Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
>добро искуство
>18 дена за полнач
Вака сеа.. Бидејќи се наоѓам во град речиси 200км од Скопје, фактот дека го однесов попладне во четврток ми рекоа дека баш сабајлето имале пратка за Скопје, така да ќе мора тек во понеделник да го носат за Скопје и дека процедурара за враќање трае најмалце 2 недели јер јас од другиот град не сум прв на листа за поправање/замена на расипан дел, ондак да, позитивно е искуството.. Однеси им на Ледиком, расипан полнач, под гаранција и нека ти дадат нов, неотпакован за 18 дена.. Ама не, македончето да кења само..

I

itstheigyg

Гостин
Вака сеа.. Бидејќи се наоѓам во град речиси 200км од Скопје, фактот дека го однесов попладне во четврток ми рекоа дека баш сабајлето имале пратка за Скопје, така да ќе мора тек во понеделник да го носат за Скопје и дека процедурара за враќање трае најмалце 2 недели јер јас од другиот град не сум прв на листа за поправање/замена на расипан дел, ондак да, позитивно е искуството.. Однеси им на Ледиком, расипан полнач, под гаранција и нека ти дадат нов, неотпакован за 18 дена.. Ама не, македончето да кења само..
Па види, да платам 11к помалце за телефонот секоја недела ќе можам нов полнач да си купувам, што ќе ми е гаранција.

I

itstheigyg

Гостин
А си однел ли во некоја мобилара расипан полнач па те одбиле, јас не сум и не можам да зборам.
Доколку имаш такво искуство сподели слободно.
Edit
Не знам дали уопште подлежат на гаранција

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096

Јас сум однел и ми дале.

Ама следен пат ќе им кажам да чекам 18 дена, за да го добијам тоа „телеком искуство“.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Забележувам кај некои луѓе хејтот спрема мобиларите иде до бескрај. Дали од лично искуство или не, не знам.

Инаку, не сум имал проблеми со полначи од мобилари, но сум сигурен дека за 18 секунди ќе добиеш полнач.

Во врска со "телеком искуството", замисли лаптопот си го купил за фриленс работа со која го храниш семејството...
18 дена за полнач кој откажал после нецели 8 месеци користење.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Јас сум однел и ми дале.

Ама следен пат ќе им кажам да чекам 18 дена, за да го добијам тоа „телеком искуство“.
Во Ледиком телефон од 1000 евра е отпакован и без фолии, а не па нов полнач да ти дале. ''Искуство''

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
А си однел ли во некоја мобилара расипан полнач па те одбиле, јас не сум и не можам да зборам.
Доколку имаш такво искуство сподели слободно.
Edit
Не знам дали уопште подлежат на гаранција
Што дали подлежи под гаранција? Полнач? Која гаранција ја добиваш ти кога купуваш од мобилара? Писмена форма од Ледиком без фискална? То је та гаранција?

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Забележувам кај некои луѓе хејтот спрема мобиларите иде до бескрај. Дали од лично искуство или не, не знам.

Инаку, не сум имал проблеми со полначи од мобилари, но сум сигурен дека за 18 секунди ќе добиеш полнач.

Во врска со "телеком искуството", замисли лаптопот си го купил за фриленс работа со која го храниш семејството...
18 дена за полнач кој откажал после нецели 8 месеци користење.
Воопшто не е така. Купувам телефони исклучиво од мобилари уште од 2014 година. И да, гаранцијата од мобилара и не ја рачунам за гаранција, за среќа до сега не ми притребала. Гаранцијата од Телеком( во случајов со моето искуство со лаптоп) и со локална мобилара, со сумливо потекло на набавени телефони, не се споредува.
Апсолутно, требело да пишат дека ми треба лаптопот за работа и да ми дадат нов полнач.

Seekey

read-only
11 август 2016
36
59
Сакам да купам телефон од Мобеликс, искуства, коментари? Читам многу негативности за Ледиком, како би ги споредиле со нив?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Сакам да купам телефон од Мобеликс, искуства, коментари? Читам многу негативности за Ледиком, како би ги споредиле со нив?
Исти к*рац друго пакување. Ми продадоа телефон без полнач. Пакувањето оригинално, но без фолии и отворена кутија. Потоа мораа да ми пратат полнач по Карго. Оттогаш го сметам за аутсајдери.

Ако планираш да купуваш телефон, купи си од Битолчаните Мобиком, мислам дека се викаа. Добиваш телефон со фолија запечатен, и самиот си го отпакуваш. Поголема сигурност дека си добил нов телефон нема. И да, продаваат строго европски верзии. Нема Дубаи фирмвер и англиски полнач како во Ледиком и Мобеликс.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Многу е битно кој го запечатил телефонот.

Добро де, знам дека е можно пак да се препакува со фолија кутијата. Но постојат и други знаци дека телефонот е нечепнат, како лепенката на кутијата (таа што пишува WARANTY VOID if REMOVED), како и фолиите на самиот уред и пакувањето внатре.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Супер се,имав земено ми 9т про од кај нив преку карго одма го пратија и другиот ден сабајлето беше пристигнат,се беше океј нормално исто како ледиком без фолија на паковката али мене лично не ми смета тоа

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Добро де, знам дека е можно пак да се препакува со фолија кутијата. Но постојат и други знаци дека телефонот е нечепнат, како лепенката на кутијата (таа што пишува WARANTY VOID if REMOVED), како и фолиите на самиот уред и пакувањето внатре.
Ајмо тазе warranty void стикерчиња :D

HTB1zRVwRpXXXXanXXXXq6xXFXXXE.jpg

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ледиком,незнам дали се познава на сликава,со неотпаковано најлонче,еве од каде ги зимаат телефоните Ледиком Delivery address: United Arab.

0-02-04-459a61263a244c54df8e26481ab96943b652d28f0d76a1246edf69f3eb4367c7_bce9315f.jpg 0-02-04-db5d53841a042f36e3ffe47d81e3763ed7c8556bcd0eb60bc8fb1791c810d7cc_ec771afb.jpg

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Nis, baraj eu verzija, za EVROPSKI PAZAR

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Nis, baraj eu verzija, za EVROPSKI PAZAR
За Европски пазар се иначе овие,ако збориш за А3 што ставив слика погоре во постот.

Еве како изгледа кутијата за Индиа

Untitled.jpg

Која е разликата во А3 од Европски пазар,и од Дубајски,Индиски пазар ако може некој да ми објасни?Фала

Последна промена:

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Купив Oneplus 7 Pro, си го отпакував дома фино лепо се си е ок. И баш беа фини и услужливи дечките преку телефон.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ледиком,незнам дали се познава на сликава,со неотпаковано најлонче,еве од каде ги зимаат телефоните Ледиком Delivery address: United Arab.

Погледнете го атачментот 79677 Погледнете го атачментот 79678
Да нема забуни Нептун го продаваат истиот модел,поскап дури за 3000 денари од Ледиком.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв