aleksandar.divitarov
Гостин
Денес се подновив со Xiaomi Mi A1 4/64 каде можам да најдам скрин протектор во Битола?
Денес се подновив со Xiaomi Mi A1 4/64 каде можам да најдам скрин протектор во Битола?
Tempered glass za Xiaomi Mi A1 | МегамобилДенес се подновив со Xiaomi Mi A1 4/64 каде можам да најдам скрин протектор во Битола?
Mi Note 3 е подобар избор. Има подобра изработка и е побрз. Можеби послаба батерија, меѓутоа ништо значително.Еден совет ако може.Моментално имам РН3про планирам да земам нов телефон се двоумам помегу редми ноте 5 про и ми ноте 3,кој од овие модели е болји избор?
Приоритет ми се квалитет на изработка,брзина и батерија.
Зошто прашуваш овде? С8+ е доста поголем од С7 Не ЕЏ верзијата скоро како Ноте 8. Јас лично би одел на С9 не Плус како добра надградба, ама не сега, ти си знаеш најдобро, кој сегмент ти е најбитен, еве на мене не ми менува тоа што нема секундарна камера за портрет мод, повеќе ми менува -2ГБ рам, но не е нешто без што не можам да живеам.Дечки си правам некои калкулации дали би вредела надградбата од Самсунг S7 на S8/S8Plus ? Или посвесна надграба би била S9 бидејки најголемата разлика ја гледам таму, додека од С7 до С8 освен фамозниот ирис скенер и минорната разлика во процесорот и камерата не гледам причина зошто би го купил С8. Совет?
што има веза прашањево за самсунг во темава за MI ?Дечки си правам некои калкулации дали би вредела надградбата од Самсунг S7 на S8/S8Plus ? Или посвесна надграба би била S9 бидејки најголемата разлика ја гледам таму, додека од С7 до С8 освен фамозниот ирис скенер и минорната разлика во процесорот и камерата не гледам причина зошто би го купил С8. Совет?
Редми ноте5(кинеска/европска верзија)Еден совет ако може.Моментално имам РН3про планирам да земам нов телефон се двоумам помегу редми ноте 5 про и ми ноте 3,кој од овие модели е болји избор?
Приоритет ми се квалитет на изработка,брзина и батерија.
Како пројде со царини, даноци?Јас сум веќе 2 дена сопственик на Mi note 3.
Очекував многу но сепак успеа да ме воодушеви. Фантастичен телефон!
Батерија 9 саата screen on time, два дена комотно држи . Премиум изглед, камера повеќе од одлична, брз, супер екран, софтвер Global Stable out of the box вака ко за 2 дена не гледам дека губам нешто со тоа што се решив за "midrange'' телефон. Едино, ако сте користеле некој од новите флегшипи може да ви пречи што не е во 18:9 сооднос, односно што доаѓа со стандардни рамки од страните, но за сите останати немате гајле.
Згора на тоа бевме со другар (кој има Самсунг С8) до Нептун во Сити мол денес и го споредив со Iphone X, Samsung A8, Samsung S8, Samsung S9, Samsung A8, Huawei Mate 10.
Свесен сум дека споредба од нога не е многу меродавна и дека има еден куп ситници кои не можеш да ги земеш во предвид ама беше премногу блиску до сите овие флегшипи кога ќе се земе во предвид цената.
За камерата и другарот со С8 призна дека барем пола од сликите ( и од предна и од задна камера) беа подобри на Mi note 3 од сите овие телефони или тука негде. За волја на вистината осветлувањето во Нептун е многу добро и кога ќе се извадат на компјутер може да излезе малку поинаку. Но ако така беше со сток камера сега Гугл камера кога ќе му ставам....
Она што беше најинтерсно е што Самсунг А8 изгледаше на играчка и во поглед на изглед и во поглед на камери, а е 500 евра телефон.
Топла препорака до сите. Гледам и дека Xiaomi Redmi Note 5 e повеќе од одличен, но за буџет камера и премиум изглед Mi note 3 е неприкосновен.
@DrMTR Другарот отиде со дилема дали од Самсунг С8 да иде на С9 и се разочара. Да подобар е, ама е едно те исто, само за некои работи троа подобар и многу gimmicks. По мое не е вредно сега од С7 на с9 да одиш, барем не сега кога цената му е највисока.
Ај нека е аирлија 1000то мислење![]()
Redmi 5 Plus е за тебе, чим сакаш поголема батерија и доволни ти се 3/32. Иако е 5.99“ сепак не е премногу голем, бидејќи screen-to-body-ratio е далеку поголемо од Redmi 3 Pro.Дечки, да ве замолам за совет.
Дојде време да земам нов телефон. Тоест дојде време мојот Redmi 3 Pro да го дадам на стариот а јас да се подновам. @the_maker maker
Гледам нешто во ценовниот ранд околу 12.000, и да биде со минимум 3/32 и димензија од 5.0 до 5.5
Redmi 5 Plus, ми се допаѓаат спецификациите но навистина ли е 6 инчи? Тоа е премногу големо, тоа не е телефон тоа е веќе таблет со серизно нарушување на usability. Цело време треба да го скокам во рака, нема да можам swipe одозгора да направам.
Mi A1 - се фино ама 3000mah батерија? Мислам, тотална глупост, зошто не е 4000mah? И навистина USB-Type C џек за полнење? Нонсенс.
дајте некој совет, што да-праам?
Иако е 5.99“ сепак не е премногу голем, бидејќи screen-to-body-ratio е далеку поголемо од Redmi 3 Pro.
5 ката е 18,5 мм подолг и 5 мм поширокЧек сакаш да кажеш дека шасијата е иста големина како Redmi 3/4 кои се 5.0 инчи?
Не не, али не изгледа толку големо колку што мислиш.Чек сакаш да кажеш дека шасијата е иста големина како Redmi 3/4 кои се 5.0 инчи?
Ха ха, добредојде во клубот. И јас сум на иста „мака“ ама сум со редми 4 не 3ка, ти си на малку поголема. Истиве забелешки ги пишав и јас.Дечки, да ве замолам за совет.
Дојде време да земам нов телефон. Тоест дојде време мојот Redmi 3 Pro да го дадам на стариот а јас да се подновам. @the_maker maker
Гледам нешто во ценовниот ранд околу 12.000, и да биде со минимум 3/32 и димензија од 5.0 до 5.5
Redmi 5 Plus, ми се допаѓаат спецификациите но навистина ли е 6 инчи? Тоа е премногу големо, тоа не е телефон тоа е веќе таблет со серизно нарушување на usability. Цело време треба да го скокам во рака, нема да можам swipe одозгора да направам.
Mi A1 - се фино ама 3000mah батерија? Мислам, тотална глупост, зошто не е 4000mah? И навистина USB-Type C џек за полнење? Нонсенс.
дајте некој совет, што да-праам?
Не не, али не изгледа толку големо колку што мислиш.
Ха ха, добредојде во клубот. И јас сум на иста „мака“ ама сум со редми 4 не 3ка, ти си на малку поголема. Истиве забелешки ги пишав и јас.
Колку буџет?Сакаш од тука да купуваш или од нет?Јас пред 3 возев ноут 2 и ми беше сосем океј телефонот кога го земав. Ама како течеше време и станував се позафатен и позаморен, почнав да приметувам дека шалтањето низ рака на 5.5 инчен телефон многу енергиа ми троши. Не можам со десна рака да докачам лево доле никако. Ако го поместам телефонот за да докачам лево доле тогаш не можам да свајпнам од горниот раб. Само затоа го сменив телефонот со помал и тој ми е сосем океј.
Е сеа, сакам да се подновам нешто. Ми треба 5 инчи, 4000мах материја, Снапдрагон подобар од 616, 3Гб РАм и минимум 32Гб сториџ, по можност 64 (мемориската картица не ми врши работа пошто ми треба слотот за втората СИМ). Дали јас не гледам добро или пак Шаоми немаат во понуда ваков хардвер?
Па у принцип тоа е тоа. Реално треба Шаоми да имаат добра понуда на инчни телефони. Они нек праат глупости нек се тркаат со таблетине на Самсунг ама не ги јеби сите proven concepts.
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден