VaskaIlieva
hello world
- 30 април 2020
- 86
- 174
Гледам тастатурава ја оценуваат како една од најдобри буџет гејминг тастатури CK552 . Има ли некој искуство со неа и каде би можела да се најде во МК . Сетек , Анхоч, ДД ком нема ваков модел .
Прашај во Нексио дали планираат да ги донесат следниве, од G.SKILL. Само што ги пуштија во оптек пред една недела, подобра изработка се од HyperX Pudding.HyperX Pudding Keycaps има некаде кај нас или само од нет порачување?
Прашај во Нексио дали планираат да ги донесат следниве, од G.SKILL. Само што ги пуштија во оптек пред една недела, подобра изработка се од HyperX Pudding.
G.SKILL Crystal Crown Keycaps, White
gskill.com/product/341/342/1602593234/Crystal-Crown-Keycaps,-WhiteClear-Transparent-DesignEasy-to-Read-FontCross-Shaped-MX-Stem-CompatibleStandard-ANSI-104-NA-English-Layout
Ако не ти се чека, можеш одма да нарачаш од KPRepublic, јас баш пред некој ден направив нарачка од кај нив, за колку време ќе стаса незнам али се едни од специјализиранитре сајтови за механички тастатури. Баш подолниот модел е поновата варијанта од Pudding Keycaps со почитлив фонт, и овие излегоа пред две недели и овие се поубави од HyperX Pudding.
kprepublic.com/products/pudding-v2-pbt-doubleshot-keycap-oem-backlit-mechanical-keyboard-white-gh60-poker-87-tkl-104-108-ansi-iso-xd64-xd68-xd84-bm60
Dual shot PBT се, го читав тоа во News објавата, не ги гледај црните тие се со грдиот оквир (ме потсетуваат на Alienware тастатурите за лаптопите нивни пред 10 години што ги правеа), белите се бонбона.Фала за инфо и предлогот, ме интересира дали имаш порачувано од тука, Mechanical Keyboard Catalog and Guide. има и тука некои caps што ми се свиѓаат.
Овие од G.Skill PBT се? Искрено малку не ми се свиѓа оквирот на горниот дел![]()
Евентуално од Ибеј да бараш некој продавач од Англија или поблиску, од Англија за една недела ми имаат стигнувано пратки, ама сега со коронава ни тоа не е сигурноДа предложите онлајн продавница што нуди и праќа свичеви до МК. Барам некоја со брза испорака и разумна цена за испорака. Немам идеја каде да барам вакви нешта. Од али ексрес не ми се чека. Позз.
Продавници за свичеви (од мое искуство, но има и други опции):Да предложите онлајн продавница што нуди и праќа свичеви до МК. Барам некоја со брза испорака и разумна цена за испорака. Немам идеја каде да барам вакви нешта. Од али ексрес не ми се чека. Позз.
@Fatal1ty_ ни недостига опција Sticky за вакви некои корисни коментари. Си кликаш категорија стики и ти ги листа сите вакви коментари во дадена тема. @MadBuldog Мене всушност ми треба само ЕДЕН единствен свич за сега за да истестирам и се научам менување па да си порачам цел комплет. Небитно каков свич, само да е компатибилен со Cherry MX PCB -- така што ако некому се наоѓа само ЕДЕН свич за да повежбам прелемување на стара тастатура, би му купил.Продавници за свичеви (од мое искуство, но има и други опции):
- zealpc.net/ - USA/Canada (Помалце од 48 часа до Македонија, 3-7 дена дур да ти ја процесираат нарачката домашните DHL Express <- Лошковците, 22$ shipping, над 200$ free shipping, не ја препорачувам втората опција на пратка вредност 204$ нашиве DHL ми ги ставија во царинска тарифа со преклопници и ми наплатија 15% царина + 18% ДДВ и нивната DHL-овина, скоро + 100$ трошок, route tracking)
- candykeys.com/category:switches - EU (Досега сеуште немам ништо нарачано од кај нив, мислам дека е DHL низ Германија, може да е обична пошта или ЕМС кај нас, од нивниот сајт: „ CandyKeys ships using Deutsche Post, DHL and DPD as well as FEDEX “)
- keygem.store/collections/switches - EU (7-10 дена, обична пошта до дома, освен ако не е поголем пакет може да те викнат да си го подигнеш, route tracking)
- kbdfans.com/collections/switches - Кина испраќаат исклучиво FedEx (4-5 дена стига со route tracking, 22~25$ shipping)
- kprepublic.com/collections/switch - Кина, може да ти побараат да доплатиш 15$ само за да испратат по копнена линија (route tracking, само може да не им функционира)
- www.keychron.com/collections/keychron-mechanical-keyboard-switches - (UK компанија со проиводство од Кина, испорака 3 дена дома на рака со погоренаведените DHL Express, овој пат не ми наплатија ништо, трошок за транспорт 50 Eur од официјалниот UK сајт, route tracking),
- www.aliexpress.com/store/910369067?spm=a2g0o.productlist.0.0.74b81fdcUkpuCj - официјален сајт на Keychron на Али, малку поевтин транспорт само 10 до 14 дена дур да ти стигне пратката
- kailh.aliexpress.com/store/group/Keyboard-switches/4670072_514583545.html?spm=a2g0o.store_home.pcShopHead_12560924.1_0 - официјален сајт на Kailh свичеви (10 дена, обична пошта до дома)
Од било каде и да нарачуваш свичеви гледај да биде вкупната нарачка (со се транспортните трошоци) под 90 Eur. да не ти опнат +15% царински трошок ко на мене.
Што свичеви те интересираат? Linear, Tactical, Clicky? Прашај може некој од нас да има вишак што му останале.
Тоа супер за лична употреба. но, редовно се случува членови исти прашања да поставуваат, па еден таков sticky (common букмарк) систем за сите членови знам се наоѓа редовно на платформи како дискорд.Имаш букмарк на постови, стај го во букмарк и ќе ти биде при рака.
Во тој случај, најдобро би ти било да нарачаш еден свич тестер, ги има на претходно наведените сајтови. Ем ќе испробаш различни типови на свичеви ем ќе можеш, тој што ќе ти се бендиса да го пробаш да го залемиш. Само претходно провери дали се 3 пински или 5 пински свичевите кај тебе, и да нарачаш 5 пински лесно се конвертираат во 3 пински само ќе ги скратиш 2-те пластчни пинови.@Fatal1ty_ ни недостига опција Sticky за вакви некои корисни коментари. Си кликаш категорија стики и ти ги листа сите вакви коментари во дадена тема. @MadBuldog Мене всушност ми треба само ЕДЕН единствен свич за сега за да истестирам и се научам менување па да си порачам цел комплет. Небитно каков свич, само да е компатибилен со Cherry MX PCB -- така што ако некому се наоѓа само ЕДЕН свич за да повежбам прелемување на стара тастатура, би му купил.
Прашање:
Дома имам стара Thor 300, дали знаеете дали свичевите нејзини се компатибилни со Cherry MX PCB. Си велам да ги извадам и со нив да тестирам наместо да купувам.
Googling: HOW TO SOLDER and what do you need.Како што можам да видам на нет, таа тастатура има Outemu свичеви така да со оглед дека све се тоа MX клонови, компатибилни се.
Googling: HOW TO SOLDER and what do you need.
Кои свичеви работат на оутему сокети?
Ако се hot-swap, исклучиво Outemu (имаат потенки пинови од другите). Ако се залемени, сите MX клонови.
Кај нас не се продаваат пудинг капачиња никаде нели?
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден