Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Btw... Моментално на BBC Earth оди Е-cigarettes: Miracle of Menace?
Најдов информација дека утре ќе иде реприза на овој документарец, па кој пропуштил може утре да го погледне.
Значи утре (06.01.2019) на истиот канал во во 14:35.
Секако моја препорака за документарецот. :)

Миле ми текна :D
Го имам во потпис документарецот за download. :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
да да на артифакс, јас инцидентно ги свртев и не знам да ги вртатам :)

Ако е на Arctic Fox, тогаш од компјутер.

Можеш да пробаш и на изгасен мод (5 клика или на колку и да е наместен) и држиш плус и минус. Така се превртува и екранот и копчињата.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
eeee да ти дајт Господ убајни, се изнамачив :)
Патем кајфун со 1.3-1.4 оми топ си работи на тоа стикчето од умрела ( другите работи се за споредба), може нема некоја потреба, ама кога веќе го имав стикчето(или како го викате, додуша на брат ми е), си реков зш да не пробам. Нема поддесувања, некои 7-8 вати е и е сосем ок за мтл.
sVZYppr.jpg

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
него кајфунов на 25 вати бога ми топ е, не очекував дека ќе тера толку. Секако го премотував си реков да видам до колку ќе издржи, вака гледам на 25 мака нема чади ко електрана.
накај 40w се секина жицата :)
офф топик вг-во како подмачува брисачи(од ауто)... :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Кајфунот и не е баш многу предвиден за големи ватажи, но тебе ако ти прави задоволство и ако ти се погодил сетапот тогаш фучи. :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Може дека кога тргам земам сила од петни жили и на 15-16 вати чадот е ладен и редок, на 25 е таман како од цигара млак и малце поостар а чим нема од „cahin*“ вејп мака, да замириса на пластика на пример не би требало некој проблем да излезе.
Додуша и на ова стикчево е ок, само полека да вовекуваш дава одличен топол вкус.
*не знам ова како ќе дојде на МК, можда верижно тргање, али терминот мислам дека е усвоен и кај нас ради поедноставување на работите...

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
и вејп не ни е баш мкд, а парење е сосем друг муабет, пареење не е баш најсаодветно, се разбираме и со чаин вејп :)
Него оти не порачувате од ибеј или али на пример ... ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Хомоними не се забранети, дури и се многу чести во нашиот јазик. Најчесто од контекстот се разбира на што се мисли. Ако сакаш да бидеш еднозначен, може да кажуваш самонапарување, ама ќе ти се смеат. :hay:

Кој рече дека не нарачуваме? Еве, последните две цевки ми се од Али, затоа што:

1. Беа од официјални продавници
2. Поевтини од Фастек или ги немаше на Фастек или се доплаќаше шипинг за батерија на ФТ
3. Со многу ривјуа, повеќето позитивни

Од Ибеј (а понекогаш и од Али) немам доверба ако е некоја мала и недокажана продавница, особено шипингот е проблематичен на Ибеј, како и рекламацијата ако треба (скоро пишував за тоа некаде). А ако е голема продавница нема проблем, но тие обично се поскапи.

За цевкиве (и за следните модови што ги нарачав) споредував цени и услови на ФТ и на Али (и на други продавници, но тие немаа шанси со ФТ), и за цеФкиве победи Али, а за другите два победи ФТ и доплатив за шипинг на вградена батерија на ФТ, со тоа што нарачав два (различни) мода во истиот пакет, па поштарината не болеше толку.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Јас би рекол “Инхалирање“ :D

@Metuzalem
Како што сватив (не сум пробал де) шипингот останува ист и за две или повеќе уреди со вградена батерија во една корпа!?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
3,78 $ сум платил шипинг за двата мода (малечки), мислам дека поединечно беше блиску до тоа, но не сум 100% сигурен.

Инхалирање може да значи и за астма.

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Токму пред некој ден во друштво дискутиравме дека номенклатурата „електронска цигара“ е тотално погрешна за нашиве уреди.
Ние не користиме упаљач да запалиме нешто, не гориме ништо, не испуштаме чад и не произведуваме нуспродукт пепел.
Најкоректен назив би бил електронски инхалатор.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
За среќа, не се „фати“ скратеницата Personal Electronic Nicotine Inhalation System од очигледни причини. :hay::hay::hay::hay::hay:

Некаде ја викаат и Electronic Nicotine Delivery System, ама јас пак се смеам затоа што знам дека е изведено од претходното. :hay:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
penislad уствари е продавница за пенкала од исланд... :) ама подобро електронски цигари да пушиме.. А и подобро некои термини да останата така како што се увезени.
Порано на фр знам дека за над 20-25 усд имаше фри шипинг, ама да не го сменија. Ретко се порачува надвор од фт, па од страна се добива впечаток дека само од тамо се порачува.
Убаво е тоа што правиш нарачка од 5-6 производи и ти стигаат во еден пакет, супорот е солиден и поради тоа генерално се штедат нерви, кои се безценети. После со пејпал и паричната гаранција ибеј е прилично безбеден, сум имал 2-3 конфликти и ми ги вратиле парите. Е сега не знам како е на пример производ да вратиш, сум немал потреба до сега. За шипингот претпоставувам а батериите, што сегаде е фрка... Тоа е тоа.
Како да побарам греачи за А2 и Т2, ваљда ќе ви текне кои се, стари се, и ваљда ќе најдам...
p.s. ако има некоја дуал коил верзија уште поарно

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
За Т2 е лесно: 1 2 3 4 5 6. Кога ќе ми текне дека сум ги ребилдал овие, сега кога ги видов, трауми ме фаќаат пак.

За А2 не најдов нешто особено, на српскиот форум пола викаат дека е Евод, пола дека не е. Појма немам. Можеби да ги прашаш во Умрела.

Ако е тој стариот како на сликата од линкот, тогаш можеби е овој грејач, дупли, тешко се премотуваше, колку што се сеќавам (ме прашувале луѓе или сум читал, никогаш не сум го имал во рака).

Ако е Евод, тогаш користи глави за протанк: 1 2 3 4 и читаш се` од почетокот на темава за „препорачаниот почетнички комплет“.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
3,78 $ сум платил шипинг за двата мода (малечки), мислам дека поединечно беше блиску до тоа, но не сум 100% сигурен.

Инхалирање може да значи и за астма.
Koи малечки?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
За Т2 е лесно: 1 2 3 4 5 6. Кога ќе ми текне дека сум ги ребилдал овие, сега кога ги видов, трауми ме фаќаат пак.

За А2 не најдов нешто особено, на српскиот форум пола викаат дека е Евод, пола дека не е. Појма немам. Можеби да ги прашаш во Умрела.

Ако е тој стариот како на сликата од линкот, тогаш можеби е овој грејач, дупли, тешко се премотуваше, колку што се сеќавам (ме прашувале луѓе или сум читал, никогаш не сум го имал во рака).

Ако е Евод, тогаш користи глави за протанк: 1 2 3 4 и читаш се` од почетокот на темава за „препорачаниот почетнички комплет“.
Они го имаат крстено Т2 за полесна работа. И ги користи тие греачи без навој што се ставаат и вадат лесно. А мислам дека сите тука што затекнале протанк знаат какви се греачите со навој.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
E гуру ама па меракот колкав е ко ќе го премоташ. Јас а2 ко го премотав го остајв тутунот, чудо се прави од тој атомизер дојде ептен топ. Ете колегата Мики изгледа ги имал па знае дека тие со винт не пасоваат на А2 од евод, инаку да пекол се за премотување, ама ако успееш да премоташ оџак без оглед на годините добиваш доста добар атомизер. Е сега има поонови што разумно е да ги купиш пред овие, ама мене и така ми стојат дома, а не знам зошто во умрела сеуште ги форситаат, подобро аио-то да му го продаде него а2 или т2.... Мене ми е ептен сулудно. Сега јас што сакам да си правам експерименти тоа е друга работа.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Де бе, дописниче, се` сакаш да знаеш. :hay: Не беше никаков добар добар дил, само попустот од 15%. Амнис и Пико Бејби. Тие 3 и нешто $ беа за поштарина.

-----

Инаку, за кој го интересира, новото Пико Хикс и Espion Tour, можеби и некои други нови модови од Џока имаат друг чип, не е веќе Nuvoton туку STMicroelectronics, па програмерите на Арктик Фокс чекаат да видат што ќе се случува (дали е експеримент или ќе го ставаат во сите) и дали воопшто може да се програмира на истиот начин. Би требало да може, Џока не го сменил поради заштита од копирање или не знам што, туку поради цена. :rolleyes:

Widlok

read-only
10 јануари 2018
13
20
Здраво , да ми препопорачате чистокрвен M2L squonker , (мод и атомизер) . Се мислам помеѓу галакси и аммит , сакам арома не облаци и да не протекува , а како мод во план ми е hcigar vt75 v3.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Здраво, супер е HCigar. Апсолутно го препорачувам. Со ДНА нема утка.

Ако можеш да си го дозволиш, овој е уште подобар. :innocent:

Како резерва, можеби Пико Стиско (полека го укинуваат, само оваа боја остана, или можеби да се најде од друго место). Нерегулиран, но со сите заштити.

Можеби и овој, само да го спомнам како алтернатива (со две батерии). Не знам многу за него, но гледам дека не е премногу ужасен, за разлика од други на кои им наоѓам некоја маана (луксотик, пулс)...

Сега, за атомизерите.

Амит не е за М2Л, освен по името. Единствено ако сакаш да го жртвуваш вкусот за да не тече или помалку да тече...

Сите можат да течат. Кај сквонкерите (дриперите) поентата е да сквонкнеш (накапаш) само колку ќе испариш во една тура, другото време ти е сув и си го носиш без проблеми (течење).

За галаксиите, ако мислиш на оваа, апсолутно да, многу добар вкус дава. Не е необично да се става атомизер на сквонкер, цело време имаш константен вкус (нема варијации во натопеност), а пак имаш огромна резерва на течност. И онака овој течеше низ централниот пин за да го ставиш на обичен мод. :hay: Досега веројатно го исправија тоа, но сепак...

Ако мислиш на оваа, шознам, некои ја фалат, мене не ми е баш убедлива.

Препорака (можеби): ова. Јас за мене не го земам предвид, заборавив поради што, но ако добро се сеќавам овој не тече или помалку тече, а има добар вкус.

Од моите што ги користам и што ги препорачувам веќе ги укинаа повеќето, но на пример:

Брза револуција - минито, како и секој друг 14-милиметарски атомизер, дава супер вкус, но треба да сквонкаш на секое повлекување, многу брзо се суши. Тоа е малце (многу) досадно. 18-милиметарските не ги препорачувам поради пинот од путер месинг. Место нив, наследникот со каква-таква контрола на воздух (Kindbright верзиите наводно имале погрешна контрола на воздух).

Овој е сличен на нив, но многу се пика конденз меѓу двете кошулици, па најверојатно не.

Следниве би требало да се супер за вкус, но уште не сум ги пробал... :(

$8.89 Duetto Reborn V2 Styled RDA Rebuildable Dripping Atomizer - 316 stainless steel / 22mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping

$8.25 Jorda B Styled RDA Rebuildable Dripping Atomizer - 304 stainless steel / 22mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping

$16.14 YFTK TIT Nipple V2 Styled RDA Rebuildable Dripping Atomizer - 316 stainless steel / 22mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно