Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
A Аrena Sport 6, 7, 8, 9, 10? Зарем тие канали се нешто посебно и немаат содржина што може во Македонија да се гледа? Ако пуштаат нека пуштат цел пакет комплет а не половично.

snowkit

hello world
21 август 2015
172
154
A Аrena Sport 6, 7, 8, 9, 10? Зарем тие канали се нешто посебно и немаат содржина што може во Македонија да се гледа? Ако пуштаат нека пуштат цел пакет комплет а не половично.
Штом ги нема на мове ТВ на Мтел тешко дека Телеком ќе ги пушти каналите.Можно е да не се наменети за нашиот пазар

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Штом ги нема на мове ТВ на Мтел тешко дека Телеком ќе ги пушти каналите.Можно е да не се наменети за нашиот пазар
Глупости.
Аrena 1x2 барем нека го пуштеа ете MTEL го има во Македонија. MTEL имаат и Premier League TV и LFC TV.

Последна промена:

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Кај мене се пуштени Арена премиум 4,5,6,тенис и андреналин.
Мислењето е автоматски споено:

Денес F1 ке има на Andrenalin Arena,иначе јас сум на макс тв со старите ресивери.

Денес F1 ке има на Andrenalin Arena,иначе јас сум на макс тв со старите ресивери.
Моја грешка,арена 6 нема.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551

Моја грешка,арена 6 нема.
Нема Arena Premium 6. Ништо чудно да има некогаш и тоа. Целта на Arena Sport е се што е привлечно од спортски фудбалски и кошаркарски напревари, тениски мечеви да оди на тие Premium и да се во посебен пакет. Пример ако има фудбал некое дерби Премиер лига англиска ќе оди на Premium канал.

На најава за новиве Arena канали Телеком само MagentaTV ја пишале. Веројатно сакаат да ја форсираат MagentaTV ама па MagentaTV е само со технологија оптика. Се надевам форирањево ова е надеж дека оптикава ќе почнат забрзано да ја шират низ цела држава.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Од октомври би требало да стартува и Arena Sport на македонски јазик. Така да очекувајте да има промена на дел од Arena Sport каналите што сега ги имаме на српски. Не верувам да ги остават сите канали српска верзија да биде дупло канали само поради јазикот.

За почеток ќе се веројатно три канали после ќе се зголемува бројот на канали како ќе се шири екипата. По она што збореше оној генералниот директор на Телеком Србија на телевизија да се дојде и до 5 Аrena Sport на македонски јазик.

Од МРТВ дел екипата спортски новинари ќе направи трансфер во Arena Sport.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
Таман ги добивме срки и пајо МотоГП и Ф1 сега пак ќе ги нема... Бар нека го остават само аудио каналот за избор како што е на Еуроспорт, БАР ТОА.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Таман ги добивме срки и пајо МотоГП и Ф1 сега пак ќе ги нема... Бар нека го остават само аудио каналот за избор како што е на Еуроспорт, БАР ТОА.
За почеток ќе се помалку канали Arena Sport на македонски аудио јазик.
Мислам 3 ќе бидат а треба да се зголемуваат до 5 зависно колку ќе се екипира екипаи интерес за да работаат спортски новинари. Така да остануваат некој од Arena каналите на српски не дека одма ќе ги исклучат бидејќи не верувам да соберат толку екипа од Македонија одма за да ги почнат сите канали на македонски јазик.

Веројатно македонскава ќе има и студиски емисии и реклами македонски со минимални или не знам точно колку променета тв програма за разлика од српскава верзија. Затоа ќе бидат посебни канали одвоени од српските наменети за во Македонија. Исто така е и со босанските и хрватските Arena Sport канали. Во Хрватска веројатно и по истек на сите права за спортовите нема повеќе да инвестираат во Arena Sport Хрватска.

Ќе видиме што најточно како ќе биде Arena Sport македонската верзија. Ова се што пишувам се мој логични претпоставки.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
За почеток ќе се помалку канали Arena Sport на македонски аудио јазик.
Мислам 3 ќе бидат а треба да се зголемуваат до 5 зависно колку ќе се екипира екипаи интерес за да работаат спортски новинари. Така да остануваат некој од Arena каналите на српски не дека одма ќе ги исклучат бидејќи не верувам да соберат толку екипа од Македонија одма за да ги почнат сите канали на македонски јазик.

Веројатно македонскава ќе има и студиски емисии и реклами македонски со минимални или не знам точно колку променета тв програма за разлика од српскава верзија. Затоа ќе бидат посебни канали одвоени од српските наменети за во Македонија. Исто така е и со босанските и хрватските Arena Sport канали. Во Хрватска веројатно и по истек на сите права за спортовите нема повеќе да инвестираат во Arena Sport Хрватска.

Ќе видиме што најточно како ќе биде Arena Sport македонската верзија. Ова се што пишувам се мој логични претпоставки.
Да и куп поплаки има од босанските Арени…

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Да и куп поплаки има од босанските Арени…
Да од босанските Arena се жалат босанциве дека слабо пренесуваат некој натпревари и ги немаат тие каналите Adrenalin, Arena Tenis Arena Sport Premium 4 и 5.

Имале некој проблем изгледа откако се продаде Tekemach BH на BH Telekom. Таму уште веројатно на некаков начин функционира Sport klub.
Што точно е стварно не знам не се разбирам.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Со последниот апдејт на андроид боксот прелоши анимации ставија кај апликациите.

Исто така веќе не хендла формати на звук како што треба и мора на бајпас да се стави во опциите.

• жал ми е
Реакции: Avid

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Вака кога има спорт гледам преку иптв листи го има на 1080p 50fps стрим.
Мислам дека официјалниот feed, на МРТВ е 1080i (не е прогресивен, туку интерлејсд е). Што во суштина и не се реални 50 слики во секунда, a ниту пак реални 1080. :)

Ретко е прогресивен скен во традицонално емитувана телевзија да начекаш.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
Последна промена:

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Изворот е 25 по стандард. Не е до МТВ. Друго нешто е проблемот ако имаш лоша слика.

• ми се допаѓа
Реакции: mkd

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
На други провајдери и на DVB-T си е ок, само на Телеком ја компресираат 25 фпс.

И тоа последниве 2-3 месеци, од претходно си беше ок.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Предлог за бесплатно андроид универзално далинско за магентатв? Основни работи: лево, десно, Ентер, звук...
Еднаш дојдов до ситуција да ми откажат батериите во ниедно доба (23 и кусур навечер) па не можев да набавам нови...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно