Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.450
Има некој надополнето на Lyca преку интернет? Мене ми вика невалиден број на картичка.. Може ли во Никофон да се надополни?

Sent from my Le X522 using Tapatalk
Кај мене кај сите полиња ми дава прашалници. Неможам ни да видам кое поле за што е. Мислам дека онлајн плаќање засега не е можно.

Мислам дека сеуште не може онлајн да се надополни,а во Никофон можеш да си надополниш исто така и во трафики има ваучери

Макпетрол истотака. Барем нив ги има нс секој чекор.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Како да ги исклучам preset пораките што ги дава на Телеком кога ќе одбиеш некој?
Поглупа работа не сум видел...

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.450
Позитивно изненаден од LycaMobile. Ги користам веќе 20 дена. So far so good. Ги препорачувам. За цените, и она што го добиваш се најдобар избор засега.

bngj45

hello world
1 декември 2015
51
19
Позитивно изненаден од LycaMobile. Ги користам веќе 20 дена. So far so good. Ги препорачувам. За цените, и она што го добиваш се најдобар избор засега.
Истиот број го имаш од предходниот оператор или картичка си купи со друг број?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.196
18.848
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Законски рок е 24 часа, нема што да му ја мислиш. Само јас не би го префрлил бројот во никој случај, а би земал еден за проба.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.450
Законски рок е 24 часа, нема што да му ја мислиш. Само јас не би го префрлил бројот во никој случај, а би земал еден за проба.
Да баш затоа и јас не го префрлив. Уште се тазе за да ги земеш за примарен оператор, амсќа засега добро се држат.

bngj45

hello world
1 декември 2015
51
19
И онака сум на припејд и да поскапат може да се вратам на предходниот оператор а и немам телефон со дуал сим за да ги ставам картичките од двата оператори ќе треба една да ми е уклучена а другата не, така да подобро ми е некако бројот да го префрлам.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.450
И онака сум на припејд и да поскапат може да се вратам на предходниот оператор а и немам телефон со дуал сим за да ги ставам картичките од двата оператори ќе треба една да ми е уклучена а другата не, така да подобро ми е некако бројот да го префрлам.
Што да ти кажам, префрли го..

shemko

hello world
15 јули 2008
231
56
go delam istoto mislejne- za sega taka E !samo sto jas go imam brojceto od oktomvri nekade,i super e prvim go koristev vo sim2 za povici kon stranstvo sega mie vo sim1 i prioritetno i za data i povici sega vip mie sim2 moram da go drzam do septemvri so dogovorot ako vaka se drzi Lycamobile kego portiram brojot od vip>kon Lyca

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.450
Lyca даваат со секој пакет +1GB бесплатен интернет освен оној што го добиваш со пакетот.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Како да ги исклучам preset пораките што ги дава на Телеком кога ќе одбиеш некој?
Поглупа работа не сум видел...

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Anyone?

За ова станува збор:
Screenshot_20170412-174450.png

Едит: туку што го најдов - Smart SMS.

Последна промена:

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Ajде едно прашање ! Едно време имаше опција и можност да си го провериме телефонскиот број на сим картичката.
Најдов една стара картица па сакам да ја активирам но бројот не го знам. Има ли начин да се провери тоа во контакт центарот и како оди со дугмиња. Инаку за Сим картичка од Вип се работи

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Користам ВИП 666 ден со 6гб стара тарифа не подржува 4г иако покажува на ифонот лте, од оператор се чудат како постигам 9,5мб бидејќи максимум тееба до 4 а со дополна од 99ден секој месец ќе имам поголема брзина.

Е сега прашањето гласи дали ке се заебам за две години ако склучам договор што вклучува домашен интернет и 80тв канали и фиксен за 1300 ден?
Ми се јавија од цела македонија само за мене ја створиле тарифава како лојален корисник ја нема во продажните салони, само заборавив на мобилниот како ке ми биде интернетот иначе минути имам 1000 кон телеком/сите мк оператори.

N56 via jailbroken Monarch

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.450
Користам ВИП 666 ден со 6гб стара тарифа не подржува 4г иако покажува на ифонот лте, од оператор се чудат како постигам 9,5мб бидејќи максимум тееба до 4 а со дополна од 99ден секој месец ќе имам поголема брзина.

Е сега прашањето гласи дали ке се заебам за две години ако склучам договор што вклучува домашен интернет и 80тв канали и фиксен за 1300 ден?
Ми се јавија од цела македонија само за мене ја створиле тарифава како лојален корисник ја нема во продажните салони, само заборавив на мобилниот како ке ми биде интернетот иначе минути имам 1000 кон телеком/сите мк оператори.

При LycaMobile сите оператори во мк ми изгледаат смешно со цените и она што го нудат.

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Не е само до цената
Знам компромис мора да се направи но сите бараме евтино и квалитет да не падне мрежата а и тоа со лан што го користат во вип некако не ме влече.

Пс: неограничен но има политика на фер користење од 500гб и ниеден корисник не ги потрошил ( има таков тука што потрошил 500гб од вип/близоо)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно