Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мое искуство со "најдобрите" во МК, Анхоч

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Едит: сега читам дека момаков дал 1.800 денари за Гембирд !!!?? Не знам со кој памет само, од кога постои фирмата ништо асално немаат произведено... 1.800,00 денари.. Јебао луд збуњеног.
А бе не ми ги флејмај, јас земав вакви слични Гембрд пред 2 години, 1350 денари беа, си ме служат солидно до ден денес.
Дури и тогаш вработениот ми рече демек не ти треба Филипсот од 3к, овие ги слушнавме, боље звук вадат и од Филипсот.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
А бе не ми ги флејмај, јас земав вакви слични Гембрд пред 2 години, 1350 денари беа, си ме служат солидно до ден денес.
Дури и тогаш вработениот ми рече демек не ти треба Филипсот од 3к, овие ги слушнавме, боље звук вадат и од Филипсот.
Тролче, Филипс се секако срање скоро во све. :) Сони или ЈБЛ за слушалки. Инаку да тој модел е топ за парите, ама на вошката и се скршил филмот.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Не сфаќам шо имат врска со темава една нерелевантна личност од сосема различен медиум полна со неточни информации во неа? Темава е за да споделиме наши искуства, на наш форум со цел да се подобри квалитетот на продавниците преку критика со надеж дека нивните ќе ја прочитаат и во иднина поправат и овозможат подобра услуга.

Дечкото во случајов ги купил пред два сати, па сега ја немат кутијата? Кај ги отвори па ја фрли кутијата? Пола во салон пола на бензинска? И ги тестирал дека батеријата траела 3 наместо 10 сати. Како ги тестираше кога се скршени? Лежеше на едната страна? И да, најважно е дека едниот дел паднал сам по себе... Сигурен сум дека во салон се отворени и пробани. Пакетот им е потребен за да можат и тие да го вратат производод од кај шо е купен, не за да го препродаваат. И да паднал сам по себе, требит да имаш навика барем две недели да си ги чуваш пропратните работи во случај да требит да ги вратиш по закон.

15 септември 2012
1.161
1.300
Добри коментари. Ако нема амбалажа како да му вратат пари?

Ме чуди на информатички форум, неинформирани членови.

Закон за заштита на потрошувачи во гугл, првиот линк: zakon za zastita na potrosuvaci - Google-Suche

член 50, не ви го раскажувам, ќе мора само да си го прочитате:

upload_2018-9-26_20-47-11.png

upload_2018-9-26_20-48-4.png

Каде прочитавте во законов дека кога враќате производ на трговецот, треба да биде вратен во или со амбалажа???

Аман, 14 страни дискусии во форумов и никој го нема прочитано законот???

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321

Закон за заштита на потрошувачи во гугл, првиот линк: zakon za zastita na potrosuvaci - Google-Suche

Погледнете го атачментот 67186

Погледнете го атачментот 67187

Каде прочитавте во законов дека кога враќате производ на трговецот, треба да биде вратен во или со амбалажа???

Производот кога го купуваш го купуваш заедно со амбалажа, па така и треба да се врати, но згора на тоа и да НЕ биде употребен. Амбалажата е дел од производот да не заборавиме, кога купуваш смоки од гранап тетката не ти ги истура во рака.
Ниту една фирма не е глупа, па да бара амбалажа од онака. Консултирани се сите убаво со адвокати.

Е сега доаѓа другото прашање: Како да докаже вошкава дека не му паднале, на пример? Кој ќе му верува дека сами се расклопиле?

15 септември 2012
1.161
1.300
Производот кога го купуваш го купуваш заедно со амбалажа, па така и треба да се врати, но згора на тоа и да НЕ биде употребен. Амбалажата е дел од производот да не заборавиме, кога купуваш смоки од гранап тетката не ти ги истура во рака.
Ниту една фирма не е глупа, па да бара амбалажа од онака. Консултирани се сите убаво со адвокати.

Амбалажата е прирачно средство за да производот дојде неоштетен од фабрика до крајниот купувач и не е составен дел од производот. Ти гледаш во мониторот или во кутијата од мониторот???

Прочитај го законот, не е голем, употребен е фонт со големи букви и брзо се чита. Таму пишува и за Смоки од Витаминка и за Смоки од Соко штарк (од увоз) и за Смоки кој се продава рефус.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546

Погледнете го атачментот 67186

Погледнете го атачментот 67187

По смешно нешто немам прочитано. Да одам тогаш да се ценкам ипхоне без кутија да купам од салон за иљадарче поефтнио, мојт?

Амбалажата на производот се рачунат заедно со него и е вклучена во цената. Аку сакаш без амбалажа да купиш за поефтино, оди од битпазар. На амбалажата стојат многу информации како сериски број и други детали потребни за процесот на враќање. Ахноч не е производител туку добавувач на слушалките и нивна обврска е да ги вратат онаму од кај што ги зеле во целосно пакување. Тие детали се потребни за производителот да видит дали е во прашање фалична серија, проблеми со системот на дистрибуција и слично. Правата одат со обврски.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Амбалажата е прирачно средство за да производот дојде неоштетен од фабрика до крајниот купувач и не е составен дел од производот. Ти гледаш во мониторот или во кутијата од мониторот???

Прочитај го законот, не е голем, употребен е фонт со големи букви и брзо се чита. Таму пишува и за Смоки од Витаминка и за Смоки од Соко штарк (од увоз) и за Смоки кој се продава рефус.
Проблемот е што ти во “производ“ не го гледаш целиот пакет. Туку гледаш само она што ти го употребуваш, а тоа е погрешно. Океј е, нема потреба да се докажуваме.

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Ова Гембрирд се тешко ѓубре, Ништо немаат асално. Според мене не треба ништо да продаваат од овој бренд анхоч.
Но изгледа во трека со конкуренцијата за поевтини цени носат и продаваат свашта

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Лаже вошката, какви 1800 денари, какви бакрачи. Најскапите гембирд се 1150 денари, а неговиот модел е 930 денари. Зашто имаат потреба да лажат не ми е јасно...а луѓе ќе му поверуваат.

Може ги има купено пред 2 години по таа цена па сега му текнало. :p
Истите ги имам купено во април 2016 год. за 1.750 ден. lol, а сега се 930 ден. :cool::eek:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Може ги има купено пред 2 години по таа цена па сега му текнало. :p
Истите ги имам купено во април 2016 год. за 1.750 ден. lol, а сега се 930 ден. :cool::eek:
грабеж брату, грабеж ни имаат напраено
ај мене 400 денари, ама тебе 800...
стварно овие анхоч се „најдобри“

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно