FLEGMA
Epic
- 2 август 2012
- 9,271
- 14,056
Има нешто слично отвори некое сервисно од тошоДа а Тошиба нема нема податоци за Wet Bulb температури ниту пак за дистрибуција на температурата пред климата.
Или пак вакви
Погледнете го атачментот 96586
Или вакви
Погледнете го атачментот 96587
ВриеА има ли вакви![]()
Знам за мојата FH 25 ve za PFC ogranucen 14cm3 twin na 60hz -50god ke traeВрие
Тој фино лепо си кажува дека не е дупли акаунт.
Ама на овој форм.
Дупли или не дупли, Златко им ги исплеска газињата со црно на бело, со видеа, со графикони, Графани со се ама еве не можело толку мал компресор да дава толку.
Што знае дете што е PFC (Power Factor Correction)
Е сега, да бидам коректен максимлано. GT1 е максимално коректен овдека па во тој поглед немам замерки.
Прекини и ти и грее баграта да манипулирате со овој еуровент од јорк кој веќе не постои 10 години како еуровент податок и како клима јорк.Знам за мојата FH 25 ve za PFC ogranucen 14cm3 twin na 60hz -50god ke trae
Еден акаунт сум и таму сум чесен пионерски збор.
@zlatko_ti412
Еве ти го еуровентот за хансолот можинке ти се најди
Оукеј вака, пребарувајќи на нет да најдам нешто некој еуровент сертификат за Хансолот 12 кој се продава кај нас по цена од околу 50.000 денари. Најдов ова што верувам дека е валидна и веродостојна информација. Најпрвин хансолот што се продава кај нас е со ознака GWH12TB-S3DBA3E деклариран до -30, која носи компресор според истражувањата на @mdeni QXAT- B096zE070
![]()
При пребарувањата на кои клими го носат овој компресор налетав на Airwell климатизери кои имаат модел со истиот компресор. Еве го Service Manual на Airwell http://lh.airwell-res.com/sites/default/files/product_uploads/Service Manual HOD (Version 1).pdf
Airwell моделот кој го носи компресорот на Хансолот е AWSI-HOD012/YOD012 (AWAU-HOD12/YOD012)
Gree Hansол што се продава кај нас изгледа вака
![]()
При мало гуглање на Airwell YOD012 се добива оваа слика дури и неколку линкови
![]()
Во линкот од Service Manual што ви го постирав можете да ја видете истака слика на насловната страница. Што всушност ми кажува дека 99% се работи за иста клима само со различни натписи.
Еве го и процесорот и спецификации што носи Airwell от
![]()
И овде може да ги видете HOD моделите на Airwell http://www.pmcoppack.com/news/wp-content/uploads/2016/03/HOD.pdf
Е сега разлика од Хансолот кој нема еуровент сертификат и кои добиваме податоци од фински, или не ти знам какви бројки да не речам од ракав, овој модел на Airwell кој е освен буквите буквално = на Хансол, овој модел има еуровент.
И еве го еуровентот, something we've been looking for a looong time.
http://www.eurovent-certification.com/pdf/temp/1489082070.pdf
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?lg=en&rub=04&srub=03&select_prog=AC&select_partic=1400&select_marque=AIRWELL&select_class=AC1+/+A+/+S+/+R&tri_chp=champ_80&debut_affiche=54&indice_affiche=5
![]()
Резултатите од -7 оддава 3.1kw со COP 3 и -10 3.0kw со COP 2.16, се секако не толку лоши, но далеку од одличи или многу добри. Ако cop и kw на -10 се 3.0 и 2.16 баш ме интересира на -20 или како што е декларирана до -30 какви ќе бидатВо неколку поста назад во темата и во неколку наврати оваа клима се споредуваше со FH35VE се рамнеше рамо до рамо и дури се претставуваше како подобра и уште полошо е што се споредуваше со VEHZ. Ако се резултативе точни и не грешам а мислам дека се, Хансолот е добар колку FH околку колку што бабичка од 90 години и 23 годишна старлета се рамо до рамо исто добри во кревет (чест на исклучоци)
Јас, мое мислење е дека климава е можеби поблиску до AERI моделите од VIVAX.
Дали цената од 50.000 денари вреди... останува сами да си проценете.
Мора да си го обработат попусто од Стрелчо, на стен бај се ставени ко ќе му треба ги активираЧисто ме копка дали вака им е наредено, дали би се бореле за сопствена форма вака, дали се работи за повредена суета
Има дава модели на хансол.Прекини и ти и грее баграта да манипулирате со овој еуровент од јорк кој веќе не постои 10 години како еуровент податок и како клима јорк.
Точно знаеш кој еуровент е за хансол ама па си манипулирате како ви одговара.
Еве ти го точниот еуровент за фамозниот хансол, го имам споделено пред 3 години, Најекономично греење (затоплување)
Слободно и ти и останатите прочитај го линкот и ќе ви стане јасно за фамозната хансол.
Споредбата со автомобилската индустрија нее е во ред оти склопувањето на автомобилот е сосема друга работа а на клими е детска играчка во однос на автомобилската и како пример од искуството моеСето тоа што го кажуваше е во ред...
Само едно ќе те прашам, дали мислиш дека квалитетот на израотка ист од кинеските и од јапонските работници???
Кога би бирал дали и избрал на пр. Автомобил изработен комплетно во Германија, или ист автомобил ама деловите изработени во десет други земји и склопен во друга земја.... Да, и двата на крајот се Германски, и двата ја поминале потребната минимална граница за квалитет, но сепак ќе признаете дека квалитетот не е ист....
Исто како кај испит кој си го поминал со 6 и со 10, и двата се поминати, но знаењето не е исто.
Ниеден параметар на грее не е точен разни марки со ист компресор на грее разни параметри Тоа ти се вика хартија трпи се , инаку и ова со evrovent ти е пара:кај што буши ни бургија не буши ,а овие од грее со гон образ се споредуваат со Јапонците па зошто Мидеа ги даде на суд грее за шпионажаПрекини и ти и грее баграта да манипулирате со овој еуровент од јорк кој веќе не постои 10 години како еуровент податок и како клима јорк.
Точно знаеш кој еуровент е за хансол ама па си манипулирате како ви одговара.
Еве ти го точниот еуровент за фамозниот хансол, го имам споделено пред 3 години, Најекономично греење (затоплување)
Слободно и ти и останатите прочитај го линкот и ќе ви стане јасно за фамозната хансол.
Во реално време. И преку клауд и локално ако сте на иста мрежа.Само кратко да прашам нешто: Sonoff pow r2 на кој временски интервал ги отчитува податоците (потрошувачката) преку ewelink?
Даикин има низок минимум . Можеби најнизок од сите клими.Остана да одлучам помеѓу
FUJITSU ASYG-12KMCC
и
DAIKIN FTXF35A/RXF35A
Што да земам?
Само не сакам да ми дува ладно.
По мое, мислам дека Даикин е подобро решение.Остана да одлучам помеѓу
FUJITSU ASYG-12KMCC
и
DAIKIN FTXF35A/RXF35A
Што да земам?
Кој и да земеш нема да погрешиш инаку јас имам fujitsu 18000 Кмта и е како змеј а сметки бадијалаОстана да одлучам помеѓу
FUJITSU ASYG-12KMCC
и
DAIKIN FTXF35A/RXF35A
Што да земам?
GREE Pular ili Tosot MuseПредлог клима до 22-23000 денари...
Ќе се користи за фризерски салон, квадратура не знам, сигурно има 30м2.
VIVAX AERI 3,5-каПредлог клима до 22-23000 денари...
Предлог клима до 22-23000 денари...
Ја гледав оваа клима, секоја чест за предлогот, единствена клима во овој ценовен ранг со двореден изменувач на надворешна единица.![]()
Техномаркет - TADIRAN ALPHA S INVERTER 12000BTU R32 (wifi redy)
Техномаркет ЛАДЕЊЕ/ ГРЕЕЊЕ/ ПРОЧИСТУВАЧИ КЛИМА УРЕДИ ИНВЕРТЕР TADIRAN ALPHA S INVERTER 12000BTU…m.tehnomarket.com.mk
БарајОстана да одлучам помеѓу
FUJITSU ASYG-12KMCC
и
DAIKIN FTXF35A/RXF35A
Што да земам?
Ако не сакаш да ти дува ладно пробај да ја најдешОстана да одлучам помеѓу
FUJITSU ASYG-12KMCC
и
DAIKIN FTXF35A/RXF35A
Што да земам?