Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Рано е уште. Темава е тек шест месеци стара, тоа е всушност и периодот од кога почна да се нарачува од Ѓирафчето. Кога ќе дојде редот да се искористат гаранциите ќе биде интересното...
Пошто е една година мош и ќе нема ногу користење на гаранција.
Битно сите чекаме да видеме како ќе се понашаат.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Претпоставувам, до сега како комјунити имаме тука направено преку 200+ нарачки од жирафата (лично јас имам 8), и до сега освен вајкинг со заглавениот пиксел (што е нешто common за монитори) не видов пост за лошо искуство со жирафата. Пример за споредба со Анхоч / СЕТ каде може да читате цели романи за кошмарни катастрофални искуства со хардвер, не прочитав јас некој да се жали дека му шитнале отворен производ, користен производ, расипан производ, последен од излог производ, репариран производ итн.
Уживајте дур можете, дека кога ќе ја нема ќе се вратите на старите добри и скапи нервози.
Разбирам дека, си зел производ од Анхоч кој што бил користен, и тоа е недозволиво. Сепак вакви работи за жал сеуште се случуваат (бараме кај нас), битно е како реагираат во остранување на грешките. Пред се тука мислам на сервисот.
Затоа не ги ставај во исти кош Сетек и Анхоч, ако за Сетек има романи за Анхоч има сликовница.

Во однос на Gjirafa, има пишано повеќе пати, супер е што има конкуренција, која сега за сега е сосема ок, меѓутоа се додека немаме доволно релеватни искуства за тоа како како реагираат со сервис и враќање на производи јас би имал резерва кон нив.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Да се пробам маус да земам од Жирафа па ќе видиме искуство /с.
Имам од кај нив досега две пратки направено, супер биле дечките дури и ми рекоја за тастатурата да ја вратам ако сакам со пониска цена. Се договоривме за попуст на следната порачка, си порачав капачиња за тастатурата со попуст. Убаво е да има поголем избор и конкуренција, да не бидиме ограничени со еден вид на производи.

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Трета среќа. Заврши голготата. Леси го најде патот дома.
1.jpg

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
@The_Witch_Hunter
Ќе има рокање, нека е честито. :)
Фала, фала. Намрсен со мечкина маст и веднаш ставен во употреба :)
Posebno zloben treba da si vaka da cuvas gamepad-i po doma. Posle ke imalo joycon drift, epa ke ima.
Хаха, на минутка го оставив така кога се јави доставувачот за да излезам по пратката. Играв фифа и несакав да ме исфрли од игра заради неактивност бидејќи веќе имав фатено objective па на ауто пилот да тера дур се вратам.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Четврта(или пета) нарачка.
Овој пат, добив потврдна порака од Жирафа дека е пратено пратката и вчера се обидував едно 3 часа да ги добијам екологистик од работно место да им соопштам за време. Толку да ги мрзи да кренат слушалка не сум видел.
После 3-иот час ги добив и објаснив со бројот од кај Жирафа да ми се јават после 15:00 зошто нема да има можност да ја подигнам доколку ми се јави за 5 минути пред улица. Се беше во ред, додека се враќав назад во Скопје ми се јави човекот и праша за колку време ќе бидам дома. Реков 30-40 минути зошто на Катланово беше автобусот, и плус Автобус до дома. Се погодија ѕвездите и релативно за толку време дојдов и се беше во ред. Нешто што не очекував е за глушец и подлога за глушец да добијам кутија како за напојување или графичка карта. Поради тоа што почека доставувачот му дадов бакшиш.
Ако не се обидов овој пат вака не само што човеков ќе чекаше туку ќе се испечеше во автомобил додека чека зошто таму кај што живеам нема многу сенки ниту место да почека.
Ама доставувачот не беше од Екологистик туку од некоја фирма што се вика „Сити Пост“ или така по звук.
Порачано на 8-ми добиено на 15-и.
Слатко.

Gappo

hello world
20 јануари 2016
177
242
Само што нарачав Ryzen 5 5600 од Gjirafa. Во мејлот што го добив за потврда на нарачката пишува „Враќање на производите (било и за поправка) можно е само со фискална сметка, гарантен лист и оригинално пакување на производите. Затоа чувајте ги!“.

Читајќи наназад во темава јасно ми е дека не издаваат фискална сметка, па ме буни малку поракава. Како ќе ми важи гаранцијата со непостоечка фискална?

П.С. македонскиот во мејлот е многу подобар од тој на сајтот.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.286
5.260
Скопје
hackitfree.github.io
Само што нарачав Ryzen 5 5600 од Gjirafa. Во мејлот што го добив за потврда на нарачката пишува „Враќање на производите (било и за поправка) можно е само со фискална сметка, гарантен лист и оригинално пакување на производите. Затоа чувајте ги!“.

Читајќи наназад во темава јасно ми е дека не издаваат фискална сметка, па ме буни малку поракава. Како ќе ми важи гаранцијата со непостоечка фискална?

Без „X„ рајзен порача ? 190е не е лошо. Со „X„ е 210е

Gappo

hello world
20 јануари 2016
177
242
Ама нели има разлика во кеш ? Милам дека не е само фреквенцијата

Не се разбирам до толку да знам каква разлика би правел cache-от, ама ко што гледам двата се 32MB L3 cache. Во перформанс во игри се со 1-2% разлика, а тоа ми е битното.

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401
Има ли некој нарачано лаптоп од кај нив да сподели искуство ? Го гледам леново легион 5, во забелешка пишува дека тастатурите им се со чешки симболи??!

Ме интересира дали стварно ќе се такви, пошто и на други лаптопи ја имаат ставено истата забелешка, или нешо копи пастирале рандом.
А дил брејкер ќе ми е пошо сум пицајзла и ќе ме нервира ако стигне таков. Извинете ако е поставено прашањево претходно.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Има ли некој нарачано лаптоп од кај нив да сподели искуство ? Го гледам леново легион 5, во забелешка пишува дека тастатурите им се со чешки симболи??!

Ме интересира дали стварно ќе се такви, пошто и на други лаптопи ја имаат ставено истата забелешка, или нешо копи пастирале рандом.
А дил брејкер ќе ми е пошо сум пицајзла и ќе ме нервира ако стигне таков. Извинете ако е поставено прашањево претходно.

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401
F in the chat

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578

Со гарантниот лист и фактурата што ја добиваш. Фискална никој не добил.

Espada_22

read-only
24 јуни 2022
8
3

П.С. македонскиот во мејлот е многу подобар од тој на сајтот
Ако можеш пиши искуство откако ке го добиеш затоа што и јас сакам да нарачам процесор наскоро.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Ако можеш пиши искуство откако ке го добиеш затоа што и јас сакам да нарачам процесор наскоро.

Јас имам земено 5800Х уште пред неколку месеци, се си е во ред, си шиба процесорот. доставата+плаќање си беше стандард процедура..

EnergySaving

hello world
19 март 2017
51
60
Нарачав 5600 2×8 kingston fury beast и zotac 3050 oc
Батето што ми се јави збореше на пресмешен англиски
Ми се јави 2 саата откога ја направив нарачката за да ја потврдам од косовски број

Предходно имав нарачано g305 ми стигна за 8 дена

Атачменти

• 20220624_194029.jpg
    13,9 MB · Прегледи: 89

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Нарачав 5600 2×8 kingston fury beast и zotac 3050 oc
Батето што ми се јави збореше на пресмешен англиски
Ми се јави 2 саата откога ја направив нарачката за да ја потврдам од косовски број

Предходно имав нарачано g305 ми стигна за 8 дена

Имаш ли акаунт или нарачуваш како „гостин“?

Мене не ме бараат за ништо, освен првата нарачка со Логитек слушалките, направив потврда на телефон и од тогаш автоматски ми ги верифицира/потврдува нарачките на емаил.

EnergySaving

hello world
19 март 2017
51
60
Имаш ли акаунт или нарачуваш како „гостин“?

Мене не ме бараат за ништо, освен првата нарачка со Логитек слушалките, направив потврда на телефон и од тогаш автоматски ми ги верифицира/потврдува нарачките на емаил.
Нарачката на g305 ја направив без акаунт и не бев контактиран преку мобилен
Нарачките на 5600, 2×8 kingston fury beast и zotac 3050 oc ги направив преку акаунт.
Претпоставувам дека контактираат луѓе кога станува збор за сериозна сума во мојот случај 29.5к

Прашање до сите што купиле, дали добиле open box или регулар?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно