Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

kikomir

hello world
30 јуни 2015
192
220
Се мислам да зеам Oneplus 15 али во мк ги има само во Ледиком и Мобеликс...
Што е консензусот за мобилариве? Стварно само кеш бараат без фискална и никаква гаранција?
Може и со картица ама цената е повисока (за околу 18% :) ). Гаранција даваат ама ако не е ајфон или самсунг (или можда Шаоми) не го сервисираат.

Wateva!

hello world
7 март 2014
270
324
Се мислам да зеам Oneplus 15 али во мк ги има само во Ледиком и Мобеликс...
Што е консензусот за мобилариве? Стварно само кеш бараат без фискална и никаква гаранција?
Zemi go od Ali so global rom, kaj nas e mnogu skap. Okolu 20.000 denari razlika e, duri i da ti go zaprat za ddv.

25 ноември 2014
1.535
1.964
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
+ царина + документи + провизија!
мислам дека зирнав у пресметка за давачки за мобилен вика 0% царина
а што/колку документи и провизија?

имав пример саат од 100е ми земаа 15% + 18% ама нишо друго немав даено, не знам дали утнале или....

1770218431470.png

Ваљда точното го глеам, “паметни телефони“

1770219690669.png

според калкулаторов само ддв ко шо реков

Последна промена:

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972

DrMTR

senior
27 март 2014
7.931
8.426
Значи царинари го отвориле сефот и ги замениле си кинески чибичани. Брао бе легенди, во секоја држава мафијата хара, кај нас во државата си имаме мафија.
Кому е ПОЗНАТА оваа мобилара? Дај кажете :D.
Мобеликс?

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
Мене стварно не ми е јасно значи.
Овие ептен биле откачени и со голема мрежа.
Ако е ова Ледиком, едно време се велеше дека во Чаир е мафијата.

Интересно е што сега отворија и во Капитол, Рамстор и Истгејт салони.
Прашање ми е.
И тука ли не даваат сметки?
Тоа значи дека сега не е само Чаир во прашање, туку се проширил бизнисот и на оваа страна.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.931
8.426

Прашање ми е.
Тоа значи дека сега не е само Чаир во прашање, туку се проширил бизнисот и на оваа страна.
А ти сериозно мислеше дека само во Чаир ке останат со бизнисот?

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.639
3.216

Прашање ми е.
првиот милион е тежок, после е лесно...

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972

Прашање ми е.
само погодувам која мобилара е
или Ледиком или Мобеликс...тие се едно исто!

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Малку надвор од погорнава дискусија, дали има до сега некој искуство со Голден Мобил, купување на нов телефон од кај нив?

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972
ми треба мобилара или некој, кој може да ми смени екран на RedMi Note 10 5g и која цена?

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
ми треба мобилара или некој, кој може да ми смени екран на RedMi Note 10 5g и која цена?
Алфа Мобил или Мега Мобил

Сум менувал екрани и батерии и на двете места и имам позитивни искуства. Прилично се брзи истотака, истиот ден го оставам и земаш телефонот.

XV22E

read-only
21 август 2017
24
71
Продолжете да купувате од мобилари и да го поддржувате криминалот во државата. :)
Фискална мобиларите од мое лично искуство не даваат за експонати, па по таа логика , најдобро ќе биде да ги затворите огласите "продавам" на форумов бидејќи очигледно тука неколку членови растур прават со продажба на компоненти и конфигурации, јак бизнис тераат, а со тоа го подджувате криминалот во државава. :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Фискална мобиларите од мое лично искуство не даваат за експонати, па по таа логика , најдобро ќе биде да ги затворите огласите "продавам" на форумов бидејќи очигледно тука неколку членови растур прават со продажба на компоненти и конфигурации, јак бизнис тераат, а со тоа го подджувате криминалот во државава. :)
Фирмите што рекламираат даваат. Физичките лица не се обврзани да даваат фискална

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.794
33.919
roka.mk
Во која мобилара работиш?

Metro1234

read-only
21 октомври 2022
4
2
Здраво, дали некој има искуство со купување нов телефон од Ледиком или Мобилекс? Дали телефоните навистина доаѓаат неотпакувани и дали важи официјалната Apple гаранција од моментот кога првпат ќе се активира телефонот?

Претходно имам купено експонат од Мобилекс и искрено сум задоволен — телефонот сè уште го користам веќе 6 години, само батеријата ја сменив со тек на време.

Ме интересира дали вреди да се доплатат околу 10.000 денари повеќе за да се земе од iStyle/Neptun како authorized reseller, или разликата во квалитет и сигурност помеѓу мобиларите и authorized resellers реално не е толку голема?

Секое искуство или совет е добредојден. Ви благодарам однапред

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно