Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Предлог за бесплатно андроид универзално далинско за магентатв? Основни работи: лево, десно, Ентер, звук...
Еднаш дојдов до ситуција да ми откажат батериите во ниедно доба (23 и кусур навечер) па не можев да набавам нови...
Преку телефон со апликација да го поврзеш на блутут?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Po
Преку телефон со апликација да го поврзеш на блутут?
Подобро преку wifi попрактично е. Најдов некои далинска, ќе ги испробам. доволно е да имам нешто во случај пак да рикнат батериите ко ќе не треба

CBB_6

BBC
9 декември 2016
349
1.069
дојдов до ситуција да ми откажат батериите во ниедно доба
Кај мене то е решено така што во фиока секогаш имам по еден блистер алкални АА и ААА, кога ќе ги начнам, одма земам пак нови.
Секогаш имај залиха и немаш проблем.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.927
Кај мене то е решено така што во фиока секогаш имам по еден блистер алкални АА и ААА, кога ќе ги начнам, одма земам пак нови.
Е ова е домаќин чоек!

@JamesKirk Слушаш, Тибериусе?
:)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Чуваме дома батерии пошо користиме уреди баш со такви батерии ама ето биле искористени и останав без резерва :))
Па издржаа бајаги оригиналните батерии (1,5 години).
Имам xiaomi мобилен и порано ја користев неговата апликација како далинско за ТВ (сони и тцл) ама магентава не ја наоѓа.

GloopSee

read-only
16 август 2023
10
7
Чуваме дома батерии пошо користиме уреди баш со такви батерии ама ето биле искористени и останав без резерва :))
Па издржаа бајаги оригиналните батерии (1,5 години).
Имам xiaomi мобилен и порано ја користев неговата апликација како далинско за ТВ (сони и тцл) ама магентава не ја наоѓа.
На Mi Remote има конфигурација што работи со магента боксовите. Кога ќе се влезе во ми ремоте, се стиска на + па потоа set-top box, и после се бара Deutsche Telekom, и би требало по тој избор да понуди 2 конфигурации. Од тие две првата работи со боксовите (само со IR, наместо со вифи, што значи дека телефонот треба да е насочен кон боксот).

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
На Mi Remote има конфигурација што работи со магента боксовите. Кога ќе се влезе во ми ремоте, се стиска на + па потоа set-top box, и после се бара Deutsche Telekom, и би требало по тој избор да понуди 2 конфигурации. Од тие две првата работи со боксовите (само со IR, наместо со вифи, што значи дека телефонот треба да е насочен кон боксот).
Ето Deutsche Telekom не ми текна да барам...баш ќе пробам. Лошо со mi remote е што мора рачно да се бара уредот по име. Во една апликација што ја пробав сама го најде магентатв уредот и требаше само кодот од тв да го запишам во апликацијата.

EDIT: Проработе. Одбрав сетбокс, па името и се спарија. Требаше само дирекно со мобилниот во боксот да е насочен (малце ми е скриен боксот над тв на држач поставен и не фаќаше сигналот). Немаше опција што викаш да се бира IR или Wifi.

Последна промена:

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Конечно ги средија МРТ 1 и МРТ 3 каналите што идеја со 25 fps. Сега се пуштени 50фпс двата.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
Конечно ги средија МРТ 1 и МРТ 3 каналите што идеја со 25 fps. Сега се пуштени 50фпс двата.
1772048662375.png
Кажете фала. :) Ќе им пишев порано ама немав никакво време, ама на крај ми ск*рца и седнав склопив една добра поплака. Успеав да најдам последниов ден паралелно од олимпијадата да даваат на ЕС и МРТ и им снимав паралелно на МагентаТВ Го и апла се приметуваше разлика. Али вродило со плод, ете до кој и да било го решиле. Три пати ги барав на 122 и секогаш беше исто не е до нас не до нас, ајде замоли ги да пријават повисоко и до МРТ да контактираат, еве и да не е до нив, не бе нејќат да слушнат, не можеме ние тоа. 3-4-5 месеци идеа со ваков квалитет... Срамота до кој и да бил проблемот, срамота.

За вакви работи пишувајте им мејл ама со докази, пошо не можат да го игнорираат тоа. Јбг замарање сум имал, ама секогаш буквално секогаш едниствено вака сум добивал решение на проблем и кај овие и кај А1 порано кога бев. Контакт центрите им се тотално бескорисни. Таму се јавувам само ако нема воопшто услуга, се друго на мејл.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Фала :p Пријавував и јас на 122 и емаил по еднаш па се откажав. Ама ете дигнавме узбуна, веројатно повеќе корисници имаат пријавено, а и ти си скоцкал добар имејл до мрт директ и се реши проблемот. Иначе уште ќе гледавме слајдшоуа.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Дали ви е сменат малце интерфејсот на магентатв андроид? Поголеми икони од апликации и кога се шета низ апликациите има квадрат, како да се обележани?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Дали Телеком ја исфрлија MaxTV или уште го нудат таа застарена платформа? Гледам на сајтот не е нигде пишана MaxTV.

Јас додека бев корисник на Телеком до самиот крај додека не раскинав договор бев на MaxTV. САкав да се префрлам на MagentaTV и на оптика ама немаше од нив можност да донесат кабел до кај мене во стан а ставија можност за оптика од Телеком во зградата.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.165
18.762
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Дали Телеком ја исфрлија MaxTV или уште го нудат таа застарена платформа? Гледам на сајтот не е нигде пишана MaxTV.

Јас додека бев корисник на Телеком до самиот крај додека не раскинав договор бев на MaxTV. САкав да се префрлам на MagentaTV и на оптика ама немаше од нив можност да донесат кабел до кај мене во стан а ставија можност за оптика од Телеком во зградата.

Не сум сигурен дека разбирам што е прашањето. МаксТеВе сега се вика МагентаТеВе, и ако имаш сега опција за оптика во зграда што е битно како се вика телевизијата што ја нудат?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Не сум сигурен дека разбирам што е прашањето. МаксТеВе сега се вика МагентаТеВе, и ако имаш сега опција за оптика во зграда што е битно како се вика телевизијата што ја нудат?
За МаgentaTV даваат уреди (како што ги викаат Android Box) со AndroidTV оперативен систем
МаxTV е друга тв платформа иако каналите се истите.

На MagentaTV има плус и канали со 4к квалитет слика.

Од кога пуштија МagentaTV го нудеа само за оптика. Сега гледам воопшто не го пишува на сајтот MaxTV затоа и прашав.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
За МаgentaTV даваат уреди (како што ги викаат Android Box) со AndroidTV оперативен систем
МаxTV е друга тв платформа иако каналите се истите.

На MagentaTV има плус и канали со 4к квалитет слика.

Од кога пуштија МagentaTV го нудеа само за оптика. Сега гледам воопшто не го пишува на сајтот MaxTV затоа и прашав.
МagentaTV од почеток го нудеа на сите платформи: adsl, vdsl и оптика. Јас пример сум на вдсл. МаксТВ остана кај повеќе корисници кои не сакаа да користат андроид бокс од X причини.
Инаку супер си е МагентаТВ-то ( не оти гледам многу телевизија) и ми се најде пример многу андроид боксот за други работи (тв-то ми е од 2014 година)

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
МagentaTV од почеток го нудеа на сите платформи: adsl, vdsl и оптика. Јас пример сум на вдсл. МаксТВ остана кај повеќе корисници кои не сакаа да користат андроид бокс од X причини.
Инаку супер си е МагентаТВ-то ( не оти гледам многу телевизија) и ми се најде пример многу андроид боксот за други работи (тв-то ми е од 2014 година)
За кои работи ако не е тајна? Јас сум си уште на старата кутијата..

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Па штом е Android може да си гледаш Youtube, да инсталираш некој од апликациите Netflix, HBO Max, Skyshowtime, Gley, Kodi, Stremio, Spotify.. така ќе си го користиш за гледање филмови и серии и слушање музика ако телевизирот ти е стар модел и не е smart со тој уред од Teлеком ќе ти врши работа.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Јас првпат сум на телеком тв. Пошо не гледам Тв, го користам како плејер за филмови мрежно (влц и компанија)...
Како кажав погоре имам стар ТВ и андроид боксот ми дојде како порачан (дома имаме 2 ТВ магенти, мајками го го користи еднит за тв а јас не).
Секако ми следеше 2 магенти уреди т.е андроиди без плаќање за вториот...

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Дали некој има приметено дека е многу лоша резолуцијата на арена каналите? Вчера гледав формула и формулите изгледаа како лего коцки. Дали е до телеком или пак до арена ако знае некој?

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Дали некој има приметено дека е многу лоша резолуцијата на арена каналите? Вчера гледав формула и формулите изгледаа како лего коцки. Дали е до телеком или пак до арена ако знае некој?
катастрофа. ама јас сум на макств од старите...

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
Голем тв имаш? Така е пошо битрејтот е мизерни 4-5 Мбпс.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Мислам дека треба да престанеш да гледаш формула. Нема друго решение.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно