fenomenmk
hello world
- 16 март 2015
- 83
- 82
Најверојатно MiNote 2Што е горново ?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Најверојатно MiNote 2Што е горново ?
Што е со сетек,нудат mi 4i за 8000 ден,redmi 3 за 8500 ден и redmi note 3 за 10500 ден.
Мејкер?
RN2
А како да зеам со тоа клуб акција?Mi 4i им е 7000 денари.
Јас не можев да им одолеам, земав еден Mi 4c со 2 години гаранција за 8000.
Најнормално, одиш во салон го купуваш телефонот и ти прават клуб картичка бесплатно.
Mi 4i им е 7000 денари.
Јас не можев да им одолеам, земав еден Mi 4c со 2 години гаранција за 8000.
Имав реплицирано за картичката, па потоа го изменив постот. Затоа ти реплицирав. Еве јас ти кажувам, пошо не се разбираш во флешувања, дека секој друг фирмвер/ром ке ја поништи гаранцијата на телефонот. Значи на европски ке се префрлиш после 2 години, или збогувај се со гаранцијата.Не се разбирам многу во ромови, флешувања, ама доаѓаат со преинсталиран глобален ром колку што знам овие од Сетек.
^ Незнам што си ми реплицирал мене... мојот пост немаше врска со ништо од ова што си пишувал.
доаѓа со MIUI 8.0.16.0(LXKCNCI_20151104_SZ) Stable со преинсталирани гоогле сервиси.
А во гаранција единствено пишува дека не влегуваат проблеми со софтвер, само хардвер.
Тоа дека од maker е подобро да се земи е подобро 100% (иако немам ништо до сега од него земене, а планирам да земам доста додатоци од камери, рутери, боксој....), ама цената си го направи своето.
Прашајте слободно.. Имам неколку телефони дома, и на сите (една од Мобико) друга од Анхоч и третата незнам од каде е, си пишува дека секој обид за промена / флешување на софтвер со неофицијален софтвер (освен официјален, кој што никогаш нема да го видиш) ја поништува гаранцијата. Deal with that.Не е лошо некој да праша во Сетек во сервис па да ни даде инфо од прва рака.
Гаранција нема шанси да поништат туку-така, ептен да не го заглавиш телефонот да неможе да го оправат па да пробаат да играат на таа карта.
Физички лица може да прават што сакаат, нивно право. Кај мене важи гаранцијата затоа што софтверот е оригинален и знам дека нема ништо да му биде на телефонот. Тој кој го инсталирал некој Суљо од Шензен може да ти се укочи при флешување и да не го откочиш, затоа можеби нема гаранција..Ок де, ке сменам ром, ке напраам бекап, ке се зезне нешто, праам ресторе на фабрички, и?
Јасно е за тебе...Физички лица може да прават што сакаат, нивно право. Кај мене важи гаранцијата затоа што софтверот е оригинален и знам дека нема ништо да му биде на телефонот. Тој кој го инсталирал некој Суљо од Шензен може да ти се укочи при флешување и да не го откочиш, затоа можеби нема гаранција..
Неможеш, тој нивни „фабрички“ не постои...Јасно е за тебе...
Него јас сакав да кажам дека постои начин ако сакаат сет да те изиграат за софтверот, дека 99 посто може да си напраиш бекап и да си го вратиш на фабрички како што си го купил...
Постои ако му напраиш бекапНеможеш, тој нивни „фабрички“ не постои...
Па ќе го отклучиш BL, ќе правиш бекап во TWRP за да ти важи гаранција на Mi телефон????Постои ако му напраиш бекап![]()
Како ке направиш бекап на комплетен ром, кога немаш TWRP инсталирано ? За да инсталираш TWRP ти треба отклучен бутлоадер. И отклучувањето на бутлоадерот ке ти ја поништи гаранцијата. Како ке им објасниш во СЕТ, зошто си отклучувал бутлоадер? За лепи очи? Не држи муабет ова.Ок де, ке сменам ром, ке напраам бекап, ке се зезне нешто, праам ресторе на фабрички, и?
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден