Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972
Затоа нема фискална од Ледиком

Sent from my RMX2002 using Tapatalk

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.732
3.881
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ќе остане некој без мобилен :)

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
311
Скопје
Се прашувам, за кои ли мобилари биле спремани???
Никако не можам да претпоставам
Наверојатно се А1 или Телеком, они продаваат многу телефони, другиве се ситни риби

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Значи затоа Мобеликс ми викаат дека пратката за 8ми март ќе каснела .. пу јзк отиде 15про-то.

18 септември 2020
932
873
Македонија
Не шверцаат само мобиларите телефони :)
И компјутери дури шверцуваат, а има овде компјутери да најдиш сега со ССД за малку пари, порано пред 12 години до ХХД повеќето се купуваа.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.732
3.881
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Дури испитаат што како, може да го снема цело комбе со роба :)

dashbog

lurker
24 јуни 2008
568
812
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
И со купување на ваква шверцувана роба се дава подршка на ваквите активности.
Сите критикуваме кога се шверцаат телефони и поткупуваат царинарници, а сите сакаме телефони од мобилари бидејки се поефтини.
Епа тој е начинот за да се ефтини, нема друг.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Се врти по фејзбук реклама од некоја си компанија MoWo, која одкупува телефони, ги средува па ги огласува за продажба.
Има интересен начин на ,,проценка" на телефонот, а воедно и добра цена.
Ме интересира дали имал некој искуство околу продажбата?

П.с мое мислење.
На нивната веб страна, после проценката и добрата цена која ја нуди, треба да го спакуваш и да го пратиш кај нив на дополнителна проценка/тестирање (демек над 60 тестови) даваат финална инстант понуда.
Е сега интересно е тоа што на нивната страна ти дава понуда за Х телефон 8000 денари,па после од кога ке го проверат ке ти дадат инстант понуда од 3000/4000... или па да чекаш да го продадат па да ти платат друга цена.

Инаку гледав, бугарска компанија е, и повеќето ми изгледа како нешто во кое што сакаат да те извозат за без пари.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.198
Скопје
Се врти по фејзбук реклама од некоја си компанија MoWo, која одкупува телефони, ги средува па ги огласува за продажба.
Има интересен начин на ,,проценка" на телефонот, а воедно и добра цена.
Ме интересира дали имал некој искуство околу продажбата?

П.с мое мислење.
На нивната веб страна, после проценката и добрата цена која ја нуди, треба да го спакуваш и да го пратиш кај нив на дополнителна проценка/тестирање (демек над 60 тестови) даваат финална инстант понуда.
Е сега интересно е тоа што на нивната страна ти дава понуда за Х телефон 8000 денари,па после од кога ке го проверат ке ти дадат инстант понуда од 3000/4000... или па да чекаш да го продадат па да ти платат друга цена.

Инаку гледав, бугарска компанија е, и повеќето ми изгледа како нешто во кое што сакаат да те извозат за без пари.
Ми излезе и мене и убави проценки прават, али ризик е да пуштиш телефон на ептен непознато лице :) на превара ми делува некоја

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Ми излезе и мене и убави проценки прават, али ризик е да пуштиш телефон на ептен непознато лице :) на превара ми делува некоја
За превара, не ми делува дека е превара, има гледам информации од фирмата, има и контакти и сл.
Како што забележав бугарска фирма е. Веројатно функционира во Бугарија.
Ама ми изгледа мене, повеќе како трик за да ти го земат за џабе.
Ти нуди добра цена (ама сајтот) потоа тие испраќаат карго/курир на нивни трошок да го земат телефонот..па потоа да ти дадат финална понуда.
А финалната понуда ке биде гарант 50% пониска од таа проценетата на сајтот.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
За превара, не ми делува дека е превара, има гледам информации од фирмата, има и контакти и сл.
Како што забележав бугарска фирма е. Веројатно функционира во Бугарија.
Ама ми изгледа мене, повеќе како трик за да ти го земат за џабе.
Ти нуди добра цена (ама сајтот) потоа тие испраќаат карго/курир на нивни трошок да го земат телефонот..па потоа да ти дадат финална понуда.
А финалната понуда ке биде гарант 50% пониска од таа проценетата на сајтот.
Preku telefon na brojot ostaven na stranata mozes da se dogovoris i ti davaat vednas ok cena ne ti davaat ista kako na sajtot

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.732
3.881
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Preku telefon na brojot ostaven na stranata mozes da se dogovoris i ti davaat vednas ok cena ne ti davaat ista kako na sajtot
Некако не ми се ведостојни со проценките, даваат повисоки цени него што стварно вреди (пробав со мојот xiaomi mi11 Lite 5G) и ми го процена на 15000 и кусур. Не вреди мислам толку

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.198
Скопје
На страната има две адреси за контакт на Бул.АСНОМ и ул.Скупи, убаво би било да се види на лице место за што се работи, дали постојат продавници или фиктивно се ставени адреси колку да личи веродостојно

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Искуства со Ајфони од Мобеликс/Ледиком, со гаранција од Ајстајл? Нови, неотпакувани.

Sent from my iPhone using Tapatalk

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Искуства со Ајфони од Мобеликс/Ледиком, со гаранција од Ајстајл? Нови, неотпакувани.

Лично искуство не, ама другар зема пред година и кусур ајпон (14 про или така нешто беше) за 84000 некаде од мобеликс. Го тера до ден денес без проблем.

PanceB

read-only
31 октомври 2018
33
24

Точно пред 2 години земав 13 Про Макс од Ледиком, според серискиот број е за Амерички пазар и ден денес си работи перфектно. Пред тоа имав земено 8 плус исто така од Ледиком и тој си издржа 4 години :) (Нови не отпакувани, НЕ експонати)

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Jas eksponati od ledikom imam zemeno nekolku i do sega sum nemal problemi momentalno koristam 12ka zemen od kaj niv eksponat

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв