З'ш?Ги утепа Самсунг во поим. Толку.
iPhone 12 Pro Max - не се грижам колку точно трае, само дека со fast charging ми е на 89% после година и 3 месеци старост. Смешки.
Дискусијата е зошто премиум телефон има полош power management и сличен Battery life како некој си мидрејнџ телефон од пред 5 години со исто толку стара батерија.
Ако е ок да има 5-6 саати СОТ нов телефон во 2022 со 4500мах бат, тогаш извинете, моја грешка.
Еве кај мене е на 94%, воопшто не се замарам со кога и како и колку го полнам и немам никаква мака да истерам цел ден и да ми останат 30%. Интересно што приметив е дека додека не помина година, цело време беше на 100% после месец или два одкако помина гаранцијата падна на 98 па на 96. Еве сега после година и 6-7 месеци е на 94%. Фајн вит ме, имам изгубено 6% од капацитетот а воопшто не се замарам за кога и како го полнам.iPhone 12 Pro Max - не се грижам колку точно трае, само дека со fast charging ми е на 89% после година и 3 месеци старост. Смешки.
Еве кај мене е на 94%, воопшто не се замарам со кога и како и колку го полнам и немам никаква мака да истерам цел ден и да ми останат 30%. Интересно што приметив е дека додека не помина година, цело време беше на 100% после месец или два одкако помина гаранцијата падна на 98 па на 96. Еве сега после година и 6-7 месеци е на 94%. Фајн вит ме, имам изгубено 6% од капацитетот а воопшто не се замарам за кога и како го полнам.
Во секој случај многу подобро искуство имам одколку со билокој андроид досега.
Погледнете го атачментот 112956
Дај Screen on Time, вака нокиата моја има 10 дена Active.Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE
Со константо 4ге пуштено и малце гејмање.
После 8 години се префрлам од Жаомије на Самсунг. Ако не се опраи батеријава за неколку дена, ќе си се вратам пак назад изглеа. Ај што е ултра бавно полнењето па и за пола ден ја шмркна цела.
Со исто користење Mi 10T Pro (на 144hz и light mode) терав 2 дена без проблем, S21 FE 50% за 6 саати. Се оправа ова или да го огласувам самсунгот со време?
Ми делува дека си спремен iPhone 13 Pro Max.
Кога станува збор за батерија не, сè останато е субјективно.Беј бе, тоа уште полошо е!
Како не е? Квикчарџ послаб имаат и општо послаб рејтинг на батерија.Кога станува збор за батерија не, сè останато е субјективно.
Ja имам сосема поинакво искуство, батеријата на ајфонот ми е каде-каде подобра од билокој андроид претходно, со тоа што не сум користел Ксиаоми, али споредено со самсунг е драматично подобра.Како не е? Квикчарџ послаб имаат и општо послаб рејтинг на батерија.
За другото не коментирам.
За батерија, Про Макс на жена ми е класа позади мојот P30 Pro што е стар 3 години со оригиналната батерија. За Samsung се согласувам, најкилави батерии во индустријата моментално.За батерија Про Макс е класа над другите и две класи над Самсунг.
За квикџарџ не знам али за батерија држат барем 25% повеќе од флегшипите на Самсунг (А серија е друг муабет)Како не е? Квикчарџ послаб имаат и општо послаб рејтинг на батерија.
За другото не коментирам.
Damn, ќе ме напраите сеа пак да мењам а?За квикџарџ не знам али за батерија држат барем 25% повеќе од флегшипите на Самсунг (А серија е друг муабет)
27% при оптеретеност, без стендбај. А стендбај е најсилен адут на Ајфонот а најслаб на Самсунг крипто. Така да најмалку 50% од Самсунг ултрите.За квикџарџ не знам али за батерија држат барем 25% повеќе од флегшипите на Самсунг (А серија е друг муабет)
Другар има S21 FE веќе месец дена .. 4 саати SOT вади макс и тоа тој користи месенџер фејс и инста само, ништо друго. Врати си се на Узми шаоми брате, тоа и јас ќе правам за година - две.Damn, ќе ме напраите сеа пак да мењам а?
Супер. Џабе фрлени 1000 еура...Другар има S21 FE веќе месец дена .. 4 саати SOT вади макс и тоа тој користи месенџер фејс и инста само, ништо друго. Врати си се на Узми шаоми брате, тоа и јас ќе правам за година - две.
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден