Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Дали некој од вас некогаш користел Mail Forwarding услуга во некоја земја? Пример бидејќи сме дно од земја и многу продавачи не испраќаат до кај нас, се мислев да платам за mail forwarding, т.е. пратката ќе стигне на германска адреса, а тие ќе ми го препратат до кај нас.
Имам користено од Америка, не испаѓаше баш евтино ама за работи што нема друг начин да ги купиш или ги начекаш на некој голем попуст ок е. За во Германија се имам регистрирано на ова , ама го немам користено. Не знам кај го видов, можно е тука некој да го имаше спомнато. Има калкулатор за цени и како што гледав не беа така високи, само не ми искочило нешто да ми треба.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828

Ова ги претера сите граници, да беше плочка/кондензатор можеа само вгаз да си го пикнат и ќе го вратеа и ќе си стасаше.
Амааааа
Пошто се работи за рачен саат му се губи секаква трага.
Ја ќе добијам рефунд мене ми е гајле ама селеро пиша ќе ја трга МКД од листа ... too bad indeed.
Јас имав пратка преку DHL исто од USA, испратена на 11.11 стигна во пошта на 11.01 и уште ми дреме таму. Така да на твојата и давам фора до 29-ти да стигне :)

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Имам користено од Америка, не испаѓаше баш евтино ама за работи што нема друг начин да ги купиш или ги начекаш на некој голем попуст ок е. За во Германија се имам регистрирано на ова , ама го немам користено. Не знам кај го видов, можно е тука некој да го имаше спомнато. Има калкулатор за цени и како што гледав не беа така високи, само не ми искочило нешто да ми треба.
Тоа од Америка што си го порачувал, стигнало? Што цени плати?

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Така да на твојата и давам фора до 29-ти да стигне
В Пошта или дома? :) Од Главна Пошта Скопје до Достава Дома може уште 2 недели да поминат.
Дефинитивно, USA најспори и наскапи.

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
OS
Windows 10
Тоа од Америка што си го порачувал, стигнало? Што цени плати?
Преку ова нарачав, некој имаше и тема на форумов отворено. Има на сајтот калкулатор, според тежина и сл. Мене нешто околу $60 мислам дека ми искочи. Со тоа што имаш повеќе опции преку која пошта да го пратиш, преку USPS одбрав и ок беше, си стигна тука преку Пошта. Има и една дупло поевтина Airmail Economy, ама со таа нема никаков тракинг и не би ја препорачал.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Купено на 1-ви Јануари, веќе има 15 дена поминати. Ќе мириса да биде цел месец?

1642323627692.png

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511

Ова ги претера сите граници, да беше плочка/кондензатор можеа само вгаз да си го пикнат и ќе го вратеа и ќе си стасаше.
Амааааа
Пошто се работи за рачен саат му се губи секаква трага.
Ја ќе добијам рефунд мене ми е гајле ама селеро пиша ќе ја трга МКД од листа ... too bad indeed.
Како се губи секоја трага кога дреме во Германија и чека да стигне навака.

Не научивте дека овој период од годината секогаш има застои во испорака на пратки. Повеќекратно се зголемува обемот на пратки, прво заради 11.11, па црн петок, па предбожиќен период и продолжува до кинеска нова година. Во меѓувреме има многу неработни денови и отсуство на персонал, поготово сега со ковидов.
Сето ова се мултиплицира во нашава пошта.

shooter

lurker
2 март 2010
656
586
Нешто се дешава со пратките од Германија. Ми стои пратка од 9ти декември уште во пошта кај нив, нема напредок. Дали ради празници кај нив или нешто друго е во прашање не знам. Пишав на еден мејл што го најдов на страната нема одговор. :(

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196
Каснат, мене од крајот на ноември, сеа ми ја пуштија во петокот, месец ипол
Нешто се дешава со пратките од Германија. Ми стои пратка од 9ти декември уште во пошта кај нив, нема напредок. Дали ради празници кај нив или нешто друго е во прашање не знам. Пишав на еден мејл што го најдов на страната нема одговор. :(

Испратено од LYA-L29 преку IT.mk форум апликација

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Имам купено околу 15 пара чевли од Herring Shoes и во декември ме исконтактираа и ми рекоа дека ме извлекле за еден пар чизми, по мој избор.
Океј, си избрав ги пратија и стигнаа директно на царина нели :D ми викаат дека недостасува фактура, јас им викам дека немам затоа што не се платени туку се добиени на поклон. И сега ни тие самите на знаат по што да ги царинат. Им го кажав сајтот да видат цена и ме гледаат ко теле, ми рекоа коа ќе знаат како да продолжиме со постапкава ќе ми пратат писмо........
Некој совет или нешто затоа што мојата логика очигледно не работи како и кај цариниците.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.594
Скопје
Купено на 1-ви Јануари, веќе има 15 дена поминати. Ќе мириса да биде цел месец?

Погледнете го атачментот 108615
Си го платил на 1-ви, но продавачот земал(електронски пријавил) бројче од дхл на 7-ми, а они ја подигнале пратката(или продавачот им ја однел) на 10-ти. Значи рачунај дека од 10-ти почнала да се движи, а обично од европа околу 1-2 недели треба да стигне. Можда нешто плус ради празнициве, а и достава кај нас на почеток на месецов беа околу недела назад со материјал(во нормални околности за 1-2 дена ги обработуваат). Така да трпение.

Crazy

hello world
29 октомври 2016
344
231
Имам купено околу 15 пара чевли од Herring Shoes и во декември ме исконтактираа и ми рекоа дека ме извлекле за еден пар чизми, по мој избор.
Океј, си избрав ги пратија и стигнаа директно на царина нели :D ми викаат дека недостасува фактура, јас им викам дека немам затоа што не се платени туку се добиени на поклон. И сега ни тие самите на знаат по што да ги царинат. Им го кажав сајтот да видат цена и ме гледаат ко теле, ми рекоа коа ќе знаат како да продолжиме со постапкава ќе ми пратат писмо........
Некој совет или нешто затоа што мојата логика очигледно не работи како и кај цариниците.
Мене дегените ме царинеа по цената на сајтот од кај што добив giveaway, чекав 2 недели ко идиот.

Им испратив и доказ дека не е купено дека е добиено, нив гајле не им било тоа...

А царинеа ебан таблет од $400...

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Мене дегените ме царинеа по цената на сајтот од кај што добив giveaway, чекав 2 недели ко идиот.

Им испратив и доказ дека не е купено дека е добиено, нив гајле не им било тоа...

Претпоставувам и јас дека кај мене вака ќе биде.

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.721

Ја грешиш адресата за навреди. Законот е таков. Они се извршители. Единствен начин да се избегне царинењето од ЕУ е влез во царинска унија (што некому не му е во интерес исто како и влезот во СЕПА).

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Дали некој од вас некогаш користел Mail Forwarding услуга во некоја земја? Пример бидејќи сме дно од земја и многу продавачи не испраќаат до кај нас, се мислев да платам за mail forwarding, т.е. пратката ќе стигне на германска адреса, а тие ќе ми го препратат до кај нас.
На ова налетав Same Day Delivery Macedonia | Globo Delivery | Skopje
GLOBO е ексклузивна услуга на POSBOX преку која и индивидуалните корисници и деловните корисници на услугата можат да доибијат ексклузивна услуга за достава на производи кои ги нарачале најпознатите веб продавници во Европа и САД и ЕКСПРЕС, до било која лична или деловна адреса во Македонија. GLOBO овозможува заштеда при испорака на производите купени на било која веб страна и овозможува експресна достава. POSTBOX ја обезбедува оваа услуга и во обратна насока за македонските компании кои сакаат да продаваат во Европа или САД преку своите хабови низ Европа и САД.
Како и дали функционира не знам.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
На ова налетав Same Day Delivery Macedonia | Globo Delivery | Skopje

Како и дали функционира не знам.
Им се јавив на овие. Вика си одбираш шо сакаш само линк пушти ни и ќе ти дадеме понуда, па потоа нас ни уплаќаш и ние преземаме па ќе ти доставиме до врата. Во принцип звучи добро. Треба да се истестира.
Мислењето е автоматски споено:

Исто така ме насочија до оваа страна:

Последна промена:

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Како се губи секоја трага кога дреме во Германија и чека да стигне навака.

Не научивте дека овој период од годината секогаш има застои во испорака на пратки. Повеќекратно се зголемува обемот на пратки, прво заради 11.11, па црн петок, па предбожиќен период и продолжува до кинеска нова година. Во меѓувреме има многу неработни денови и отсуство на персонал, поготово сега со ковидов.
Сето ова се мултиплицира во нашава пошта.
Битно нас ќе не тргнат поради тоа што некој замислил имагинарен термин за кој пратката треба да стигне. И тоа земајќи ја и моменталната ситуација во предвид.
А дали ќе стигне претходно бутнат на посоченото место или не, ќе покажат сетилата.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Битно нас ќе не тргнат поради тоа што некој замислил имагинарен термин за кој пратката треба да стигне. И тоа земајќи ја и моменталната ситуација во предвид.
А дали ќе стигне претходно бутнат на посоченото место или не, ќе покажат сетилата.

Па види сега, сетилата викаат вака:

Два рачни часовници се нарачани од ИСТ ПРОДАВАЧ до ИСТА АДРЕСА!
1. ПРВИОТ. На 27 Ноември 2021
2. ВТОРИОТ. На 06 Декември 2021

Тој што е на 27 Ноември нарачан МУ СЕ ГУБИ ТРАГА!
DHL 1.jpg

Тој што е на 06 Декември нарачан СТАСА!
DHL 2.jpg

Следен пат да ме цитираш а не да го тапшаш по рамо мунгосот.
Estimated Date of Arrival заврши одамна. Сега чекам на добра воља и имам уште некои 20дена, после тоа не ќе можам ни Refund да си побарам.
За кого треба да жртвувам 80€? За тебе? За mунгосот? За Ковачевски или за МАКЕДОНИЈА!?

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.045
1.128
Куманово
некој слично искуство или совет да сподели?

пријател како поклон ми има пратено по UPS iPhone, го има земено во мобилара, платено кеш, му издале фактура за купеното - цената декларирана во фактурата е реална.

Пристигна во петок и сега бараат потврда за трансакција за телефонот.. зошто фактурата што е издадена од продавачот не е доволна? значи не станува збор за алиекспрес булшит.

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
1643026491869.png
Ајде идеме, наваму натаму. Ливче уште не ми стигна дека недостасува фактура, да им пратам информации па сам на своја рака им пратив мејл. Очигледно нешто се дешава иако не знам каде следно ми оди пакетот. Што има врска, нека шета од магацин у магацин.
Патем, дали некој знае зашто статусот дека "недостасува фактура" сега веќе го нема? Кога добиваат фактура, го бришат тој статус?

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
OS
Windows 10
Ајде идеме, наваму натаму. Ливче уште не ми стигна дека недостасува фактура, да им пратам информации па сам на своја рака им пратив мејл. Очигледно нешто се дешава иако не знам каде следно ми оди пакетот. Што има врска, нека шета од магацин у магацин.
Патем, дали некој знае зашто статусот дека "недостасува фактура" сега веќе го нема? Кога добиваат фактура, го бришат тој статус?
Скоро исто беше и кај мене. На 13ти се појави недостасува фактура, им пратив уште тогаш на маил. Минатата недела ми стигна и по пошта известување, дека недостастува. Денес се смени во Пренасочена. Не сум сигурен што им значи сега ова, после може да поминам да проверам...

п.с. Инаку имав уште една пратка што стигна после оваа, каде што им пратив маил уште пред да искочи тоа недостасува фактура. Таа веќе ја земав пред некој ден.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно