Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Има некој некакво инфо кога би ставале ги ставале кај корисници андроидите.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
андроидите се ставаат моментално само кај нови корисници
кај стари корисници ќе биде кога ќе биде
џабе се брзате осеќам ќе плачете после врати ги старите
назад на старите нема чим се префрлите на андроиди така да убаво размислете си

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
андроидите се ставаат моментално само кај нови корисници
кај стари корисници ќе биде кога ќе биде
џабе се брзате осеќам ќе плачете после врати ги старите
назад на старите нема чим се префрлите на андроиди така да убаво размислете си
Јас сум корисник на Телеком MaxTV уште првите ресивери кој им беа единствен избор едни две и сеуште едниот ми е од тие старите тој сив малечок.

Знае некогаш при вртење канали сам да се ресетира ресиверот. Исто споро знае некогаш да отвора во видеотека, тв тека да кочи. Во Тв пакети и во Мој профил отварам било што не отвара ништо и пишува Грешка.
Во менито имаат апликации ставено пробувам да отворам Златна книга и не отвара.

Другиот ресивер два пати го менував. Еднаш ми цркна целосно.

Последна промена:

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Јас сум корисник на Телеком MaxTV уште првите ресивери само кога ги имаа и сеуште едниот ми од тие старите тој сив малечок.

Знае некогаш при вртење канали сам да се ресетира ресиверот. Исто споро знае некогаш да отвора во видеотека, тв тека да кочи. Во Тв пакети и во Мој профил отварам било што не отвара ништо и пишува Грешка.
Во менито имаат апликации ставено пробувам да отворам Златна книга и не отвара.

Другиот ресивер два пати го менував. Еднаш ми цркна целосно.
Иди во салон и барај си да ти ги заменат со андроиди прашај дали може или не може.
Ќе ти објаснат но сепак мислам дека не може.
Ако бараш нешто ново ресивери не постојат нови во телеком освен андроидите.
Се други им менуваат хардискови ги серивисираат и враќаат назад.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Нели ќе имаше менување од старата на нова платформа? На сајтов пишува
MagentaTV ќе ја добиете со склучување на договор за новата Magenta 1 или новите Internet&TV пакети.
Значи оние што веќе имаат склучено договор треба да чекаат да им заврши па да потпишат нов за да може да земат МаgentaTV?

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Нели ќе имаше менување од старата на нова платформа? На сајтов пишува

Значи оние што веќе имаат склучено договор треба да чекаат да им заврши па да потпишат нов за да може да земат МаgentaTV?

Или само да потпишат нов од денес... Класика.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Може глупаво прашање ама колку нет ќе влече андроид боксов на ВДСЛ ?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
Може глупаво прашање ама колку нет ќе влече андроид боксов на ВДСЛ ?
На место си е прашањево, исто колку и МаксТВ, не им се сменети битрејтовите на каналите. Да беа сменети немаше ни да го дадат на ВДСЛ корисници.
Ја ќе се дополнам колку и воопшто може да се снима на чудово. Пошо е без ХДД се сомневам дека и тука направиле downgrade.

*Доколку збориш за влечење при гледање МаксТВ.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Па на Тв-то мислев, Значи само андроид боксот е ново дете, све друго е по старо (битрејт и квалитет на слика).
Не замервите на муабетиве тек од лани почнав да користам телеком интернет (тв-то ми е на А1 - A1 TV Lite M)
И колку мегабита ќе биде за ТВ-то?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
Па на Тв-то мислев, Значи само андроид боксот е ново дете, све друго е по старо (битрејт и квалитет на слика).
Не замервите на муабетиве тек од лани почнав да користам телеком интернет (тв-то ми е на А1 - A1 TV Lite M)
И колку мегабита ќе биде за ТВ-то?
4 Mbps max.

На сајтот на МагентаТВ им стои 2 ГБ по час. 2000МБ/60мин/60сек=0.5 MB/s = 4 Mbps. Толку е и проклетото испексилизирано МаксТв.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
На место си е прашањево, исто колку и МаксТВ, не им се сменети битрејтовите на каналите. Да беа сменети немаше ни да го дадат на ВДСЛ корисници.
Ја ќе се дополнам колку и воопшто може да се снима на чудово. Пошо е без ХДД се сомневам дека и тука направиле downgrade.

*Доколку збориш за влечење при гледање МаксТВ.
Според видеово кое го објавија и одеше на некој вести на тв и портали спомна Cloud. Што логично значи снимките ги чува на некој Cloud сервер а не како на MaxTV на хард диск.

Јас не се разбирам многу па ме интересира за секој бокс имаат земено Cloud сервер и колку простор имаш меморија за чување на снимки? Како воопшто тоа функционира?

Друго бидејќи е напоменато дека и MagentaTV GO и веб верзијата MagentaTV ќе биде идентичен во содржини со МagentaTV box каков што го имаме ова значи дека снимените содржини ќе може да се гледаат и преку веб верзијата, таблет, мобилен. Така да кој знае како ќе може да си ја извади таа снимка на компјутер во некаков формат за гледање освен ако немаат некоја добра заштита.

Знам од MaxTV веб верзијата има луѓе кој вадеа содржини од тв каналите со помош на некакви програми.

Последна промена:

Pej4o

hello world
12 ноември 2015
98
97
Според видеово кое го објавија и одеше на некој вести на тв и портали спомна Cloud. Што логично значи снимките ги чува на некој Cloud сервер а не како на MaxTV на хард диск.

Јас не се разбирам многу па ме интересира за секој бокс имаат земено Cloud сервер и колку простор имаш меморија за чување на снимки? Како воопшто тоа функционира?

Друго бидејќи е напоменато дека и MagentaTV GO и веб верзијата MagentaTV ќе биде идентичен во содржини со МagentaTV box каков што го имаме ова значи дека снимените содржини ќе може да се гледаат и преку веб верзијата, таблет, мобилен. Така да кој знае како ќе може да си ја извади таа снимка на компјутер во некаков формат за гледање освен ако немаат некоја добра заштита.

Знам од MaxTV веб верзијата има луѓе кој вадеа содржини од тв каналите со помош на некакви програми.
60 дена ти ја држи снимката - автомацки 61 ден се брише снимката.

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Еве на што трошат пари:

View: https://youtu.be/TtJlA2wYnbg

Само се надевам дека семејството на Горан Стефановски го прашале дали смее да го споменат дека го искрале... И дека платиле за тоа.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
60 дена ти ја држи снимката - автомацки 61 ден се брише снимката.
На MaxTV имаш опција да ти го чува додека не одлучиш сам да го бришеш. Дали тоа постои на MagentaTV?

И вакви некој прашања и одговори треба да стојат на сајтот за MagentaTV. Само оние основните ги пишале.

Се надевам ќе направат видеа со детално објаснување како се фукционира и што се има. Ако може да даваат пари за рекламите да им се предобро направени тогаш може и да платат и некој да сними видео што разбира добро детално да го исчепка MagentaTV да ни објаснат до ситен детал што се има и што се предностите.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно