Наверојатно се А1 или Телеком, они продаваат многу телефони, другиве се ситни рибиСе прашувам, за кои ли мобилари биле спремани???
Никако не можам да претпоставам
Ке им се фатат на Ледиком и Мобеликс,никогаш нема да ги срушат верувај.Ледиком дислајк дис ...
Ќе испадне ова дека е фејк њус.Скопските полицајци вчеравечер спречиле шверц на окоу два тони мобилни телефони спакувани во палети
И компјутери дури шверцуваат, а има овде компјутери да најдиш сега со ССД за малку пари, порано пред 12 години до ХХД повеќето се купуваа.Не шверцаат само мобиларите телефони![]()
telma.com.mk
Има.Во околните земји има “мобилари“ како во Македонија?
Ми излезе и мене и убави проценки прават, али ризик е да пуштиш телефон на ептен непознато лицеСе врти по фејзбук реклама од некоја си компанија MoWo, која одкупува телефони, ги средува па ги огласува за продажба.
Има интересен начин на ,,проценка" на телефонот, а воедно и добра цена.
Ме интересира дали имал некој искуство околу продажбата?
П.с мое мислење.
На нивната веб страна, после проценката и добрата цена која ја нуди, треба да го спакуваш и да го пратиш кај нив на дополнителна проценка/тестирање (демек над 60 тестови) даваат финална инстант понуда.
Е сега интересно е тоа што на нивната страна ти дава понуда за Х телефон 8000 денари,па после од кога ке го проверат ке ти дадат инстант понуда од 3000/4000... или па да чекаш да го продадат па да ти платат друга цена.
Инаку гледав, бугарска компанија е, и повеќето ми изгледа како нешто во кое што сакаат да те извозат за без пари.
За превара, не ми делува дека е превара, има гледам информации од фирмата, има и контакти и сл.Ми излезе и мене и убави проценки прават, али ризик е да пуштиш телефон на ептен непознато лицена превара ми делува некоја
Preku telefon na brojot ostaven na stranata mozes da se dogovoris i ti davaat vednas ok cena ne ti davaat ista kako na sajtotЗа превара, не ми делува дека е превара, има гледам информации од фирмата, има и контакти и сл.
Како што забележав бугарска фирма е. Веројатно функционира во Бугарија.
Ама ми изгледа мене, повеќе како трик за да ти го земат за џабе.
Ти нуди добра цена (ама сајтот) потоа тие испраќаат карго/курир на нивни трошок да го земат телефонот..па потоа да ти дадат финална понуда.
А финалната понуда ке биде гарант 50% пониска од таа проценетата на сајтот.
Некако не ми се ведостојни со проценките, даваат повисоки цени него што стварно вреди (пробав со мојот xiaomi mi11 Lite 5G) и ми го процена на 15000 и кусур. Не вреди мислам толкуPreku telefon na brojot ostaven na stranata mozes da se dogovoris i ti davaat vednas ok cena ne ti davaat ista kako na sajtot
Лично искуство не, ама другар зема пред година и кусур ајпон (14 про или така нешто беше) за 84000 некаде од мобеликс. Го тера до ден денес без проблем.Искуства со Ајфони од Мобеликс/Ледиком, со гаранција од Ајстајл? Нови, неотпакувани.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Точно пред 2 години земав 13 Про Макс од Ледиком, според серискиот број е за Амерички пазар и ден денес си работи перфектно. Пред тоа имав земено 8 плус исто така од Ледиком и тој си издржа 4 годиниИскуства со Ајфони од Мобеликс/Ледиком, со гаранција од Ајстајл? Нови, неотпакувани.
Sent from my iPhone using Tapatalk
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден