Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Gjirafa50.mk Добри зделки

menansali

Gaining Experience
28 април 2023
9
60
@menansali колку е тежок мониторот?
27 inch samsung monitor ama drzacot e flexibilen lesno i so montaza i sve
Мислењето е автоматски споено:

@menansali - Дали се лепи ептен до ѕид/крајот на бирото?
Мене ќе ми треба мониторот да биде ептен залепен до работ на бирото.

Ти беше спомнал пред некое време дека не можело. Сега проба?
Ja iskreno sum zalepil do kraj na biroto, zavisi kolku cm ti e biroto image.jpg image.jpg

Goran995

Unstoppable
16 ноември 2019
1.414
2.380
Скопје
Не за тоа, дали самиот држач (не основата) се лепи до ѕидот.
Вака:
142254_5396706361500_a295ab33_eb9b_4ce0_bf56_d4de61104772.jpg

Последна промена:

dasi4

Intern
14 август 2018
35
20
Сенс7 Тон(столче) стигна точно како шо пишуваше на 12-13 мај. Браво за Џирафа. :coffee:
Коментарите не беа нешо нај, ама ќе го тестирам денес па ќе споделам, дали може да се седи појќе од 4/5 саата на ден.

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.390
1.638
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Го порачав и јас држачов за монитор:

Првпат порачувам од Ѓирафа.
Ти ќе го добиеш пред мене ко шо тргнало.
Пензија ќе дочекам побрзо од праткава.
Наводно ја пратиле накај Велес по грешка..а ја од Скопје.

dasi4

Intern
14 август 2018
35
20
Сенс7 Тон(столче) стигна точно како шо пишуваше на 12-13 мај. Браво за Џирафа. :coffee:
Коментарите не беа нешо нај, ама ќе го тестирам денес па ќе споделам, дали може да се седи појќе од 4/5 саата на ден.
На прво седење реално не е така лошо и далеку од тоа дека не вреди за парите.
Супортот за глава и лумбален дел е сасвим коректен и пријатен за седење, рачките за раце ми се таман широки и се мести доволно високо, механизмот за нагиб и висина можеби не е најпремиум, ама не е лош. Битно се функционира како што треба.
Во споредба земам и столчето што го имам веќе 3/4 години земено од Клевер за 20 илјади и лично тоа ми е многу погломазно, големо и не толку фит за мене. Затоа има доста елементи кога се зема столче за да ти одговара, не секогаш цената е пресудна, поготово за овој ранг столчето е сварно коректно и моја топла препорака. За сега немам замерка. Ќе напоменам, не може да се очекува за столче од (8000денари) најквалитетна изработка, материјал и слично, ама дека имам посериозна замерка, неудобно седење, канта механизам, апсолутно немам.
Оценка некоја коректна 7-ца.

CBB_6

On your way to fame
9 декември 2016
255
720
На прво седење реално не е така лошо и далеку од тоа дека не вреди за парите.
Супортот за глава и лумбален дел е сасвим коректен и пријатен за седење, рачките за раце ми се таман широки и се мести доволно високо, механизмот за нагиб и висина можеби не е најпремиум, ама не е лош. Битно се функционира како што треба.
Во споредба земам и столчето што го имам веќе 3/4 години земено од Клевер за 20 илјади и лично тоа ми е многу погломазно, големо и не толку фит за мене. Затоа има доста елементи кога се зема столче за да ти одговара, не секогаш цената е пресудна, поготово за овој ранг столчето е сварно коректно и моја топла препорака. За сега немам замерка. Ќе напоменам, не може да се очекува за столче од (8000денари) најквалитетна изработка, материјал и слично, ама дека имам посериозна замерка, неудобно седење, канта механизам, апсолутно немам.
Оценка некоја коректна 7-ца.

Е! Колега бе, ко да ми ги зеде зборовите од уста. Баш се спремав деновиве да пишам импресии од столот, ама кога видов шо си напишал, можам само да потврдам дека имам потполно исто мислење за Sense7 Tone.

Дури Жирафите во пакетот испратиле и фискална сметка, шо порано нели за нив беше непоимливо.
Столот 7,5/10.

Би додал, битна работа за да нема покасно крцкање клатење и тн. мајката му е со салам гедора рачка добро затегање на сите штрафови со користење на локтајт при монтирањето.

20250514_130155~2.jpg

Alex3

Gaining Experience
20 декември 2018
153
174
Истата компанија ли се овие ?
така изгледа, контакт информацијата на двата сајта е иста, Бибај Груп Билдинг, Јадранска Магистрала 86

домаќински се наредени на ујп фирмите (линк)

а и домаќински работат, не даваат за џабе пари никаде Тетовски бизнисмен за 10 години затаил данок од околу 262 000 евра, Финансиската полиција му поднесе кривична - 360 степени

kirev

Guru
31 мај 2010
8.273
6.774
така изгледа, контакт информацијата на двата сајта е иста, Бибај Груп Билдинг, Јадранска Магистрала 86

домаќински се наредени на ујп фирмите (линк)

а и домаќински работат, не даваат за џабе пари никаде Тетовски бизнисмен за 10 години затаил данок од околу 262 000 евра, Финансиската полиција му поднесе кривична - 360 степени

Остана некој на форумот од тие што тврдеа дека е добро дека Гјирафа не дава фискални сметки?

Мислење во тема "Искуства со Gjirafa50"
Искуства со Gjirafa50

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.375
2.602
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
ЖирафаМол има голема разлика во цените на некои парфеми со нашата Fragrance.mk.
Пример:Овој парфем кој минатото лето го потрошив во месец дена (заедно со татко ми), на Fragrance.mk е 2790денари, додека пак кај Жирафа е 2000 денари (линк). Имам во план да го земам па најверојатно за прв пат ќе го тестирам овој сајт. Патем, не е само овој парфем со голема разлика во цена.

bakigvg

Gaining Experience
28 јуни 2016
223
131
Пример:Овој парфем кој минатото лето го потрошив во месец дена (заедно со татко ми), на Fragrance.mk е 2790денари, додека пак кај Жирафа е 2000 денари (линк). Имам во план да го земам па најверојатно за прв пат ќе го тестирам овој сајт. Патем, не е само овој парфем со голема разлика во цена.

Слични се цените со Ivet.mk со тоа што овој парфем што го бараш ти го нема на Ивет. Од Ивет имам нарачано и се ок, но добредојдена е уште една фирма за парфеми.

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.550
3.692
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
прашањето е каков е квалитетот, дали се оргинали или копии !!! ако за таа цена се оргинали тогаш вредат и многу повеќе од тоа.

Goran995

Unstoppable
16 ноември 2019
1.414
2.380
Скопје
прашањето е каков е квалитетот, дали се оргинали или копии !!! ако за таа цена се оргинали тогаш вредат и многу повеќе од тоа.

Turathi Blue веќе е арапска копија на Bulgari Tygar.

Нема копии од тие копии што се продаваат во Македонија/Косово (зборам за арапски парфеми).

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.375
2.602
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Нема копија на овие парфеми, поради тоа што и тие се на еден начин копија (dupe или имитација) на некој познат (скап) парфем, па реално не се исплати да се прават копии, затоа и цените на овие им се разумни.

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.550
3.692
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Turathi Blue веќе е арапска копија на Bulgari Tygar.

Нема копии од тие копии што се продаваат во Македонија/Косово (зборам за арапски парфеми).
има копии (фејк) и на арапските парфеми. кинезите не губат време со ништо, од се прават копија :)

Goran995

Unstoppable
16 ноември 2019
1.414
2.380
Скопје
Знам дека има, ама ги нема уште на Балканов. Ги има во Азија или по сумљиви eBay/TikTok продавници.

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.390
1.638
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Da probav mozno e da sedi vaka
Потврдувам :) Стигна држачот го монтирам сеа али ќе сликам коа ќе го спастрам бирото. Мониторот на овој држач се клати поише од оригиналниот така да рачунајте си на тоа. Буквално се клати дур куцам у моментов. Мада ова не е карактеристика само на овој држач ко шо глеам на јутуб и поскапите го имаат истиот проблем. Ако не го навикнам ќе иде на продажба :)

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
456
678
Потврдувам :) Стигна држачот го монтирам сеа али ќе сликам коа ќе го спастрам бирото. Мониторот на овој држач се клати поише од оригиналниот така да рачунајте си на тоа. Буквално се клати дур куцам у моментов. Мада ова не е карактеристика само на овој држач ко шо глеам на јутуб и поскапите го имаат истиот проблем. Ако не го навикнам ќе иде на продажба :)
Ако сакаш да не клати мониторот, единствен начин ти е да земаш држач кој се штрафи на зид. Имам од Гембирд држач и исто и тој клати, не баш многу ама секако ако брзам на пишување се осеќа. Се мислам да пробам овој тип да видам дали е постабилен: https://www.anhoch.com/products/monitor-desktop-stand-gembird-for-3-monitors-adjustable-6690

Goran995

Unstoppable
16 ноември 2019
1.414
2.380
Скопје
За клатењето ко шо читав - наводно лек е да се стави мала плочка/иверица од двете страни на бирото (помеѓу држачот и бирото, како сендвич).

Мала плочка/иверица над бирото - биро - мала плочка/иверица под бирото.
И држачот навиен околу нив.

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.559
5.236
За клатењето ко шо читав - наводно лек е да се стави мала плочка/иверица од двете страни на бирото (помеѓу држачот и бирото, како сендвич).

Мала плочка/иверица над бирото - биро - мала плочка/иверица под бирото.
И држачот навиен околу нив.
Ова би ве спасило само ако не стега убаво на еден слој од иверка на самото биро (16, 18,...мм) каква и да е. Инаку исто добиваш ако реално е несоодветен и лабав прифатот на раката со лежиштето.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.390
1.638
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Ова би ве спасило само ако не стега убаво на еден слој од иверка на самото биро (16, 18,...мм) каква и да е. Инаку исто добиваш ако реално е несоодветен и лабав прифатот на раката со лежиштето.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Мислам дека клатењето доаѓа едноставно од природата на држачот пошто е 1) долг 2) со федери. За да не тресе треба да е фиксен стил на држач. Нема баш лек, не е престрашно ама не е ко фиксен држач.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.190
Мислења
1.007.722
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0