Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Мобеликс ми рекоа дека не може со картичка, туку Ледиком ми пишаја дека со НЛБ каритчки може да се наплати на нивни продажни локации. Ако се одлучам, ќе пробам и ќе пишам овде за искуство.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Не посочувам на грешно место што и како е, туку очигледно на грешни луѓе.

Па и тоа и тоа.

Пиши мејл до УЈП, до Пазарен инспекторат, до Заштита на потрошувачи.

Форумов е последно место да се потсмеваме на луѓето што купуваат од Ледиком. Или да се прашуваме зошто им е дозволено тоа што им е дозволено.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.746
3.894
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Мобеликс ми рекоа дека не може со картичка, туку Ледиком ми пишаја дека со НЛБ каритчки може да се наплати на нивни продажни локации. Ако се одлучам, ќе пробам и ќе пишам овде за искуство.
Зошто само со НЛБ картици? Што врска има каква е картицата. Измислуваат секакви глупости само да не наплатат со картица
Вака пред 15 години правеше макпетрол бензиските, примаа само мастер картици Виза јок

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.164
16.254
Па и тоа и тоа.

Пиши мејл до УЈП, до Пазарен инспекторат, до Заштита на потрошувачи.

Форумов е последно место да се потсмеваме на луѓето што купуваат од Ледиком. Или да се прашуваме зошто им е дозволено тоа што им е дозволено.
Не гледам никој да се потсмева на луѓето што купуваат од Ледиком

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Зошто само со НЛБ картици? Што врска има каква е картицата. Измислуваат секакви глупости само да не наплатат со картица
Вака пред 15 години правеше макпетрол бензиските, примаа само мастер картици Виза јок
Не знам што точно, преку Фб беше ова така да не сакав да се расправам многу. Ќе одам таму и ќе видам што како.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
брат, рокај си с23 ултра од мобилара место да рокаш просек шаоми, тоа ќе кажам.
А ако рикне екранот на самсунгот земен од мобилара ? После да не биде рокам мандолина :) . Дека јас уште не дум видел еден да каже земав телефон од мобилара и кога ми рикна екранот ми дадоа нов екран а уште помалку па оем екран .
А да не зборам и за 1 vs 2 год гаранација .
И незнам зашто сегде од овластен е 2 год гаранција ,а мобилара 1 како ниедна :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.939
8.435
А ако рикне екранот на самсунгот земен од мобилара ? После да не биде рокам мандолина :) . Дека јас уште не дум видел еден да каже земав телефон од мобилара и кога ми рикна екранот ми дадоа нов екран а уште помалку па оем екран .
Колку души познаваш што им рокнал екран на телефон земен од мобилара? Јас лично ниеден.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.252
2.687

едино за батеријата треба да се секираш, другото многу малце веројатно е да откаже.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Колку души познаваш што им рокнал екран на телефон земен од мобилара? Јас лично ниеден.
Знам многу со С7 едге што имаа фалинка да им се појавува зелена линија на сред екран . И знам од кога го однеле на сервис каков екран добиле . Се молеа после да им се врати тој со зелена линија .
Ама горе тоа го насочив само да се има на ум за гаранција .
А дека сум имал и со с8 другари исто што имале исти проблем и истото се десило имам .
Само да не стане забуна дека не сум имал другари што имале ипхоне и не се расипал . Него ипхоне кај и да земеш идеш istyle и си зимаш нов :) .

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
Мене лично ми има рокнато с5 од ледиком во гарантен период, поточно матичната сама од себе се расипа сред разговор, и ледиком не ми ја ни признаа активната гаранција, после само 10 месеци телефонот беше неупотреблив и ми понудија да ми го откупат за делови...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67
Мене лично ми има рокнато с5 од ледиком во гарантен период, поточно матичната сама од себе се расипа сред разговор, и ледиком не ми ја ни признаа активната гаранција, после само 10 месеци телефонот беше неупотреблив и ми понудија да ми го откупат за делови...
затоа ќе си купете ајфон со интернационална гаранција и нема проблем

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.252
2.687
Чек сеа, ме збуни што правиш.
А за тоа PoS S23, ќе треба да платам пари или сами ќе ми го дадат во мобилара?

нема да ти го дадат беспари, но за еквивалентна цена на друго место ќе добиеш само просек телефон.

GligorGigs

read-only
1 март 2015
44
11
Kumanovo
GligorGigs's setup  
Processor & Cooler
I7 3770K 4.5ghz CM 212 evo
Motherboard
asus p67
Storage
Kingston SSD 64gb + 1TB HDD
PSU
620w CM silent
RAM
16GB DDR3
Video card
Sapphire radeon r9 270x 2GB
Case
zalman z11
Mouse
Steel Series rival 100
Keyboard
Cooler master devastator
Audio
Razer Kraken 7.1 chroma
Monitor
BenQ Zowie 24" 60hz 1ms
OS
win 10
Јас до сега имам од Ледиком земено 3 ајфона, нов 5ц кога излезе, 11ка експонат и 12ка експонат ( уште го користам скоро 2 год ) и не сум имал никаков проблем. А пред месец дена една другарка однесе 12про во мобеликс да смени екран и батерија, и по телефон рекоа дека ке има тру тоне и дека нема да има грешка дека е менувано нели ги кодираат, ама кога го зема нити искодирале нити ништо, и стои у нотификација дека е сменет екран и батерија. Се одлучи за тој среден квалитет екран од 6000 мислам дека е олед. Инаку другар лани зема од мобеликс нов ајфон 14 про само што излезе, и еве година дена нема никакви проблеми, е сега не сум имал искуство јас лично или некој близок да има проблеми со гаранција, али вака за сервиси не ми се верни мобиларите дека квалитетни делови ке ти стават ( екран, батерија ).

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.164
16.254
нема да ти го дадат беспари, но за еквивалентна цена на друго место ќе добиеш само просек телефон.
Колку жалосно, трагедија од невидени размери, срцето ми се расцепи сега. Можам слободно да одам да се самоубијам некаде.

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
затоа ќе си купете ајфон со интернационална гаранција и нема проблем
хахах баш ова и ми го рекоа тие кога бев да го носам на сервис под гаранција во ледиком, наредно ке си купиш ајфон тие не се расиупуваат xD

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
Јас во Ледиком последните два пати плаќав со картица. Ако нешто мења на тој дел за маски што е, вајда не им е за таму само...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Маските ги пријавуваат бидејќи немаат вредност. Мора сепак да прикажат некои приходи на крај на година.
А со телефоните ви е Битпазар. Ни фискална ни бутур.

Инаку телефоните што ги носат како експонати имаат неколку разлики со европските тука.
Ќе го земам за пример. Apple iphone

Прво увезени се по шверц канали.
Веројатно делат профит со некој што го пушта на царина.
Секако црни пари завршуваат некаде.
Знаеме дека пред некое време беа фатени и со дрога, скриени во делчињата за телефони. Се заташка случајот

Второ телефоните експонати немаат True Tone i Face ID.

Трето: Често телефоните се отварани, поправани со послаби батерии итн.
Не мора да значи дека е вака за секој али во повеќе случаи е така.

Четврто: од она што имам слушано на неколку модели на iphone го има оној традициоален звук кога се слика со камерата. И тој неможе да се гаси.
Ова е со Причина, бидејќи во Дубаи била донесена уредба закон, да кога некое лице слика со телефонот да мора да се слушне звук од апаратот.

Дали ова со звукот се средило во меѓувреме незнам.

Исто имаат фина политика и на откуп.
Еднаш имав еден таблет.
Беше поскап модел. Се јавувам за откуп. Праќам слики. Ми вика дојди да го видиме.
Одам јас и тој ми кажува 400 евра. А таблетот беше нов околу 72000 ден. Нов во кутија со фискална и гаранција
Си викам во себе. абе друже што ме млатиш до овде. Да кажеше дека даваш 1/3 од цената ич немаше ни да дојдам.

И тоа е забрането. Еве и да го купи он таблетот мој. Ниту може да го пријави, ниту ќе плати данок при продажба. Мислам апла се гледа дека прават криминал ама закон не ги фаќа. Или пак можеби никој не ни пријавува.

Последна промена:

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Маските ги пријавуваат бидејќи немаат вредност. Мора сепак да прикажат некои приходи на крај на година.
А со телефоните ви е Битпазар. Ни фискална ни бутур.

Инаку телефоните што ги носат како експонати имаат неколку разлики со европските тука.
Ќе го земам за пример. Apple iphone

Прво увезени се по шверц канали.
Веројатно делат профит со некој што го пушта на царина.
Секако црни пари завршуваат некаде.
Знаеме дека пред некое време беа фатени и со дрога, скриени во делчињата за телефони. Се заташка случајот

Второ телефоните експонати немаат True Tone i Face ID.

Трето: Често телефоните се отварани, поправани со послаби батерии итн.
Не мора да значи дека е вака за секој али во повеќе случаи е така.

Четврто: од она што имам слушано на неколку модели на iphone го има оној традициоален звук кога се слика со камерата. И тој неможе да се гаси.
Ова е со Причина, бидејќи во Дубаи била донесена уредба закон, да кога некое лице слика со телефонот да мора да се слушне звук од апаратот.

Дали ова со звукот се средило во меѓувреме незнам.

Исто имаат фина политика и на откуп.
Еднаш имав еден таблет.
Беше поскап модел. Се јавувам за откуп. Праќам слики. Ми вика дојди да го видиме.
Одам јас и тој ми кажува 400 евра. А таблетот беше нов околу 72000 ден. Нов во кутија со фискална и гаранција
Си викам во себе. абе друже што ме млатиш до овде. Да кажеше дека даваш 1/3 од цената ич немаше ни да дојдам.

И тоа е забрането. Еве и да го купи он таблетот мој. Ниту може да го пријави, ниту ќе плати данок при продажба. Мислам апла се гледа дека прават криминал ама закон не ги фаќа. Или пак можеби никој не ни пријавува.
Најголем криминал е тоа што даваат фискална и даваат да се купи телефон со картица...

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.252
2.687
кои користени телефони, на ултрата моја целофанчето ја и го сефтисав. Никаде ниту грепка, целофаните одоколу сите стојат, никаква прашина у портови, фабрика. Тоа со користени е мит некој што го праат овие што не зеле никогаш од мобилара телефон ваљда.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.164
16.254
кои користени телефони, на ултрата моја целофанчето ја и го сефтисав. Никаде ниту грепка, целофаните одоколу сите стојат, никаква прашина у портови, фабрика. Тоа со користени е мит некој што го праат овие што не зеле никогаш од мобилара телефон ваљда.
А затоа ти ги браниш криминалцитеее, си лапнал и ти од пленот а?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно