Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
има неколку на лагер во Сетек.
Според тоа што го видовме до сега, ако сакаат и двеста нека имаат на лагер во сетек, Жирафа е сепак подобра фирма и бренд од сетек :). Такви попусти во сетек никогаш не се случиле, купувачкото искуство и услугата во сетек се на ниво под нула, сервис искуството е на ниво под -100, така да попрво би оставил пари у Жирафа.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Според тоа што го видовме до сега, ако сакаат и двеста нека имаат на лагер во сетек, Жирафа е сепак подобра фирма и бренд од сетек :). Такви попусти во сетек никогаш не се случиле, купувачкото искуство и услугата во сетек се на ниво под нула, сервис искуството е на ниво под -100, така да попрво би оставил пари у Жирафа.

Хах. Жирафа е подеднакво лоша фирма и бренд како Сетек. Не се случиле затоа што Сетек немаат потреба од такви попусти. Причината за тие попусти не е добродушноста на Жирафа туку стратешки потег со цел да станат релевантни. Како што можеш да забележиш ВИСТИНСКИТЕ попусти се се поретки, а за сервис јас лично имам негативно искуство со Жирафа со монитор што дојде со фабричка маана (мртов пиксел). Биди попаметен не рипај на hype-возови.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Хах. Жирафа е подеднакво лоша фирма и бренд како Сетек. Не се случиле затоа што Сетек немаат потреба од такви попусти. Причината за тие попусти не е добродушноста на Жирафа туку стратешки потег со цел да станат релевантни. Како што можеш да забележиш ВИСТИНСКИТЕ попусти се се поретки, а за сервис јас лично имам негативно искуство со Жирафа со монитор што дојде со фабричка маана (мртов пиксел). Биди попаметен не рипај на hype-возови.
Се јави ли на телефон да се договориш за мониторот ? До каде ја бркаше работата ? Ќе си завршел работа да си истерал до крај, со сетек на форумов има гомила лоши искуства и со сервис и со се.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Се јави ли на телефон да се договориш за мониторот ? До каде ја бркаше работата ? Ќе си завршел работа да си истерал до крај, со сетек на форумов има гомила лоши искуства и со сервис и со се.
Другар Џирафа се појавија на пазаров вчера што се вика. Со Сетек има гомила лоши искуства зашто Сетек се во игра со децении. Мисли малце. Да не беа агресивниве зделки никој немаше ни да дознае за Џирафа50.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Другар Џирафа се појавија на пазаров вчера што се вика. Со Сетек има гомила лоши искуства зашто Сетек се во игра со децении. Мисли малце. Да не беа агресивниве зделки никој немаше ни да дознае за Џирафа50.
Абе се појавија вчера ама кај нас. Сетек со оваква игра што се со децении е ништо помалку од срамота. Доволно може да се заклучи за каква фирма стануе збор чим со децении работа стигнале до ова ниво. Агресивниве зделки повеќе значат отколку катастрофалните децении и сегашност на сетек. Агресивните зделки сеуште се активни, G Pro X Superlight, Alienware 25" 240hz за 15к, MX Master итн.
Пак ќе кажам, сетек да беа у игра три дена, оправдано им е се, а да се у игра со децении и да ја имаат оваа репутација е срамота и е жално.
Во државава можеш да не си у игра со децении само ако не играш, сетек е у игра со децении оти народот нема друг избор, не оти е добар. Народот сакал нејќел кога ќе му затреба шпорет ќе оди во сетек и ќе си купи шпорет во кој е печено мусака четири пати и оро ќе игра. Затоа сетек е у игра.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Зашто Сетек се во игра? Average Joe купува понуди од флаер додека не се изгори, кога ќе се изгори дува и на сладолед. Сетек продаваат премногу бела техника со сомнителен квалитет.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Агресивните зделки сеуште се активни, G Pro X Superlight, Alienware 25" 240hz за 15к, MX Master итн.
Уау, браво, најјака фирма на свет се зашто имаат неколку мауси на попуст :LOL:

Не разбираш дека не може да се прават споредби помеѓу две фирми од кои едната продава 2 месеца а другата 20 години. За мене не е добар совет да му кажеш на некој да нарача од Џирафа ист производ за поскапо затоа што со Сетек имало „лоши искуства". Ако веќе споделуваме лични искуства, јас имам купено многу работи од Сетек, цела конфигурација ми е од Сетек и освен за нивниот канцероген маркетинг за друго ништо немам ниту замерка ниту лошо искуство.
Кога ќе направат Џирафа година-две, кога ќе треба да се сервисираат уреди, да се враќаат производи, кога ќе се најдат во некои деликатни ситуации итн., тогаш ќе видиме како ќе се снајдат и дали ќе бидат подобри или не. А до тогаш од нив само „БАШ ДЕНЕС“ зделки, другите цени ионака им се абнормално високи.

Сетек продаваат премногу бела техника со сомнителен квалитет.
Човекот даде препорака да купат иста тастатура за поскапо од Џирафа наместо од Сетек. Како тоа има врска со бела техника појма немам, ама ОК.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа

Не разбираш дека не може да се прават споредби помеѓу две фирми од кои едната продава 2 месеца а другата 20 години. За мене не е добар совет да му кажеш на некој да нарача од Џирафа ист производ за поскапо затоа што со Сетек имало „лоши искуства". Ако веќе споделуваме лични искуства, јас имам купено многу работи од Сетек, цела конфигурација ми е од Сетек и освен за нивниот канцероген маркетинг за друго ништо немам ниту замерка ниту лошо искуство.
Кога ќе направат Џирафа година-две, кога ќе треба да се сервисираат уреди, да се враќаат производи, кога ќе се најдат во некои деликатни ситуации итн., тогаш ќе видиме како ќе се снајдат и дали ќе бидат подобри или не. А до тогаш од нив само „БАШ ДЕНЕС“ зделки, другите цени ионака им се абнормално високи.

Човекот даде препорака да купат иста тастатура за поскапо од Џирафа наместо од Сетек. Како тоа има врска со бела техника појма немам, ама ОК.
Тоа што продава 20 години не значи ништо, затоа што за да продава 20 години треба само да постои и да има 0 услуга 20 години, ништо повеќе. Сетек знае дека со никаква услуга и со 0 труд у никој сегмент пак ќе продава, па затоа и не се замара, затоа и опстојал 20 години.

Најјака фирма на свет жирафа не се зашто имаат неколку мауси на попуст, само ти давам пример за попуст што сетек у тие 20 години никогаш го немал.

До такво дереџе сме дојдени што дури сме си се убедиле дека не е толку лошо ајде, арни се сетек, даваат гаранција после четиринаесет обиди да активираш гаранција, после караници по телефони и по дуќани и сегде, ајде некако се завршуе работа ако имаш среќа.

Во меѓувреме сетек си продава шпорети на кои шо вработените пржат јајца и кбаси у ходник и копани графички како нови.

Ама арно е, има и полошо, барем има од кај да купиш ами да нема шо праиме.

Последна промена:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64

Сет не се фирма, они се бувљак, канта пазар или циган пазар како и сакаш наречи ги. Идеш купуваш и ти шиткаат користени производи, цркнати производи и кога ќе оставиш на сервис (иако си го купил истиот ден) ако не се јавуваш секој ден ќе ти испорачаат нов уред после 30 дена оставање на сервис. Не едно негативно искуство туку 15 сум имал со нив и сум купувал зашто сум немал избор. Сега кога се има избор радо парите ќе ги оставам на жирафа отколку на една неблагодарна фирма која постои 20 години на МК пазар. Мислам онака сум купил 5 пати од жирафа и влегуваш во листа на лојален корисник со попусти брза испорака онлајн подршка комуникација со сите "салтанати", односно си препознаваат они што е лојален корисник и како треба да се однесуваат кон истите. СЕТ идеш и купуваш 20 години, 5 денари не дале попуст иако ипорачувале цркнати и расипани производи, а едно време даваа и картички за поени ала тинекс и после второто купување престанаа да ги користат пошто им цркна системот.

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Тоа што продава 20 години не значи ништо, затоа што за да продава 20 години треба само да постои и да има 0 услуга 20 години, ништо повеќе.
Тоа дека продава 20 години се однесуваше на твоето „гомила лоши искуства“. По твојата логика Џирафа се подобри и од Анхоч, зашто и за Анхоч има 10 теми со гомила лоши искуства. Нормално дека некој што продава 20 години ќе има гомила лоши искуства наспроти некој што продава 2 месеци и сеуште не се соочил со потреба да сервисира производи, да се справува со деликатни ситуации, да има толкав број на муштерии и слично.
Сет не се фирма, они се бувљак, канта пазар или циган пазар како и сакаш наречи ги. Идеш купуваш и ти шиткаат користени производи, цркнати производи и кога ќе оставиш на сервис (иако си го купил истиот ден) ако не се јавуваш секој ден ќе ти испорачаат нов уред после 30 дена оставање на сервис. Не едно негативно искуство туку 15 сум имал со нив и сум купувал зашто сум немал избор. Сега кога се има избор радо парите ќе ги оставам на жирафа отколку на една неблагодарна фирма која постои 20 години на МК пазар. Мислам онака сум купил 5 пати од жирафа и влегуваш во листа на лојален корисник со попусти брза испорака онлајн подршка комуникација со сите "салтанати", односно си препознаваат они што е лојален корисник и како треба да се однесуваат кон истите. СЕТ идеш и купуваш 20 години, 5 денари не дале попуст иако ипорачувале цркнати и расипани производи, а едно време даваа и картички за поени ала тинекс и после второто купување престанаа да ги користат пошто им цркна системот.
Добро, тогаш оди нарачај ја тастатурата за поскапо од Џирафа, што да ти кажам. За мене тоа останува многу глупа зделка.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Тоа дека продава 20 години се однесуваше на твоето „гомила лоши искуства“. По твојата логика Џирафа се подобри и од Анхоч, зашто и за Анхоч има 10 теми со гомила лоши искуства. Нормално дека некој што продава 20 години ќе има гомила лоши искуства наспроти некој што продава 2 месеци и сеуште не се соочил со потреба да сервисира производи, да се справува со деликатни ситуации, да има толкав број на муштерии и слично.

Добро, тогаш оди нарачај ја тастатурата за поскапо од Џирафа, што да ти кажам. За мене тоа останува многу глупа зделка.
Друже тастатурата е 100 денари поскапа во жирафа, а во случај јас да треба да ја купувам, тоа е доволно за да не влезам во салон во сетек и да им ги гледам киселите фаци на вработените како со сила ме услужуваат мене или било кој.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Друже тастатурата е 100 денари поскапа во жирафа, а во случај јас да треба да ја купувам, тоа е доволно за да не влезам во салон во сетек и да им ги гледам киселите фаци на вработените како со сила ме услужуваат мене или било кој.
Toa „било кој“ шкртни го, мене во ниеден момент вработените не ме услужувале со сила или имале кисели фаци. Со дечките на Рузвелтова секогаш имам добар муабет. Во Сити Мол исто, услужливи биле стално. Охрид исто, преуслужлив човекот летоска кога бев. Може тоа ќе се смени ама до сега така било.
Толку беше офтопик од мене.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.759
Скопје
www.facebook.com

Добара зделка за 13.600 нема поубав монитор во тои ценовен ранк
Цела плата аууу

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Членот коментира за сликата во прилог на неговиот коментар -> Област на екранот - Непријатно (лошиот превод на жирафа), поточно членот изјаснува хумор во тој дел. Не си ја видел сликата, пошто и јас не ја видов на прва.

Не ја оспоруваше добрата зделка :).

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
Најлошиот дел е што сите овие коментари ќе исчезнат зошто тешко беше да се префрли разговорот на двете теми што се викаат искуства, иако во овој случај пак ја правиме споредбата со македонска фирма. И кога ќе поминат неколку години ќе ги нема мислењава да се такмичиме со тоа како сме биле во право претходно.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Најлошиот дел е што сите овие коментари ќе исчезнат зошто тешко беше да се префрли разговорот на двете теми што се викаат искуства, иако во овој случај пак ја правиме споредбата со македонска фирма. И кога ќе поминат неколку години ќе ги нема мислењава да се такмичиме со тоа како сме биле во право претходно.
Не исчезнаа, преместени се :)

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.047
1.132
Куманово
до сега ок искуство, 2/2
имаат продукти што ги нема во анхоч/нептун етц, а не се исплати да чекам од УС/ЕУ

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв