Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Филтер за воздух

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.599
3.072
Не гледам некоја разлика со 4 прото, а ценовно дупло... (скоро)
Па, според производитело, тој бил за поголеми простории до 120 квадрати, и со малку поголем волумен на воздух што го филтрира за еден саат.
И Елит малку поинаку (пофенси) изгледа од другиот модел.
Не сум ги користел ни едниот, ни другиот, ова е чисто опсервациски базирано мислење, на база на достапните визуелно-табеларни информации.

stamenbog

read-only
6 март 2023
10
16
Фала дечки, ќе разгледам. Според ова сега мислам да одам со:
1. Winix Zero
2. Blueair blue 3210 (за помала просторија или бекап како втор уред)

Може ќе пише уште некој пред да одлучам конечно
Се мислев меѓу двете марки пред некое време. Xiaomi не ми се купуваше бидејќи сепак не се фирма конкретно насочена за филтрирање на воздух и сѐ поврзано околу тоа. Но, и сум слушнал коментари од типот на висока бучава кое беше пресудно за мене и не сакав да експериментирам. Се одлучив за Winix Zero Compact бидејќи се работи за мала просторија и мислам дека не грешив. Ама како што викаат ќе покаже времето :).

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.811
4.526
Неготино

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.891
5.601
Дечки, ај и тука да пишам: XIAOMI Mi Прочистувач на воздух 4 Прочистувач на воздух, 6 режими на прочистување | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК
Мислење за ова и дали вреди со ваучер од -1000 ден да се земе за 40тина квадрати стан?
За вредење води како општо му одат цените, не следам. А за чистење ако е генерално едно нешто тие 40м2 ќе ги сработи. Ако се соби со ходник, врати и слично, не, ќе го шеташ или ќе си земеш додатен за спална на пример.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

antikmkd

read-only
3 јули 2016
40
6
Другари, ја читав темава, не можам да одлучам. Winix ili Xiaomi. ИТНО ми треба прочистувач, имаме проблеми со алергија на мало дете од домашна прашина, Дајте ми бестбај од овие 2 модели за површина од 30м2 дневна, плус 1 спална 12м2, значи со ходник 40 до 50м2. Резервните филтри која цена се движат за двата?

Едит
На Ананас има добар попуст
Xiaomi 4 ... 11.590
Xiaomi 4 pro... 15.190

Winix Zero има попуст 20%, 14.400 е сега

Последна промена:

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.671
3.282
Другари, ја читав темава, не можам да одлучам. Winix ili Xiaomi. ИТНО ми треба прочистувач, имаме проблеми со алергија на мало дете од домашна прашина, Дајте ми бестбај од овие 2 модели за површина од 30м2 дневна, плус 1 спална 12м2, значи со ходник 40 до 50м2. Резервните филтри која цена се движат за двата?

Едит
Xiaomi 4 ... 11.590
Xiaomi 4 pro... 15.190

7 години користам winix. Филтрите се истите и ги има во продавницата постојано. Нема снемување на филтри бидејќи новиот модел има нови димензии и не пасуваат претходните...
Веројатно планираш да го користиш уредот со години.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.891
5.601

Едит
Xiaomi 4 ... 11.590
Xiaomi 4 pro... 15.190

Ја би Шаоми 4 про. Ако не друго има се што има и Виниксот плус вифи и апликација и е понов.

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.873
Skopje
wemaxa.com

Едит
Xiaomi 4 ... 11.590
Xiaomi 4 pro... 15.190

Јас би играл со х2 вакви:

Еден во дневна, еден во спална, па дури и еден од помалите уреди за во ходник ако има каде да стои.

Само еден уред нема да ти покрие, тие цифрите м2 што ги декларираат се за една просторија, ама сепак има локално дејство.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

stormce

hello world
8 февруари 2018
104
56
Се мислев меѓу двете марки пред некое време. Xiaomi не ми се купуваше бидејќи сепак не се фирма конкретно насочена за филтрирање на воздух и сѐ поврзано околу тоа. Но, и сум слушнал коментари од типот на висока бучава кое беше пресудно за мене и не сакав да експериментирам. Се одлучив за Winix Zero Compact бидејќи се работи за мала просторија и мислам дека не грешив. Ама како што викаат ќе покаже времето :).
Јас го земав Winix Zero, летниот период не го користев. Сега почнав да го користам поактивно, за сега е добар. Така да верувам дека не си згрешич со изборот

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.891
5.601
и за 2 години нема филтри, оти 5 про и 6 про се актуелни.....
Сосема неточно. Имам 2ка, мислаам повеќе од 6год и сѐ уште има насекаде филтри, и оргинали и заменски.
Инаку тек во серијата 4 ги сменија филтрите, така да не верувам да ги сменат баш во следната.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Дали некој го има најмалиот од Xiaomi Mi 4 Compact да каже искуство?

Јас го имам веќе 2 години,го користам за просторија од 12-14м2.Задоволен сум,бидејќи барав поевтина варијанта за помала квадратура и тоа добив.

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

Steff_92

hello world
28 јули 2017
293
211
Куманово
Јас го имам веќе 2 години,го користам за просторија од 12-14м2.Задоволен сум,бидејќи барав поевтина варијанта за помала квадратура и тоа добив.

Да и јас го гледам како помала варијанта, поефтина и во 2 соби, 2 вакви.

А филтри кои користи и дали ги има на лагер со различните модели?
Пример тој обичниот, антибактериски и сл.?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Да и јас го гледам како помала варијанта, поефтина и во 2 соби, 2 вакви.

А филтри кои користи и дали ги има на лагер со различните модели?
Пример тој обичниот, антибактериски и сл.?
Па ја до сега истиот тој го купувам/што беше во него/,ваљда е хепа филтер.Друг различен не сум купил.Инаку има да мислам дека е некаде околу 2.000,00 ден филтерот.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Би сакал да земам HEPA13 Filter (Grey Color) за Mi Air Purifier PRO. Освен во Мi-store дали знаете каде го има на лагер?
Во Нексио да видиш . И ценовно нексио имаа најдобри цени за Мi филтри .

Извини се распродале за жал а јас земав баш пред некој ден дека само они имаа

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ги гледам овие два модели и се мислам нели е подобро Bosch да земам. Голем фан сум на брендот за други работи, за прочистувач не знам. Да не користи некој Bosch или да терам со Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro? Дневна, трепезарија, ходник и кујна вкупно 35 квадрати речиси целосно отворен-споен простор. Имам мал BlueAir за спална, кој сега го користам во дневната :)
Па дури може и ова

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
Ги гледам овие два модели и се мислам нели е подобро Bosch да земам. Голем фан сум на брендот за други работи, за прочистувач не знам. Да не користи некој Bosch или да терам со Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro? Дневна, трепезарија, ходник и кујна вкупно 35 квадрати речиси целосно отворен-споен простор. Имам мал BlueAir за спална, кој сега го користам во дневната :)
Па дури може и ова
Исто како тебе и јас сум фан на брендот и пред месец дена го земав 2000ката и супер си врши работа, соба од 17-18м2 за многу кратко ја прочистува.

А брат ми ја земаа појаката 4000 и они се задоволни.

Само не од ми стор туку од овде.
Филтерот за промена не е скап и многу е лесно за промена, на недела до две го вадам и со правосмукалка го поминувам.

По спецификација 2000ката ја покрива таа површина што бараш да ја прочистува, али сепак би одел со појаката 4000.

За цената види на Ананас исто ги има ако начекаш некој ваучер ќе ти намали :)

Мал како хендикеп ми е што нема апликација за телефон али не е страшно

Последна промена:

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Исто како тебе и јас сум фан на брендот и пред месец дена го земав 2000ката и супер си врши работа, соба од 17-18м2 за многу кратко ја прочистува.

А брат ми ја земаа појаката 4000 и они се задоволни.

Само не од ми стор туку од овде.
Филтерот за промена не е скап и многу е лесно за промена, на недела до две го вадам и со правосмукалка го поминувам.

По спецификација 2000ката ја покрива таа површина што бараш да ја прочистува, али сепак би одел со појаката 4000.

За цената види на Ананас исто ги има ако начекаш некој ваучер ќе ти намали :)

Мал како хендикеп ми е што нема апликација за телефон али не е страшно
Не ја знам оваа продавница, интересно изгледа.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
325
372
Куманово
Да ли ваков апарат/филтер ќе ми помогне да се намали прашина во собата, 12 квадрата или 28 кубика соба?

Да не е случајно измислено нешто друго што може да помогне во намалување на прашина, клучен збор: тивко да е, без да прави галама и самостојно да е?

И

Избришан член 45248

Гостин
Да ли ваков апарат/филтер ќе ми помогне да се намали прашина во собата, 12 квадрата или 28 кубика соба?

Да не е случајно измислено нешто друго што може да помогне во намалување на прашина, клучен збор: тивко да е, без да прави галама и самостојно да е?
Ќе помогни малу ама неможи секоја прашина што влегува во собата да ја собери, најдобро да чистиш со мокра крпа на секои 2 дена или секоја недела, зависи колку прашина имаш во околината.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно