Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
richi liqua вчера отворив 18мг амеркиан бленд, се мачев цел ден ам ане го бива ја истурив цела, по грдо нешто не сум пробал, ставив деканг сеа малце да се освежам. Вкус на ништо и сува иритира неам зборови.
Знае некој овие е феел кај се наогјаат некаде околу скопјанка ама каде наградна игра е изгледа.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

evaporate

read-only
27 јули 2014
17
4
Дечки од кај купувате течности? Особено некој Охрид ако купувал би ми било многу корисно додека не се вратам скопје во септември.

Оди на веб сајтот на дистрибутерот кој продава Ritchy Liqua и FlavourArt течности. Таму имаш листа на дистрибутери, две три познати аптеки. Дистрибутерот си има и своја продавница во Охрид, кај старата автобуска станица. Инаку останав во понеделникот без тешности, па наместо кај дистрибутерот, морав да барам во аптека. Во аптеките генерално имаат повеќе FlavourArt отколку Ritchy Liqua, ама сепак и од едното и од другото во доста поограничена понуда (во стилот од кои ароми повќе им оставиле, и додатно од кои јачини им оставиле) отколку ако купуваш директно од кај дистрибутерот. Додатно дистрибутерот има и акција 5+1 - плати пет, земи шест која ептен сум сигурен дека не важи во аптеките.

Е сега и дистрибутерот не е најсјаен, вчера купував Ritchy Liqua 5+1. Сакав трите нетутунски ароми кои ги земав да се 12mg/ml ама за две од три имаа само 18mg/ml и 9mg/ml, па тотално ми го нарушија концептот за тоа што сакав да го земам.

Edit: Ете другиов дистрибутер кој носи Деканг исто имал продавница во Охрид, па побарај ги и нив. Иначе поубави ми се електронските цигари, барем по изглед на овие што носат Деканг (Е-feel). Да беа pпаметни и да си направеа локален веб сајт, па да можев да ги најдам преку google како што најдов други два дистрибутери за е-цигари и течности во Скопје, најверојатно од кај нив ќе си купев цигара. Поима немам зошто во македонија некои уште мислат дека да имаш веб сајт е доста небитна работа.

Последна промена:

evaporate

read-only
27 јули 2014
17
4
richi liqua вчера отворив 18мг амеркиан бленд, се мачев цел ден ама не го бива ја истурив цела, по грдо нешто не сум пробал, ставив деканг сеа малце да се освежам. Вкус на ништо и сува иритира неам зборови.
Знае некој овие е феел кај се наогјаат некаде околу скопјанка ама каде наградна игра е изгледа.

Абе изгледа се од другата страна на булеварот, во зградите спроти Скопјанка. Која тупавштина со тоа што не си нацртале мапа ни на фејсбук страната, и тоа што немаат локален веб сајт. Ко што реков претходно, македонски шалабајзеризам!

А од кај го купи ти Richy Liqua American Blend? Во главната продавница имаат тестери, не за сите течности, ама за овој имаа кога купував пред 3 недели. Иначе ни мене не ме бендиса, ја пробав пред да ја купам, ама не ми беше баш убава за парење. Иначе тоа што не осеќаш вкус, е последица на vaper tongue. Мене уште ме држи веќе трета недела и поима немам дали ќе пројде ко што викаат. Ако течноста Деканг која ја користиш има блага жица, тогаш ќе ти се гадни сите Ritchy Liqua тутунски ароми, бидејќи нивните тутунски не се ама баш ич благи (додека не ти се нормализира осетот за вкус!!!). Дури вчера кога купив Ritchy Liqua Tiramisu осетив за прв пат конкретна арома од течностиве, бидејчи таа е ем блага, ем концентрирана (барем јас така ја доживувам). Течностите не ги истурај! Можно е да ја пробаш истата по месец дена и да ти има доста различен вкус, кога ќе ти се врати осетот за вкус.

Од каде и по која цена купуваш ти Dekang, ако не знаеш кај се наоѓа E-feel? Од тој дечкото што продава преку интернет?

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
немаат веб бидеќи се глупи за бизнис не потковани.
Пр. моите муштерии кои доагјаат по 1 пат 30-35% не нашле на интернет гоогле, 25% реклама фацебоок, останато по разни канали.
особено сме горди на ова: images (3).jpg
Иако страната не изработена од профи веб програмери SEO изгледа се погоде :)

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Ричи земав од ситимол умбрела, а деканг од Горан аеродром, од реклама 5 ептем ми се убави личат како оригинал али не е битно, уживам.
На работа едвај издржав со оваа ричи неам зборови како да парев зарѓан лим растворен во смрдена ракија со примеси на хартија за шмирглање.
Дојдов дома со ова декангов не го испуштив од раце 2 часа парам до петици.
Овие е феел се некој скопјанчина со селски манири така ми изгледаат без мапа, без веб кој им дал нив застапници, на 50м од дуќан ми се и јас не ги знам како ке ги најде некој друг.
Деканг ги земам 3 за 500
Послем одмор ке земам деканг од фастеч ако го има истиот вкус како овај ке земам 4-5 по 30 мл.

evaporate

read-only
27 јули 2014
17
4
немаат веб бидеќи се глупи за бизнис не потковани.
Пр. моите муштерии кои доагјаат по 1 пат 30-35% не нашле на интернет гоогле, 25% реклама фацебоок, останато по разни канали.
особено сме горди на ова:Погледнете го атачментот 19939
Иако страната не изработена од профи веб програмери SEO изгледа се погоде :)

kjosmofon дали прочита пресметката која ја постирав погоре за тоа колку никотин внесуваш? Иначе ќе те зезав како поправаш лаптопи и праиш шеми за уреди за заварување, а не знаеш да помножиш три бројки, ама ај си реков нема да те чепкам. ;)

п.с. Пази да не нарушиш некое правило на форумов во однос на рекламирање, јас затоа и избегавам да спомнувам конкретни имиња на дистрибутери, да не испадне дека некого рекламирам.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Гледав али пример: Cigarata 50% гори сама, електронската цепаш 100% , а апсорпцијата не е баш иста некаде читав помалку апсорбира од парење отколку пушење кај аналогните никотинот бил атомизиран на многу помали молекули па повеќе се примало.

evaporate

read-only
27 јули 2014
17
4
Гледав али пример: Cigarata 50% гори сама, електронската цепаш 100% , а апсорпцијата не е баш иста некаде читав помалку апсорбира од парење отколку пушење кај аналогните никотинот бил атомизиран на многу помали молекули па повеќе се примало.
Затоа ти напишав дека пресметката е ориентациона. Ќе ти одговорев на форумот каде што оригинално го постави прашањето, ама немаше оставено јасни информации па се откажав.

Што ароми иначе користиш од Деканг? И каков вкус имаат? Има ли некој вкус кој конкретно осеќаш во нив? Лешник, овошје, ванила, рум итн. Дали се благи на вкус? Јас изарчив 3 Flavour Art на старт, потоа купив 3 Ritchy Liqua кои ми беа ептен јаки и на мирис и на вкус (и дури реков дека тоа е прв и последен пат што купувам Ritchy), па после почнав да не осеќам никаков вкус, арно ама па сега ради раздесениот вкус сите Flavour Art течности ми се преблаги и неподносливи поради тоа, па си докупив пак 6 Ritchy Liqua шишенца (+1 од аптека значи 7). Сега имам 2 French Pipe, 2 Cuban Cigar, Coffee, Tiramisu, Chocolate. Овие нетутунските ги користам за подобрување на вкусот на тутунските ароми, затоа што тутунските сами по себе не ми прават мерак. Амa исто така мешав по две ароми и од Flavour Art така да не е тоа дека е проблемот конкретно до Ritchy Liqua.

evaporate

read-only
27 јули 2014
17
4
Инаку според цените на српскиот сајт на E-feel, Деканг течностите им се по цена колку Ritchy Liqua, а и поскапи, затоа што Деканг има повеќе едиции на течности - обични, златна етикета,некои ексклузивни итн. Ако тој Горан продава оригинални Деканг, држи си се до него ;)

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Од деканг некако благо слаткасто имаат основа сите, не го дразнат грлото дури некако добро како да го подмачкуваат, се осеќа тутунот и незнам како да кажам некои ароми во позадине не идентификувани и пријатни. Уса микс ( марлборо ) голиат (давидов) ванила , вакви тепам ептем добри, сопругата има вакви и ги меша со ванила, чоколадо, јаболко сите ми се топ 10/10. Не осеќам хемија или непозната арома.

evaporate

read-only
27 јули 2014
17
4
Од деканг некако благо слаткасто имаат основа сите, не го дразнат грлото дури некако добро како да го подмачкуваат, се осеќа тутунот и незнам како да кажам некои ароми во позадине не идентификувани и пријатни. Уса микс ( марлборо ) голиат (давидов) ванила , вакви тепам ептем добри, сопругата има вакви и ги меша со ванила, чоколадо, јаболко сите ми се топ 10/10. Не осеќам хемија или непозната арома.

Јас имам исто непце како твојата сопруга :). Најмногу од сѐ ме копка какво им е чоколадото, затоа што ова Од Ritchy не е баш нај чоколадо ама па немам претстава колку течност за парење може да има вистински чоколаден вкус. Ако кај Горан 3 течности се 500, колку е една?

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
200 ден, спаковани се како оригиналот, имаат бугарска декларација со увозник и сл не знам дали се оригинал али мене ми се топ.
Од ричи имам чоколадо кое можам да го пушам мешано со деканг али и тоа ако го ставам само тоа некако ме пече и метален вкус, пробано и во гланц нов клир, незнам али изгледа ричи не се за мене.

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Мене па за чудо ми се бендисва американ бленд 18ка користам моментално само.... Малку слабо ми е бидејќи на 24 ка бев претходно френч пајп.Сепак прашање на вкус е а јас сакам на цигари колку што можи повеќе да ме потсеќа течноста, се мислам да си купам туркиш мислам од ликва имаше една или кубан цигар да пробам.
А и една препорака од друг парач за течност што мава на цигара не е лошо :)

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
оваа моментално шо ја чадам е деканг уса микс, и ако го помирисаш дрип типот горе на цигарата мириса оригинил како малборо кога ке ја отвориш новата кутија, иста армоа тутун и некои слатки примеси и изветреан рум некако скрос оригинално, јас од кога пушев малборо послем секое отварање нова кутија прво морав тој мирис да го осетам.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Строго индивидуално е доживувањето, плус на тазе непушачите им треба време да се регенерираат рецепторите за вкус, плус (ова одамна сум го читал и како сум запамтил може да не е точно, односно да сум испомешал нешто во главата) различните рецептори во устата за вкус (благо, солено, кисело итн.) се обновуваат во различни циклуси, без разлика дали некој е пушач или параџија или не е, така што во даден момент состојбата со рецепторите во устата ни е различна од друг ден, на пример. Голема улога во доживувањето на вкусот има и мозокот, односно тој „надополнува“ делови што недостигаат, па не е чудно и понекогаш тој да си направи филмче. Затоа, веќе спомнавте, течности не се фрлаат. :)

Еве личен пример, American blend од Liqua на почетокот не го осеќав, како водичка ми беше, па по месец-два ми беше омилен, имаше некоја свежина како оранжада што сме пиеле како деца. Се колнев во French Pipe и Cuban Cigar, а сега ми се ептен нападни, вкусот е ист, но како да ми ги напаѓаат сетилата од сите страни и не можам да ги пушам повеќе од 15 капки (колку ми собира дриперот).

Општо, можам да ги парам сите тутунски (за добра свиња нема лоша помија :carefree:), само кај Хангсенот што се за*бав, нарачав многу, а со најголема јачина, морам да ги разредувам.

evaporate

read-only
27 јули 2014
17
4
Мене па за чудо ми се бендисва американ бленд 18ка користам моментално само.... Малку слабо ми е бидејќи на 24 ка бев претходно френч пајп.Сепак прашање на вкус е а јас сакам на цигари колку што можи повеќе да ме потсеќа течноста, се мислам да си купам туркиш мислам од ликва имаше една или кубан цигар да пробам.
А и една препорака од друг парач за течност што мава на цигара не е лошо :)

Реално ниедна течност до сега не ми мавала на цигара. Сепак ако споредам Flavour Art и Ritchy Liqua, Ritchy Liqua ми даваат побллизок филинг до цигара, отколку Flavour Art. Всушност Flavour Art течностите ми немаат никакви допирни точки со цигара или тутун, ама па зависи кој што бара. не ми е јасно како до сега не си го пробал Cuban Cigar, затоа што тоа е најфалената Ritchy Liqua течност. Инаку истата нема никакви допирни точки со Cuban Supreme од Flavour Art, па немој тоа да те збуни. Не сум посебно распаметен од вкусот, ама па микс од RL Cuban Cigar и RL Chocolate ми е доста OK. ова чоколадово дава некоја слаба блажина на Кубанецот чија арома ми е доста сува. Turkish ми е едниствената тутунска која не сум се обидел да ја пробам, затоа што се пожалија сите што ја користат дека остава мирис на мочка во просторијата во која се пари, па дури и да е добра на вкус, ова би било проблем за мене. Инаку би ти препорачал да не купуваш пред да пробаш затоа што описите од другите луге, се доста индивидуални. Мене French pipe лично не ми прави мерак, има некоја компонента која дури и ми е на моменти гадна, како вкус на јод од зелен орев ми доаѓа. Сепак некои тврдат дека една од компонентите и е слична со кубанецот, со додаток на некоја обланда или веќе и јас не се сеќавам што, ама поради vaper's tongue, не ја осеќам како таква.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Можеби на друг уред ке има различна арома и вкус, ама на в3 денес немам зборови колку лошо беше, ај за вкусот али тоа што на грло ми правеше проблеми како метал да сум јадел тоа е лошо.

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
На различен уред вкусот е поизразит побогат.Сум тестирал на модот од innokin mvp v2.0 со bcc испарувач френч пајп 24ка и можам да кажам дека разликате е огромна кога се пари истата течност на обично стапче и на уред со променлива ватажа.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Денес купив неколку вкусови Деканг оригинал од мегамобил по 220 ден многу добри и имаат скоро све, исто и еден цц т2 кај нив се вика ефеел некој, многу подобар од стариот мој ред киви в3, 330 ден беше клирот.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ги немам тие и не знам ништо за нив. Единствен регулиран мод што го имам е овој: http://www.fasttech.com/product/1525701.

Задоволен сум, иако има ситни маани (веројатно како и се` од Фасттек).

Предности:
- Работи како што треба
- Има пин на федер во плусот за било кој атомизер да стои рамно и споено со цевката
- Може да се тера со две 18350 за максимум моќност
- И една 18650 ми трае долго

Маани:
- Долг како пендрек
- Сите се жалат дека копчето умира по некое време, мене се` уште не ми се случило тоа
- Ако не се застегнати цевките, се ресетира (гаси)
- Понекогаш не пали непосредно по промена на моќност (не е до копчето, до електрониката е). Само треба да се притисне уште еднаш.

Инаку, како што напишав претходно, се` уште најмногу користам Немезис + кик.

Последна промена:

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Некако како помал од другите ми изгледа затоа ми прај ќеф, ке го земам па ке пишам каков е :) , гледав видеа копчето некако ептем ми се виде добро.
Ако ти треба самсунг 2600 mah помини да те частам една да ја пробаш, 5а дава би требало да е доста. Ако ти брка работа ке те снабдувам доживотно со вакви поради помошта за цигариве :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage