Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуство со нептун

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Викендот Сити Мол славеше роденден, плус сабота имаше бела ноќ, попусти од 3 до 5.10, поради тоа се гужвите.
Naprotiv iskoci iphone 17, vidoa lugjeto ne go biva i guzvata bese da se kupat Galaxy S25 i S25+ dur ima na lager

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.787
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Само да потврдам дека го подигнав уредот од Нептун Сити Мол како што беше договорено. Дечкото мислам се викаше Ивица, карактеристичен дечко со долга коса и брадичка (ваљда металхед) :)
Ако е член тука, поздрав до него !!!

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.756
3.918
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Требало комплет да го сменат сајтот а не вака козметички само, амаи вака не е лош ако го досредат

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
На веб стои дека лаптопот е на лагер во салонот, но кога отидов таму ми рекоа дека го немаат. Образложението беше дека тој модел му бил распродаден со ваучерите

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.776
4.500
Неготино
Нема веќе во акаунтот на вебсајт да видиш што имаш купено во минатото. Глупост тешка невидена.
А ако одиш во детали на веб нарачки, линкот горе е на албански.
Шта речи.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.776
4.500
Неготино
Кај мене стојат стари нарачки.
Ама ова се онлајн нарачки. Зборам за оние што си ги направил во продавница. Порано ги имаше сите, сега нема ни поле кај да кликнеш за тоа.

Chiller

user
8 март 2012
1.558
1.164
Скопје Аеродром
Ама ова се онлајн нарачки. Зборам за оние што си ги направил во продавница. Порано ги имаше сите, сега нема ни поле кај да кликнеш за тоа.
Да пишува Веб нарачки, но и претходно со haPPy картица кога сум купувал не ги имало нарачките.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.787
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Да пишува Веб нарачки, но и претходно со haPPy картица кога сум купувал не ги имало нарачките.

Ги имаше, јас имав историја 10 години наназад и секад сум купувал само во продавница никогаш онлајн. Така лесно си проверував за нештото кога сум го купил.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Ги имаше, јас имав историја 10 години наназад и секад сум купувал само во продавница никогаш онлајн. Така лесно си проверував за нештото кога сум го купил.
Aj ti ne preteruvaj, sto sakas sledno so vero kartickata na web da proveruvas lebot koga si go zemal?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.787
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
  • ми се допаѓа
Реакции: Ceco

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Од пред 2-3 дена го мењаа сајтот скроз и сега останале само онлајн нарачките.

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Незнам дали може да се третира како негативно искуство но секако не е позитивно.
Идам со кола до Нептун - Сити Мол да земам телефон (самсунг с25+), пред рампа чекаат 50 коли за влез. Викам овде не чекам ќе идам до Ист Гејт - Нептун таму секако е поголем паркинг и нема гужва, и како што претпоставив немаше. Влегам во Нептун, прашувам дали го имаат уредот, се погоди една фина жена да ме услужи, бара и ми укажува дека го немаат на лагер ама ќе провери каде го имало. Отвара компјутерот пребарува и ете излегува на лагер листа во Сити Мол. Ми укажува дека од кај нив може да се резервира и плати и дека треба само да идам да го подигнам уредот од Сити Мол. Викам ок среди документација ќе идам повторно натака ќе го подигнам. Идам Сити Мол - Нептун, доаѓам до наплатна каса и кажувам "ме пратија од Ист Гејт тука". Женава нешто почна да објаснува имало гужва, незнам што, кој ме пратил зашто вака онака ... се објаснувам и си го барам уредот да ми го предадат со фискална во рака. Доаѓа трет човек со налогот, ми вика го немаме на лагер ќе ни дојде во понеделник. Почнав да урлам тука за изгубеното време, па почна да се правда извини вака онака ...
Е тоа е Македонија, нашата чудесна земја, а јас тука пишувам текст за уредно платен уред за кој добив само фискална сметка и ништо друго.
Истото искуство и јас само што не платив.

Барав Ајфон 16 про бела боја. Гледам најблиску го има во Кочани.
Ок идам таму на пола саат пат и го нема.
Нарачан им бил од магацин и 3 ќе ни стигнат утре, затоа на сајтот дава дека ги има. Во ред резервирајте ми.
Некако не ми беа сигурни.

Во меѓувреме гледам го има во Куманово и викам ај ако го има таму ќе го земам, па ќе го откажам од Кочани.
Следниот ден ми се погоди таму на работа и одам дали го имате, да го имаме.

Но, бидејќи сакавме да го земеме на рати и ни бараа уплата во банка за разликата која останува поради тоа што од работа потврда од Нептун ја потполнуваат без административна забрана и тоа е до сума од 60.000 ден.

Оди уплати ја разликата во банка и прво треба да легнат парите, па нема да може денес да го земеш.

Еве ви картица наплатете си 200евра, зошто да губам време да одам во банка.

Не, не мора така.
Ок фала и пријатно.

Излегувам од салонот и се јавувам во Кочани дали може разликата да се плати со картичка?
Да може.

Следниот ден стигна и таму телефонот и одам да го земам.

Од банка нема дозвола. Нема
ажурирани податоци...
А немав сметка од НЛБ која е активна. Сум земал некогаш од оператор на рати преку нив, ама знам ја затворив таа сметка кај нив и им вратив картица.

Ајде оди ажурирај податоци. Ајде среќа блиску им е НЛБ.

Ажурирав, се враќам, чекам пак ништо. И така неколку пати од банка до Нептун.
Реакција од Нептун до највисоко ниво на банката, дека не можат да продадат телефон поради неажурирани податоци.
До системот било не знам што.

Не го земав ни тогаш се откажав.

Само што се враќам дома ми се јавуваат во ред е ажурирани ти се податоците во банка.
Го земав телефонот следниот ден.

Се на се лошо искуство. Од неточна залиха на сајт, неможност за плаќање со картица и малтретирање.
Никакви услови за купување на рати, мислиш земаш 1 мил евра кредит не 1000 евра.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Катастрофа се станати паднаа на ниво под Сет :ROFLMAO:

Ги ставиле на процент или со таргет по продавач во продавница, момакот од телевизори проба да ми продава делови за компјутер се дур не виде дека не знае и го снема. Во исто време барам готвач на воздух имаа на промоција некој ама само по другиве градови, побарав од тие девојчињата да ми повлече од таму и 20 минути наводно телефонот неможе да го најде кога гледам си фатила друга тезга со некој што претпоставувам ќе купува повеќе работи.

Влагам во сити мол лаптоп едно парче имаат јога на залиха само таму а гледам го нема на излог, му викам на дечкото дали ќе може да го отвориме да го видам не ви е изложен и он ми покажува кон thinkpad и ми вика ваков е ист само друга боја :rolleyes: неколку пати морав да повторам и на крај нерв ме фати и му реков да проба да го преклопи лаптопот 360, чиста среќа бистар бил и не го скрши на пола туку само не му се работело и го мрзело да ми покажува.

Разбирам дека се на минималец ама па нек напуштат ако не им се работи на крајот од денот или ќе дојде некој што сака да работи за толку пари или ќе се опаметат главните и ќе покачат плата.

Неможеш да не се изнервираш и да не си отидеш кога веќе немаат ни услуга во продавница, и се што префрлија во тој нивниот сервис Македонија недај боже да ти се расипе нешто како што на времето ги бегавме видео дата за бела техника така сега и овие ќе ги бегам.

За кредитите они само пуштаат барања и формулар во продавница, од НЛБ иде се во позадина и одобрувања и проверки и се останато, и они имаа проблеми сега периодов на колега неможеа да му ги верификуваат примањата и мораше да чека ден за од банка да си проверат па му се јавија после да дојде да доврши со постапката.

• wow
Реакции: Avid

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Да го купиме во кеш? Ратите да се забранат, за се што се смета за луксуз и чаалм и не смее никој освен богаташи да го има.

Подобро рати, отколку 24 месеци зголемена месечна претплата.
Уставри за ништо не давам кеш кога се има можност за на рати да се купи нешто подобро кое ќе трае подолго и каде ми одговара месечната сума која треба да ја одделам.

Без разлика дали се работи за Ајфон или Самсунг од 70.000 или клима од 100.000 ден или печка за парно од 140.000 ден.

Riku

lurker
27 ноември 2021
578
253
Да го купиме во кеш? Ратите да се забранат, за се што се смета за луксуз и чаалм и не смее никој освен богаташи да го има.

Подобро рати, отколку 24 месеци зголемена месечна претплата.
Уставри за ништо не давам кеш кога се има можност за на рати да се купи нешто подобро кое ќе трае подолго и каде ми одговара месечната сума која треба да ја одделам.

Без разлика дали се работи за Ајфон или Самсунг од 70.000 или клима од 100.000 ден или печка за парно од 140.000 ден.

А зошто да биде на рати зошто да си дужен? Зошто да плајќаш камати на банка кога може да си купиш и телефон до 10К?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.776
4.500
Неготино
Има ли некој искуство со онлајн нарачка од нептун?
Денес начекавме Беко машина за перење со онлајн попуст, па бидејќи одговараше на тоа што бараа дома, ја нарачавме.
Единствената безвеза работа, бар за мене, е што целата сума треба да ја платиш со картичка, а не се малку пари.

Како оди после за достава? Ѕвонат за потврда, па се процесира па доставуваат?

kirev

senior
31 мај 2010
9.062
7.737
Online плаќање САМО со кредитна картичка. Значи наплатата е следниот месец…

Chiller

user
8 март 2012
1.558
1.164
Скопје Аеродром
Има ли некој искуство со онлајн нарачка од нептун?
Денес начекавме Беко машина за перење со онлајн попуст, па бидејќи одговараше на тоа што бараа дома, ја нарачавме.
Единствената безвеза работа, бар за мене, е што целата сума треба да ја платиш со картичка, а не се малку пари.

Како оди после за достава? Ѕвонат за потврда, па се процесира па доставуваат?
Да ќе ти се јават, а најдобро ти јави им се за премиум достава.

За достава премиум, да ти ја донесат до дома да ја распакуваат и ако треба да го изнесат стариот уред (машина), се доплаќа ама не со картица туку треба на трансакциона сметка да им уплатиш 900 или 1000 ден, не се сеќавам точно.
После тоа само гледај да не ти донесат некоја изгребана или удрена машина, одма реагирај и враќаат се ново.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно