Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Најнови - квалитетни производи во нашите продавници

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.725
4.298
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Овој Nubi бренд мене ми личи на некој саб-бренд или огранок на Dark Project. Можеби дел од тимот се отцепиле па направиле свој бренд. Небитно. Но не би требало да е лош квалитетот. Иако гледам се буџет ориентирани во најголем дел од својата понуда присутна во Нексио.
точно така dark project :
unnamed copy.jpg

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Аууу 39 грама, го порачав само поради тоа пошо сум сакер за лесни мауси па ќе пишам како се понаша споредено со SteelSeries Aerox 3 Wireless

Прв пат кога го земав имав две чувства, прво разочарувачко пошо задниот дел му е поиспакнат од оној на Aerox 3 на кој сум навикнат и го користам примарно па веднаш шубе ми беше кога го земав овој, и друго воодушевувачко пошо ова е најлесниот маус кој сум го пробал до сега (а имам пробано многу), 39 грама, буквално ко празна лушпа од јајце да држиш :)
Во врска со испакнатоста, после ден-два се навикнав пошо поголемата испакнатост назад ја компензира со тоа што е помал во ширина и генерално чувството е дека е помал, без разлика што е поиспакнат назад. Софтверот за менаџирање подобро би било да е веб базиран, али и вака не е лошо пошо е наједноставна апликација од десетина мегабајти со преглед за апдејт, сетинзи за дпи, пулинг рејт, за колку време да се исклучи и снимање макро, за разлика од онаа GG на SteelSeries која е 400 мега неинсталирана.
Бев апсолутно решен ако некогаш ми се расипе Аероксот дека ќе земам пак ист таков, али сега со овој 39 грама веќе не сум. Единствени две маани што би ги издвоил во споредба со аерокс е прво батеријата, кај него е декларирана 200 часа, кај овој 40, би жртвувал некој грам за поголема батерија и друго тоа што нема дупчиња, па ми се поти раката при долго користење. Да имаше дупчиња дури и полесен ќе беше :)
За 1990 денари на ИТ маркетот е no-brainer, супер маус.

IMG20260420215417.jpg

IMG20260419233253-Copy.jpg

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно