Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

Avid

senior
21 јануари 2009
6.446
11.503
Скопје
Go pocituvam toa sto vovedovte kopce za prijavuvanje na navredliva soodrzina ali ne e samo da se izbrise komentarot.
Да, секоја чест за воведувањето на оваа иновативност, за секоја пофалба е.
Не е дифолт функција на секој нормален форум од изминатава декада, две.

И

Избришан член 42370

Гостин
Дечки дали може да се среди багот (или feature) со тоа што кога ќе влезам прв пат некоја тема, секогаш ме носи на првата страна иако темата е започната во 2008 година за пример. Дали може да не носи на последни мислења?

Друга работа предложив претходно, и пак ќе ја споменам, дали може сијалицава (до известувања копчето) да се префрли во forum.it.mk/account за пример?
Не знам дали е само до мене, во неделата барем 2-3 пати ќе кликнам на неа по грешка, и белава тема некој ден ќе ме убие.

Поздрав.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.979
roka.mk
Второт ќе го средиме, а за првото ќе направиме апдејт, па ако се среди топ.
Дечки дали може да се среди багот (или feature) со тоа што кога ќе влезам прв пат некоја тема, секогаш ме носи на првата страна иако темата е започната во 2008 година за пример. Дали може да не носи на последни мислења?

Друга работа предложив претходно, и пак ќе ја споменам, дали може сијалицава (до известувања копчето) да се префрли во forum.it.mk/account за пример?
Не знам дали е само до мене, во неделата барем 2-3 пати ќе кликнам на неа по грешка, и белава тема некој ден ќе ме убие.

Поздрав.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Не е до тебе, необјаснив феномен е што и повеќе други членови го пријавиле поназад. Како успевате само не знам. Со маус од 4000 денари утиња цела икона, мислам, како??

И

Избришан член 42370

Гостин
Не е до тебе, необјаснив феномен е што и повеќе други членови го пријавиле поназад. Како успевате само не знам. Со маус од 4000 денари утиња цела икона, мислам, како??

Не е до маусот или други причини. Првично, на местото негово пред големиот апдејт на форумов најдесно стоеше известувања, и самата мускулна меморија ме носеше да кликам на toggle за светла/темна тема. Ај тоа се навикнав со тек на време каде и што се промените, па сега лагано листам форум, и наместо известувања, чат-пат се клика toggle по грешка.

И сето тоа отприлика изгледа вака:
flash-dark-theme.gif

Avid

senior
21 јануари 2009
6.446
11.503
Скопје
Тоа што маусот ви забегува таму и случајно ви кликнува е дека белата тема е боље!
Ја на пример не ни знаев дека има сијалица таму, ја само месечина гледам, и никад не сум ја кликнал.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Тоа што маусот ви забегува таму и случајно ви кликнува е дека белата тема е боље!
Ја на пример не ни знаев дека има сијалица таму, ја само месечина гледам, и никад не сум ја кликнал.

Не збориме за истото, тоа е друго копче, кога ќе го кликнеш ти отвара поп-ап со јутјуб видео:

View: https://www.youtube.com/watch?v=0ZqDFxBCvgk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.588
8.234
Мелмак
Само да се натегате за нешто бре.

Колку пати треба да ви се објасни (и за во други теми со багови и проблеми со уреди) дека ако вие немате некој проблем не значи дека други луѓе не може да го имаат. Имајте/покажете малку разбирање.

Инаку не е до промашување, кликаме на иконата ама пошо се е веќе мускулатурна меморија и само looking at a glance, некад кликаме на грешка икона пошо е каде шо би очекувале да се нотификациите.

Од USER INTERFACE DESIGN аспект е ужасно лошо осмислена позицијата. Е сеа нормално луѓе шо 3 пати и претпазливо ги проверуваат иконките секогаш пред да кликнат не би го имале овој проблем.

Јас лично се водам повеќе од бои отколку од икони, и на телефонот пример ако две апликации имаат слична боја на икона често знам да кликнам на погрешната кога сум имал намера да кликнам на другата.

Не мора и вие исто да „работите“ ама разберете дека има луѓе различни од вас и дека некој може да има проблеми со нешто со кое вие немате.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Е сеа нормално луѓе шо 3 пати и претпазливо ги проверуваат иконките секогаш пред да кликнат не би го имале овој проблем.

Ау извини што јас не сум развил таква мускулна меморија за кликање на форумска икона ко да сум во ФПС игра :ROFLMAO:

Али не се натегаме, јас само прашав зашто искрено ме интересираше бидејќи многу луѓе се жалат за ова а мене не ми се десило ниеднаш па не ми беше баш јасно што се случува. Мислев правите overshoot со маусот или тешко ви е прецизно да кликнете.
Фала за одговорот, го имате моето целосно разбирање.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Ау извини што јас не сум развил таква мускулна меморија за кликање на форумска икона ко да сум во ФПС игра :ROFLMAO:

Али не се натегаме, јас само прашав зашто искрено ме интересираше бидејќи многу луѓе се жалат за ова а мене не ми се десило ниеднаш па не ми беше баш јасно што се случува. Мислев правите overshoot со маусот или тешко ви е прецизно да кликнете.
Фала за одговорот, го имате моето целосно разбирање.

Нереален ти е муабетот. Тоа ти е како кога на лаптоп ги ставаа Escape и Power копчињата едни до други - па ти сеа да им кажеш „Е како бе луѓе утнувате копче да стиснете? Сите исти прсти имаме толку ли overshooting со прстот правите?“
Лош UI дизајн е, нема што да го пролонгираме муабетот.

Нека направат да има само црна тема, копче не ни треба.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Нереален ти е муабетот. Тоа ти е како кога на лаптоп ги ставаа Escape и Power копчињата едни до други - па ти сеа да им кажеш „Е како бе луѓе утнувате копче да стиснете? Сите исти прсти имаме толку ли overshooting со прстот правите?“
Лош UI дизајн е, нема што да го пролонгираме муабетот.

Нека направат да има само црна тема, копче не ни треба.

Спореди магаре и музика али во право си, да не пролонгираме. Само да знаеш дека јас моментално ургирам да го ја остават само нормалната, светла тема, црната ќе ја исфрлат најверојатно во следниот апдејт.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Нема да се тргне ниедна тема, ќе си останат двете само ќе се дислоцира иконата за промена. Право на избор е секогаш добра опција

Па ќе имаат Некрото и Авид право на избор пак и само со црната (правилна) тема. Ќе може да го користат форумот или да не го користат.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.446
11.503
Скопје
Па ќе имаат Некрото и Авид право на избор пак и само со црната (правилна) тема. Ќе може да го користат форумот или да не го користат.
Ах ти. Ќе биде, не се секирај, ти реков, ќе средиме баце иам човек.

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Нема да се тргне ниедна тема, ќе си останат двете само ќе се дислоцира иконата за промена. Право на избор е секогаш добра опција
А може да добиеме право на избор/селектирање теми што не сакаме да ги гледаме воопшто? Пример, максимум до 5 теми?

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.316
www.aqtos.com
Би креирал ТВИТЕР акаунт на кој ќе апдејтувам со случувања кога е форумот недостапен.

Дечки не сме 2000та мора да имате канали со апдејти за тоа до каде е работата.

Валидна критика. Имаше објавено објаснување тука Привремено оневозможување на регистрација и постирање на форум - меѓутоа поголема видливост можеби требаше да се постави - ќе знаеме за друг пат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно