Не посочувам на грешно место што и како е, туку очигледно на грешни луѓе.
Зошто само со НЛБ картици? Што врска има каква е картицата. Измислуваат секакви глупости само да не наплатат со картицаМобеликс ми рекоа дека не може со картичка, туку Ледиком ми пишаја дека со НЛБ каритчки може да се наплати на нивни продажни локации. Ако се одлучам, ќе пробам и ќе пишам овде за искуство.
Не гледам никој да се потсмева на луѓето што купуваат од ЛедикомПа и тоа и тоа.
Пиши мејл до УЈП, до Пазарен инспекторат, до Заштита на потрошувачи.
Форумов е последно место да се потсмеваме на луѓето што купуваат од Ледиком. Или да се прашуваме зошто им е дозволено тоа што им е дозволено.
Не знам што точно, преку Фб беше ова така да не сакав да се расправам многу. Ќе одам таму и ќе видам што како.Зошто само со НЛБ картици? Што врска има каква е картицата. Измислуваат секакви глупости само да не наплатат со картица
Вака пред 15 години правеше макпетрол бензиските, примаа само мастер картици Виза јок
Не гледам никој да се потсмева на луѓето што купуваат од Ледиком
А ако рикне екранот на самсунгот земен од мобилара ? После да не биде рокам мандолинабрат, рокај си с23 ултра од мобилара место да рокаш просек шаоми, тоа ќе кажам.
Колку души познаваш што им рокнал екран на телефон земен од мобилара? Јас лично ниеден.А ако рикне екранот на самсунгот земен од мобилара ? После да не биде рокам мандолина. Дека јас уште не дум видел еден да каже земав телефон од мобилара и кога ми рикна екранот ми дадоа нов екран а уште помалку па оем екран .
А да не зборам и за 1 vs 2 год гаранација .
И незнам зашто сегде од овластен е 2 год гаранција ,а мобилара 1 како ниедна![]()
А ако рикне екранот на самсунгот земен од мобилара ? После да не биде рокам мандолина. Дека јас уште не дум видел еден да каже земав телефон од мобилара и кога ми рикна екранот ми дадоа нов екран а уште помалку па оем екран .
А да не зборам и за 1 vs 2 год гаранација .
И незнам зашто сегде од овластен е 2 год гаранција ,а мобилара 1 како ниедна![]()
Знам многу со С7 едге што имаа фалинка да им се појавува зелена линија на сред екран . И знам од кога го однеле на сервис каков екран добиле . Се молеа после да им се врати тој со зелена линија .Колку души познаваш што им рокнал екран на телефон земен од мобилара? Јас лично ниеден.
брат, рокај си с23 ултра од мобилара место да рокаш просек шаоми, тоа ќе кажам.
Чек сеа, ме збуни што правиш.брат, рокај си с23 ултра од мобилара место да рокаш просек шаоми, тоа ќе кажам.
затоа ќе си купете ајфон со интернационална гаранција и нема проблемМене лично ми има рокнато с5 од ледиком во гарантен период, поточно матичната сама од себе се расипа сред разговор, и ледиком не ми ја ни признаа активната гаранција, после само 10 месеци телефонот беше неупотреблив и ми понудија да ми го откупат за делови...
Чек сеа, ме збуни што правиш.
А за тоа PoS S23, ќе треба да платам пари или сами ќе ми го дадат во мобилара?
Колку жалосно, трагедија од невидени размери, срцето ми се расцепи сега. Можам слободно да одам да се самоубијам некаде.нема да ти го дадат беспари, но за еквивалентна цена на друго место ќе добиеш само просек телефон.
хахах баш ова и ми го рекоа тие кога бев да го носам на сервис под гаранција во ледиком, наредно ке си купиш ајфон тие не се расиупуваат xDзатоа ќе си купете ајфон со интернационална гаранција и нема проблем
Маските ги пријавуваат бидејќи немаат вредност. Мора сепак да прикажат некои приходи на крај на година.Јас во Ледиком последните два пати плаќав со картица. Ако нешто мења на тој дел за маски што е, вајда не им е за таму само...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Најголем криминал е тоа што даваат фискална и даваат да се купи телефон со картица...Маските ги пријавуваат бидејќи немаат вредност. Мора сепак да прикажат некои приходи на крај на година.
А со телефоните ви е Битпазар. Ни фискална ни бутур.
Инаку телефоните што ги носат како експонати имаат неколку разлики со европските тука.
Ќе го земам за пример. Apple iphone
Прво увезени се по шверц канали.
Веројатно делат профит со некој што го пушта на царина.
Секако црни пари завршуваат некаде.
Знаеме дека пред некое време беа фатени и со дрога, скриени во делчињата за телефони. Се заташка случајот
Второ телефоните експонати немаат True Tone i Face ID.
Трето: Често телефоните се отварани, поправани со послаби батерии итн.
Не мора да значи дека е вака за секој али во повеќе случаи е така.
Четврто: од она што имам слушано на неколку модели на iphone го има оној традициоален звук кога се слика со камерата. И тој неможе да се гаси.
Ова е со Причина, бидејќи во Дубаи била донесена уредба закон, да кога некое лице слика со телефонот да мора да се слушне звук од апаратот.
Дали ова со звукот се средило во меѓувреме незнам.
Исто имаат фина политика и на откуп.
Еднаш имав еден таблет.
Беше поскап модел. Се јавувам за откуп. Праќам слики. Ми вика дојди да го видиме.
Одам јас и тој ми кажува 400 евра. А таблетот беше нов околу 72000 ден. Нов во кутија со фискална и гаранција
Си викам во себе. абе друже што ме млатиш до овде. Да кажеше дека даваш 1/3 од цената ич немаше ни да дојдам.
И тоа е забрането. Еве и да го купи он таблетот мој. Ниту може да го пријави, ниту ќе плати данок при продажба. Мислам апла се гледа дека прават криминал ама закон не ги фаќа. Или пак можеби никој не ни пријавува.
А затоа ти ги браниш криминалцитеее, си лапнал и ти од пленот а?кои користени телефони, на ултрата моја целофанчето ја и го сефтисав. Никаде ниту грепка, целофаните одоколу сите стојат, никаква прашина у портови, фабрика. Тоа со користени е мит некој што го праат овие што не зеле никогаш од мобилара телефон ваљда.
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден