Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Lycamobile

Статус
Затворена за нови мислења.

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Месечен пакет XL? Од кога е со 50% попуст? Уствари до кога ќе биде? Патем, нема роаминг во Западен Балкан на припејдите на А1 и Телеком...
Значи 3.000 годишно плус кога одиш некаде ставаш 2 гигабајти по 300 денари. Лајка барем не ја мислиш, еднаш годишно 1.600 денари, во странство земав и британски Лајка еСим, и холандски и дански СИМ картици и од Лајка броеви ме бараат за џабе низ ЕУ (со обични телефони на преклоп и сл) плус локални гигабајти... А А1 се трчилажи во секој случај

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
ehee od letoto e so 50% popust a nema datum do koga ke trae sigurno dodeka ne izbegaat povekje korisnici od lajka agahaha
На Лајка се оди заради цената. За да бегаат треба да е поевтино. А не дупло поскапо. И тоа ако пазиш од каде го бираш пакетот. Инаку е четири пати поскапо.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Ete mesto argumenti, otide na licni navredi. Toa e toa nivo. A za beganje na drug operator i slicno, koga ke odgovoris argumentirano na prethodnite prasanja niz postovite moze i ke razmislam.
BTW za 600-700 imam se na telekom, nemora 1200 da se plaka. Ali toa so parite e nebitno.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Epa indirektno zapocna so glup argument/rezultatot e = na tvojot argument/ komentar, ti ako sakas bidi i XX licnost za mene ti si izbrisan-kako za tebe sto e Lyca izbrisana,od sega si na ignore/so tvoeto bezobrazno odnesuvajne.! Tuka si stignal da resavas problemi imas call centar imas Aek.Politika teraj si na dr,mesto
Ti koga si stignal na forum da resavas problemi = The end.!

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Epa indirektno zapocna so glup argument/rezultatot e = na tvojot argument/ komentar, ti ako sakas bidi i XX licnost za mene ti si izbrisan-kako za tebe sto e Lyca izbrisana,od sega si na ignore/so tvoeto bezobrazno odnesuvajne.! Tuka si stignal da resavas problemi imas call centar imas Aek.Politika teraj si na dr,mesto
Ti koga si stignal na forum da resavas problemi = The end.!

Koga ke naucis da razlikuvas napad na argument deka e glup, i napad na sogovornikot so navredi i insinuacii kako i sega, ke naucis deka ne resavam problem ovde, tuku samo debatirame. Ako cekam jas vistinski nekoj random lik, na forum, da mi resi problem so Lajna, kade mi e krajot.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

18 септември 2020
926
865
Македонија
Кога ќе се научите да пишувате на кирилица? Подобро ви е да пишувате правилно и пократко и без огромни дискусии?
Луѓе, намалете малку доживување. Овој оператор доколку му ја покачат цената ќе ја напушти Македонија, оти тие имаат доста пониски цени за интернет, минути и смс исќарено за да бидат оператор во Р.М.
Факт е дека се се оди на дигитално - паркинзи, плаќање во продавници, специјални броеви за наградни игри, непречена комуникација и т.н. Ако операторот не ви овозможи плаќање преку мобилен, треба да си менувате оператор, па и припејд нека биди за да можите да си плаќате за се што ви треба.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Минатата недела работеше западен балкан роаминг во Србија за интернет, повици не се користат, само да пријавам. Не знам која е количината, али вртеше јутубот :)

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Кога ќе се научите да пишувате на кирилица? Подобро ви е да пишувате правилно и пократко и без огромни дискусии?
Луѓе, намалете малку доживување. Овој оператор доколку му ја покачат цената ќе ја напушти Македонија, оти тие имаат доста пониски цени за интернет, минути и смс исќарено за да бидат оператор во Р.М.
Факт е дека се се оди на дигитално - паркинзи, плаќање во продавници, специјални броеви за наградни игри, непречена комуникација и т.н. Ако операторот не ви овозможи плаќање преку мобилен, треба да си менувате оператор, па и припејд нека биди за да можите да си плаќате за се што ви треба.
Ete ubav muabet

dime007

read-only
31 декември 2021
5
5
Kako prvo, polesno mi e da pisuvam latinica. Pomalku bukvi i pomalku gresam. Ako se' drugo e sredeno u drzavava i ostanalo problem uste tie sto pisuvaat na latinica, odma ke se popravam. Ama cela drzava ja prodadoa pa problem bilo sto sme pisuvale na latinica .

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Поднесете во Собрание да се смени службеното писмо. Ете може истата латиница како што ја користат за албански. До тогаш - и со го*на да пишувате ќе се чита, ама ич нема да изгледа убаво

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Kako prvo, polesno mi e da pisuvam latinica. Pomalku bukvi i pomalku gresam. Ako se' drugo e sredeno u drzavava i ostanalo problem uste tie sto pisuvaat na latinica, odma ke se popravam. Ama cela drzava ja prodadoa pa problem bilo sto sme pisuvale na latinica .
Непишано правило е на форумов. Пробај, за многу кратко ќе ти биде полесно и поприродно, како на форум така и на други места.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Дај кој пакет е тоа? Неограничени разговори плус некој гигабајт да има. СМСи се небитни
Тоа е пакетот XL од 500 ден. Ко ќе помине 30 дена, не го активираш автоматски туку рачно. Во Мојот А1 апликацијата има опција за 50% (249 ден). Ова е промоција веќе неколку месеци и незнам до кога ќе трае.

DarkDeFnx

hello world
20 јули 2016
121
156
DarkDeFnx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 4MB L2 64-bit LGA775
Motherboard
Micro Star International MSI MS-7353 X48C Platinum
Storage
SYS: Saumsung HD753LJ ATA 750GB | DATA: Samsung D3 Station 2TB
RAM
Single Channel DDR3-1333 SDRAM 2 x 2GB 9-9-9-24
Video card
NVIDIA GeForce GTS 250 GDDR3 SDRAM 1 GB
Mouse
GEMBIRD MUSOPTI6 5V 200mA DC
Keyboard
Chicony KB-3923 5V 200mA DC
Audio
Realtek High Definition Audio 6.0.1.6662
Monitor
Philips 220E1SB/00 22'' 1920x1080 50/60Hz 100-240V 1.5A
OS
Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 14393.447 (RS1)
Drugar mislam deka ne vredi,ete i screenshot,ete i telegram instalirav(nit znam sto e ne me ni interesira)whats app, itn se raboti ...
Od nekoi banki stiga Otp(ne od site) od Stb,Kb,Unibank,Nlb 100% stiga.!
No kaj deckive e druga rabota, stavaat sim i mislat deka ova e Telekom/A1 i 99% od site uslugi treba da se ON/vednas,site mejgunarodni servisi da im bidat aktivni itn....
Sakaat so 1600mkd, godisno da teraat biznis/so 133mkd mesecno i se da e perfektno...
Dostae decki nema povejke efekt da se objasnuva nesto sto nekoj ne znae ni sto e toa ...
Не е поентата да се докажуваме било што пред кој и да е, туку да размениме конкретни искуства кои на сите би биле корисни.
Пример јас би сакал да читам што повеќе конкретни случаи за да знам што може да ме очекува како корисник.

За останатото се согласувам, се знае зошто некој би користел оператор и пакети како Лајкамобајл и нивната понуда, нереално е некој да очекува full service како поскап пакет од Телеком.

OTP od KB ne stiga. Isto koga aktiviram paket za Lycamobile, ne mi stignuva kod i samo stiskam "izlez" i se aktivira i bez OTP. Kontaktirav support na Lycamobile, mi rekoja deka mozelo da se smene da stiga OTP na email. Ako nekoj znae kako moze, sakam na email zatoa shto i od drugi strani ne stiga. Primer na Trust Wallet. A na Binance ne ni bara kod
За што точно не стигаат ОТП од Комерцијална Банка? Плаќања?
Конкретно јас неколку пати имам ресетирано лозинка на интернет банка, без исклучок секој пат добивам СМС со ОТП кодот, во ваков формат:
2219713.1: Pocituvani, Vashiot OTP kod za resetiranje na lozinkata na Internet banka e: ******. Kodot e validen vo slednite 5 minuti.

Ама за други услуги немам користено ОТП за КБ досега, па ме интересира кога се случува да не се добие ОТП од причина што баш деновиве правам математики за активирање/користење и други онлајн услуги од КБ, ме интересира што може да ме очекува.

Исто и за активирање Лајка пакети секогаш добивам ОТП СМС, ваков:
NEVER share this code, even with Lycamobile staff. Your login OTP is ****

Trust Wallet и Binance акаунти немам користено преку Лајкамобиле, не би можел да кажам.

Кај мене секогаш стигнале кодови за што и да сум пробал. За банкиве искрено не знам, немам пробано, но гугл, вибер и слични сервиси работат.

Hit or miss е работава со лајка реално. Мене никако не ми работеше роамингот за западен балкан. Што се не пробав и пак џабе. И кај девојката исто. Немавме ни нет ни дојдовни ни појдовни повици.

Од летото на вака профункционира само од себе (албанија, србија и црна гора).

За втор број се супер. Толку.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk
Западен Балкан ми беше посебна енигма, ама според ова што пишуваш изгледа е нешто сменето од нивна страна, не било до корисниците - целосно исто искуство како твоето.

Во Поградец лани пролетта исто ништо не работеше, ноември и декември пак во Поградец и плус во Врање исто сами проработија и повици и пораки и нет исто како во овдешната мрежа.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Не е поентата да се докажуваме било што пред кој и да е, туку да размениме конкретни искуства кои на сите би биле корисни.
Пример јас би сакал да читам што повеќе конкретни случаи за да знам што може да ме очекува како корисник.

За останатото се согласувам, се знае зошто некој би користел оператор и пакети како Лајкамобајл и нивната понуда, нереално е некој да очекува full service како поскап пакет од Телеком.

Конкретно јас неколку пати имам ресетирано лозинка на интернет банка, без исклучок секој пат добивам СМС со ОТП кодот, во ваков формат:

Ама за други услуги немам користено ОТП за КБ досега, па ме интересира кога се случува да не се добие ОТП од причина што баш деновиве правам математики за активирање/користење и други онлајн услуги од КБ, ме интересира што може да ме очекува.

Trust Wallet и Binance акаунти немам користено преку Лајкамобиле, не би можел да кажам.

Западен Балкан ми беше посебна енигма, ама според ова што пишуваш изгледа е нешто сменето од нивна страна, не било до корисниците - целосно исто искуство како твоето.

Во Поградец лани пролетта исто ништо не работеше, ноември и декември пак во Поградец и плус во Врање исто сами проработија и повици и пораки и нет исто како во овдешната мрежа.
Za da razmenime iskustva treba pred se da se znae sto barame / sto dobivame,za da znaeme kade da barame problem e sega ako na +50 000 sim samo 200/300 sim imaat problem ostanatite rabotat, problemite se teski za resavajne,
napisav dolg post i so primer ama go izbrisav nema efekt ...

DarkDeFnx

hello world
20 јули 2016
121
156
DarkDeFnx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 4MB L2 64-bit LGA775
Motherboard
Micro Star International MSI MS-7353 X48C Platinum
Storage
SYS: Saumsung HD753LJ ATA 750GB | DATA: Samsung D3 Station 2TB
RAM
Single Channel DDR3-1333 SDRAM 2 x 2GB 9-9-9-24
Video card
NVIDIA GeForce GTS 250 GDDR3 SDRAM 1 GB
Mouse
GEMBIRD MUSOPTI6 5V 200mA DC
Keyboard
Chicony KB-3923 5V 200mA DC
Audio
Realtek High Definition Audio 6.0.1.6662
Monitor
Philips 220E1SB/00 22'' 1920x1080 50/60Hz 100-240V 1.5A
OS
Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 14393.447 (RS1)
Za da razmenime iskustva treba pred se da se znae sto barame / sto dobivame,za da znaeme kade da barame problem e sega ako na +50 000 sim samo 200/300 sim imaat problem ostanatite rabotat, problemite se teski za resavajne,
napisav dolg post i so primer ama go izbrisav nema efekt ...
На таа понуда и не треба да се очекува дека сите проблеми ќе се решат, ама добро е вака да се дискутира за да се знае што и како да се очекува.

Зошто да го избришеш напишаното ако придонесува на темата? Ако очекуваш ефект да разубедиш некого во нешто веројатно си во право, нема да има ефект. Ама и не е тоа поентата, поенатата е да се информираме и споделуваме проблеми и решенија.

Еве пример за паркинг плаќањата, каква е точно ситуацијата со паркинзите и Лајка? На ниеден паркинг систем не поминуваат СМС-и од Лајка, ниту во СК (градски, посебните општински паркинзи) ниту во другите општини? Што се случува ако корисник сепак испрати порака?

Лично многу ретко се наоѓам во ситуација да треба да оставам автомобил во зонско паркирање и никогаш лично немам пратено порака за паркинг (ниту од Лајка, ниту од Оне/Вип/А1 претходно), секогаш кога требало праќал некој(а) кој(а) бил(а) со мене, па не ми е познат проблемот со паркинзите.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Користам Лајка како втор број, досега не сум имал проблеми со нестигање СМС и слично. Со Телекабел пак, тие проблеми се случува да ги имам, доцнат кодови многу често.

Имам едно прашање. Доколку го портирам бројот од телекабел на лајка, дали ќе можам да активирам пакет од 12 месеци со наведениот попуст?

Последна промена:

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Користам Лајка како втор број, досега не сум имал проблеми со нестигање СМС и слично. Со Телекабел пак, тие проблеми се случува да ги имам, доцнат кодови многу често.

Имам едно прашање. Доколку го портирам бројот од телекабел на лајка, дали ќе можам да активирам пакет од 12 месеци со наведениот попуст?
Moze, samo dali brojot e od Tk.?ili portiran br. Od a1/telekom na Tk.?
Мислењето е автоматски споено:

На таа понуда и не треба да се очекува дека сите проблеми ќе се решат, ама добро е вака да се дискутира за да се знае што и како да се очекува.

Зошто да го избришеш напишаното ако придонесува на темата? Ако очекуваш ефект да разубедиш некого во нешто веројатно си во право, нема да има ефект. Ама и не е тоа поентата, поенатата е да се информираме и споделуваме проблеми и решенија.

Еве пример за паркинг плаќањата, каква е точно ситуацијата со паркинзите и Лајка? На ниеден паркинг систем не поминуваат СМС-и од Лајка, ниту во СК (градски, посебните општински паркинзи) ниту во другите општини? Што се случува ако корисник сепак испрати порака?

Лично многу ретко се наоѓам во ситуација да треба да оставам автомобил во зонско паркирање и никогаш лично немам пратено порака за паркинг (ниту од Лајка, ниту од Оне/Вип/А1 претходно), секогаш кога требало праќал некој(а) кој(а) бил(а) со мене, па не ми е познат проблемот со паркинзите.
Dzabe e(korisnicite ke kazat pak deka toa ne gi interesira i sakaat usluga na se 24/7),jas imam i dokazi i sekoj moze da go proba toa i sam ke se uveri,arno ama nema koj da implementira A1 ne saka nisto da napravi( A1 edvaj ceka da mu zavrsi 10god,)od dogovorot so Lyca(bidejki imaat biznis dogovor+golemoorodazba), a problemot e vo delot so sms porakite!
Plajkajneto parking i dr,so sms nee vozmozno bidejki site broevi bez prefix Primer;(144 144) ne mozes da pratis poraka, na broevi bez prefix rabotat samo Taxi i sega 112,porano 193/194....
Sms se isprajka samo na broevi so prefix 07x xxx xxx.
ist i slicen problem e so Otp kodovi od banki vo zavisnost kakov security filter imaat/net protect A1/ Telekom imaat, ama glavniot server vo London ne znae dali ispratenata sms so Otp bidejki ima golem ruting i prenasocuvajne na taa poraka, od primer sparkase banka e vistinski Otp ili spam,kakov sto imaa hakerski napad tokmu na toj server...

Последна промена:

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Moze, samo dali brojot e od Tk.?ili portiran br. Od a1/telekom na Tk.?

Dzabe e(korisnicite ke kazat pak deka toa ne gi interesira i sakaat usluga na se 24/7),jas imam i dokazi i sekoj moze da go proba toa i sam ke se uveri,arno ama nema koj da implementira A1 ne saka nisto da napravi( A1 edvaj ceka da mu zavrsi 10god,)od dogovorot so Lyca(bidejki imaat biznis dogovor+golemoorodazba), a problemot e vo delot so sms porakite!
Plajkajneto parking i dr,so sms nee vozmozno bidejki site broevi bez prefix Primer;(144 144) ne mozes da pratis poraka, na broevi bez prefix rabotat samo Taxi i sega 112,porano 193/194....
Sms se isprajka samo na broevi so prefix 07x xxx xxx.
ist i slicen problem e so Otp kodovi od banki vo zavisnost kakov security filter imaat/net protect A1/ Telekom imaat, ama glavniot server vo London ne znae dali ispratenata sms so Otp bidejki ima golem ruting i prenasocuvajne na taa poraka, od primer sparkase banka e vistinski Otp ili spam,kakov sto imaa hakerski napad tokmu na toj server...
Бројот е од Телекабел

dime007

read-only
31 декември 2021
5
5

Znaci ti pisuva deka ke dobies OTP kod i treba da go vnesis i tolku. Za aktiviranje na paket na Lycamobile, ako stisnes "Izlez" za da go otkazes plakjanjeto, ti javuva uspesno plakjanje i ti se aktivira paketot . Ne znam do koga ke raboti taka, ama vo plan mi e da se javam i da napravam da dobivam OTP kodovi na email namesto na SMS, pa ke ve izvestam shto i kako. Inace na Binance ne ni bara OTP kod za 3DS plakjanje (taka mislam deka se vikase toa), ama na drugite platformi mora so SMS. E sega dali e do KB, dali do Lycamobile....

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Бројот е од Телекабел
So Tk, imase problem so portirajne broevi /samo nekoj posledno sto portiral da prenesi iskustvo...

Znaci ti pisuva deka ke dobies OTP kod i treba da go vnesis i tolku. Za aktiviranje na paket na Lycamobile, ako stisnes "Izlez" za da go otkazes plakjanjeto, ti javuva uspesno plakjanje i ti se aktivira paketot . Ne znam do koga ke raboti taka, ama vo plan mi e da se javam i da napravam da dobivam OTP kodovi na email namesto na SMS, pa ke ve izvestam shto i kako. Inace na Binance ne ni bara OTP kod za 3DS plakjanje (taka mislam deka se vikase toa), ama na drugite platformi mora so SMS. E sega dali e do KB, dali do Lycamobile....
Da ova so klikajne izlez pri naplata e tocno,i 99% Kb toa go ima ovozmono,
no ima i druga situacija od Kb,i za drugi plajkajna ne stiga Otp/otprilika 1godina(a1 broj)evn bez otp pominuva,komunalii,vodovod(Prilep) bez Otp, samo koga plajkam nadvor od Mk stiga Otp i sms deka sum plajkal so kartickata... Ova so Kb i Stopanska.!
Od unibanka na lyca broj stiga Otp pri sekoja naplata za bilo sto.!

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
Во Србија сум не можат да ме добијат на телефон им вика Line busy, телефонот ми е вклучен и имам роаминг, а јас можам да добијам кога звонам. Решение?

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно