Сврти ја Red Dead Redemption 2, Cyberpunk ќе ти изглеа ко 8-ka.
Сврти ја Red Dead Redemption 2, Cyberpunk ќе ти изглеа ко 8-ka.
Двете ми се свртени неколку пати и можам комотно да кажам дека нема ни смисла да ги споредуваш.Сврти ја Red Dead Redemption 2, Cyberpunk ќе ти изглеа ко 8-ka.
ја имам и тоа 2 пати. Cyberpunk ми е далеку убаво направена со различни краеви на кои влијае на начинот кој одлучуваш и играш на секој main и side quest. Башка има boobz со Панам и dollsСврти ја Red Dead Redemption 2, Cyberpunk ќе ти изглеа ко 8-ka.
Повеќе тежнеам кон стилот и атмосферата на Cyberpunk. Gameplayot е врв. Те испраќа да му помогнеш на Jablonski да го убие убиецот на жена му,го кине џандарот,овој те прашува дали сакаш да го мачиш како Исус за гревовите,ти едноставно му викаш fuck off. Башка многу јак баланс направиле за педерите. Можеш да го муваш и Кери,на Џони другаротДвете ми се свртени неколку пати и можам комотно да кажам дека нема ни смисла да ги споредуваш.
Немаат допирна точка во ништо освен дека се високо буџетни ААА игри.
Не ги споредвам, само му алудирав на била 10/10, RDR 2 ги има сите 10ки, Cyberpunk far from it. RDR 2 е друга димензија на реализам и attention to details, за приказната не треба ни да се збора, ликот на Артур Морган, од почеток до крај, каменот пука, до утре можам да зборам, ако си ја играл и знајш на шо мислам, да не заборајме дека Cyberpunk кога излезе беше total mess, во поглед на приказната да беше супер имав Pre-Ordered и ја изиграв одма кога ги средија првите patches по една недела. Али беше далеку од она шо е сега, Cyberpunk 2.0 беше верзијата шо требаше да ја извадат ако не ги издупеа од маркетинг по секоја цена да излези играта, late game is eventually great, but a bad game is bad forever. Toа шо си го испукаја во нога за жал нема никојпат да ја држи Cyberpunk како masterpiece game, иако станала баш тоа од кој ја доработија, ama no one cares anymore.Двете ми се свртени неколку пати и можам комотно да кажам дека нема ни смисла да ги споредуваш.
Немаат допирна точка во ништо освен дека се високо буџетни ААА игри.
Тоа е веќе subjective, тотално се слагам, играта е топ сега од ко ја средија, али има муви да јади уште за 10 во сите сегменти.ја имам и тоа 2 пати. Cyberpunk ми е далеку убаво направена со различни краеви на кои влијае на начинот кој одлучуваш и играш на секој main и side quest. Башка има boobz со Панам и dolls
Мислењето е автоматски споено:
Повеќе тежнеам кон стилот и атмосферата на Cyberpunk. Gameplayot е врв. Те испраќа да му помогнеш на Jablonski да го убие убиецот на жена му,го кине џандарот,овој те прашува дали сакаш да го мачиш како Исус за гревовите,ти едноставно му викаш fuck off. Башка многу јак баланс направиле за педерите. Можеш да го муваш и Кери,на Џони другарот
View: https://youtube.com/shorts/AaEnCvQ3IdE?si=GPhK9x5UhRTvek9q
Види ај да гледаме од агол на ресурси и пари итн итн.Cyberpunk far from it. RDR 2 е друга димензија на реализам
Ова не ти требашеRDR2 и GoW ми се толку overhyped игри што ми има створено одбивност да воопшто не сакам ни шанса да им дадам. Обично кога е нешто толку overhyped на крај излегува или тотално разочарување или малку над просекот. Конкретно за RDR2 ич не ми лежи дивиот запад како место на случувањата и попрво би ја играл пример Witcher 3 по којзнае кој пат отколку неа.
RDR2 at best е 7.5/10 игра, особено кога ќе ја разгледаш под лупа.RDR 2 ги има сите 10ки, Cyberpunk far from it.
Многу ме нервира овој наратив, играта беше со минимални проблеми на PC ако имаш нешто поново од haswell и 900 серијалот и ја тераш на SSD.да не заборајме дека Cyberpunk кога излезе беше total mess, во поглед на приказната да беше супер имав Pre-Ordered и ја изиграв одма кога ги средија првите patches по една недела. Али беше далеку од она шо е сега, Cyberpunk 2.0 беше верзијата шо требаше да ја извадат ако не ги издупеа од маркетинг по секоја цена да излези играта
Искрено GOW и Ragnarok поарно пушти си ги како youtube филмче, така подобро лежат него ко некој mindless bot да трчаш и да button mash-уваш измеѓу cutscenes.RDR2 и GoW ми се толку overhyped игри што ми има створено одбивност да воопшто не сакам ни шанса да им дадам. Обично кога е нешто толку overhyped на крај излегува или тотално разочарување или малку над просекот. Конкретно за RDR2 ич не ми лежи дивиот запад како место на случувањата и попрво би ја играл пример Witcher 3 по којзнае кој пат отколку неа.
Тоа брат можда за тебе да е 7.5/10 и то си е твое мислење и респект за него, али Red Dead Redemption 2 е игриште шо излегва еднаш на 100 години, во случајо глеај само колку чекаме за GTA VI, дечките во Rockstar живеат за да ги напрат најјаките игри евер (океј знам IP-at се веќе можда здосадени и им фали нова крв, али шое тука е) дека е само ГТА во western world, многу лесно е да се кажи, ама кога ќе ги ставиш една до една, RDR за мене е далеку понапред, пред се е мнооооогу потешко да напрајш игра во тоа време која шо ќе функционира, делот со "иаме преку 100 вестерни, и не било пионерски'' е тежок bullcrap if I ever heard of one. Ај наброј ми уште барем една друга вестерн игра која успеала, настрана од Rockstar (штурци слушам) ... и да не збораме дека ни сите вестерн заедно да се соберат, не раскажале приказна толку силна како оваа за Артур, мислам no brainer e. Али ај настрана причата, како прво светот е напраен до ПЕРФЕКЦИЈА, и тоа ја играв PC верзијата баш кога излезе, немав никакви проблеми, на 1060ка ја играв и на HDR на ТВ, на High/Ultra detalis на 1080, буквално зајдував на моменти, онаа графика ден денешен не е надмината (освен Alan Wake 2 i Hellblade 2) ништо друго не му иди ни блиску. Буквално имаја напраено целосен weather system и мислам на тон playthroughs чоек пак нема се да види, оти светот не само шо е голем, има тон работи во него да најдиш (paranormal encounters like a ghost train, UFOs, and the legend of Bigfoot, alongside puzzles such as the Strange Statues and a witch's cauldron quests, hidden treasure map, animals), нормално во приказната нема избори или отстапки, ова е Linear storytelling, не е Witcher, ни Cyberpunk, и ниту мораше да биди, едноставно имаја перфектна егзекуција во сите аспекти тука. Реализмот беше на ниво, незнајш во кој момент од никаде можат да те нападнат банди итн. мислам самио western momentum го погодија 10/10, незнам шо поќе си очекувал од тоа. Инаку имаше 2 god/bad endings основа на тоа шо прајш и двата беа супер доловени во курсот на она шое Артур.RDR2 at best е 7.5/10 игра, особено кога ќе ја разгледаш под лупа.
Играта е истиот рециклиран GTA gameloop, само сега со каубојска шминка и правилна симулација на коњски скротум.
Приказната е одлична, протагонистот е веројатно нај тродимензионалниот лик шо го имаме видено до сега во гејминг...
Али вестерн филмови имаме преку 100 години, не е нешто пионерски да го преведиш тоа во игрив формат.
Секоја мисија е тотално скриптирана, малку ако отстапиш од патот ОПА...Mission Failed.
Играта те третира како да си мајмун со контролер, немаш никаков agency, возот на шините и крај.
Open World-от е одличен првите 3-4 саата, после сфаќаш колку е "реалистично" да те бркаат 60 цајкани за 1 минута од коа си направил глупост.
Приказната колку и да е добра, немаш никаков избор освен да си "добар или лош човек"..
Како се станува добар чоек? Епа ќе поздравуваш се живо и диво на чаршијата, остај шо пред 2 саати си масакрирал една цела школска генерација...
Битно поздрави ја Madmoiselle Жанина во Saint Denis 40 пати, тоа ти е ко проштално писмо од католиците во средниот век...
ИНАЧЕ, кога испадна играта за PC беше каде каде полоша за терање од Cyberpunk.
На тогашнава конфигурација (на која шо ја играв и day 1 cyberpunk) имав 30 пати поише проблеми него Cyberpunk, рандом крашови,статери, багови колку шо сакаш, заглавени мисии...
Графиката беше првата итерација на катастрофален TAA, ништо не ја поправаше играта освен да ја играш на 2к++ резолуција, ни DLSS ни ФСР не помагаше..
На се под 1440p имаше видно и гнасно ghostaње на косата ... Патем затоа и ја завршив RDR2 дури во 2022.
Има многу позитивни страни играта, да немав играно многу игри ќе ја отечев дека е второто доаѓање на Исус... Али реалноста е дека играта не е перфектна и дури турка накај overhyped од луѓе кои шо се многу емоционално врзани со Артур.
Нема шо да те нервира наративот, самите си го напраја, немаат вина играчите на ГТА или незнам ти кој, едноставно ја усраја самите, не за делот технички шо не беше поткована, ги средија големите проблеми во една недела, али ја утнаја во hype-ot дека ќе биди најјаката игра евер досега, во смисла ќе биди Witcher 3, ама во cyber world, и на крајо деливираја игра шо пола од работите шо ги ветија ги немаше од старт и тоа е она шо ги изревелотира сите, сега со Cyberpunk 2.0 од кога завршија се, ако таа излезеше тогаш, ќе беше друга песната ...ама сега е касно веќе, no one cares како шо кажав. Како студио и самите ова си го признаа во неколку наврати, Witcher 3-kata ќе им остане досега најјакиот masterpiece, ќе видиме со 4-ката шо ќе скуваат натаму, али си ја научија грешката дефинитивно.Многу ме нервира овој наратив, играта беше со минимални проблеми на PC ако имаш нешто поново од haswell и 900 серијалот и ја тераш на SSD.
RDR2 неможеше ни да бутне на многу конфигурации не па ли да крешне, али сето тоа се заборава пошо Cyberpunk испадна за PS4/Xbox One.
Грешката на CDPR беше шо у опште избаци PS4 верзија, да направеа delay на таа верзија ќе беше сосем друг наратив... Али џабе е, медиумите и маркетингот ја уништи перцепцијата за играта.
Cyberpunk иницијално требаше да биди RPG со многу immersive sim елементи, но некаде во целата каша почна да се маркетира кон ГТА играчите и тоа мање више ја уништија цела репутација на играта.
На крајот испадна прилично океј, јас бев повише разочаран шо играта пробуваше да има некој линеарен цинематичен наратив него нешто од типот на Fallout NV.
Цела поента на Lifepaths е изгубена ако сите после го слушаме само Џони и нема никакви реперкусии за нашите акции освен да не ни дадe да селектираме една ending опција idk.
Затоа лично за мене Witcher 3 секогаш ќе биде над RDR2 и Cyberpunk како магнум опус на open world storytelling игра, во тек на играње правиш низа на избори кој навидум личат ситни но имаат големи реперкусии.
RDR2 не ти ни дава да направиш таков избор, Cyberpunk има ненормален број на избори кој шо у опште не менуваат ништо.
Дечките во Rockstar се нај low risk + high budget тип на девелопери, најбитно им е да максимизираат профит и ништо друго.дечките во Rockstar живеат за да ги напрат најјаките игри евер
Тоа е токму на тоа шо алудирав, R* функционира како високо буџетно movie studio и такви и игри прави."иаме преку 100 вестерни, и не било пионерски'' е тежок bullcrap if I ever heard of one. Ај наброј ми уште барем една друга вестерн игра која успеала, настрана од Rockstar (штурци слушам)
Ако збореме за western филмови/романи а не игри, тогаш имаш уште многу векни леб за јадење.ни сите вестерн заедно да се соберат, не раскажале приказна толку силна како оваа за Артур,
Буквално филозофијата на играта е таа, ГТА во дивиот запад.... крадиш коли (коњи) и пари и убиваш луѓе за еби си бир и бегаш од цајканите.дека е само ГТА во western world, многу лесно е да се кажи, ама кога ќе ги ставиш една до една, RDR за мене е далеку понапред, пред се е мнооооогу потешко да напрајш игра во тоа време која шо ќе функционира
Играта е катастрофа на 1080p, буквално има цели Reddit communities направени ради тоа колку е никаква графиката у играта на 1080p.немав никакви проблеми, на 1060ка ја играв и на HDR на ТВ, на High/Ultra detalis на 1080, буквално зајдував на моменти, онаа графика ден денешен не е надмината (освен Alan Wake 2 i Hellblade 2) ништо друго не му иди ни блиску.
Истово важи и за Cyberpunk, Witcher 3.Буквално имаја напраено целосен weather system и мислам на тон playthroughs чоек пак нема се да види, оти светот не само шо е голем, има тон работи во него да најдиш (paranormal encounters like a ghost train, UFOs, and the legend of Bigfoot, alongside puzzles such as the Strange Statues and a witch's cauldron quests, hidden treasure map, animals),
Тотално испуштена прилика и дефинитивно не е перфектна егзекуција (guarma,епилогот итд) али приказната е добра.нормално во приказната нема избори или отстапки, ова е Linear storytelling, не е Witcher, ни Cyberpunk, и ниту мораше да биди, едноставно имаја перфектна егзекуција во сите аспекти тука.
Начинот на функционирање на цајканите и honor системот е стварно глупав и го исмејава цел концепт на реализам шо го пласира играта.Реализмот беше на ниво
Сето ова шо го кажа сега и погоре е истиот рециклиран муабет на дечките шо сакаа играта да биде новата GTA6.Нема шо да те нервира наративот, самите си го напраја, немаат вина играчите на ГТА или незнам ти кој, едноставно ја усраја самите, не за делот технички шо не беше поткована, ги средија големите проблеми во една недела, али ја утнаја во hype-ot дека ќе биди најјаката игра евер досега, во смисла ќе биди Witcher 3, ама во cyber world, и на крајо деливираја игра шо пола од работите шо ги ветија ги немаше од старт и тоа е она шо ги изревелотира сите, сега со Cyberpunk 2.0 од кога завршија се, ако таа излезеше тогаш, ќе беше друга песната ...ама сега е касно веќе, no one cares како шо кажав. Како студио и самите ова си го признаа во неколку наврати, Witcher 3-kata ќе им остане досега најјакиот masterpiece, ќе видиме со 4-ката шо ќе скуваат натаму, али си ја научија грешката дефинитивно.
.
Моето мислење за RDR2 е дека 10/10 е само за луѓето што не си го ценат времето. Slow walk во кампот, долги анимации ( animal skinning нешто најглупо што сум видел во видео игра, барем да има опција да се исклучи... ), ограничен fast travel. Друг проблем беа контролите за keyboard+mouse, скоро па невозможно да трчаш со коњот по градовите а да не направиш некоја беља. Тоа се само неколку работи што се сеќавам зашо ја избришав после неколку мисии на второто место кога го поставуваат кампот. Дечките се фокусирале 50% на реализам, 49% на приказната и 1% на gameplay. Ако сакам такво нешто ке си пуштам филм а не игра кај што треба да трчам со коњот 20 минути од едно место до друго и да гледам 5 минути cutscene после 1 минута gunfight.Сврти ја Red Dead Redemption 2, Cyberpunk ќе ти изглеа ко 8-ka.
Полека мајсторе, не се уште спремни дечките за тој муабет.најјако е што има и подобра приказна од RDR2.
Буквално важат за едни од најјаките топ 3 дев студиа на светот, се знам и со Cinematics director на RDR 2, Joe Rubinjo, кој за прв пат беше на M3Con Скопје уште во 2020-та и буквално ми го потврди ова со негови зборој: They live and breed to make the best game possible down to the last details.Дечките во Rockstar се нај low risk + high budget тип на девелопери, најбитно им е да максимизираат профит и ништо друго.
Едина игра шо ме бендисала од нив е RDR2.. И тоа само поради тоа шо имаат одличен протагонист и најдобро изведени horse mechanics.
Има еден тон студиа шо имат купој пари, како ЕА, кој шо на сите high-budget проекти извадиле срање од продукти, така да парите немаат доприна точка со талентот и да напрајш прејака игра, Rockstar се match made in heaven ради шо освен купишта пари имаат и таленти и насока за то кај шо ќе фрлат пари да вреди за сите нив буквално. Ни Crytek со целио буџет на свето нема да напрат пандан на RDR, како прво не извадиле наследник на игра од нивната златна ера, наследник на Crysis, па тек после нешто друго.Тоа е токму на тоа шо алудирав, R* функционира како високо буџетно movie studio и такви и игри прави.
Зимаат веќе силно разработени/low risk жанрови како Film Noire, Western, Gangster, Heist и максимално пробуваат да ги преведат во формат на видеоигра која шо е опиплива и за човеколики мајмун.
Силно ја држат таа демографија, нема студио шо ќе се осуди да направи толку скапа и голема игра и да им биди директна опозиција.
Иначе има многу western и western adjacent игри, само шо ниту една од нив не пробува да биди RDR.
Пример еве Hunt Showdown, одлична western игра која многу потсеќа на RDR: Undead Nightmare... Али нема да ги видиш Crytek да ја направат играта да биде Open World Story Driven RPG, секогаш ќе бидат споредувани со RDR2 а никогаш нема да го имаат тој буџет.
Да сум видел. Godzilla Minus One напраен со буџет од 10-15 мил. и заработи преку 113 мил. worldwide и е еден од најдобрите филмој за Godzilla и воопшто. Патем зеде и Оскар за Best Visual effects од тим од 35 души наспорти џиној во категоријата од ILM. Talent wins in the end.Си видел ти некој да направи успешен суперхеројски блокбастер од типот на "Avengers: Endgame" со буџетот на "Пред дождот"?
Овде ја доведваш во прашање приказната на RDR 2, и као има таму негде подобро нешто, а како видео игра нема, за филмој океј да има култни western од кој шо и црпи инспирација оваа игра, и пак ги гази повеќето и во оваа категорија, ама сепак да не споредваме баби со жаби.Ако збореме за western филмови/романи а не игри, тогаш имаш уште многу векни леб за јадење.
Има едно 2000 работи шо можам да набројам освен јавање на коњот шо било добро али нејсе, you are alone in this world со ова мислење нагоре.Буквално филозофијата на играта е таа, ГТА во дивиот запад.... крадиш коли (коњи) и пари и убиваш луѓе за еби си бир и бегаш од цајканите.
Со таа разлика шо овде нема никаква логика на тоа колку брзо стигаат 250 цајкани за период на човештвото кога нема никаква телекомуникација.
Мисиите се линеарни и направени за идиоти кој шо знаат само аналогот да го турнат напред, ова им е регресија пошо во дел од GTA игрите имаше бар слобода за креативност.
Единствено нешто шо секогаш ќе им признаам на R* е колку добро им е направено јавањето на коњ, тоа им е веројатно најиновативното нешо шо го имаат направено во последните 20 години.
Незнам јас како е катастрофа на 1080p, кога ја свртив на таа резолуција и апсолутно немав никакви проблеми, можеби еднаш или 2 пати ми крашна во преку 100 саати потрошени на неа, играта има реализам шо не е од овај свет, немора мене да ми верваш оди на YT види на PC шо се случва на Maxed out settings.Играта е катастрофа на 1080p, буквално има цели Reddit communities направени ради тоа колку е никаква графиката у играта на 1080p.
Иначе играта има одличен artstyle, така малце стилизиран реализам и тоа ја прави да изгледа добро.
Cyberpunk e како прво релативно понова и ги има RTX срањата со неа, Witcher 3 е веќе далеку постара, нема логика да ги споредваме.Дефинитивно е надмината графички од Cyberpunk, не знам зошо не ја спомна. Witcher 3 исто многу е блиску графички, особено коа ќе видиш колку биле помали CDPR.
Јас незнам на кој јазик да ти објаснам, ама тој маркетингот шо го збораш е исто така дел од играта и неможиш да излезиш во прес и да ветиш брда и долини за нешто и кога ќе излези после, да речиш епа еве тое сега, играта беше многу добра, прејака, ама играта не БЕШЕ и уште НЕ Е некаков ground breaking EPIC и дека ќе ги помести границите каков шо беше најавено. PERIOD. То шо тебе лично од X причини тие најдобра, а RDR 2 била 7.5/10 е само твоја дијагноза, од објективната реалност си далеку.Сето ова шо го кажа сега и погоре е истиот рециклиран муабет на дечките шо сакаа играта да биде новата GTA6.
Наративот беше направен од медиумите во генерала, безпотребно ја хејтаа играта и ја ранеа хајп машината а најактивни во дискусии беа ГТА фановите наспорти TW3 фановите.
Шо толку се смени во играта кардинално во 2.0 шо го немаше стартно? Цајканите ли, пукање од колата?
Играта е многу малку сменета суштински од day 1, се што ветија дека ќе го има во играта веќе го имаше...
Едино нешо шо го нема се нереалните бош муабети и фантазии шо кружеа како резултат на големиот маркетинг.
Проблемот јас шо го имав со играта е дека ги имаше сите маани на Witcher 3 а многу помалку од доблестите.
Малку имаше quests од типот на оној со voodoo boys, во Witcher 3 многу од sidequest-овите имаа видни реперкусии... овде не баш.
Исто намалувањето на CRPG елементите многу ме разочара, али јбг.
Како студио си признаа дека маркетингот им беше претерано vague и дека не беа транспарентни за last gen верзијата,остатокот е бош муабети и полу вистини.
Очекувањата за Witcher 4 ми се ниски, не се работи за истото студио више 10 и озгора години.
У превод,ја не гејмам,оди пипни цицка!
Не ми се верува дека си го сретнал Joe Rubino и дека рекол breed , и да си го сретнал не е у опште релевантно нишо од тоа со муабетот.Буквално важат за едни од најјаките топ 3 дев студиа на светот, се знам и со Cinematics director на RDR 2, Joe Rubinjo, кој за прв пат беше на M3Con Скопје уште во 2020-та и буквално ми го потврди ова со негови зборој: They live and breed to make the best game possible down to the last details.
Има еден тон студиа шо имат купој пари, како ЕА, кој шо на сите high-budget проекти извадиле срање од продукти, така да парите немаат доприна точка со талентот и да напрајш прејака игра, Rockstar се match made in heaven ради шо освен купишта пари имаат и таленти и насока за то кај шо ќе фрлат пари да вреди за сите нив буквално. Ни Crytek со целио буџет на свето нема да напрат пандан на RDR, како прво не извадиле наследник на игра од нивната златна ера, наследник на Crysis, па тек после нешто друго.
"Before the Rain" budget: $1,900,000 (estimated)Да сум видел. Godzilla Minus One напраен со буџет од 10-15 мил. и заработи преку 113 мил. worldwide и е еден од најдобрите филмој за Godzilla и воопшто. Патем зеде и Оскар за Best Visual effects од тим од 35 души наспорти џиној во категоријата од ILM. Talent wins in the end.
Јас би рекол само дека има филмови шо постигнуваат исто толку потентна приказна во 2 саати.Овде ја доведваш во прашање приказната на RDR 2, и као има таму негде подобро нешто, а како видео игра нема, за филмој океј да има култни western од кој шо и црпи инспирација оваа игра, и пак ги гази повеќето и во оваа категорија, ама сепак да не споредваме баби со жаби.
Зошо се запна на коњот? Спомни нешто за 3те пасуси шо ги зборев за колку е бош механиката, или коа немаш контра аргумент игнорираш само?Има едно 2000 работи шо можам да набројам освен јавање на коњот шо било добро али нејсе, you are alone in this world со ова мислење нагоре.
Незнам јас како е катастрофа на 1080p,
Не е нешо понова Cyberpunk искрено, Witcher 3 и RDR2 се од иста конзолашка генерација (3 год се разлика).Cyberpunk e како прво релативно понова и ги има RTX срањата со неа, Witcher 3 е веќе далеку постара, нема логика да ги споредваме.
Нее ти не си го слушал маркетингот, неможеш ни да специфицираш шо е тоа шо фали во играта и како сега е драстично сменета.Јас незнам на кој јазик да ти објаснам, ама тој маркетингот шо го збораш е исто така дел од играта и неможиш да излезиш во прес и да ветиш брда и долини за нешто и кога ќе излези после, да речиш епа еве тое сега, играта беше многу добра, прејака, ама играта не БЕШЕ и уште НЕ Е некаков ground breaking EPIC и дека ќе ги помести границите каков шо беше најавено. PERIOD.
Не можиш да обвиниш community за тоа шо си извадил продукт на лажен hype и после да очекуваш фала да ти речат.
Докторе, пред да поставуваш дијагноза види ги прво симптомите... Каде реков дека ми е најдобра?То шо тебе лично од X причини тие најдобра, а RDR 2 била 7.5/10 е само твоја дијагноза, од објективната реалност си далеку.
Не ми се верува дека си го сретнал Joe Rubino и дека рекол breed , и да си го сретнал не е у опште релевантно нишо од тоа со муабетот.
Back on topic:
Каде реков дека се лошо студио?
Само потенцирам дека тоа им е цела фора на R* и Take 2 , најопипливи и најбезбедни игри со најширок release time т.е. скоро 0 ризик атер за max профит.
И ќе се тегавиме 30 години измеѓу console и pc release и 150 пати ќе ја издадеме СКРОЗ истата игра пошо hive mind-от ќе ја купи.
ЕА се со тотално друга стратегија од R* , на некој шо ништо не знае за видео игри не им е битно дали во новата FIFA ќе биде поарна од ланската.
Патем EA во последните 10 години имаат превземено МНОГУ повише ризици него R*, за сметка на тоа и имаат избацено доста квалитетни игри и покрај цел slop.
Прочитај убаво шо напишав, Crytek ги спомнав само како пример за western игра...
Патем за разлика од R* шо се поише рака на Take2, дечките од Crytek се стварно момци со пасија, игрите нивни се само showcase на engine-от и ништо поише.
Не ни пробуваа никад да се тркаат со R*, сакаа да го направат Cryengine да биди тоа шо UE5 e сега ал јбг многу амбициозни беа.
Имаат 3 Crysis игри(сите беа технолошки ѕверови), Far Cry IP-то беше нивно, Hunt Showdown си е жива и здрава скоро 10 години, KCD 1 и 2 работи на CryEngine.
Ич да не им се секираш.
Нема никогаш да тврдам дека R* не се разработена машина и дека не произведуваат квалитет...Само дека игрите нивни ми се досадни, некреативни и overhyped од толпата на луѓе шо немаат играно баш многу игри.
"Before the Rain" budget: $1,900,000 (estimated)
"Avengers Endgame" budget: 356 million USD
Ма какви сакаш генији имај, и на Rockstar ако им дадеш смешен буџет нема да направат RDR3 да биди подобра од двојката.
Сите тие беспотребни детали и шминки бараат пари и време, не е некоа уникатна иновативна механика и на тоа пробував да алудирам кога ти спомнав за буџети ама тебе ти прелетало над глава.
Јас би рекол само дека има филмови шо постигнуваат исто толку потентна приказна во 2 саати.
Ама се слагам дека не е фер споредбата.
Зошо се запна на коњот? Спомни нешто за 3те пасуси шо ги зборев за колку е бош механиката, или коа немаш контра аргумент игнорираш само?
Иначе баш не сум ич сам у тоа мислење, еве:
View: https://www.youtube.com/watch?v=MvJPKOLDSos
NakeyJakey (2mil Subs), 416к лајкови и цел comment section со 35к коментари од луѓе шо имаат барем 2 грама мозок.
Така да седни малце научи нешто.
Погледнете го атачментот 155234
Не знам и јас брате, не знам како не гледаш.
Не е нешо понова Cyberpunk искрено, Witcher 3 и RDR2 се од иста конзолашка генерација (3 год се разлика).
Сите 3 игри имаат одлична графика, али RDR2 е едината со расипано TAA.
Нее ти не си го слушал маркетингот, неможеш ни да специфицираш шо е тоа шо фали во играта и како сега е драстично сменета.
Имаше една конкретна реклама шо беше така претерано оптимистична, нешо у стилот као NEXT GEN OPEN WORLD RPG...
Али грото од маркетингот беше направен на RedStreams, кај шо збореа најчесто девелоперите.
Таму точно и концизно кажаа шо ќе има и никој шо ги гледаше тиа не беше под делузија.
Лажниот хајп го створија дискусиите и хипотезите, медиумите шо шпекулираа и шо јадеа гомна многу често итд.
Во мојта глава најголемиот кривец се маркетинг тимот на CDPR бидејќи им ја рекламираа играта на конзолашите шо сакаа GTA6 за PS4.
Докторе, пред да поставуваш дијагноза види ги прво симптомите... Каде реков дека ми е најдобра?
Пак ќе повторам, прочитај убаво шо пишував.
Патем цела дискусија почна пошо си досаден фанбој, човекот си кажа дека Cyberpunk му е 10/10 и ти неможеше да издржеш секунда без да ја споредиш со RDR2.
И за крај само ќе речам дека дечкото погоре убаво кажа:
RDR2 и Cyberpunk неможат да се споредуваат бидејќи едното е видео игра а другото е movie wannabe
Друже, прочитај убаво не планирам да враќам на straw man аргументи.Друже, споредуваш компании што немаат квалитетни игри со Рокстар. Каде што секоја игра има култ зад неа од што сите зборат. Само на јутуб имаш милионски канали за ГТА, РДР, но за некоја причина не гледам за другиве.
Друже, прочитај убаво не планирам да враќам на straw man аргументи.
Преферираш коњски измет, разбравме сите ич да не се секираш.2% од луѓето дали сакаат да бидат у некој Сајбергеј град од дистопијата. Но секој сака да јава коњ мирно низ полјаните и да се релаксира низ совршена приказна и еден куп странци кои ја прават играта жива и реална.
Тешко на култист да му укажеш дека не е објективно у право. Јас коа ќе им кажам дека едната не ми се допадна а другата не ми е привлечка, конечно на нешо ќе се согласат барем... да ме пратат на Голи Оток
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден