alexandar11
hello world
- 11 јануари 2010
- 463
- 210
И онака требаше да се продолжи, не им е лоша понудата 20ГБ месечно.али си се задолжил по 800ки претплата секој месец![]()
Топ цена за телефон за некој што планира нов договор.
И онака требаше да се продолжи, не им е лоша понудата 20ГБ месечно.али си се задолжил по 800ки претплата секој месец![]()
Mix2 ≠ Mix2S така даЈас Микс 2 го земав за 8000ки![]()
6/64ГБ верзијата, само бел, без сд картичка, без 3.5мм џек, без радио, со средни камери за денешно време земени од Редми Ноут 5, така да сум ги видел (не се лоши ама за денес се само средни)... Не фала. Само процесор го вади. Нема ни вотер резистнс. 2 години стар.Баш на Mix2S е попустот од 60%, невидено!
MI 6
6/64ГБ верзијата, само бел, без сд картичка, без 3.5мм џек, без радио, со средни камери за денешно време земени од Редми Ноут 5, така да сум ги видел (не се лоши ама за денес се само средни)... Не фала. Само процесор го вади. Нема ни вотер резистнс. 2 години стар.
Не реков подобра. А еднаква е со редми 8, ми 8, ми 8 лајт,.... Исто е на ниво со самсунг камерата кај редми ноте 5 аи/про серијата. И реков не е лоша. Ама ај земи ги денешниве мидрејнџи со појаки сензори. Незнам дали даваат боља слика, не ме ни занима, ама на папир се бољи. Редми Ноте 8 про со 64-megapixel Samsung ISOCELL GW1 сензор.Кажи еден од средна класа со подобра камера?
Едит, или еднаква.
Mi8 не е мидрејнџ, и ја има истата камера.
Ајде, земи било кој од тие уреди, Mi8 lite/Redmi 8/Redmi Note 8 pro, јас ќе земам Mi8 (иста камера од Mix 2S) да видиме дали ќе извадиш подобра фотка, ( или еднаква) поготово во самрак, потемно на светло/indoors, не денски, денски сите се блиску, кажи каква кладба сакаш исто така, се ми одговара.
Ова со хендсфри не го разбрав само, за радио и јас слушам ама онлајн што веќе ми е навика и мислам дека е подобра опција.Не се бавам со фотографија, а не тек во екстремни услови за да си го мериме. Ајде еве ќе прифатам дека Mi 8 не е, само стара висока класа е. Другите ситњ се некоја класа на мидрејнџ и го носат истиот сензор, освен ако не лажат по спецификации. Да можеби ради СоЦ софтвер и слично подобар процесинг да прави, ама не ми беше тоа муабетот. На хартија се исти. Исто 3в3 се разгледав пошто цената е интересна дека и екранот не е баш најсјаен. И видео за разлика од Фото, разочарало.
Пак стои дека денес добиваш повеќе за слични пари од мидрејнџ денешен од тој Mix2s сo 64G меморија. Зборуме како целина. Дека ќе ги јаде барем пола у снага, да.
Па ако земе човек само да слика, по некој документ, 20 тина апликации појаки, 1 офис пакет, отиде меморијата. Плус сеуште ме нервираат телефони без 3.5мм џек. И да сакам радио јас си го користам. Погоре кажав за мене, на никого не му наметнав мислење. За мене не фала, го скокнав пред година и пол, го скокнав пред 6-7 месеци пак, би го скокнал и сега. Еве и женами за која бркаме телефон и која не е никаков хеви узер, кога и кажав дека нема да може хендсфрито да си го користи, и дека ќе треба да си празни почесто сликички, рече "ааааа, не не, кој ќе се замара".
Незнам може и ќе се смени работата, може женава сепак, како ловец на евтини телефони, и да се убеди. Не се знае.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Па нема 3.5мм џек за да вклучам хендсфрито. А радио е радио, и троши помалце од онлајн. Абе старомоден фраер.Ова со хендсфри не го разбрав само, за радио и јас слушам ама онлајн што веќе ми е навика и мислам дека е подобра опција.
Sent from my MIX 2S using Tapatalk
Redmi Note 7 Nebula red, 4/128 GB тогаш, го има за 7500...Не се бавам со фотографија, а не тек во екстремни услови за да си го мериме. Ајде еве ќе прифатам дека Mi 8 не е, само стара висока класа е. Другите ситњ се некоја класа на мидрејнџ и го носат истиот сензор, освен ако не лажат по спецификации. Да можеби ради СоЦ софтвер и слично подобар процесинг да прави, ама не ми беше тоа муабетот. На хартија се исти. Исто 3в3 се разгледав пошто цената е интересна дека и екранот не е баш најсјаен. И видео за разлика од Фото, разочарало.
Пак стои дека денес добиваш повеќе за слични пари од мидрејнџ денешен од тој Mix2s сo 64G меморија. Зборуме како целина. Дека ќе ги јаде барем пола у снага, да.
Па ако земе човек само да слика, по некој документ, 20 тина апликации појаки, 1 офис пакет, отиде меморијата. Плус сеуште ме нервираат телефони без 3.5мм џек. И да сакам радио јас си го користам. Погоре кажав за мене, на никого не му наметнав мислење. За мене не фала, го скокнав пред година и пол, го скокнав пред 6-7 месеци пак, би го скокнал и сега. Еве и женами за која бркаме телефон и која не е никаков хеви узер, кога и кажав дека нема да може хендсфрито да си го користи, и дека ќе треба да си празни почесто сликички, рече "ааааа, не не, кој ќе се замара".
Незнам може и ќе се смени работата, може женава сепак, како ловец на евтини телефони, и да се убеди. Не се знае.
Го гледав, ама нема НФЦ мамичето негово. Редми Ноте 8 Про изгледа ќе биде.Redmi Note 7 Nebula red, 4/128 GB тогаш, го има за 7500...
MI 6
Друга верзија треба да пробаш, ама за тоа совет од @psysideДечки некој искуство со апгрејд MIUI 10 -> MIUI 11?
Друго прашање, пробав да инсталирам GCam на Mi Mix 3 и главната камера не работи ко шо треба. Приказот сецка (laggy) и не може да се слика. На предна камера исто е laggy, а се слика. Night mode и portrait mode го имаат истиот проблем. Видео се снима. Пробав неколку (3-4) верзии и со сите е истиов проблем. Чаре?
Ова ти е совет од главниот ingbrzy на xiaomi.eu форумот:Го гледав, ама нема НФЦ мамичето негово. Редми Ноте 8 Про изгледа ќе биде.
Дечки некој искуство со апгрејд MIUI 10 -> MIUI 11?
Друго прашање, пробав да инсталирам GCam на Mi Mix 3 и главната камера не работи ко шо треба. Приказот сецка (laggy) и не може да се слика. На предна камера исто е laggy, а се слика. Night mode и portrait mode го имаат истиот проблем. Видео се снима. Пробав неколку (3-4) верзии и со сите е истиов проблем. Чаре?
Stock android, голем смартфон, можеби премногу за нив... Имам еден во посед кај братучед, задоволенMi A2 – Spec – Mi Store
Го има ли некој ова и дале се препорачува за родител?
Не користам Инста но на Гмаил стигаат, поднев захтев за отклучување па ќе се менува Миуи за недела дена.Tie sto imaat mi mix 3, imate problem so notifikacii? Konkretno za instagram, nema zvuk koga stigaat, treba da otvoris telefon za da vidis. I kako da se gledaat notifikacii na AoD?
Топ телефон е. Поготово за тие пари!Mi A2 – Spec – Mi Store
Го има ли некој ова и дале се препорачува за родител?
Знам од поодамна им е ова. Ама пошто нема да го користам јас, ќе си тера на стандард фабрички ЕУ ром. Барем у тек на гаранција.Ова ти е совет од главниот ingbrzy на xiaomi.eu форумот:
Update regarding HMnote8Pro MTK [begonia] support:
- We dropped support for HMnote8Pro MTK [begonia] due to a lot of bricks caused by installing TWRP or Magisk or any other mods.. MTK does not allow to boot to Fastboot if something "goes wrong" and users are forced to flash images via SPFlash Tool EDL mode which is locked by Xiaomi for few authorized accounts only.. so for safety of users, we will not release any ROMs for this device..
PS: We do not recommend buying MTK devices if you want to use our ROMs..
Тој уред ќе си остане само со глобал ром...
MI 6
Треба да влезеш во settings>>apps>>manage apps>>instagram>>notifications>>allow sound и тоа е тоа.Tie sto imaat mi mix 3, imate problem so notifikacii? Konkretno za instagram, nema zvuk koga stigaat, treba da otvoris telefon za da vidis. I kako da se gledaat notifikacii na AoD?
@psyside, @Misko6000 фала за помошта, го пробав туторијалот, ама сепак не работеше и ги имаше истите проблеми. Пробав уште неколку верзии од интернет и ништо не работеше. На крај апдејтирав верзија на MIUI од 10 на 11 и се средија проблемите кои до сеа ги имав (андроидот си остана 9ка). Сеа се појавија нови проблеми: slow motion не работи, HDR off не работи. Едитирање на portrait mode слики не работи. Сите овие ствари ја крашираат апликацијата. Се работи за верзија 2.2.1. Пробав и со најновата верзија на UltraCam 3.2.3. Oваа верзија ги има истите проблеми и дополнително ноќиот режим ја крашнуе.
Ќе пробам уште неколку верзии на GCam со оваа верзија на андроид и MIUI, па ќе пишам шо сум напраил. Ако не успеам, ќе идам на анрдоид 10 па ќе видиме таму шо ќе биде.
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден