gokica
Модератор
- 13 јуни 2009
- 10.107
- 14.228
Сите некако на Keychron во последно, ајде и јас да го зачистам.
Keychron Q3
AKKO Piano switches
KAT Alpha keycaps
Лепотица. Од каде ги набави капачињата?
Сите некако на Keychron во последно, ајде и јас да го зачистам.
Keychron Q3
AKKO Piano switches
KAT Alpha keycaps
Локално од ентузијаст што требаше да ослободи местоЛепотица. Од каде ги набави капачињата?
Дали некој ја користи тестатурава и како е задоволен..
Соодветни се свичевите.Немам поим за ова, дали некој знае дали овие switchови ќе ги фати на оваа тастатура? Hotswap е, пошува нешто за 5 pin POM но ништо такво не читам во описот на тастатурата... не знам како се проверува ова
Погледнете го атачментот 154197
Погледнете го атачментот 154198
Фала, веројатно тоа ќе земам, иако малку сум разочаран во батеријата, вика само 10 саати со ргб а 100 без... мислев дека се како мауси кајшто на 1 полнење тера недела две без проблем, за gateron smoothies многу викаат дека е #1 linear switch па сакам да пробам и тоа чим веќе зимам hotswapСоодветни се свичевите.
Фала, веројатно тоа ќе земам, иако малку сум разочаран во батеријата, вика само 10 саати со ргб а 100 без... мислев дека се како мауси кајшто на 1 полнење тера недела две без проблем, за gateron smoothies многу викаат дека е #1 linear switch па сакам да пробам и тоа чим веќе зимам hotswap
Не можам да видам точно, дали се провидни легендите од капачињата. Ако не се тогаш и немаш некоја потреба од RGB освен ете колку за амбиент навечер на пример. Со осветлување сигурно може да трае батеријата подолго. Некои 70-80 часа континуирано односно недела дена и повеќе. Без РГБ може да те трае со месеци едно полнење, зависно колку ја користиш. Ако троши претерано ќе го исклучиш и ОЛЕД дисплејот кој ионака ништо посебно не ти треба цело време да блешти.Фала, веројатно тоа ќе земам, иако малку сум разочаран во батеријата, вика само 10 саати со ргб а 100 без... мислев дека се како мауси кајшто на 1 полнење тера недела две без проблем, за gateron smoothies многу викаат дека е #1 linear switch па сакам да пробам и тоа чим веќе зимам hotswap
Види колку грамски се. Не гледај само звукот. Јас летоска земав Гатерон Жолти и многу тврди се, се заебав. Звук супер али тврди за стискање.
smoothies се 40г, моментално што користам и што сум навикнат е на razer yellows линеарно 45г, така да скоро исто, читав разни листи и постови за најдобри линеарни switchови, smoothies ги фалат многу како најдобри "out of the box" (да не мора сам да подмачкуваш и све тоа)Види колку грамски се. Не гледај само звукот. Јас летоска земав Гатерон Жолти и многу тврди се, се заебав. Звук супер али тврди за стискање.
на али страната пишува дека само 10h со осветлување, а 8000 mah батерија... така да или тоа е за нон-про модел што има 4000 mah или лошо пресметалеНе можам да видам точно, дали се провидни легендите од капачињата. Ако не се тогаш и немаш некоја потреба од RGB освен ете колку за амбиент навечер на пример. Со осветлување сигурно може да трае батеријата подолго. Некои 70-80 часа континуирано односно недела дена и повеќе. Без РГБ може да те трае со месеци едно полнење, зависно колку ја користиш. Ако троши претерано ќе го исклучиш и ОЛЕД дисплејот кој ионака ништо посебно не ти треба цело време да блешти.
8000 мАh батерија ќе се полни од 0 до 100 за некои 17-18 часа.
Мислењето е автоматски споено:
Овие Смути треба да се слични со фабричките свичеви на АУЛА и Ајаз тастатурите во тој поглед. 40гр горе доле.
smoothies се 40г, моментално што користам и што сум навикнат е на razer yellows линеарно 45г, така да скоро исто, читав разни листи и постови за најдобри линеарни switchови, smoothies ги фалат многу како најдобри "out of the box" (да не мора сам да подмачкуваш и све тоа)
на али страната пишува дека само 10h со осветлување, а 8000 mah батерија... така да или тоа е за нон-про модел што има 4000 mah или лошо пресметале
Кое прво ќе стигне тоа хахаха, мислев да пробам што толку ги фалатПогледнете го атачментот 154204
![]()
AULA F108 PRO
100% in Size, Performance and Comforts Meet the 100% full size variation of the EPOMAKER X AULA F75 Max, the F108 PRO Mechanical keyboard that offers the same creamy sound and unparalleled performance as F75 Max but in upgraded full-size layout with customizable Screen. The 104 anti-ghosting...aulagear.com
Мислењето е автоматски споено:
Прво види дали ќе ти се допаднат свичевите кои доаѓаат со тастатурата по потоа купувај. Како сакаш уствари.
Капачињата секогаш можеш да ги смениш. Одбери си ја основата што најмногу ти одговара сега и можда со иден сетап. И разгледај некои афтер маркет капачиња да не ти фатат око, па види на која основа најдобро би стоеле.Сугестии за дизајн? Наклонет сум кон сивото со букви печатени од страна но никад не сум имал таква тастатура па не знам колку е практично... иначе сите бои ми се супер па тешко да се одбере
Погледнете го атачментот 154219
незнам од кај гледаш капачиња, ама на али експрес имаш цели сетови за 1000 денари.Брее сет копчиња се движат по иста цена како една цела тастатура?
Погледнете го атачментот 154232
Newegg, божем да видам што се "квалитетните" брендови, а што е "голд стандард"? Doubleshot PBT?незнам од кај гледаш капачиња, ама на али експрес имаш цели сетови за 1000 денари.
Newegg, божем да видам што се "квалитетните" брендови, а што е "голд стандард"? Doubleshot PBT?
Да споделам лошо искуство со Keychron V3 Max. Gateron Jupiter Banana свичеви.
Тастатурата е купена во Април, со секојдневна употреба пред некоја недела почна double typing да прави на spacebar и на "s" копчето. Средив "s" копчето така што сменив со некој друг свич и сега е супер ама истото не работи за spacebar.
Побарав по реддит и други места, исти проблем имаат и други луѓе од тоа што читам. Немам пробано дали со кабел го има истиот проблем.
и не заборавај на ова, онака кнап на се.Да споделам лошо искуство со Keychron V3 Max. Gateron Jupiter Banana свичеви.
Тастатурата е купена во Април, со секојдневна употреба пред некоја недела почна double typing да прави на spacebar и на "s" копчето. Средив "s" копчето така што сменив со некој друг свич и сега е супер ама истото не работи за spacebar.
Побарав по реддит и други места, исти проблем имаат и други луѓе од тоа што читам. Немам пробано дали со кабел го има истиот проблем.
Прво што треба да пробаш е да ставиш нов фирмвер. Ако тоа не помогне (а најверојатно нема) тогаш обрати се во продавницата каде што си ја купил па да ти ја средат ако е под гаранција.
Сам исто така може да ја средуваш но треба да ја отвориш и да дојдеш до PCB. Да видиш дали има одлемен мост од доле на свичот. Ако нема тогаш само убаво треба да го стегнеш свичот од спејс барот да пропадне во лежиште преку плочата и сунгерот (кој е помеѓу плочата и PCB). Затвораш и редиш одново капачиња и свичеви. Макотрпна работа.
Ако мост случајно е одлемен тогаш со леткум некој сервисер експресно може да го среди.
и не заборавај на ова, онака кнап на се.
Благодарам на советите, ќе пробам да средам.
www.keychron.com