Не се обидував да мерам е-пениси за кој има подобар интернет. Коментирав за тоа дека телекабел ги е**** своите корисници со вакви срања. Јас колку што плаќам базичен пакет толку и добивам. Не се жалам.Па ни ти нешто не си подобар, јас на Неотел имам 5ms.
Другарка ти најверојатно има локален проблем со линијата, а кај тебе не верувам дека е до твојот модем туку до рутите што VIP ги користи плус тој TTL од 43 кажува дека доста хопови поминува, иако тоа директно не значи ништо лошо.
Не знам зошто лично го сфати коментарот, коментарот беше за услугата на А1, не конкретно за тебе.Не се обидував да мерам е-пениси за кој има подобар интернет. Коментирав за тоа дека телекабел ги е**** своите корисници со вакви срања. Јас колку што плаќам базичен пакет толку и добивам. Не се жалам.
Nisto ne mu fali na a1 netot za pingot na docsis i do sopstveniot dns ne moze da bide pod 7~10ms., nee ova ni optika ni lan ni dsl za da ima nizok pingШто е со телекабел проблемот? Една другарка веќе 3 недели го има овај срање интернет. Во споредба со мојот пакет на а1. Погледнете packet loss и round trip times. На кабел е уклучена инаку директно на модем. Исто како и јас.Погледнете го атачментот 86136
Каква е технологијата, WiFi, WiMax или нешто друго?nee ova ni optika ni lan ni dsl za da ima nizok ping
takva e tehnologijata
HFC/docsisКаква е технологијата, WiFi, WiMax или нешто друго?
Пингот е премногу висок.HFC/docsis
so interet imas ? na neotel optika/dsl?lte ?Пингот е премногу висок.
Јас преку WiFi имам помал пинг отколку вие на доксис.
Me raskopka samo da vidam sto e rabotata so pingot ne deka imam problemi ..
Спајдер нет.Другари, ми пукна филмот со а1, валјда ради ситуацијава со короната ме дупат со брзините веќе некој месец. Сакам да ставам оптика, во последно потребен ми е болји upload со симетрични брзини (стримање преку интернет, transcoding на медија содржина, итн.). Никогаш не сум истражувал за оптиката што нашиве компании ја нудат. Има одговор на прашањето кој нуди најдобра оптика за парите или се зависи од тоа каде живееш?
Интернет провајдериве треба на главна прва страна да имаат мапа со покриеност, бидејќи знаеме оптика нема секаде. За овие не можам да најдам мапа, треба да ии\м се јавувам. На страната гледам дека имаат контакт само во Гевгелија и Богданци. Дали тоа ми укажува на тоа дека нивните услуги се ограничени на тој реон во Македонија? Не знам, треба да прашувам.Спајдер нет.
Мислам да, ама не сум сигурен.Дали тоа ми укажува на тоа дека нивните услуги се ограничени на тој реон во македонија?
Кој вид на интернет и кој пакет?Неотел пинг на гугл.
Погледнете го атачментот 90822
Ам како НАЈТОЧНО да мерам што пинг имам и дали е тоа добро или не во споредба со другите провајдери?Момци, џабе се палите на пинг до гугал, тоа се локални кешинг сервери, не е тоа пинг со Силиконската Долина.
Ам како НАЈТОЧНО да мерам што пинг имам и дали е тоа добро или не во споредба со другите провајдери?
Непрактичен пристап. Еден тон игри играм и ќе играм, сурфање страни еден куп, онлајн сервиси еден куп исто така. Ми треба начин за overall мерење на пинг на конекција, бидејќи ќе мора 1000 пинг тестови да правам, затоа со гугл мерам. Мислев дека е кредибилен метод за одредување на тоа која конекција нуди најдобар OVERALL пинг, ама ете се размачка работата.Пингај сервери што ти требаат, дали за гејминг или филмови или во што и да ти игра улога пингот.
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16M, CARBON BLACK, GABU-209
33.990,00 ден
GAMING CHAIR NOBLECHAIRS HERO, BLACK/BLUE NBL-HRO-PU-BBL
32.990,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
SSD M.2 256GB KINGFAST F8N NVMe , 1.988/1.522MB/, KF2321DCS25BF-256
3.370,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI TURBO CHARGING (USB-A) 45W, charging cable not included, BHR07SLEU
790,00 ден
PROJECTOR DESK MOUNT WANBO, 140x150x26mm, adj.angle 15deg, max.3KG, WBBA03
790,00 ден