Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Remnant 2 co-op со другарче. Не е заебанција играва :)

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво дечки.
Дали некој знае како можам да ја играм Red Alert 2 на компјутер со Windows 11 ?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.767
4.486
Неготино
Јас ја „средив“ до некаде и ја уплоадирав на Мега, за да си ја играм понекогаш.
Едина маана е што ако направиш алт таб, нема назад.

Ако сакаш линк, пиши ПП, ќе ти пратам.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Здраво дечки.
Дали некој знае како можам да ја играм Red Alert 2 на компјутер со Windows 11 ?
Тууу баш ја инсталирав неделава. Ако ја инсталираш повели на партија :)

Јас ја „средив“ до некаде и ја уплоадирав на Мега, за да си ја играм понекогаш.
Едина маана е што ако направиш алт таб, нема назад.

Ако сакаш линк, пиши ПП, ќе ти пратам.
Има решение на тоа, имено Никола што го објави и најдобриот начин да ја играш зошто доаѓа со додатни датотеки што овозможуваат графичките библиотеки да се заковат со новите апликативни функции за поновиот оператинивниот систем што но постел при развивање на оваа игра, со други зборови е игра направена за оперативен систем стар 25год.

Имено датотеките што се потребни се викаат: „ts-ddraw.dll“ „cnc-ddraw.dll“ и уште една ама таа е за кинеските/јапонските оперативни системи па не ти менува многу таа. И со тоа се решава проблемот ако го „скриеш/минимизираш“ прозорецот додека си во апликацијата на играта. Сега ако не сакаш да го инсталираш клиентот за играње со други играчи, можеш само тие библиотеки да ги земеш од „github“ и да ги ставиш во директоријата на играта и самата игра ќе ги земе со приоритет при уклучување.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Тууу баш ја инсталирав неделава. Ако ја инсталираш повели на партија :)

Има решение на тоа, имено Никола што го објави и најдобриот начин да ја играш зошто доаѓа со додатни датотеки што овозможуваат графичките библиотеки да се заковат со новите апликативни функции за поновиот оператинивниот систем што но постел при развивање на оваа игра, со други зборови е игра направена за оперативен систем стар 25год.

Имено датотеките што се потребни се викаат: „ts-ddraw.dll“ „cnc-ddraw.dll“ и уште една ама таа е за кинеските/јапонските оперативни системи па не ти менува многу таа. И со тоа се решава проблемот ако го „скриеш/минимизираш“ прозорецот додека си во апликацијата на играта. Сега ако не сакаш да го инсталираш клиентот за играње со други играчи, можеш само тие библиотеки да ги земеш од „github“ и да ги ставиш во директоријата на играта и самата игра ќе ги земе со приоритет при уклучување.
Ја инсталиав, барав по нет и симнав некој dll но пак не сакаше.
Од каде ја симна и кој dll користеше да ја оправиш ?

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Јас користам „ts-ddraw“. Ама сум на 10-ка оперативен систем. Чудно ми е да ти прави толку многу проблем кога не се разликуваат многу двата.
Додека самата инсталација на играта ми е на „Origin“ клиентот ама исто така работеше и со физичката апликација што ја имам на „CD“.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
Ја инсталиав, барав по нет и симнав некој dll но пак не сакаше.
Од каде ја симна и кој dll користеше да ја оправиш ?
Така не се симиња по еден ДЛЛ - може да налеташ на малициозен софтвер.
Обично сите игри што зависат од ДЛЛиња им треба Visual-C-Runtimes-All-in-One или Д3Д да имаш инсталирано ама тие доаѓаат од познати сигурни извори .
Ова онлајн што ти го препорачав не го бива а ? Сакаш таа оргинал што си ја играл 2000ти години ?

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Тоа што ти го препорачуваш подразбира дека играта му е инсталирана во машина, овој е клиент што само овозможува да ја игра со други играчи и покрај тоа има некои подоборувања и дополнителни опции што ти помагаат за играта да функционира безболно на новите оперативни системи. Тие датотеки и библиотеки се сигурни и нема измамничко-злоупотреблив софтер, бар за оваа игра ти гарантирам дека нема.
Тој можеби ја има инсталирано играта ама без тие додатни датотеки и библиотеки има проблеми при работа со играта и нејзино непречено функционирање.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Така не се симиња по еден ДЛЛ - може да налеташ на малициозен софтвер.
Обично сите игри што зависат од ДЛЛиња им треба Visual-C-Runtimes-All-in-One или Д3Д да имаш инсталирано ама тие доаѓаат од познати сигурни извори .
Ова онлајн што ти го препорачав не го бива а ? Сакаш таа оргинал што си ја играл 2000ти години ?
Поточно, си чувам еден постар Sony Vaio лаптоп со Windows 7 и 4gb DDR2 рам, и на него си имам мапи кој ги имам креирано одамна (едит, само што пресметав, тоа одамна е пред 20 години :) ), и си имам зачувано игри каде имам изградено база, колку да не почнувам секогаш од почеток.
Имам зачувано и една сесија каде ми даде награда 2 бази, од Американците и Русите, и таа ми е омилена но многу тешко се поминува.
Сакам тие да ги играм :)

Затоа барам начин тие да ги играм на новиот компјутер и да не зависам од стариот лаптоп.

bobbyniko

read-only
23 октомври 2016
30
10
Assetto Corsa Competizione, ако има некој што игра активно може да ми прати ДМ

Последна промена:

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје
8f76270a1c95f13d8eb7ad52d41d554c.jpg

Од утре ,едвај чекам

Sent from my iPhone using Tapatalk

bleys

read-only
23 август 2014
29
43
Screenshot 2024-01-18 035820.png
Шуќур од Убисофт да излезе сосем достојна игра што ги отфрла сите дефектни одлики на иначе тоа што стана претпознатливо за нив... али ако се има во предвид дека се работи за под-студиото задолжено за Рејмен и не ќе да е шок.

Скоро сегде подобрува или е на рамниште на битните игри во жанрот. Вредно за издвајање е melee комбото, како и платформањето што постепено низ играта го усложнуваат да делуе свежо секој пат. Бектрекингот е помалку напорен, продукциски со разновидноста на зони и комбат финишери се глеа кај отишле ресурсите и тоа што е 20+ саати мејн-лајн мисијата не штеделе на буџет.
Плотот е адекватен.

Препорака за тие што повремено пробуваат метроидваниа,сајдскролери,платформери,пазл, или се фанови на Prince of Persia ко франшиза.

Последна промена:

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Дечки, пишете која игра ја играте бе мајка му стара, не може да ги знаеме сите игри и да знаеме која е.
Sniper Elite 5, The Witcher 3 Wild Hunt, RDR2, CS2, Need for Speed Heat, Call of Duty WW2, од франшизата на Assasin's Creed ги имам до Rogue играно и добри се :D

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно