Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

krema

OG
24 јуни 2009
15.722
15.814
youtu.be
Би земале 5600x со 1 година гаранција?
Би земал, сепак последните генерации на процесори имаат вградено различни заштити.
Мала е веројатноста да престане да работи, освен ако не е физички оштетен како што погоре некој напиша.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Би земал, сепак последната генерација на процесори имаат вградено различни заштити.
Мала е веројатноста да престане да работи, освен ако не е физички оштетен како што погоре некој напиша.
Мала корекција пријатељу. Имаше ногу примери за изгорени 3600ки, нешто шо неможе да се игнорира туку така. Тоа шо го тврдеш вероватно е со 5000 серијата.
Ватевер оваа Жирафката интересен импакт направи тука на форум.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Доживотно е полошо од 5 години. Доживотно не значи до крај на твој живот туку се додека се произведува тој модел - најчесто помалку од 5 години.

Ова е неточно, ги менуваат со приближен модел, кој и да е достапен.

Од лично искуство и преписка директно со Corsair, иако мене ми го пратија истиот модел бидејќи сеуште се продава.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Ќе наседнете на некоја превара после ќе ми снема мемиња како да ве дупам. Две години работев во Косово, буквално една фирма нема што работи исправно.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Ќе наседнете на некоја превара после ќе ми снема мемиња како да ве дупам. Две години работев во Косово, буквално една фирма нема што работи исправно.
Dont be party braker. Патем ти си работел во време на фиром. Сега во време на северна се ми чине дека косоварите си ја чуствуваат ногу поблиска.
Зарем ке си го преваруваат ближниот свој?
Сепак со нетрпение го очекувам првото искуство со употреба на гаранцијата
кое верувам ќе трае подолго од компјутер универз.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com

Ај признај сега си отишол у нексио и откако си купил си видел цени на жирафа па сега бајер риморс. Не те знам ја... да му цркне козата на комшијата.

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Ај признај сега си отишол у нексио и откако си купил си видел цени на жирафа па сега бајер риморс. Не те знам ја... да му цркне козата на комшијата.
Истото ми се случи кога видов дека имаа 3070 за иста цена за која што зедов 6600XT од Анхоч... 1 недела откога ја зедов... Ама тоа е. Си реков има многу луѓе кои се на интегрирани GPUs и би сакале да ја имаат 6600XT

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
ништо посебно не земав од нексио, кое патем ми е до г'с на две минути од дома. Со Косовски бизниси од друга страна имам многу искуство, како со државни, приватни, јавни-приватни партнерства, впечатокот ми е како да се хранат со отровни печурки. Не бива работа со нив, памтете ми го зборот. Еден ден ќе го правиме пак муабетот.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Вака, на кратко само да пишам после мојата прва успешна порачка, нели откако економистов не заеба... :rolleyes:
Порачано на 07.02.2022, излегува цена вкупно со GirafaPlus, 4990 така нешто. После 2 дена, сеуште не беше испорачано глувчето и гледам дека цената е намалена. Им пишав на support, веднаш вратија им кажав бројот на порачка и фино лепо тој/таа од support ми одговори дека производот ке биде наплатен по моменталната односно намалената цена. Глувчето порачано 5.000 денари, денес пристигна преку Делко брза пратка или по ново Hello Post или како да беше.
Глувчето го платив 700 денари поефтино, нешто што нема НИТУЕДНА од нашиве продавници да го направи. Одговорот ке биде, да господине, ама цените се менуваат секој ден, по која сте го порачале по таа е.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Вака, на кратко само да пишам после мојата прва успешна порачка, нели откако економистов не заеба... :rolleyes:
Порачано на 07.02.2022, излегува цена вкупно со GirafaPlus, 4990 така нешто. После 2 дена, сеуште не беше испорачано глувчето и гледам дека цената е намалена. Им пишав на support, веднаш вратија им кажав бројот на порачка и фино лепо тој/таа од support ми одговори дека производот ке биде наплатен по моменталната односно намалената цена. Глувчето порачано 5.000 денари, денес пристигна преку Делко брза пратка или по ново Hello Post или како да беше.
Глувчето го платив 700 денари поефтино, нешто што нема НИТУЕДНА од нашиве продавници да го направи. Одговорот ке биде, да господине, ама цените се менуваат секој ден, по која сте го порачале по таа е.
Наша фирма ова нема да го направи дури и ако ова е причината за која она би пропаднала.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Како да ти нацртаме дека оваа продавница тек се пробива тука кај нас.
И овие попусти им е едината финта за да успеат. Ама енос е почеток.
Ја сум сигурен дека и првите гаранции ке ги покријат. Ногу е наивно од старт да мислеш дека дечките се ОК. Нека помине година дека, па о том по том.
Јас лично коа купувам нешто пресудна ми е гаранцијата. Затоа купив нвме од анхоч поскапо скоро 500 ден од сетек ( кои иначе ги избегавам ради тоа шо кога им враќаш производ мора да ти ужарат живците). Во Анхоч го немам тај проблем.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
нешто што нема НИТУЕДНА од нашиве продавници да го направи.
Предминатиот петок резервирав лаптоп во Анхоч Премиум, прошла недела бев да го подигнам и платам, ја помина картицата ама пак ми ја побара за да ја сторнира наплатата бидејќи лаптопот во меѓувреме поефтинел за 1000 денари. Се вратија средствата и пак наплатија, 1000 денари поефтино. Just saying.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Како да ти нацртаме дека оваа продавница тек се пробива тука кај нас.
И овие попусти им е едината финта за да успеат. Ама енос е почеток.
Ја сум сигурен дека и првите гаранции ке ги покријат. Ногу е наивно од старт да мислеш дека дечките се ОК. Нека помине година дека, па о том по том.
Јас лично коа купувам нешто пресудна ми е гаранцијата. Затоа купив нвме од анхоч поскапо скоро 500 ден од сетек ( кои иначе ги избегавам ради тоа шо кога им враќаш производ мора да ти ужарат живците). Во Анхоч го немам тај проблем.
Па вака, за почеток нема потреба да ми цртате ништо, доволно сум цртал јас овие години, како од странство, така и од нашиве продавници.
За тоа дали и како успеваат, ниту си сигурен ниту пак знаеш што како прават и како ке ги покријат гаранциите(ако дојде ред до тоа).

Друго...
Ногу е наивно од старт да мислеш дека дечките се ОК. Нека помине година дека, па о том по том.
Каде во мојот пост сретна такво нешто? Јас само споделив мое првично искуство, нешто што овие 15 години не сум го имал со ниту една фирма. Има разлика, нели? Ова е ИТ форум, така да тука сме да си споделуваме работи меѓу себе, нели?

Предминатиот петок резервирав лаптоп во Анхоч Премиум, прошла недела бев да го подигнам и платам, ја помина картицата ама пак ми ја побара за да ја сторнира наплатата бидејќи лаптопот во меѓувреме поефтинел за 1000 денари. Се вратија средствата и пак наплатија, 1000 денари поефтино. Just saying.
Да, се случуваат такви работи. Си го резервирал со една цена, ако е поскапен пак ке ти биде наплатен по таа цена што е порачан, ако е поефтин претпоставувам дека го наплаќаат по новата цена(ако приметат), чисто ради тоа што ке ми текне да проверам цена кога ке се вратам дома и може да се вратам во салон. Моја претпоставка дека до некаде се заштитуваат самите. Да, тоа е само во Анхоч, на друго место не сум сретнал такво нешто.
А не разбирам што е со GjirafaFLEX, доплаќаш за гаранција 1 година? И колку се доплаќа?
flex.png

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
А не разбирам што е со GjirafaFLEX, доплаќаш за гаранција 1 година? И колку се доплаќа?
Јас ги имам прашувано за ова, ми рекоа дека ти е само како гаранција дека ќе добиеш одговор за 4-5 дена (наспроти максимум 30 дена без флекс), не дека ти ја продолжува гаранцијата за уште една година.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905

FLEX не е продолжување на гаранцијата, туку во таа 1 година гаранција, ако нешто се случи на производот, да не чекаш сервиси или RMA, одма ти испорачуваат нов ист таков или па добиваш замена во роба во иста или приближна вредност (разликата сигурно се враќа или доплаќа) доколку го немаат истиот на лагер.
Мислењето е автоматски споено:

Фискални нема, ама има фактура со печат и потпис, 2 листа гаранција со печат и потпис на двата, напишана на македонски, според наш закон. Што повеќе од тоа? Фискална што за 4 месеци ќе избледе? Никаде во гаранцијата не пишува дека треба да имаш фискална. На тоа со избледувањето нашиве викаат скенирај ја или сликај ја со телефон, а со болдирано во гаранциите напишале дека ако немаш оригинал фискална, не ти важи гаранцијата!
Скоро никој не дава фискална при онлајн нарачки, ептен ретко.

И не го тупете со гаранциите, секаде во свет има 1 год гаранција default па после си докупуваш ако сакаш повеќе од продавницата.... Исто така ако производителот нуди интернационална гаранција, си го регистрираш по код на интернет и ја добиваш додатната гаранција пример 2 години плус, за кои што продавачот нема никаква обврска кон тебе, освен за 1вата, па ако нешто се случи во наредните 2 години ти си правиш сам RMA.

Што ако Сет промовира 2 години гаранција на прочистувач? Пред скоро време земав 2 прочистувачи, на сајтот пишува 2 години гаранција, а даваат само фискална, во кутијата вика има картонче за гаранција од овластен увозник, отварам дома на него пишува 1 година. Се јавив кај увозникот, дигаат рамења, не бе вика какви 2 години, 1 година гаранција има прочистувачот.
И викам што да правам после 1вата година? Не знаеме ние тоа види со Сет. А сет има ли сервис за нив? А не, ние ги сервисираме ама до 1 година.
Прашав во Сет они викаат не се секирај братче и добиваш тапшање по рамо.
Луд јебе збуњеног.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Каде во мојот пост сретна такво нешто? Јас само споделив мое првично искуство, нешто што овие 15 години не сум го имал со ниту една фирма. Има разлика, нели?
Како си само траспарентен. Очекував дека вака ќе реагираш буквално, дека не си пишал директно. Арно ама индиректно твоето првично искуство го наведуваш како позитивно.
И тачно, немаме појма шо и како ке реагираат. Тоа е целата поента!
Иначе на косовски фирми шо работат тука кај нас кога ќе прочитам
"Купената роба не се враќа" шо да праеме маабет повеќе!

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Не си пробал во Анхоч да видиш дали така ќе направи

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.534
3.133
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ваква реклама за една фирма не сум видел до сега на форумов :) Со оглед на тоа дека доста луѓе порачале, добиле што добиле, би било океј да се сопре со известувањата и темава да олади малку. Инаку треба да почнеме и ние што сме купиле тастатура од Анхоч или полнач од Сетек да известуваме за каква била услугата (и плус да пишеме доколку бил поевтин од жирафа).

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Ваква реклама за една фирма не сум видел до сега на форумов :) Со оглед на тоа дека доста луѓе порачале, добиле што добиле, би било океј да се сопре со известувањата и темава да олади малку. Инаку треба да почнеме и ние што сме купиле тастатура од Анхоч или полнач од Сетек да известуваме за каква била услугата (и плус да пишеме доколку бил поевтин од жирафа).
Грешка си другарче нека биде темава активна оти кога може анхоч и сетек да не дупат да плаќаме мауси по 200 евра а од кај овие за 5к да го земаш и рајзен 5600х за 15к а нашиве за 24 бона (колку што го зедов и јас ако добро паметам) нека се крева прашина ако мене ми е многу мило , такви сме ние макеСТРУЧЊАЦИТЕ за се знаеме да напишеме и креваме перја , а во позадина сите што плукаат едвај чекаат попуст па макар и 100денари , кој не не знае скапо не плаќа.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Nema shansi ne si bil vo anhoch garant.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
Не си прав Рагнаре, да си ја прочитал темава ќе видиш дека од куп луѓе што нарачале маусот им стигнал на два-тројца и уште еден член има што му стигна 3080ка за 70к.
Тука негде горе доле се потврдените искуства ко што успеав да запратам јас, другите чекаат.
Скрос би било корисно уште малце (ако не е проблем) да споделиме искуства и со останатите членови.
Па дури и возбудливо е искрено, Гојдо нели рече чека две 3090ки и Лоџитек комплетче за Валентајн, ете други има ССД што нарачале итн. фан тајмс... сакам да кажам не се само тастатури и адаптери.
Да - рокаат Ѓирагфа на тројка, јак маркетинг е попуст, очигледно им пали, ама па од друга страна ене гледам Анхоч конкретно флаерот за вљубените што нудат, незнам ни дали се на попуст стварите, а и ниедна ПЦ компонента не гледам, нешто ваучери шознам...
Не дека ги хејтам ради тоа! *да сме на чисто, разбирам ете толку се може, наведувам пример само
Пошто да имаше нешто што вреди ваљда ќе го споделевме и тоа во соодветната тема нели?

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
707
1.010
Дефинитивно подобра реклама од цела тема : Да не имет некој ценовник од нексио :ROFLMAO:

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Го резервира преку некоја апликација, онлајн веб или по телефон?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно