Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Без температурна контрола можеш да користиш секој на секој. Со температурна контрола само SS на VTC mini.

Едит: Нема да го вејпам, ќе го програмирам. :hay:

gMsIdSL.png

(малку реклама)
Дна 200 а, не издржа срце јуначко :)
Само ради програмирањето и ја би зел . Создравје да се служиш

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Фала, поубави да си купите (ако постојат :hay:).

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
Сo здрaвје дa се служи мoдиштетo, aкo немaш време дaј нaвaкa, ќе се нaјдaт дoбривoлци дa си пoигрaaт сo негo, кoлку дa ни прoјде мерaкoт или ќе ни влезе чивијaтa
Пoздрaв

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема ништо во модот, се` е во програмот Escribe. Пред да почнам да го користам, треба да потерам battery analizer, case analizer и mod resistance analyser. Не мора, но сакам, зашто наводно производителите не ги наместиле добро или воопшто не ги наместиле параметрите. Е сега, за два од тие теста требаат дебела бакарна жица (краток спој) и кантал што ќе држи 40 вати долго време. Еден или двата или трите теста траат додека ги испразни батериите од полни, некои викаат и 14 саати. За друг тест од нив викаат дека е 6 саати.

Треба да симнам профил за жица, фабрички има само никел.

Пресети за батерии има само LiPo, LiFePo и адаптер (штекер). Не знам дали резултатот од battery analyzer ќе биде доволен за сите батерии или ќе треба да го правам за секоја група од три посебно. Или ќе треба да даунлоудувам профили од некои што ги правеле.

Сега само се запознавам со овие работи, а искрено, жал ми е да ставам атомизер да не ја престегнам и уништам 510-ката или да не истече џус внатре (треба да најдам атомизер во кој имам 100% доверба дека нема да тече, а истовремено да има солидни конекции за темп. контрола).

Треба да проверам дали копчето го потфаќа рибонот за екран и евентуално да го поправам. Засега немам нерви за тоа, иако си реков дека тоа прво ќе го направам кога ќе го добијам. Веројатно и ќе го отворам, барем само да ѕирнам. :hay: Но на допир не ми изгледа дека фаќа.

И така, не е се` само тури-вози... :hay:

Не сум ги ни изгледал долгометражните видеа за ДНА200 на Фил Бусардо.

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Нема ништо во модот, се` е во програмот Escribe. Пред да почнам да го користам, треба да потерам battery analizer, case analizer и mod resistance analyser. Не мора, но сакам, зашто наводно производителите не ги наместиле добро или воопшто не ги наместиле параметрите. Е сега, за два од тие теста требаат дебела бакарна жица (краток спој) и кантал што ќе држи 40 вати долго време. Еден или двата или трите теста траат додека ги испразни батериите од полни, некои викаат и 14 саати. За друг тест од нив викаат дека е 6 саати.

Пресети за батерии има само LiPo, LiFePo и адаптер (штекер). Не знам дали резултатот од battery analyzer ќе биде доволен за сите батерии или ќе треба да го правам за секоја група од три посебно. Или ќе треба да даунлоудувам профили од некои што ги правеле.

Сега само се запознавам со овие работи, а искрено, жал ми е да ставам атомизер да не ја престегнам и уништам 510-ката или да не истече џус внатре (треба да најдам атомизер во кој имам 100% доверба дека нема да тече, а истовремено да има солидни конекции за темп. контрола).

Треба да проверам дали копчето го потфаќа рибонот за екран и евентуално да го поправам. Засега немам нерви за тоа, иако си реков дека тоа прво ќе го направам кога ќе го добијам. Веројатно и ќе го отворам, барем само да ѕирнам. :hay: Но на допир не ми изгледа дека фаќа.

Абе ова ДНА-во искача забава за цело семејство :) . Ми изгледа нема да ти е досадно у слободно време наредниве 2-3 недели

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје

За жица профили има еден куп и по форуми и по сајтовиве од ревјуери ко Фил Бусардо и DjLsbvapes.

А за анлизерот за батерија,
колку што имам сфатено,
на пример,
за
3 х samsung 25R - 2500mah е еден сетинг/профил
за
3 х LG HG2 - 3000mah е друг сетинг/профил
,како и да е,
има профили за батерии од други што имаат пуштано анализер,
Има профили за скоро сите од популарниве батерии,
дури има и за плави и ПА и за зелени 25R ако не се лажам :)

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Со здравје да се користи @Metuzalem, и јас ќе земев за малку Руло, ама полначот ми е за 2 батерии само, не за друго :hay:

@Mihajlo Micho ништо, пробав се што можеше да се проба, и едноставно не работи, а апдејт не постои а викаат и дека нема ни да излезе. Ќе го користам сега за сега, па ќе го оставам ако резервен мод само.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Поголем процент VG, веројатно поголем процент арома... Купечките течности, особено кинеските, се ретки, колку да помине како течност.

И морам да се пофалам...

N7UbMBx.png

Само којзнае кога ќе имам време да си играм со него...[/QUOTE
Создравје да си го користиш и да ни дадеш исцрпна ревија.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Фала, поубави да си купите (ако постојат :hay:).
Со здравје да се користи @Metuzalem, и јас ќе земев за малку Руло, ама полначот ми е за 2 батерии само, не за друго :hay:

@Mihajlo Micho ништо, пробав се што можеше да се проба, и едноставно не работи, а апдејт не постои а викаат и дека нема ни да излезе. Ќе го користам сега за сега, па ќе го оставам ако резервен мод само.
http://www.koopor.com/news/koopor-firmware-upgrading-guide.shtml
:) ako rokne kje sobereme dobrovolni sredstva i kje ti kupime Wismec :)
Probaj so upastvata na linkot.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Се изнарачував од фастеч :) 2 мода vtc mini 75W, subtank mini originale, жица, течности, батерии LG каки боја и то. За некого обичен вторник, за мене во догледно време толку ќе биде. Работата е што имам некаде околу 7 active rebate points и нели ми фалат уште 3. Колку поени даваа за review a колку за ако ставаш слики од производи? Истотака ако некој има вишок и не мисли дека ќе ги потроши јас ќе им најдам чаре :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
.15 за слика, .10 за ривју. Ново е што од скоро некои викаат дека не им даваат поени и за тоа и за тоа, па јас би одел прво со слики. Имам еден куп ривјуа да направам, но немам време. А за малце ми фалат до 10-ка, исто како тебе.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Варира, најповолно е околу 20 долари. На пример, ако е ептен ситно (10 долари) поголем е и тој делот за тракинг бројче и шведската поштарина. И ако надминува многу над 20 долари, пак расте шведската поштарина. Пробував многу варијанти кога ги нарачував батериите 6 комада, вади-ставај од корпа - и нели секогаш се поевтини 4 парчиња од 2 парчиња од 1 парче, па си мислев да земам 2 вишак = 2Х4, но шведската поштарина го анулираше тој „ќар“.

Подоцна непланирано ми затребаа и ААА батерии, па уште еднаш ја плаќав шведската поштарина. Со нив нарачав и други ситници што инаку ќе одеа преку Хонгконг. Ама не поминаа низ раце на Швеѓанки, Данкињи ги чепкаа. :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нарачав два стаклени шприца за мучкање од Ибеј, мал и голем. Прво стигна едно мало пластично исто како нашиве од аптека од 5 денари, и уште беше со поткршена платформа (кај што се стиска со прст). Му пратив порака и не ми одговори ништо, само направи refund. Работата беше што двата ги нарачував заедно, требаше да бидат испратени заедно, пазев на тоа (не стискав buy на секој посебно, туку add to cart или како и да се викаше тоа на Ибеј, што го нема кај сите производи, кај овие го имаше).

Си викам, овој безобразен, пратил само едно ѓубренце, а ми даде поврат само за едниот (не ни знаев кој го стиснав, а потоа се изгуби од мојата историја, како никогаш да не постоел). Му пишав уште еднаш: „што се занасаш бе ти“ и пак не одговори ништо и врати пари. Демек да искочам фер, да не му ставам лоша репутација, сакав прво да го прашам, а он аутоматски рефундира, значи си знае. Вака немам ни шанса да му ставам репутација.

Денеска (најмалку две недели подоцна, а без тракинг беше) стигна големиот 50 милилитарски. Стварно убав, ама стигна скршен. Батката го замотал само во два слоја онаков пенест материјал и удрил еден круг селотејп и толку.

zHbIvcg.png

Скршени се и двата дела, не можам да го искористам за ништо. Стаклото ако се обидам да го шмирглам/турпијам понатаму, се рони и се прават пукнатини далеку. А не може да се користи вака, рабовите се остри. Па му ја пратив сликава само колку да знае дека не сум скамер.

Ова го пишувам да си знаете за пакувањето. Продавачот беше од Хонгконг, мислам преку ebay UK, нешто помалку од 4 фунти големиот, малиот не ни видов (а по вториот поврат и двата исчезнаа, едвај ги најдов по пораките).

Можеби ќе земам од Фастек, некаде прочитав дека убаво ги пакувале, но ќе видиме. Кај пластичните шприцеви ми се подувуваат гумиците и потоа многу тешко се пумпа/испумпува од нив - оди на прескок и немам добра контрола. Тоа што се брише скалата е најмал проблем, селотејп и/или зарежување ДО ознаките со скалпел.

Последна промена:

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Нарачав два стаклени шприца за мучкање од Ибеј, мал и голем. Прво стигна едно мало пластично исто како нашиве од аптека од 5 денари, и уште беше со поткршена платформа (кај што се стиска со прст). Му пратив порака и не ми одговори ништо, само направи refund. Работата беше што двата ги нарачував заедно, требаше да бидат испратени заедно, пазев на тоа (не стискав buy на секој посебно, туку add to cart или како и да се викаше тоа на Ибеј, што го нема кај сите производи, кај овие го имаше).

Си викам, овој безобразен, пратил само едно ѓубренце, а ми даде поврат само за едниот (не ни знаев кој го стиснав, а потоа се изгуби од мојата историја, како никогаш да не постоел). Му пишав уште еднаш: „што се занасаш бе ти“ и пак не одговори ништо и врати пари. Демек да искочам фер, да не му ставам лоша репутација, сакав прво да го прашам, а он аутоматски рефундира, значи си знае. Вака немам ни шанса да му ставам репутација.

Денеска (најмалку две недели подоцна, а без тракинг беше) стигна големиот 50 милилитарски. Стварно убав, ама стигна скршен. Батката го замотал само во два слоја онаков пенест материјал и удрил еден круг селотејп и толку.

zHbIvcg.png

Скршени се и двата дела, не можам да го искористам за ништо. Стаклото ако се обидам да го шмирглам/турпијам понатаму, се рони и се прават пукнатини далеку. А не може да се користи вака, рабовите се остри. Па му ја пратив сликава само колку да знае дека не сум скамер.

Ова го пишувам да си знаете за пакувањето. Продавачот беше од Хонгконг, мислам преку ebay UK, нешто помалку од 4 фунти големиот, малиот не ни видов (а по вториот поврат и двата исчезнаа, едвај ги најдов по пораките).

Можеби ќе земам од Фастек, некаде прочитав дека убаво ги пакувале, но ќе видиме. Кај пластичните шприцеви ми се подувуваат гумиците и потоа многу тешко се пумпа/испумпува од нив - оди на прескок и немам добра контрола. Тоа што се брише скалата е најмал проблем, селотејп и/или зарежување ДО ознаките со скалпел.
Еј тапа ситуација :(
Ја мојот стаклен карпул-шприц исто го нарачав од ebay ама од Јапонец ако не се лажам а беше "шипинг" од Канада,среќа стигна здрав-прав,беше запакуван во две ролни bubble wrapping
не им се наоѓа крајот на продавачиве некоаш.

(Мене првиот стаклен ми беше од работа,праисторија од Југославија/Галеника производство ако не се лажам,ама ми пукна горе кај што се влече/притиска и немаше поправање и морав да нарачам стаклен за дозирање никотин)

За дозирање ароми си нарачав 1мл
40-комада
(Ко на сликата)
ee269ab0fdd6565ae13c0429ca15103c.jpg

А за PG-VG дозирав или со 5мл-10мл-20мл или со пипети.

Откако си купив 0.01-gram вага
си миксам и мерам во грамови,
ем побрзо,ем нема за чистење ништо откако ќе измиксаш.

Еве сликиЧе од вагичката.
(Алал парите на Кинезиве за вагичкава,ептен ефтина
а ептен добро калибрирана и прецизна...
мери макс.до 100-грама прецизност до 0.01 грам)
1ae25f6274364c1da08efcfda0e1b4ce.jpg

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Уште нешто за зеленките samsung 25R
(Да се демантирам сам себе :D )
Пред 2 дена пишав дека ,плавКите 25R за нијанса траат малку повеќе.
А уствари финтата била :)
На зеленкиве 25R им требаат 3-4 циклуси break in time,
Еве вчера и денес си траат идентично ко плавите :)

(Дефинитивно чоколадните LG-HG2 траат подолго од 25R
А за тие што парат 1ом и нагоре дефинитивно LG MJ1 се пицпец)

Поздрав ;)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
На зеленкиве 25R им требаат 3-4 циклуси break in time,
Еве вчера и денес си траат идентично ко плавите :)

Поздрав ;)

Не само на зеленките. Важи за сите литиум јонски батерии, им требаат неколку циклуса да постигнат макс капацитет.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Во врска со шипингот на батериите- ги нарачав LG каките и за 23 долари 4 батерии шипингот беше + $2 долари што можеби е и најсплатлива варијанта

за дозирање си нарачав пипети од молин од 3ml, 3 комада=0,4 евриќа ќе му се фати 8 денари една. па истиот ден да се фрлат се исплати.

Му пишав уште еднаш: „што се занасаш бе ти“
made me laugh

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Прајте што ќе прајте пред да дојде годината на мајмунот.

Во превод: цел февруари е изгубен случај на Фастек, а веројатно и на другите кинески сајтови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно