cliffhanger. Season 2 when?

Последна промена:
22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
RAM
Video card
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Емотивно се внесов во сагава и налетав на cliffhanger. Season 2 when?
растрчан сум периодов со побитни работи , иначе не заборавам ке се истера работава до крај

Незнам искрено што се издешавало ама видов дека јузеров буквално сака да плати хитман и тоа го огласи тука...

Не велам дека не е оштетен, ама не е океј на ИТ форум да бараш хитман.

Испратено од 1+7TPRO по DHL
па зависи од самиот човек , јас на пример не сакам некој да си игра со мене па макар за 1 денар да станува збор
пред се се работи за принцип , онаа ствар што изумре кај повеќето
Како ке ти биде на тебе да платиш нешто и да не го добиеш тоа за кое што си платил?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Негативно искуство со @DaVoRkNe

Дечкото е преварант и патолошки лажго. Пред пола година ми продаде новдно исправен хард диск кој на прво уклучување на HD Sentinel пријави веќе регистрирани 5000 бед сектори. веднаш му се јавив и му го вратив дискот меѓутоа пари не ми врати со лага дека парите ги дал на другар му, па ќе земел и ќе ми ги врател. До ден денес се крие и само ми пишува лаги по телефон, но пари не ми врати.

Ги повикувам и останатите членови кои @DaVoRkNe ги преварил да ги споделат негативните искуства со купопродажба со овој член.

Последна промена:

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
580
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5900X / 4.8GHz @ NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
Samsung SSD 980 PRO 500GB,Seagate BarraCuda 2TB,WD Red NAS Hard Drive 4TB,Samsung PRO 850 256GB SSD,WD 1TB Blue,Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Antec High Current Gamer Modular 750 W
RAM
G.SKILL Flare X 16GB (4x8GB) DDR4 3200MHz (amd ryzen) F4-3200C14D-16GFX
Video card
Red Devil AMD Radeon™ RX 6900 XT Ultimate 16GB GDDR6
Case
HAF XM Transparent Side Window Panel
Mouse
Razer Viper Ultimate Hyperspeed Lightest Wireless Gaming Mouse & RGB Charging Dock: Fastest Gaming Mouse
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
ASUS ROG SWIFT PG279Q 27"
OS
windows 10 Pro x64
@Psycore

Mi prodade rasipana graficka , pred toa mi kaza na telefon deka e se vo red a ubavo go prasav da ne ima nekoja mana rece NE

Problemot e toa sto vo igra pc to se restartirva , probano so se isto , kartata e falicna

Obeka deka ke ja vrati vo slucaj na problem , skapav vrtenje na telefon ne kreva , ni na viber ne vraka ni na sms

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно