Chicco69
lurker
- 21 април 2016
- 648
- 3.080
Друже, ова со зеленото ми е малку дискутабилно. Сите стартер китови што сум ги имал, работеле на следниов принцип: полнат што полнат, доаѓаат до зелено, па полнат уште. Колку уште? Зависно од батеријата, но + 30-60 минути не им бегало. Не сум користел Ендура, но не гледам што би било различно. Шарло како специјалист за ендури, нека ме исправи ако грешам.Ја направив нарачката па да видиме за сефте како ќе биде(гарант 90% од вас се смеат, си викаат глеј го шапшалов со што се занимава
).
Сега за Ендурата. Вчера пишав за полнењето и еве денес после 24 часа да видам колку е испразнета и колку време ќе се полни. 45 мин се полнеше и светна зелено. Еве слика колку течност е потрошено за скоро 24 часа (вечерта пред легнување го наполнив канистерчето до врв). Сега следно ми е да ја оставам да видам колку ќе тера до исклучување.
Погледнете го атачментот 63699
Еве поминаа и 48 часа од последната цигара, исто како и вчера освен суво грло нема други несакани појави.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мој принцип е, ставам да се полни и ја заборавам. Си има електроника во нив (дури и во тие најзатуцаните) и штом се наполни, ќе се исклучи. Кога ќе ми текне ја вадам од полнач (усб кабел) и ја ставам во "наполнети".
Инаку изненадуваш со потрошњата.
1 - 2 мл за 24 часа е WoW што би рекол Мики. :hay:
На колегите пушачи слободно прај им лиги. Охрабри ги, нека почнат да се спасуваат од злото. Секој ден им е драгоцен.Денес прв пат го користев на работа и не е баш ОК да им "димам" многу многу поштo имам колеги пушачи и ќе им правам лиги![]()
Ајстикот е кадарен за TC како и било кој друг мод од ергелата на Joyetech, Eleaf и Wismec. Прихит не се користи во TC, тоа е повеќе да се подобри несовршеноста на вејпање со кантал жица. Кога сме кај жиците, таа 24 AWG не е за тебе, подобро да им ја поклониш на @Ace Lud, @MikickoHC или @OldSchoolPvP.Ја нарачав таа жица уште пред 10 дена. Ми вика дека за 1 ден ќе ја пуштат за наваму па да видиме.
Ќе тера 3 недели до месец дур да пробам темп контрола. А дотогаш и дна ќе стигне.
Инаку не знаев дека ајстикот е кадарен за темп. BTW дали ако ставам лисица ќе има подобар вејп (со прихит иако не знам дали тоа работи и со кантал)? Кантал имам 24 и 26 но немам 28.
Hint: за возврат барај им SS 28 AWG.
Колку што знам жените бркаат од дома за ДНА модови. На Пико се рамнодушни (ха, само 20 долари потрошил мојов за мод).На пикото му се мислам одамна. Но ќе ме избркаат од дома ако се довлечкам со уште еден мод покрај ДНА.
Штом немам потреба од лиса, ќе ја прескокнам за да не губам време.
Благодарам.
Да споделам и едно мое "лошо" искуство. На амитот му дојде време да му сменам грејач после цели 9 дена користење (Метузалем знае што значи тоа). :hay:
Ај си велам, да смотам еден кантал 27AWG бидејќи сум повеќе од 6 месеци само на SS жица. Бидна работата, почнав со вејп ... и се присетив на сите можни негативности со канталот. Нема ТЦ контрола, споро загрева, гребе на грло, абе убаини...
Не е се така црно, знае да избаци малку екстра арома, ама цената е превисока. Подобро да капнам некоја капка повеќе арома во манџата и да уживам со СС жица и темературна контрола, него да си ја мачам душичката со грејачи од кантал...