Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Lycamobile

Статус
Затворена за нови мислења.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Теоријата е дека МТел ги натерал нашиве банки да лажно го местат Лајка ???

Sent by ME using Tapatalk
Barav od banka vo ekspozitura da mi dadat dokument so datum pecat so koj potvrduvaaat deka e toa taka,(da mozam da gi prijavam vo Agencija za zastita na podatoci,vo Aek i vo Mvr sajber kriminal)...ama ne davaat ama ke dadele nova besplatna karticka Kb.
i sega .?Ne direktno Mtel ...

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Веројатно од денеска NLB интернет лимит 0 денари. Се јавив во контакт центар, ништо конкретно не ми кажаа, ми рекоа ако сакам можам да го сменам лимитот со апликацијата. Инаку, да имам на оваа картичка плаќано Lyca. Ги прегледав нотификациите наназад неколку недели, нема нешто како неуспешно плаќање или сомнителна трансакција.. Ставив лимит 100 денари да биде поинтересно :)

• ми се допаѓа
Реакции: marv

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Barav od banka vo ekspozitura da mi dadat dokument so datum pecat so koj potvrduvaaat deka e toa taka,(da mozam da gi prijavam vo Agencija za zastita na podatoci,vo Aek i vo Mvr sajber kriminal)...ama ne davaat ama ke dadele nova besplatna karticka Kb.
i sega .?Ne direktno Mtel ...
Него? Ммногу ми е интересна теоријава. Инаку нормално дека нема да ти дадат и да јадат можеби тужба од Лајка. Они сите знаат ама само одредени органи и институции може дефинитивно да потврдат и докажат нешто. Во овој случај не се банките, или Виза и Мастер.

Sent by ME using Tapatalk

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Веројатно од денеска NLB интернет лимит 0 денари. Се јавив во контакт центар, ништо конкретно не ми кажаа, ми рекоа ако сакам можам да го сменам лимитот со апликацијата. Инаку, да имам на оваа картичка плаќано Lyca. Ги прегледав нотификациите наназад неколку недели, нема нешто како неуспешно плаќање или сомнителна трансакција.. Ставив лимит 100 денари да биде поинтересно :)
Istoto e i kaj mene i kaj site drugi od nlb sto plakjale kaj lajka (isto kaj majka mi i dedo mi) kaj tatko mi nemam plakjano na lajka i nema promeni vo limitot sve e ok. Javi se pak da dobies nekoja poarna sekretarka ke ti objasni jas od vtor pat dobiv dobar odgovor prviot pat ne gi interesirase samo odi vo ekspoziruta i tolku.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Можете да се логирате на сајтот на лајнамобајл?
Пробувам од прегеска и од ПЦ и од мобилен, не реагира.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
764
1.186
Сакал или нејќел, ги напуштам лајка. Гледам а1 има припејд опција, за 500денари, 10гб интернет и неограничени повици/смс.
Само немаат годишни пакети, ептен се стиснале.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Сакал или нејќел, ги напуштам лајка. Гледам а1 има припејд опција, за 500денари, 10гб интернет и неограничени повици/смс.
I ostanatite sakale nejkele ke begame, ostanuva A1 samo....
Ama mislam taa opcija 499,nee sekogas dostapna...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
I ostanatite sakale nejkele ke begame, ostanuva A1 samo....
Ama mislam taa opcija 499,nee sekogas dostapna...
Редовна понуда е. Сега таа од 499 е 299..Јас ја користам

Атачменти

• Screenshot 2024-06-25 130352.jpg
    Screenshot 2024-06-25 130352.jpg
    159,6 KB · Прегледи: 28

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Има чаре да се надополни кредит некако и да се активира пакет? Не можам ништо на сајтот да направам.
Na bankomat od NLB stavate karticka odete na plakajnje smetki imate nadopolni vaucer i odberete lajka i brojot i iznos na kredit

18 септември 2020
929
871
Македонија
Имаш промоција на тој пакет од а1, 299 денари со неограничени разговори и СМС, неограничено на социјалните мрежи и 10gb дополнителен интернет. Ако не го реактивира автоматски пакетот, можеш пак за истата цена од 299 денари да го активираш повторно.

Perelovski

read-only
6 август 2018
7
5
И јас како корисник на Lyca i NLB, од вчера имав интернет лимит 0 денари, а од денес и препорака од NLB Helpdesk за блокирање на картичката и издавање на нова, на трошок на банката. Човекот од поддршката ме праша дали имам вршено уплата на Lyca, најверојатно нивната пробиена база била причината. Во меѓувреме имаше околу 10-тина обиди за неуспешна резервација на средства или плаќање во износ од 113 TWD на непознато продажно место *BHKSD6USQ2. Тоа е тоа :)

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Има чаре да се надополни кредит некако и да се активира пакет? Не можам ништо на сајтот да направам.
Do cetvrtok,nema da rabiti ni web ni app, taka kazuvaat, menuvale/update na server i za security,i za korisnici....
Stavi si na benziska/tobakoo ili nlb bankomat 200mkd i so ussd kod ke aktiviras toa sto ti treba...
Мислењето е автоматски споено:

Имаш промоција на тој пакет од а1, 299 денари со неограничени разговори и СМС, неограничено на социјалните мрежи и 10gb дополнителен интернет. Ако не го реактивира автоматски пакетот, можеш пак за истата цена од 299 денари да го активираш повторно.
Odlicno e za 299, samo da potrae...

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
Кој е процесот за преместување на бројот од лајка на друг оператор, што точно треба да се направи?

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Кој е процесот за преместување на бројот од лајка на друг оператор, што точно треба да се направи?
Da stavis 236mkd kredit, na benziska/tobakoo, i odis vo dr,operator i potpolnivas barajne za port in,brojot vo lyca da e na tebe ili na toj sto e toj licno treba da podnese barajne vo A1/telekom/Telekabel/mtel/greenMobile..

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Samo tolku? ne treba da baram nekoj vraboten od lyca da napravi bilo so?
Stom odis port out, od tamu ne treba nisto, odis samo kaj drugiot operator ako e na tebe brojot so licna karta i potpolnuvas barajne za portirajne se sto treba se 3 uslovi ,brojot da e na istoto lice so podnesitelot na barajneto,da nemas pobaruvajna kon Lyca i da ima 236mkd, kredit za portirajneto...

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Dali ima nekoj problem so postari Huawei i Lycamobile. Od pred nekolku meseci ima problem so vospostavuvanje povik.

Istite telfoni so Telekom karticka rabotat bez problem

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно